2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

benim yaptığım bu canım belki faydalı olur sana da annemin tarifi. ve bunu hazırlıyorsun buzluga atıosun sonra hiç bekletmeden çıkarıp fırına sürüyosun o gün yapılmış gibi oluyor.

Elmali kurabiye tarifi:
Hamuru:
1 paket margarin eritilmis ( yarim margarin yarim tereyag)
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 paket k. Tozu
1 paket vanilya
4 bardak tepeleme un
1 yemek kasigi seker

Malzeme:
3 orta boy elma
6 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tarcin( dolu dolu degil az koy aci olur)
Ceviz ( bi bucuk avuc kadar )

Elmayi rendele. Sekeri at koy ocaga. Elmalar yumusayinca olunca
tarcini atip altini kapat . Sonra cevizi kirip at icine ( rondoda)

Malzemeleri karistir elinde yogurt hepsini . Yumusacik olunca birak

Pogaca tarifi:
yarim paket margarin yarim paket tereyag
1 su bardagi siviyag
7 bardak un ve 1 yemek kasigi silme
1 su bardagi yogurt
1 yk seker
1 paket kabartma tozu
Tuz kasiginin yarisi tuz( 1 tatli kasigi)
2 yumurta ( birinin yarisini ayir ustune surmek icin)

Hepsini karistir guzelce elinle yogur. Eline yapismayacak bi hamur elde etceksin sonra istediğin gibi şekillendir.

Kurabiye tarifi: ( butun kurabiyeler icin kullanabilirsin)
2 yumurta
3 bucuk bardak un (silme) ( yarisini dok , sonra diger yarisini elinle biraz yogurduktan sonra dok) karistirmak daha kolay.
1 kabartma tozu( kabartma tozunu unun ustune dok)
250 gr ( toplamda) oda sicakliginda tereyag ve margarin
Bir portakal rendesi
1 su bardagi seker . Yada 1 su bardagi pudrasekeri ( p.sekerli kurabiye daha guzel oluyor)
Bi avuc dolusu sari uzum( uclarini ayikla)
Kavrulmus findik robotta cek ( iki avuc kadar )

Yogur. Kivam ver .

Sarma ve borek dusunuyorum bende

Kizlar 2 gundur karnimda hissizlik var sizdede var mi bu durum

2 hafta oldu doktora gitmeyeli sancım yoktuu hiç ama son birkaç gündür ara ara sancım oluyo beni yoklamaya başladı zaten yarın randevum varr
Simdi basladimi sancilar suyun geldimi ay bizide haberdar et lutfen insallah saglikla al kucagina bebisini allah kolay dogum nasip etsin.

bende bu ay annemle hazırlayacagım . yukarıda verdiğim tarıftekı kurabıyeden yapıcam cok guzel ve un gibi oluyor agzında dagılıyor yediğin gibi. poğaça ve borek yapıcam.pıramıt pasta gibi bi çeşit tatlı yapar atarım dolaba .aklıma geldikçe yaparım bişeyler şimdilik bunlar düşündük

nasıl yaptın ki? bize de anlat biz de yapalım :)

http://www.zazzle.com
bu adrese giriyorsunuz,
search kısmına;
Baby Shower Stickers yazıp aratıyorsunuz.

çıkan sonuçlardan beğendiğiniz bir görsele tıklayıp; customize it'e basıyorsunuz...

hemen yan tarafta çıkan; şu yukarda ki yerden değişikliğinizi yapıyorsunuz.

ardından; sol üst köşede işaretlediğim yerden görseli büyütüp ekran alıntısı yapıp, bir word dosyasına yapıştırıyorsunuz.
ardından istediğiniz ölçüye getirip tüm sayfa boyunca kopyalayıp kaydediyorsunuz.

hepsi bu kadar...
bu sayfada işinize yarayacak birçok etiket afiş vs. bulabilirsiniz.
biraz kurcalamayla işi çözmek mümkün.
ben hastane oda süslerimi, etiket afiş bardak, mevlütte dağıtılacak havlu vs.. için hep buradan hazırlık yaptım. ve çıktılarını aldım.

umarım işinize yarar

Valla benim böreğim var. Neli istersen için farketmez. Yufkayı üçgen kesip, içine tereyağlı su suruyorum. Ya mide şeklinde ya da sigara böreği şeklinde katlıyorum. Hop buzluğa. Yapacağım zamanda hafif buzluyken, üzerine yumurta sürüp fırına. Mis gibi oluyor.

Valla benim böreğim var. Neli istersen için farketmez. Yufkayı üçgen kesip, içine tereyağlı su suruyorum. Ya mide şeklinde ya da sigara böreği şeklinde katlıyorum. Hop buzluğa. Yapacağım zamanda hafif buzluyken, üzerine yumurta sürüp fırına. Mis gibi oluyor.

Geldim kızlar. Bebeğim iyi çok şükür 47 cm boyu 2700 gr kilosu Maşalllah. Çok iyi dedi doktor. 15 gün sonraya çağırdı. Ayaklarım a baktı çok şişmiş yüzün de çok şişmiş tuzu tamamen kesiyorsun dedi.idrarda proteinden suphelendi çok şükür bişey yok. Çok ayakta kalma dedi. Kızım yan durmuş hâlâ donmemis. Tedaviyle olduğu için bu şişlikler devam ederse sezeryan ı alırım seni riske atamam dedi. Tansiyonunu düzenli olc yükselmesin dedi. Şimdilik sezeryan olursa 2 ya da 4 mayıs olur dedi. Bi dahaki gidisimde durumuma bakacak şişlikler gecmemisse daha erken sezeryan OlacaOlacak.ama hiç belli olmaz güne kadar normal doğum da olabilir dedi. Yaşadığımız olayı unutmuş hatta ben de seni merak ediyordum az önce kızlara beni sormuş neden gelmiyor haftaya arayın bakın demis

valla maşallah size :) ben hiç bir şey yapmayacağım :) oğlumu sağlıkla kolay doğurabilsem yeter diyorum artık. ben de öyle hevesliydim ki pastalar çikolatalar oda süslemeler falan. ama gebeliğimin başından beri yatak istirahati olunca psikolojim alt üst oldu 26. haftadan beri ağrı sızı çekmekten yoruldum artık. Rabbim hiç birimizin hevesini kursağında bırakmasın lütfen
kolay gelsin size de :)

masaAllah canim hayirlisi ne zamansa o zaman olur insaAllah

Bisey soracagim cnm,hamile kalinca cogalma oldumu?hormonlar degisiyor ya kil kokunu de etkiliyormus.benim sadece özel bölgemde artma var baya bi.lazeri bitirmeden hamile kamissim allahtan diyorum

Tatlı bir şekilde hallolur da tuzlu hazırda olunca iyi oluyor gerçekten.
mantarlı börek tarifi:
1 paket mantar
1-2büyük boy soğan
6yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5su bardağı su
1 yumurta
Yapılışı:
Mantarları ince ince doğra soğanları da yemeklik doğra.pişir baharat koyabilirsin damak tadına göre.soğut. 1 yufkayı aç su ve sıvıyağkı karışımdan üzerine dök üstüne bir yufka daha aç ve tekrar az bir yağlı su sür.fırçayla dağıtabilirsin.sonra 8 e böl.mantarlı harcı koy ve sar.buzdolabında beklet.çıkardığında üzerine yumurta sarısı ve istersen susam dök ve fırında 180-200 derecede pişir.çıtır çıtır oluyor.

Maşallah canım. Dikkat et turşu falanda yeme bu aralar bari.

kızlar şu zamana kadar 10,500 kg aldım bundan sorada en fazla 4-5 kg alırım gibi geliyor..bebişte önce sağlıklı ve3,400 3,500 doğsa dahada bişey istemem siz kaç kg aldınız...bnm karnım çok büyüdü gögüslerim falan büyümedi hiç habire ucu büyüyo yayılıyo acık dolgunlaşsaydı iyiydi çok dikler ve sırf uç oldular...sonra büyür belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…