Canım bebek ilk doğduğunda afedersin sürekli cıvık kaka yapıyormuş bez çok gidiyomuş, bi de sezeryan olursak 2 gün kalırsak yetmeyebilirmis gibi geldi 10 tane bezKızlar çantamı hazırladım bazılarını fazla koydum bilerek gönlüm öyle istedi
Bebiş için
1 tane 10 lu
1 tane 5 li hastane çıkışı
1 tane tulum
Ayrıca 3 tane iç zıbın
Ayrıca bir eldiven
Bir önlük
Ayrıca 2 çorap
2 tane patik
2 Penye 1 kalın battaniye
6 tane ağız bezi
Biberon
Emzik ve kutusu
Pompa
10 tane bez (az mı acaba)
1 paket ıslak mendil
Pişik kremi
Ve sarı başörtüsü
Benim için
Bir pijama
Bir sabahlık
Bir gecelik
2 çorap
4 tane hasta kilodu
2 tane normal çamaşır
Emzirme atleti
Emzirme sütyeni
Hırka
Havlu(el yıkama da annem eşim kullansın diye)
Havlu kağıt
Seccade
Makyaj ve bakım malzemeleri
Diş macunu ve fırçası
Tarak ve toka
Taç ve terliği
Yazma
Göğüs kremi ve pedi
Çıkışta pijama üstüne ferace :)))
Koyup da yazmayı Unuttuğum ya da koymayı unuttuğum şeyler olabilir. Önerilerinizi bekliyorum kızlar :)
Ben bursadayım yarın çarşıdan bakıcam süs, havlu satan yerlerde vardır diye tahmin ediyorumBende tül kese almak istiyorum nerden alacaksın acaba. Ben Ankara'dayım internetten bulabilirsen benim için daha iyi olur ama bana da aldığın yeri söylersen çok sevinirim.
Evet canım komple paketi mi koyacaksınız siz. Ben de öyle drdim eşime de ben alırım dedi karar veremedimbana bez cok az geldı cnm bebek ıcın 2 gece yattıgını dusunursen bebekte ılk zamanlar cok yapar dıyorlar bıde normal camasırda az geldı gozume, hasta kilodu kullan at olandanı oluyor su depend dedıklerı deılmı
Kızlar burdan bir arkadaş madame coco tarzı yerlerde var demişti. Benim çeyizinden vardı onları kullandım.Bende tül kese almak istiyorum nerden alacaksın acaba. Ben Ankara'dayım internetten bulabilirsen benim için daha iyi olur ama bana da aldığın yeri söylersen çok sevinirim.
Haklısınız canım direk paketi koymak gerek sanırım ozamanCanım bebek ilk doğduğunda afedersin sürekli cıvık kaka yapıyormuş bez çok gidiyomuş, bi de sezeryan olursak 2 gün kalırsak yetmeyebilirmis gibi geldi 10 tane bez
Kız çok fenasin :) :) nasıl deyiverdin öyle ama iyi demişsin ben bunu diyemem herhalde. Ama dinlemek istemiyorum korkuyorum derim bundan sonra
Eşim mali müşavir canım çok yoruluyor gerçekten bu aylar hep yoğun oluyor mayıs a kadar sonra biraz hafifliyor. Kolay gelsin sana çok zor .kızlar günaydın daha öncede söylediğim gibi izine ayrılacağım iki hafta sonra, çok yoğunuz yoğunum işleri toparlamaya çalışıyorum mali müşavir olan varsa iyi bilir mart ayı tam işkence bizim için bu ayı kapatırsak nisan başında rahat iki hafta geçiririm işyerinde sonra evde hemen hazırlıklara başlayacağım annemle ilk hafta temizlik sonraki hafta kıyafet yıkama, bebişinkileri yıkama,ütüleme, çantaya koyma sonraki haftaları yan gelip yatmak kızımla ev keyfi yapmak istiyorum, saatin tik taklarını dinlemek istiyorum kızıma her dakika daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşamak istiyorum. beşiğimizi geçen hafta alacaktık kayınvalidem grip olunca bu cumartesi alacağız kızımın beşiğini de geriyi alacak birşey kalmıyor
Canım o bahsettiğin kulodu nerde bulabilirim burda marketlere baktım bulamadım. Bir dependi gördüm o da hasta kuloduydu sanırımEvet canım komple paketi mi koyacaksınız siz. Ben de öyle drdim eşime de ben alırım dedi karar veremedim
Evet canım onlar da külot oyüzden az koydum diğerini. Benimki canped in ama aynı mantık. Giyiyorsun yandan yırtıp atıyorsun. Aynı külot tarzında
Kızlar burdan bir arkadaş madame coco tarzı yerlerde var demişti. Benim çeyizinden vardı onları kullandım.
canım direk paketi koymak gerek sanırım ozaman
Evet canım komple paketi mi koyacaksınız siz. Ben de öyle drdim eşime de ben alırım dedi karar veremedim
Evet canım onlar da külot oyüzden az koydum diğerini. Benimki canped in ama aynı mantık. Giyiyorsun yandan yırtıp atıyorsun. Aynı külot tarzında
Kızlar burdan bir arkadaş madame coco tarzı yerlerde var demişti. Benim çeyizinden vardı onları kullandım.
Haklısınız canım direk paketi koymak gerek sanırım ozaman
canım ben bu konuyu haberlerde bi iki kez denk gelmiştim ama olmaz diye hiç önemsememiştim .
özelde çalışıyorum ben. devreye girerse bu yasa ne olacak ? yarım gün mü çalışılcak 6 ay anlamadım ?
Sağol canm tsk ettikcanım kansinohu ne zaman kullanmaya başladın ilk hamilelliğinde?
canım çogu insan son 3 hafta falan doktor tavsiyesiyle yürüyüse başlıyor zaten.kış doğumu yapanlar çok az yürüyebiliyor.geç kalmış sayılmazsın bundan sonra başlasan yeter.hem kilo alımında azalır.
anneler candır :) git ıyı gelir muhakkak bebeğine ve kendine dikkat et canım..bu arada medicanada keşkesiz doğum kursu başlıyor canım nisanda.300 tl fiyat bana biraz fazla geldi ben de tam karar veremedim gidip gitmemeye ama eğitim güzelmiş.aklında bulunsun.
benim doktorum kilosunu söylemiyor bile canım bende sormuyorum.genel oalrak sağlık durumunun iyi olduğunu söylüyor yetiyor bana.kiloyu hiç önemsemiyorum.az olur sonraki haftalarda tamamlar,çok görünür az doğar.net bilemiyorlar ki.sağlığını riske atacak kadar zayıf doğmasında o yeter.öyle bi sıkıntıda olsa doktorum uyarır zaten.sen de dert etme yani.sıkıntısız doğsunlar inşallah..
aynen..güneş görmek çok güzel.bahar annesi olacağımız için çok şanslıyız :) havanın durumu benim psikolojimi etkiliyor.
Sadece kadinlar mi alıyor canım mesela ben calismiyorum eşim memur o alabiliyor mucanım devlet doğum yapanlara ayrıyeten bir defaya mahsus 250-300 gibi bir para veriyor, doğum yardım parası. Özelde de veriyorlar mı bilmiyorum. Belki doğum yapan tüm kadınlara veriliyordur. Bence işyerinizden bir araştırmasını isteyin. Devletin verdiği yardım parası gibi bir şey bu.
hayırlısı olsun inş çıkar bunu okudum nasıl mutlu oldum anlatamam . çünkü ben 4 ay ücretli izinden sonra işime mecbur geri dönecektim . peki bu 6 ay 4 ay ücretli izinden sonramı +6 ay olarak yoksa ücretli izinden sonra +2 ay olarakmı hesaplanıyor onunla ilgili bilginiz varmı acaba ?benim anladığım oyle once ilk çocuk için 2 ay yarı maaşlı çalışma demişlerdi simdi 6 ay diye düzeltme yapmışlar, yarım gün işe gelme hakıkını vericek sana ve 900 tl de hazineden vericek yani yarı maaşın +900 tl bakalım çıkacak mı
Komisyonda geçmiş diye okudum ama bilemiyorum nasıl birşey olacak hayırlısı bakalım.günaydın eğer aile paketini meclis tatile girmeden çıkarırlarsa süper olur, özellikle özelde çalışanlar için yarı zamanlı çalışma , 6 aya uzatıldı diyor ama işallah lafta kalmaz
http://www.memurlar.net/haber/507079/
Bu arada insan kaynaklarının bana soylediği bir defaya mahsus 118 tl gibi emzirme yardımı veriyomuş devlet onu da isteyin dediler
Çook teşekkür ederim canım amiin inşallahGünaydın canım mutlu sağlıklı huzurlu Yılları olsun oğluşunun :) annesi babası bir de minik kardeşi hep yanında olsun inşallah
Günaydın, maşallah Paşa'ya kocaman olmuş annesi seninle çok yakınız bakalım tarihimiz değişecek mi bizim de :)
Kızlar çantamı hazırladım bazılarını fazla koydum bilerek gönlüm öyle istedi
Bebiş için
1 tane 10 lu
1 tane 5 li hastane çıkışı
1 tane tulum
Ayrıca 3 tane iç zıbın
Ayrıca bir eldiven
Bir önlük
Ayrıca 2 çorap
2 tane patik
2 Penye 1 kalın battaniye
6 tane ağız bezi
Biberon
Emzik ve kutusu
Pompa
10 tane bez (az mı acaba)
1 paket ıslak mendil
Pişik kremi
Ve sarı başörtüsü
Benim için
Bir pijama
Bir sabahlık
Bir gecelik
2 çorap
4 tane hasta kilodu
2 tane normal çamaşır
Emzirme atleti
Emzirme sütyeni
Hırka
Havlu(el yıkama da annem eşim kullansın diye)
Havlu kağıt
Seccade
Makyaj ve bakım malzemeleri
Diş macunu ve fırçası
Tarak ve toka
Taç ve terliği
Yazma
Göğüs kremi ve pedi
Çıkışta pijama üstüne ferace :)))
Koyup da yazmayı Unuttuğum ya da koymayı unuttuğum şeyler olabilir. Önerilerinizi bekliyorum kızlar :)
Canped hasta külodu yazıyor canım üstünde marketlerde var depend de aynısı kullan at şeklinde yaniCanım o bahsettiğin kulodu nerde bulabilirim burda marketlere baktım bulamadım. Bir dependi gördüm o da hasta kuloduydu sanırım
Peki bunda hasta bezi kullanmaya gerek var mı canımCanped hasta külodu yazıyor canım üstünde marketlerde var depend de aynısı kullan at şeklinde yani
Aaa doğru canım benim de ayaklarım hemen üşür bak unutmuşum onu çok sağol :))) ilk patikten başladığına göre baya üşümüş ayaklarınCanım istersen bi tane de patik koy çantana. Lohusayken ayakları sıcak tutmak önemli.Ben doğumdan sonra ayaklarımı bir türlü ısıtamamıştım daha çantam hazır değil ama içine ilk olarak patik koydum sade o var çantada ayaklarım ne kadar üşüdüyse artık :))
AdaisyLove
Valla hamileyim deliyim ne yapsam yeriyim :) o dusunmuyor benim moralimi de ben neden kendime eziyet ettireyim dedim. Eger devam etseydi verecek cok cevabimda vardi. Ama o da farketti konuyu degistirdi.
Birde ben bunu bir kac kisiye yaptim. Hepside hatasini fark edip guzel seylere gecti. Zorla konu degistirtilir
gule gule kullan cnm cok guzeller :)Günaydın kızlar :) umarım herkes iyidir ve herşey yolundadır. Dün lohusa pijama setimi aldım nihayet :) sizler içinde fotoğraf çektim. Bebeğimle son halimiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?