Kim üzerine alındıysa. Böyle emri vaki cümleler hoş değil. Kendinize gelin.Yine derken kimden bahsediyorsun isim verde bilelim
Kim üzerine alındıysa. Böyle emri vaki cümleler hoş değil. Kendinize gelin.
Ben bugüne kadar kimseye neden normal doğum diye sormadım. Beni hiç ilgilendirmez. Biraz anlayış ve düzgün üslup lütfen. Kimse burada uzaman değil ve kesin yargılar kullanamaz. Daha fazla uzatmanın da anlamı yok. Üzerinize alındıysanız, yargılama yaptığınızı düşünmüşsünüz. O zaman yapmayın, olsun bitsin.Sezaryan uzmanı ne demek ya? ayrıca
Ne kadar doğru forum kendinizin gibi bi yorum yazınca susturmaya çalışmak?
Normal doğum uzmanıda sizin gibiler mi oluyor bu arada?
Ben bugüne kadar kimseye neden normal doğum diye sormadım. Beni hiç ilgilendirmez. Biraz anlayış ve düzgün üslup lütfen. Kimse burada uzaman değil ve kesin yargılar kullanamaz. Daha fazla uzatmanın da anlamı yok. Üzerinize alındıysanız, yargılama yaptığınızı düşünmüşsünüz. O zaman yapmayın, olsun bitsin.
Lütfen ben isim vermedim. Üzerinize alındıysanız yapacak bir şeyim yok. Bir insan ortaya konuşulanı iki nedenden üzerine alınır, 1. kendisinden bahsedildiğini bilir çünkü öyle davranmıştır 2. paranoyaktır. Çok rica edeceğim. Daha fazla muhatap olmayalım. Ben sezaryan yapacağım ve planlı yapacağım. Bitti.Bende kimseyi bişey için sorgulamadığıma göre bende sezaryan uzmanı değilim. Beni de hiç ilgilendirmiyor kimsenin doğumu. Sezaryan için hımmm hangi tarihte uygun olurum acaba diye düşünenler belki fikir sahibi olurlar diye Bebeğe Saygı Gösterin sancıyla gelsin bari dedim.
Bundan sonra katılanlar olmuş genelde ama tepki veren sizsiniz Uzmanlar Çıkmış Yine diye..
Bu mu Düzgün Uslup?
Biz zaten hassas zamanımızdayız diyorsunuz ya genelde bende çok hassasım tek taraflı düşünmeyelim bu halde. Nokta.
Canım ben en baştan beri lierac kullandım. Şuana kadar kaşıntım olmadı. Karnımda baya büyükte. Ama şuan acil olsun istersen, zeytin yağı sür derim.Annişler günaydın,
dr çatlaklardan dolayı kaşıntılarımın artığını söyledi acaba çatlak kremi kullanıp ta kaşıntılarımda çok iyi geldi dediğiniz krem kullanan var mı?
karnımı kaşımaktan mosmor ettim
aCİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
Sabaha kadar beklemişler ama açilmasi olmamiş, 11 de sezeryana alicaklar, daha cok minik inş kuvöze girmez dua istiyorum herkestenSon dhrum ne canim hayirlisiyla dogdumu bebis:)
Lütfen ben isim vermedim. Üzerinize alındıysanız yapacak bir şeyim yok. Bir insan ortaya konuşulanı iki nedenden üzerine alınır, 1. kendisinden bahsedildiğini bilir çünkü öyle davranmıştır 2. paranoyaktır. Çok rica edeceğim. Daha fazla muhatap olmayalım. Ben sezaryan yapacağım ve planlı yapacağım. Bitti.
Sürdüm ama hiç işe yaramadı, ecz badem yağı dedi olmadı kayısı yağı olmadı forumda okurken rastlamıştım çatlak kremim kaşıntılarıma iyi geldi diye etkili olacak bişey arıyorumCanım ben en baştan beri lierac kullandım. Şuana kadar kaşıntım olmadı. Karnımda baya büyükte. Ama şuan acil olsun istersen, zeytin yağı sür derim.
Kimi canım ya ben anlamadım. 11 de kim giriyor sezaryana. Kaçırdım.Sabaha kadar beklemişler ama açilmasi olmamiş, 11 de sezeryana alicaklar, daha cok minik inş kuvöze girmez dua istiyorum herkesten
Fesaa sen de mi ssvd istiyorsun ben de face de ssvd grubundayım :)Yine derken kimden bahsediyorsun isim verde bilelim
muz yiyor musun? kramplara o da iyi geliyor, hatta benim doktorum günde iki tane al demişti osteocarei ben de iki tane ilaç almamak için hergün bir muz yemeğe başladım şimdi hiç kramp girmiyor çok şükür.Canim ben gunde 2 defa kullanmama ragmen felaket kramplar giriyor bacagims cogu zaman bagirarak uyaniyorum
Kizlar, bazi arkadaslar sormustu normal dogumda kemiklerin acilmasi icin neler yapilabilir diye. Bize dogum dersinde verilen kitaptan bir kac sayfanin resmini cektim. Elimden geldigince turkceye cevireyim.
Ilk resimde bir hamilenin anatomisini anlatan bir sayfa var. sayfanin altindaki uc resim de bebgin dogum sirasinda alabilecegi en yaygin 3 pozisyonu gosteriyor. O 3 resimden ilki en saglikli dogum pozisyonuymus, yani bebek annenin sirtina bakar pzosyondayken. Ikinci resimde bebek annenin sirtina ters duruyor. Bu durumda nne dogum sirasinda cok siddetli bel agrisi cekebilirmis. Cunku bebegin kafasi annenin pelvis kemigine dayaniyormus. 3. Resim ise bebek bas yukari pozisyondayken. Bu durumda da normal dogum mumkunmus ama bazi doktorlar sezeryani tercih ediyorlarmis.
Resmini koydugum ikinci sayfada ise hem hamilelik sirasinda hem de sancilar sirasinda yapilabileceh bir iki pelvis kemigi egzersizi var. oncelikle not duselim: bu hareketleri yaparken kaslarin gerildigini hissetmeliyiz, aci degil.
bu egzersizler hamilelikte ve sancilar sirasinda gorunen bel ve sirt agrisini hafifletebilirmis. Burda onemli olan hareket eller ve kollar uzerinde durulan emekleme pozisyonu. Eller ve dizler uzerindeyken, sirt yere duz tutulup, karin kaslari kasilip, kalca kemigi one dogru (ya da iceri dogru dondurulur). Bu haldeyken 5 sn beklenip kaslar yavasca gevsetilir. Kac kere oldugunu soylememis ama 10-15 lik bir iki set yapabiliriz herhalde.
Canim açilmasi olmadigi icin normal dogum yapamadi suyuda bitmis bebeğin dogum kanalindaymis basi saat 11 de sezeryana alicaklar dua edelim inş bir sıkıntı olmazhayırlısı olsun gorumcen ıcın cnm, boyle duyunca heyecan basıyor bnmde rıskım oldugu ıcın daha da heyecanlanıyorum bebıs hakkında bılgı verırmıısn bana kuveze aldılarmı vs cunku bızımkıde her an dogabılır kı kucuk bnm yavrumda hep kıyas ıcındeyım su anda
O anki kasilmalarla zaten istem dışı ikiniyorsun canim merak etmeben normal dogum ıstıyorum ama hıc ıkınma kabılyetım yok yandım ben vc buyuk tuvalette bıle ıkınamıyorum bakalım dogumda ne olcak :)
Fesaa sen de mi ssvd istiyorsun ben de face de ssvd grubundayım :)
inşallah hersey yolunda olurda kuveze gırmez ben kendım ıcın bıle oyle dıyorum her an dogabılır erken olsa bıle saglıklı olsunda kuveze gırmezsın bebegım gorumcenınde rabbım yardımcısı olsunda su surecı en hayırlı sekılde atlatsın .Canim açilmasi olmadigi icin normal dogum yapamadi suyuda bitmis bebeğin dogum kanalindaymis basi saat 11 de sezeryana alicaklar dua edelim inş bir sıkıntı olmaz
bende oyle dusunuyorum kı ınsallahda oyle olur hayırlısı artık :)O anki kasilmalarla zaten istem dışı ikiniyorsun canim merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?