merhaba herkese bizde kontrole gittik bugün 30+0 olduk bugün kilomuz 1630 gr mış...ben iki doktora birden gidiyorum bu gittiğim doktorun adı Mr. Pimpiriklipimpirikliyle ilk tanışmamız 19 haftalıkken olmuştu rahim ağzın kısa bebek 28. haftayı görürse şükret tuvalet harici asla kalkma falan filan bir sürü olumsuzluk saymıştı neyse bugün yine moralimi bozdu adam yaaa ciğer geliştirici iğneyi hemen vurdurmalıymışım bebeğin başı doğum kanalına çok yakınmış ard arda 3-4 kasılmam olursa hemen hastaneye gelecekmişim. Diğer doktorum Mr. Rahat Man ciğer geliştirici çok masum bir iğne değil kortizon içeriyor bu haftalara gelmiş olman çok sevindirici ve ümit verici 36. haftaları göreceğimizi düşünüyorum sende hareketlerini biraz esnetebilirsin senin rahatlığın bebek için önemli bu saatten sonra korkma diyen biri.... şimdi ben hangisinin dediğini yapcam ciğer geliştirici iğne hakkında bir bilginiz var mı
ÇOK KARARSIZIMMMMMMMMMM
Bilmiyorum canım cuma gidecem doktora daha gitmedim.şimdiye kadar hep günüyle uyumluydu kilosu hatta bikaç gün önde gibiydi ama ben Grip olunca iştah falan kalmadı bende.bir çorbanın bile fazla geldiği oldu.Zaten kilo da almamışım hatta biraz vermişim bile.ama bu aydan sonra kilo alması artıcak zaten.umarım sorun olmaz.hastalık bebeğin gelişimine etki etti mi?
Maşallah bebeğine canım. Ben olsam üçüncü bi fikir daha alırdım. Doktorlar ikilemde kalınca söylenecek bisey de olmuyo ki..
Benim hemşire arkadaşım 32.haftadan sonra sıkıntın olmasa da yaptır demişti bana ciğer geliştirici iğneyi. Ama ben hiç düşünmedim yaptırmayı.
Bende de kasılmalar oluyor günde 5-6 kere. Ağrı falan yok ama karnım sertleşiyor. Ben doktoruma sormuştum o da magnezyum verdi. Saatte 5-6 kere olursa gel demişti o zaman. Saatte o kadar olmuyor. Yarın doktor randevum var o zaman sorayım senin için ciğer geliştirici iğne zararlı mı hangi durumlarda yapılması lazım falan diye.Sağol cnm hepimizin bebişlerine maşallahhhAslında hareketlerimi biraz esnetmiştim yine eskisi gibi davranayım diyorum... bu arada senin kasılman var mı varsa ne kadar sıklıkta kendimi sizlerle kıyaslarsam neyin normal neyin olmadığını az çok anlarım ona göre davranırım hiç olmazsa yoksa bu doktor çok karamsar yahuuuu. en iyi referans bence birbirimiziz. Adama diyorum ki kasıklarda hissettiğim el kol hareketleri galiba değil mi diye bilmem diyor şaka gibi hem baş aşağı duruyor diyor hem bilmem demesini beklediğim şey evet normal öyle olması zaten başı aşağıda ama nerdeeee
Bende de kasılmalar oluyor günde 5-6 kere. Ağrı falan yok ama karnım sertleşiyor. Ben doktoruma sormuştum o da magnezyum verdi. Saatte 5-6 kere olursa gel demişti o zaman. Saatte o kadar olmuyor. Yarın doktor randevum var o zaman sorayım senin için ciğer geliştirici iğne zararlı mı hangi durumlarda yapılması lazım falan diye.
sağol cnm. sana niye yaptır dediler... senin erken doğum riskin varmı
Tamam canım sorarım :) Sen telaş yapma, dediğin gibi bi saymaya çalış günde kaç kez oluyor, saatte ne kadar oluyor. İnşallah vakti zamanı gelince sağlıkla gelsin yavrularımızÇok sevinirim cnm yaaa sorarsan.. en azından bebeğe zararı varmı yoksa beklenebildiği kadar beklenmeli mi diyee. Güzel haberler ile dön inşllahhh sende.. ben kasılmalarımı tam saymadım aslında ama günde 7-8 kere oluyor belki 10 ama düzenli aralıklarla değil diye önemsemedim. artık daha ciddiye alıp not edicem bi yere
göbeğinin orası gerginleşiyor ve sertleşiyor. Dokununca anlıyorsun sert olduğunu zaten, kasılma dediği de karındaki sertleşme zaten
- Kızlar bu kasılmalar nasıl oluyor? bir de karnındaki serlesmeler felan.? Oluyor da ben mi anlamıyorum acaba. Bugun çok belim ağrıyor du bu arada
Teşekkür ederiz teyzesi insallah siz de güzel haberlerle dönersiniz :*Maşallah canım bebişine ne güzel kilosu boyu, yarın da benim randevum var inşallah iyi haberler alırım ben de :)
Kasılma cıkmadı hic canım hatta ben bazen kasıldıgımı falan hissediyodum ama degilmis bebisin kalp ritmlerini dinledik bi 10 dk iste öncesinde tatlı yememi söylediler hareketleri kontrol icin ama cok fazla hareket etmedi bizimki uyuyodu :)Masallah kuzuya cnm. Nst de kasilma cikti mi hic. Bende hic girmedim simdiye kadar meral ediyorum. Kasilma var da hissetmezsem diye
benim suyum az olduğu için vardı bir zamanlar ama artık iyiyiz şükür.. Ben sağlık meslek lisesinde çalışıyordum. Ordaki hemşire arkadaşlarımdan biri tehlikemi bilmediği halde yaptır, herkes yaptırmalı demişti. Benim aklıma çok yatmadı ama.. o yüzden doktorlara danışmak daha doğru.
Tamam canım sorarım :) Sen telaş yapma, dediğin gibi bi saymaya çalış günde kaç kez oluyor, saatte ne kadar oluyor. İnşallah vakti zamanı gelince sağlıkla gelsin yavrularımız
Canim Allah sanada kolylik versin ins cok yorma kendiniKızlarrr biz nasıl yoğun çalışıyoruz bi bilsenizSizi ihmal ediyoruz Kontrolü olanlar iyi haberlerle gelsinler de yüzümüz gülsün biraz, öpüyorum yavrularınızı :*
sezeryanla hemoroidin bağlantısı ne oluyor canım?
sagol canım suan ıhtıyacım olan tek sey dua ınsallah kızlarımız ıyıdırler sen ıcını ferah tut,no stres ,bu zamana kadar geldıler bundan sonra da uzmezler bızıJ jasminka83 cnm dua edicem senin için. .allahım yardımcımız olsun..benim de kız olacak inşallah. .hayırlısı ile sağlıklı. Bir şekilde kucagimiz a alalım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?