- 26 Ağustos 2014
- 1.487
- 1.237
- 178
- 38
Çok geçmiş olsun dikkat et kendine ev işi filan da yapma artık, enerjini sadece yavruna harca, kayısı incir vs ye canım, lifli gidalarla beslen, yavrun zamanında gelir inşallah, öpüyoruz yavrunu..
Ya kızlar ben de soruyorum ama bizim arkadaşlar da iyi bilmiyor neyse artık yaDaha bunun doğum parası var bebeği üstümüze almak var hepsinde işe gitmek gerekecek :)
hayırlır haberlerle gel inşALLAH canım :)Gunaydin kizlar.. bgn oglusumla bulusacagiz
dogum parası derken o nedır cnm bak ben onu bılmıyorum ustumuze alma olayıda calısırken yapılabılcek bırsey ıse baslayınca alırızda dogum parasını ıs yerımı verıyor
Aaa ben tüm evi koymusum çantaya valla . Biraz eksilteyim o zaman hastane ile ev arasında 40 km küsür var canım uzak yani. . Kendi çantamı hazirlamadim daha onu da hazirlicam inşallah. Ben de daha ıslak mendil biz falan koymadim almadım da.Canım ihtiyaçlar farklı olabilmekle birlikte ben ilk doğumumda (2 gece kaldım hastanede) 3 takım hastane çıkş seti, kendim içinde iki takım pijama ve bol iç çamaşırı koymuştum, bana fazlasıyla yetmişti. Eğer evinizle hastane arası uzak bir mesafe değilse çok fazla bebek giysisi götürmenize gerek yok bence. Eğer ihtiyaç olursa eşiniz yada bir yakınınız evden getirebilir diye düşünüyorum. Ben şimdide valizimize 3 takım bebek giysisi ağızmendilleri iki battaniye 3 çorap koydum. Beek bezi, emzik, ıslak mendil vs. İçin ayrı bir valiz hazırlayacağım
Ay bende de öyledir belki bilmiyorum ki canım anlamıyorum :)Benim kafası diye sevdiğim yer poposuymuş bacdkları sağda poposu solda başı sşağıda dedi doktor çok güldüm ya
Kız çok fenasin :) :) nasıl deyiverdin öyle ama iyi demişsin ben bunu diyemem herhalde. Ama dinlemek istemiyorum korkuyorum derim bundan sonraBen bana anlatmaya calisan birine, ee bana kotu hikaye anlatmaktaki amacin ne diye sormustum. Ay haklisin valla diyip aninda konuyu degistirmisti. Kesinlikle mudahale edin karsinizdakine
Güzel haberlerle gel canım benimGunaydin kizlar.. bgn oglusumla bulusacagiz
sgk ödüyor, raporlu olduğun sürenin parasına doğum parası deniyor..ziraat bankasına yatırıyorlar sanırım, ama işyerine doğum raporunu felan vermek gerekiyor sanırım..
Etrafimdaki bebekler hep 3700 ve ustu , burdan da takip ediyorum hepsi tombis bebekler,benimki 32.haftada 1900 du, kucuk gibi geliyor bana,o buyusun diye ne bulduysam yedim.bebis 400 gr almis 12 gunde ben 2 kilo
merak etme doğumdan sonra hiç birşey kalmaz.o denli değil Allahtan ama elim gece olunca hep vucudumda, bacaklarımı ve karnımı bende yara yaptım şimdi kaşımamak için sıkıyorum kendimi. bende sabah akşam duş alıp bebe yağı sürüyorum ne kremler ne yağlar hiçbiri fayda etmiyor. duş ve bebe yağı hafifletiyor biraz. Bende artmasından korkuyorum. 32.haftamın içindeyim, 6 hafta su gibi akıp geçsin diye dua ediyorum sürekli
Kız çok fenasin :) :) nasıl deyiverdin öyle ama iyi demişsin ben bunu diyemem herhalde. Ama dinlemek istemiyorum korkuyorum derim bundan sonra
kuzenimin eşine doğumda hastaneden çıkarken, hastane vermiş takması için.oda bana vermişti.2 karış genişliğinde yandan yapıştırmalı bir kemerdi.eczanelerde falanda satılıyormuş.ama çok rahat bişey.onu vermeden önce elim karnımda,hafif eğilikçe geziyordum evin içinde.onu taktıktan sonra dikildim.canım nasıl bir kemer bu?bende epidural sezeryan olucam rahatsızlığımdan dolayı, sezeryan olanların takacağı bir kemer mi? normal doğum yapanlar bellerine bişey bağlıo diye duydum ama sezeryan konusunda bilgilendirirsen sevinirim
benim kızım 33.haftasında 42 cm 1700 gr, minyon bir bebek olacakmış, ben ve eşimde minyon tipliyiz yaşımızı hiç göstermiyoruz,iş dışı sivil giyinsek bizi halen üniversitede zannederler, ama bebeğin kordondan beslenmesi ciğerleri ya da diğer gelişimleri çok şükür güzel gelişiyormuş, bende takıyordum hatta forumda da paylaştım ancak doktorum kilolu olması değil sağlıklı olması önemli demişti,kilolu olması demek bir çok hastalığı da barındırır demişti(bebeği kilolu arkadaşların moralini bozmak istemem ama dediğim gibi anne babanın ya da aile genetiğinin etkisi çok büyük) bende burdaki bebeklerin kilolarını bakıp imrenirdim ama şimdi artık kiloyu dert etmiyorum,bir kaç kere cips dışında zararlı da beslenmiyorum o yüzden ben elimden geleni de yapıyorum içim rahat gerisine de tevekkül Allah diyorum,kısacası canını sıkma sağlıklı olsun bunun için dua et,zayıf bebekler daha çabuk kilo alıp toparlanır derler :)
canım kansinohu ne zaman kullanmaya başladın ilk hamilelliğinde?Ben ilk doğumumda Lansinoh kullandım ve çok memnun kaldım canım, yine Lansinoh kullanacağım ben aklında olsun
canım çogu insan son 3 hafta falan doktor tavsiyesiyle yürüyüse başlıyor zaten.kış doğumu yapanlar çok az yürüyebiliyor.geç kalmış sayılmazsın bundan sonra başlasan yeter.hem kilo alımında azalır.Kizlar yardiminiza ihtiyacim var.şimdiye kadar hep sezeryen istedim gittigim hastanede epidural normal dogum yoktu, doktorla konustum dun anestezi uzmani gelmis istersem yapabilirmisim.ama 34 haftadir hic hazirlik yapmadim, yurumedim ,egzersiz filan yoksizce normal dogurabilir miyim, korkuyorum da
anneler candır :) git ıyı gelir muhakkak bebeğine ve kendine dikkat et canım..bu arada medicanada keşkesiz doğum kursu başlıyor canım nisanda.300 tl fiyat bana biraz fazla geldi ben de tam karar veremedim gidip gitmemeye ama eğitim güzelmiş.aklında bulunsun.Yarın memlekete annemlere gitmeye karar verdim:)çok bunaldim kendimi iyi hissetmiyodum son zamanlarda, gideyim biraz havam değişsinHaftaiçi annemle birlikte dönüp işlerimizi hallederiz artık, fazla giremeyebilirim kendinize ve bebelerinize iyi bakın canlar opuldunuz
benim doktorum kilosunu söylemiyor bile canım bende sormuyorum.genel oalrak sağlık durumunun iyi olduğunu söylüyor yetiyor bana.kiloyu hiç önemsemiyorum.az olur sonraki haftalarda tamamlar,çok görünür az doğar.net bilemiyorlar ki.sağlığını riske atacak kadar zayıf doğmasında o yeter.öyle bi sıkıntıda olsa doktorum uyarır zaten.sen de dert etme yani.sıkıntısız doğsunlar inşallah..benim kızım 33.haftasında 42 cm 1700 gr, minyon bir bebek olacakmış, ben ve eşimde minyon tipliyiz yaşımızı hiç göstermiyoruz,iş dışı sivil giyinsek bizi halen üniversitede zannederler, ama bebeğin kordondan beslenmesi ciğerleri ya da diğer gelişimleri çok şükür güzel gelişiyormuş, bende takıyordum hatta forumda da paylaştım ancak doktorum kilolu olması değil sağlıklı olması önemli demişti,kilolu olması demek bir çok hastalığı da barındırır demişti(bebeği kilolu arkadaşların moralini bozmak istemem ama dediğim gibi anne babanın ya da aile genetiğinin etkisi çok büyük) bende burdaki bebeklerin kilolarını bakıp imrenirdim ama şimdi artık kiloyu dert etmiyorum,bir kaç kere cips dışında zararlı da beslenmiyorum o yüzden ben elimden geleni de yapıyorum içim rahat gerisine de tevekkül Allah diyorum,kısacası canını sıkma sağlıklı olsun bunun için dua et,zayıf bebekler daha çabuk kilo alıp toparlanır derler :)
aynen..güneş görmek çok güzel.bahar annesi olacağımız için çok şanslıyız :) havanın durumu benim psikolojimi etkiliyor.günaydın
hava çok güzeeelll, bahar bahar kokuyor her yer
Dogum gunu kutlu olsun canım oğlunun bnm yerıme op pasayı artık abı oluyor:))))Günaydın arkadaşlaar bugün oğluşumun doğum günü 3 yaşımızı bitirdik. Allahım çok güzel sağlıklı hayırlı ömürler versin paşama
Gunaydın canımgünaydın
hava çok güzeeelll, bahar bahar kokuyor her yer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?