- 25 Haziran 2013
- 564
- 601
- 88
Cumartesi gün kontrolüm vardı laboratuara inmiştim tahlil vermeye, bi bayan vardı kaç hamilesin doğumun nasıl olacak falan diye sordu, o 3 gün önce dogum yapmış gönüllü sezaryen olmuş perisandi, normal doğumdan korktuğum için kendim istedim ama böyle olacağını bilseydim asla olmazdım dedi, yani zorunlu sezaryene bişey diyemem elbette önemli olan anne ve bebeğin sağlıklı olması ama gönüllü sezaryene ben de çok karşıyım, ona göre yaratildigimizi düşünüyorumKimse kötü doğum hikayelerini okumuasın dinlemesin normal doğum zor evet ama sezeryan de zor ve bebeğe zararları saymakla bitmez lütfen doğum konusunda bilinçlenin kendinizi eğitin. Allah bütün kadınlara doğurma yeteneğini vermiş ve öyle yaratmış.Kendinizi korkutmayın korku doğumu durdurur sancıyı daha fazla hissetmenize neden olur. Lütfen korkup da keyfi sezeryan olmayın.
o titreme bazen bizde de oluyor anlık birşey, nedenini bilemiyorum ama hıçkırık daha farklı ritmik bir hareket. yarın doktora gideceğim o zaman bir sorarım.
bende onu hala anlamış değilim canım kimisi son haftalarda kendi haftasını yakalar diyor kimiside erken gelir diyor :)Kızlar selamlar hepinize günaydın. Özledim burayı. Bizim son haftamız kötü geçti. Hem yoğun hem telaşlı. Artık doğum korkusu başladı. Ben de çok sakindim ama bileyler değişti anlayabiliyorum. Dün çantamın içine koyacakları ayarladım bugün yerleştiricem. Valiz diyorduk ya ben Sırt çantasına koyıcam hastanede bir çok şey veriliyormuş gerek yokmuş.
Çantam hazır olunca rahatlayacağım. Su gibi akıntım var ama doktor normal dedi başta korkuttu ama sonra normal dedi.
Ben de büyüklerime danıştım. Artık bu haftalardan sonra küçük küçük damla olarak gelse de bişey olmaz diyorlar. Hepsi son aylarda su gibi Akıntı normal 3 kez değiştirdik çamaşır diyor.
Bir de tecrübeli anneler bebişlerimiz sat a göre mi gelir yoksa önde olması değiltirir mi tarihi doktor değiştirmez diyor ama
Evet ne güzel yolunu bulmuşsun ama şimdi de dinleme. Ben de anlatmayın diyorum ya da kalkıyprum o ortamdan. Loğusalıkta keyif sürmezsek geçmeyecek o dönem.Aynen canım benim :)
Takma canım veririz doğumdan sonra. .
Iyi cevap vermissin canım haketmis :)
Doğum hikayelerini okuyorum canım hoşuma gidiyor.
Haklısın canim
Aynen bazıları normal doğumu yuceltmek için sezeryan çok kotuluyor. Bu elimizde olan bişey değil ya mecburi sezeryan olursak. Öyle bir anlatıyorlar ki kendimi doğuma değil de beyin nakline girecek gibi hissediyorum. .yok sezeryanin bebeğe anneye zararı varmış. Ne zararı var doktordan daha iyi biliyorlar. Herkes normal dogurmak ister ama yapacak gücü yoksa yok yani dimi canım
Canım inan hamileliğim boyunca tüm saçma hikayelere göz yumdum. Ama doğumdan sonra buna asla müsade etmicem. Kimsenin keyfimi kacirmasina bebegimle huzurumu bozmasina izin vermicem. Kim olursa olsun
Çok geçmiş olsum zor bir durum canım doktorunun haberi var mi peki. Belki o iyi gelecek bileyler verir.kabarıklık yok canım kızarıyorum ve atak gibi geliyor sanki böcek ısırması gibi kaşıdıkçada kaşıntı artıyor malesef gece olduğu zaman hiç uyutmuyorAllah kimseye vermesin berbat bişey bu. Şimdilik bana dokunduğunu düşündüğüm şeyleri keserek başladım diyet yapıcam birsüre, eğer geçmezse birde dermataloğa gitmeyi düşünüyorum.
Ay daha neler ya. Ne kadar olumsuz bakmış gerçekten başka biri etkilenebilirdi. Hayır bir de kendi de sıkıntınyaşamış :))Benim bi arkadasim sezeryan oldu .içinde plasenta parçası unutulmuş bidaha oldu ameliyat.
geçen beni arıyo ben normal olabilir doğum dedimde. Sen ne biçim insan, sen bu vahşeti nasıl yaşarsın delirdinmi diyo.kendi sezeryan olmuş ,daha normali bilmiyo konusup duruyo. Etkilenen biri olsa vazgecirirdi yani
Kızlar selamlar hepinize günaydın. Özledim burayı. Bizim son haftamız kötü geçti. Hem yoğun hem telaşlı. Artık doğum korkusu başladı. Ben de çok sakindim ama bileyler değişti anlayabiliyorum. Dün çantamın içine koyacakları ayarladım bugün yerleştiricem. Valiz diyorduk ya ben Sırt çantasına koyıcam hastanede bir çok şey veriliyormuş gerek yokmuş.
Çantam hazır olunca rahatlayacağım. Su gibi akıntım var ama doktor normal dedi başta korkuttu ama sonra normal dedi.
Ben de büyüklerime danıştım. Artık bu haftalardan sonra küçük küçük damla olarak gelse de bişey olmaz diyorlar. Hepsi son aylarda su gibi Akıntı normal 3 kez değiştirdik çamaşır diyor.
Bir de tecrübeli anneler bebişlerimiz sat a göre mi gelir yoksa önde olması değiltirir mi tarihi doktor değiştirmez diyor ama
Çok merak ediyorum canım ya mesela boyu ve kilosu önde erken gelmesini tetikler mi diye.bende onu hala anlamış değilim canım kimisi son haftalarda kendi haftasını yakalar diyor kimiside erken gelir diyor :)
Amin canım Allah yardımcımız olsun beni bir de şeytan dürtüyor acaip bir enerji geldi oturasım yok. Korkuyorum her doğurmaya giden 2 gün önce kapı pencere halı sildim diyor :)))Zaman yaklastikca korkularimizda basladi haklisin canim. Allah hayirlisni versin insaAllah.
dualarımız seninle canım inanıyorum ki bebişin kilo alacak sağlıkla da annesine kavuşacakcanım yavrun toplar kapatır o bır haftayı sen bol bol dınlen yemene ıcmene yuklen onu yarıcak seyler ye bol bol bızde dualarımızı edelım annesini uzmeden dogar kızın cnm :)
cnm hastanede ne verıyorlar nelere gerek yokKızlar selamlar hepinize günaydın. Özledim burayı. Bizim son haftamız kötü geçti. Hem yoğun hem telaşlı. Artık doğum korkusu başladı. Ben de çok sakindim ama bileyler değişti anlayabiliyorum. Dün çantamın içine koyacakları ayarladım bugün yerleştiricem. Valiz diyorduk ya ben Sırt çantasına koyıcam hastanede bir çok şey veriliyormuş gerek yokmuş.
benm normalde 29 mayıstı dogum sata göre sonra bir hafta öne geçti doktor 21 mayısa aldı dogum tarihini sonra yine 2 hafta civarı öne geçti gelişimi suan hemen hemen 3 hafta önde ve takip defterime 11 mayıs yazdı beklenen dogum tarihini int. kafa cevresi ve boyu tam olarak gelişimini tamamlarsa erken gelir diye okudum ve bikaç kişidende duydum böyle oldugunu ama olmaz haftasında gelir sadece iri olur diyenlerde var 2 nisanda randevum war doktordan net bi acıklama isticem bakalım :)Çok merak ediyorum canım ya mesela boyu ve kilosu önde erken gelmesini tetikler mi diye.
Ne zamandır merak ediyordum seni şükür ki iyiymissiniz:)bu ara ben de onu düşünüyorum sürekli muhtemel dogum tarihimi doktor sat a göre hesaplıyor ve 13 mayıs çıkıyor ama bebeğin ölçülerine göre taa 23 nisana gelmiş tarih görünce çok panik oldum daha hiç biseyim hazır değil:) ama doktorum ısrarla bu sebepten dolayı erken dogum olmaz diyor iri bebek olacak sadece onu gösterir diyor, inşallah vakitlice dogururuz hepimizKızlar selamlar hepinize günaydın. Özledim burayı. Bizim son haftamız kötü geçti. Hem yoğun hem telaşlı. Artık doğum korkusu başladı. Ben de çok sakindim ama bileyler değişti anlayabiliyorum. Dün çantamın içine koyacakları ayarladım bugün yerleştiricem. Valiz diyorduk ya ben Sırt çantasına koyıcam hastanede bir çok şey veriliyormuş gerek yokmuş.
ben de epidural normal istiyorum. bugün doktorumla konuşçam bakalım düşüncesi neymiş beyfendininNormal doğum isteyen arkadaslar epidural normal doğum düşünüyormusunuz? Bi aksilik olmaz da allah nasip ederse ben öyle istiyorum bi zararı varmıdır ki
Yinede hazırlıklarını tamamla canım bebişler sabirsizlaniyorlar artık :)Ne zamandır merak ediyordum seni şükür ki iyiymissiniz:)bu ara ben de onu düşünüyorum sürekli muhtemel dogum tarihimi doktor sat a göre hesaplıyor ve 13 mayıs çıkıyor ama bebeğin ölçülerine göre taa 23 nisana gelmiş tarih görünce çok panik oldum daha hiç biseyim hazır değil:) ama doktorum ısrarla bu sebepten dolayı erken dogum olmaz diyor iri bebek olacak sadece onu gösterir diyor, inşallah vakitlice dogururuz hepimiz
Yuh ya nasıl fantazileri var bu insanların böyle.hem hamile kadına anlayılacak şey var anlatılmıycak şey var.sen yakılma bunlara yaa.Allahın izniyle bişey olmaz.sen meleğini görünce zaten herşeyi tüm çektiğin acıları unutucaksın.normal de olsan sezeryan da olsan geçicek biticek.sonra da yavrunla dolucak tüm dünyan.Günaydın kızlar. Doğum korkularım ruyama da yansimaya başladı. Sanırım çok korkuyorum. . Önceden hiç korkuyordum ama insanların korkunç doğum hikayeleri beni korkutuyor neden anlatıyorlar bilmiyorum ama gerçekten dinlemek istemiyorum. Bir önceki gün bir yere gittik yok normal doğumda söyle oldu böyle öldüm böyle dirildim. Dün de bir yere gittik sezeryandan ölümden döndüm bilmem ne. Dinlemek istemiyorum yaaaa. . Depresyona sokuyorlar benibazıları kendini aşıyor artık yarın lohusa olacaksın psikolojin bozulacak vs bilmem ne. Iki gün önce de Hatay da lohusa kadın 2 çocuğunu öldürmüş cinnet geçirmiş ikisini yılan olarak görmüş ve boğarak öldürmüş . Bana bunu örnek veriyorlar aman dikkat et diye. Yaaa psikopat bu insanlar rahat versinler artık
insallah canım hepımızın bebıslerı vaktınde dogarlarcanım yavrun toplar kapatır o bır haftayı sen bol bol dınlen yemene ıcmene yuklen onu yarıcak seyler ye bol bol bızde dualarımızı edelım annesini uzmeden dogar kızın cnm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?