2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kizlar, bazi arkadaslar sormustu normal dogumda kemiklerin acilmasi icin neler yapilabilir diye. Bize dogum dersinde verilen kitaptan bir kac sayfanin resmini cektim. Elimden geldigince turkceye cevireyim.
Ilk resimde bir hamilenin anatomisini anlatan bir sayfa var. sayfanin altindaki uc resim de bebgin dogum sirasinda alabilecegi en yaygin 3 pozisyonu gosteriyor. O 3 resimden ilki en saglikli dogum pozisyonuymus, yani bebek annenin sirtina bakar pzosyondayken. Ikinci resimde bebek annenin sirtina ters duruyor. Bu durumda nne dogum sirasinda cok siddetli bel agrisi cekebilirmis. Cunku bebegin kafasi annenin pelvis kemigine dayaniyormus. 3. Resim ise bebek bas yukari pozisyondayken. Bu durumda da normal dogum mumkunmus ama bazi doktorlar sezeryani tercih ediyorlarmis.

Resmini koydugum ikinci sayfada ise hem hamilelik sirasinda hem de sancilar sirasinda yapilabileceh bir iki pelvis kemigi egzersizi var. oncelikle not duselim: bu hareketleri yaparken kaslarin gerildigini hissetmeliyiz, aci degil.
bu egzersizler hamilelikte ve sancilar sirasinda gorunen bel ve sirt agrisini hafifletebilirmis. Burda onemli olan hareket eller ve kollar uzerinde durulan emekleme pozisyonu. Eller ve dizler uzerindeyken, sirt yere duz tutulup, karin kaslari kasilip, kalca kemigi one dogru (ya da iceri dogru dondurulur). Bu haldeyken 5 sn beklenip kaslar yavasca gevsetilir. Kac kere oldugunu soylememis ama 10-15 lik bir iki set yapabiliriz herhalde.

Eklentiler

• image.webp
    33 KB · Görüntüleme: 161
  • image.webp
    49,9 KB · Görüntüleme: 143
Ay ben bayılıyorum sizin yazılarınıza ya. Hep yazsanız keşke, iyi ki varsınız. Çok rahatlıyorum sizi okudukça. Allah razı olsun.

Biz kizimiza aymina koymayi dusunuyoruz.mina ismini ruyamda gordum kizim mina koymamizi istedi babasi da basina ay koyalim dedi boyle oldu.
Aymina, çok güzel gerçekten. Ismiyle yaşasın canım güzel kombin oldu :)

MasaAllah canim bende su artisini sordum bebek iri suyunun artmasida normal diyor c.tesi tekrar nst ye cagirdi
Aa çok sevindim, sen de güzel haberler aldın demek :) bu aralar doktordan doktora maalesef :)

Maşallah bebeğine :) Ne güzel kilo almış, boyu da çok iyi. Çok sevindim haberler de iyi :)

Sağol canım benim, evet çok mutlu oldum ya. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın :))
Kiz o guzelim hastane cikislarina sigmayacak bu gidisle :)
Olsun annesi o sağlıklı olsun da hastane çıkışı bulunur tosunemize

3. Ve 4. Sayfa:
istenildiginde bir dogum topu ya da pilates topuyla kemiklerde acilmayi kolaylastira biliriz.
Onemli noktalar: topa oturdugumuzda karin kaslarimiz ve bel kaslarimizla dengemizi saglamaliyiz. Kalca kemigimizi one dogru cevirirsek bebek dogum kanalina daha rahat girip ilerleyebilir.sirt dik pzisyonda saga sola hafif sallanmalar kan dolasimini hizlandirip bel agrisini hafifletmeye yardimci olabilir. Ayrica topun yaptigi baski da hemoroid agrisini hafifletebilirmis. Top kullanirken guvenlik icin:
- topa oturken yalin ayak olmaliyiz veya tabani kaymayacak plastik tabanli bir ayakkabi giymeliyiz.
- topa oturusumuz bir sandalyeye oturusumuz gibi olmalidir.
- bacaklar kalcadan ve dizden 90 derecelik aci yapmalidir.
- ve dengemizin kaybolmasi ihtimaline karsi destek alabilcegimiz bir seye veya kisiye yakin durmaliyiz.

Eklentiler

• image.webp
    43,9 KB · Görüntüleme: 118
  • image.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 128
hıcbı sorunum yok dha catı muaynsıde olmadım 35 e grcm yarn nrmlde 23 mayıs dogum tarıhı ama bebek ırı kafa 2 hfta ılerde norml dogm ıstemıyorm doguramam
Bebek iri ise alirlar cnm,genelde 38 de aliniyor.senin tercihin,senin psikolojin.normal dogurmak istemeyen birine zorla dogurtamazsin,doktorunla konus ,özel hastane ise sorun cikmaz,

5. Ve 6. Sayfa
Bu iki sayfada da sancilar sirasinda yapilabilecek hareketlerin resimleri var. bunlardan kimi aciyi hafifletmek kimi de kemiklerin acilmasini kolaylastirmak icin. Mesela 5. sayfada sol alttaki resimde kadin yatarkenbacagini one dogru yastiklarin uzerine uzatiyor. Bazi durumlarda bebegin yuzu annenin yan tarafina doru donmus olabiliyormus. Bu pozisyon gibi hareketlerle cocugun annenin sirtina bakar pozisyona donmesi saglanabiliyormus.
6. Sayfadaki sag ustteki resimde esler belli noktalara hafif baski yaparak annenin acisini hafifletebilirlermis. Burda adam legen kemiginin ustune hafif bastirarak annenin bel agrisini hafifletiyor. Alttaki uc resimde kemigin acilmasina yardimci hareketler. Sol alttaki resimde anne ile baba birbirine hafifce yaslanip saga sola sallanma hareketi yapiyorlar. Ayaklar omuuz genisligi kadar acilip yavas hareketlerle saga sola dans eder gibi sallaniliyor. Bu hareket baya bir yardimci oluyormus. Tabi eldeki sartlara gore kendi annemizle de yapabiliriz:)) illa kocanin olmasina gerek yok:)

Eklentiler

• image.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 139
  • image.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 130
7. Sayfa
Bu sayfadaki en onemli kisim yalanci sancilarla dogum sancilari arasindaki farklar.

Yalanci sancilar
-genellikle rahmin belli bir kismi kasilir ve bel agrisi nadirdir.
-genellikle kisa surelidir (15-45 sn)
-siddeti zamanla artmaz
-iki sanci arasindaki sure kisalmaz
-duzensizdir
-pozisyon degistirme veya hareket etme agrinin kesilmesini saglayabilir (her durumda degil tabii ki)
-yurumek agriyi arttirmaz

Dogum sancilari
-genellikle butun rahim kasilir be belde baski ve agri hissedilebilir
-sancilar zamanla daha uzun surmeye baslar (60 sn)
-sancilar gittikce siddetlenir
-sancilar sikligi giderek artar
-sancilar genellikle duzenlik bir sekilde gelir
-pozisyon degistirme veya hareket etme sancilarin kesilmesini saglamaz
-yurumek sancilarin siddetlenmesine sebep olabilir.

Eklentiler

• image.webp
    66,9 KB · Görüntüleme: 127
Allah razi olsun canim içimi rahatlattin:) benim korkumda bu durumun gelişimini engellemesi, ins yoktur öyle birşey

Maşallah prensese, hiç korkma canım hiçbirşey olmayacak Allahin izniyle

Kizlar 3.30 da telefonla uyandim gorumcem benden tam bir hafta önde, suyu gelmiş acil hastaneye gittiler. Çok kotkuyor bende heyecandan yerimde duramiyorum, bir kizi olucak nasipse, zilli aceleci çikti. Dua edin canlar, hayirlisiyla sağlikla doğsun minik prenses inş kuvöze gerek kalmaz

İnşallah sağlıklı bi şekilde dünyaya gelir canım Allah yardımcısı olsun. Böyle duyduğumda ben de heyecan hiç olmuyo seviniyorum sadece ne güzel diye, kendime gelince nasıl olacağım bakalım

Canlar önceden de yazmıştım 10 gündür ellerim felaket agriyo ve uyuşuyordu sebebi magnezyum eksikligiymis, biraz netten araştırdım bebek gelişimini de etkiliyormuş, son kontrolde de bebişimin gelişimi geri çıktı belki bundandır, sizde de kramp felan oluyorsa dikkat edin dr.nuza bi sorun, o da belirtisiymiş

İnşallah sağlıklı bi şekilde dünyaya gelir canım Allah yardımcısı olsun. Böyle duyduğumda ben de heyecan hiç olmuyo seviniyorum sadece ne güzel diye, kendime gelince nasıl olacağım bakalım
Daha çok minik teyzesi 36+4 günlük, kuvözlük bir durum olmaz inş, bende heyecandan duramiyorum minik sıpamda icimde taklalar atiyor aman oglum senin daha cok var dur durdugun yerde diyorum:)

Canim ben gunde 2 defa kullanmama ragmen felaket kramplar giriyor bacagims cogu zaman bagirarak uyaniyorum

Son dhrum ne canim hayirlisiyla dogdumu bebis:)

Gozun aydın cnm cok cok gecmıs olsun neysekı sıkıntı yokmus ama gıderek ıyı yaptın otekı turlu ne oldugunu bılmedıgın ıcın stres yapcaktın boylelıkle kafanda soru kalmadı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…