- 8 Kasım 2013
- 9.261
- 11.890
- 498
Iyi çok şükür canım. Çok sevindim :) bizim kizceler biraz yaramaz çıktı korkutuyor annelerini :)Iyi şeyler söyledi canım, kordonu çok takma dedi. Engel değil ve bir risk olsa ben zaten müdahale ederim dedi. Biz de rahatladık döndük :)
Canim görümcem gece 3,30 da suyu geldi 36+4 günlük bebek, sabaha kadar beklemişler ama açilma olmamış, saat 11 de sezeryana alicaklar, bebegin kilosuda az dua edelim ciğerleriyle ilgili bir sıkıntı olmasın inşKimi canım ya ben anlamadım. 11 de kim giriyor sezaryana. Kaçırdım.
Aminnn canim çok saolinşallah hersey yolunda olurda kuveze gırmez ben kendım ıcın bıle oyle dıyorum her an dogabılır erken olsa bıle saglıklı olsunda kuveze gırmezsın bebegım gorumcenınde rabbım yardımcısı olsunda su surecı en hayırlı sekılde atlatsın .
İlk gebeligimde bende kramplardan çok çektim ozaman hiç muz yemezdim, şimdi mutlaka hergün bir muz yiyorum ve gerçekten yok denecek kadar az kramp oluyor. Bende herkese tavsiye ederim arkadaşım, en doğal ilaç hem bebek içinde çok faydalımuz yiyor musun? kramplara o da iyi geliyor, hatta benim doktorum günde iki tane al demişti osteocarei ben de iki tane ilaç almamak için hergün bir muz yemeğe başladım şimdi hiç kramp girmiyor çok şükür.
Yok olmaz canım. Yani tabi Allah bilir ama, bu haftada artık genelde her şey yolunda oluyor. Koysalar bile 1-2 saat den fazla olmaz. Kilo değil de genel vücut direnci güçlü ise hele hiç bşy olmaz. Bizim kuzeninde kızı 36+3 de falan doğdu. 2 saat nefesi dengelensin diye koydular ama o 3600 falandı tabi.Canim görümcem gece 3,30 da suyu geldi 36+4 günlük bebek, sabaha kadar beklemişler ama açilma olmamış, saat 11 de sezeryana alicaklar, bebegin kilosuda az dua edelim ciğerleriyle ilgili bir sıkıntı olmasın inş
muz yiyor musun? kramplara o da iyi geliyor, hatta benim doktorum günde iki tane al demişti osteocarei ben de iki tane ilaç almamak için hergün bir muz yemeğe başladım şimdi hiç kramp girmiyor çok şükür.
ben de değiştireyim profil resmimi bari ben de ifşa olayım :)Evet ya ifşa olduk Face grubundayım evet :))
İnşallah canım erkenci prenses güçlüdür de annesini üzmez:)Yok olmaz canım. Yani tabi Allah bilir ama, bu haftada artık genelde her şey yolunda oluyor. Koysalar bile 1-2 saat den fazla olmaz. Kilo değil de genel vücut direnci güçlü ise hele hiç bşy olmaz. Bizim kuzeninde kızı 36+3 de falan doğdu. 2 saat nefesi dengelensin diye koydular ama o 3600 falandı tabi.
Sela76 sen kendine ssvd yapacak doktor arıyordun buldun mu?
ben de değiştireyim profil resmimi bari ben de ifşa olayım :)
Cnm bende facede ssvd grubundayim.ama yasadigim sehirde ssvd yapacak dr yok.hep gittiyim drma sordum riskli dedi.bide benim bebek tersnzaten donmedi.dr da cesaret edemiyoSela76 sen kendine ssvd yapacak doktor arıyordun buldun mu?
ben de değiştireyim profil resmimi bari ben de ifşa olayım :)
buldum çok şükür doktorumu balıkesirdeyim ben.Ol tabi :) ben izmitteyim sen nerdesin? grupta dosyalar kısmında bulamadın mı yok mu yaptıran olduğun yerde?
bebek dönseydi yine belki kabul eden olurdu ters olunca kimse yanaşmıyor.benim sezeryan sebebim de makat gelişti ilk doğumda inşallah döner de doktor bulursun nerde yaşıyorsun da doktor bulamadın?Cnm bende facede ssvd grubundayim.ama yasadigim sehirde ssvd yapacak dr yok.hep gittiyim drma sordum riskli dedi.bide benim bebek tersnzaten donmedi.dr da cesaret edemiyo
benim acıbademde olacak kısmetse, ama doktorunu tanımıyorum. ilk doğumumda orda olmuştu.kızlar günaydın . istanbul acıbadem hastanesinde doğum yapan yapcak olan var mı ? yada Cem Öncüloğlu'nun hastası olan ?
Kizlar, bazi arkadaslar sormustu normal dogumda kemiklerin acilmasi icin neler yapilabilir diye. Bize dogum dersinde verilen kitaptan bir kac sayfanin resmini cektim. Elimden geldigince turkceye cevireyim.
Ilk resimde bir hamilenin anatomisini anlatan bir sayfa var. sayfanin altindaki uc resim de bebgin dogum sirasinda alabilecegi en yaygin 3 pozisyonu gosteriyor. O 3 resimden ilki en saglikli dogum pozisyonuymus, yani bebek annenin sirtina bakar pzosyondayken. Ikinci resimde bebek annenin sirtina ters duruyor. Bu durumda nne dogum sirasinda cok siddetli bel agrisi cekebilirmis. Cunku bebegin kafasi annenin pelvis kemigine dayaniyormus. 3. Resim ise bebek bas yukari pozisyondayken. Bu durumda da normal dogum mumkunmus ama bazi doktorlar sezeryani tercih ediyorlarmis.
Resmini koydugum ikinci sayfada ise hem hamilelik sirasinda hem de sancilar sirasinda yapilabileceh bir iki pelvis kemigi egzersizi var. oncelikle not duselim: bu hareketleri yaparken kaslarin gerildigini hissetmeliyiz, aci degil.
bu egzersizler hamilelikte ve sancilar sirasinda gorunen bel ve sirt agrisini hafifletebilirmis. Burda onemli olan hareket eller ve kollar uzerinde durulan emekleme pozisyonu. Eller ve dizler uzerindeyken, sirt yere duz tutulup, karin kaslari kasilip, kalca kemigi one dogru (ya da iceri dogru dondurulur). Bu haldeyken 5 sn beklenip kaslar yavasca gevsetilir. Kac kere oldugunu soylememis ama 10-15 lik bir iki set yapabiliriz herhalde.
cnm zevkle okudum cok tesekkurler inşaallah hepımız ıcın faydalı olur :) :)Kizlar bir iki guzel sayfa daha var ama su anda vaktim yok. Bir de resimler yan duruyor, kusura bakmayin. Tabletten yaziyorum, duzeltemedim.
hıc canını sıkma canım bnmde aslında 37+1 gunluk bebegım ama gec dollenme oldugu ıcın 35+6 gozukuyo bızde tarıhı degıstrdık satı 9 agustos yaptık ama doktor hıc bı sıkıntı yok rahat ol dedı sende oyle yap :)Gunaydin kizlar melegimle bbulustuk biz. 37 hafta 3 gun olmasi gereken kizcem 35 hafta 4 gunluk. Dogumum bu tarihe gore olacakmis. Kilomuz 2490. nst girdik cok hareketli bi bebek dedi. Haftaya tekrar gidicez. Optuk sizi
masallah canım kızına kontrollerde neyın ne olcagı bellı olmuyor bır one gecıyor bı gerı gıdıyor saglıklıysa sıkıntı yok :=)Gunaydin kizlar melegimle bbulustuk biz. 37 hafta 3 gun olmasi gereken kizcem 35 hafta 4 gunluk. Dogumum bu tarihe gore olacakmis. Kilomuz 2490. nst girdik cok hareketli bi bebek dedi. Haftaya tekrar gidicez. Optuk sizi
hangi acıbadem canım ?benim acıbademde olacak kısmetse, ama doktorunu tanımıyorum. ilk doğumumda orda olmuştu.
Iyi şeyler söyledi canım, kordonu çok takma dedi. Engel değil ve bir risk olsa ben zaten müdahale ederim dedi. Biz de rahatladık döndük :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?