Bitmesi azalması sona doğru oluyor genelde bazı içeceklerin arttırdığı söyleniyor canım karpuz ds su olduğu için ki şu sıra su bile midemi kötü yapıyor karpuz iyi geldiben de yapsammı diyorum canım ama erken başlamak da erken doğuma sebep olabilir gibi geliyor.arkadas 1 hafta merdıven cıktı doğurdu sonra 37+ da.sebebi o muydu bilmiyorum artık.
bende aynen erken gelir diye bekliyordum ama doktorum gecen gun senınkı erken gelmez gibi dedi.
ya ben bu su iyiyken birden bitme olayını anlamıyorum neden oluyor acaba.ve boyle karpuz gibi yiyecekelrle suyun bitmesinin öününe geçilebiliyor mu.yada çok su içerek?
burada birisi resmi gazetde 15 mayısdan sonra doğan bebekler için geçerliymiş diye yazmıştı.Kizlar bu mayis ayinda doguranlarda. Itibaren ilk cocuga 300 ikinci ye 400 3. 500 tl verilecekti. Mayistan itibaren oldugu icin sansliyiz sanirim. 144 u aramis arkadasim oyle demisler. Bu konusa baska bilgisi olan varmi.
Yasa 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek canımKizlar bu mayis ayinda doguranlarda. Itibaren ilk cocuga 300 ikinci ye 400 3. 500 tl verilecekti. Mayistan itibaren oldugu icin sansliyiz sanirim. 144 u aramis arkadasim oyle demisler. Bu konusa baska bilgisi olan varmi.
mayis 15 diye tarih vermemisler canim. Mayis ayindan itibaren demisler. 14 mayista doguran alamicak mi simdi. Komik olur bence. Ins mayis ayi komple gecerlidir. Sut parasi komik bi rakam cunkuburada birisi resmi gazetde 15 mayısdan sonra doğan bebekler için geçerliymiş diye yazmıştı.
ne kadar canim bebegin kac haftaliksin? Ilk belinden gelirmis gercek sanci. Yalanci sancilardir. Benimde bayadir var cnkuiyi haftalar güzel anneler.
nasılsınız
dün akşamdan bari karnımın alt kısmında ara ara sancılar var .
oğlum geliyor artık demek ki
benimde dogum tam 15 mayis gozukuyor. Simdi kizim 1-2 gun acele ederse alamicaz mi :). HahaYasa 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek canım
şuan 38+1deyiz almirammayis 15 diye tarih vermemisler canim. Mayis ayindan itibaren demisler. 14 mayista doguran alamicak mi simdi. Komik olur bence. Ins mayis ayi komple gecerlidir. Sut parasi komik bi rakam cunku
ne kadar canim bebegin kac haftaliksin? Ilk belinden gelirmis gercek sanci. Yalanci sancilardir. Benimde bayadir var cnku
bize sadece saf su ile silin dediler. ama ben saf su ile önce tüm kirini pisliğini tozunu aldırıp sonra tekrar su yaptım içine sirke koydum . sirke kokusu hiç kalmıyor ve mobılya kokusunuda alıp uçuruyormuş. 4-5 kez sildim öyle hafta aralıklarıyla yada iki üç günde bir. bi iki kez saf su ile sildim . en sonda 2 gün önce çok az bebek deterjanı damlattm içine öyle sildim. hiçte bişey olmadı. ne rengine ne mobılyasına.bebek odası mobilyalarını silmeye başlayacağım, çamaşırların yıkanması ancak bitti ama temizliği nasıl yapmam lazım, ne kullanmam lazım??
. Ay cnm bnm ya:) ne guzel bir kiz bir erkek:) kizlar aceleci olurmus ewet. Bende 38 e giricem persembe. Her an bekliyorum artik:) son gunu bekleyecek mi bakalim:) erkekler gec olurmus bilmem ne kadar dogru. Sag saglim olsunda cnm ne zaman olursa olsunşuan 38+1deyiz almiram
kızım 37de doğdu. ama sanırım oğlum geç olacak
bende öyle yapıcam hepsi hazır olsun temiz temiz :)Yıka hurçlara sakla hazır olsun canım
Bende hep ayakta yım her işimi yapıyorum oturmak rahatsızlık veriyor bana
canım yürürlüğe 15 mayısta giricek diye söylediler ama resmi gazetede erken yayınlandı bildiğim akdarıylada 1 ocak 2015 tarihinden sonra doğum yapanlar için geçerli olacakKizlar bu mayis ayinda doguranlarda. Itibaren ilk cocuga 300 ikinci ye 400 3. 500 tl verilecekti. Mayistan itibaren oldugu icin sansliyiz sanirim. 144 u aramis arkadasim oyle demisler. Bu konusa baska bilgisi olan varmi.
. Hadi bakalim umarim hepimiz dahil oluruz. Calismayanlara bi destek yok devletten . Bi kerelikte olsa alalim.bende öyle yapıcam hepsi hazır olsun temiz temiz :)
canım yürürlüğe 15 mayısta giricek diye söylediler ama resmi gazetede erken yayınlandı bildiğim akdarıylada 1 ocak 2015 tarihinden sonra doğum yapanlar için geçerli olacak
Evet cok tatlıydı yüzünün yapısı babasına ve dayısına benziyor bakalım bana benzemedigi kesin :) güzel olmaz mı ama annesi melek onlar :)Ayy yavrum benim su mu içiyor:)görürsün insallah canim ,insan cok merak ediyor yüzünü,kime benziyor diye.biz de azar azar göruyoruz cok guzelmis gibi geliyor agzi,burnu :)tabi herkesin bebegi kendine güzel gelir.
Olur tabiki canım olmaz olur mu :)) ben bebeğimin 38 i doldurmadan gelmesini istemedim hiç, hayırlısıysa gelirdi zaten ama bir çabam olmadı ama artık istiyorum bi zahmetGüzel haberlerle gelin kızlar inşallah :)
Ayy 40. hafta heyecanlı olmaz mı :) Ben 38e girmek üzereyim ben bile heyecanlandım artık. Bundan önce gelme gelme derken, şimdi de gel gel demeye başlıcaz :) Merdiven inip çıkmanın faydası olur mu ki. Yavaş yavaş başlasam mı diyorum ben merdiven inip çıkmaya. İnşallah sağlıkla gelsinler de, çok bekletmesinler bizi :)
Aynen canım beklemez baksana şimdiden 15 kişi olduk hepsi benden sonraydı :))). Bende ozledim carsamba randevum var kismetse 38. Haftaya giricez. Alltan muayene yapacak bu sefer.
. Valla bn artik yuruyemiyorum. Dun annemle alisverise ciktik. Gobegim o kadar agir geldiki. Hemen ewe donmek istedim.
. Amin canim bende cok heyecanliyim. Her bebekte 40 i beklemeyecek sanirim. Butun gun hareket etmedi gece sabaha kadar beni bitirdi dun aksam.
o konuda haklısın canım aslında olduğu zaman herkese olmalı sonuçta herkesin ihtiyacı var. Hadi bakalim umarim hepimiz dahil oluruz. Calismayanlara bi destek yok devletten . Bi kerelikte olsa alalim.
Yalan o kuzum yalanay işdersen canım benimde fazlasıyla var sözde izne çıktım nasıl yetiştircem diye düşünüyorum ama yinede hemen gelsinistiyorum
maşallah canım bebişine . çok sıkıntı çekmişsin ama sonuçok çok güzel olmuş darısı bize ama sıkıntsız inşallah :)
maşallah canım darısı bize inşallah sıkıntısız doğum yaparız.
tubişş normalde kız çocukları erken gelir diye ben hep 38 39. haftada bekliyodum ama seni görünce tezim çürüdü kuzum ya :) hayırlı sağlıklı olsunlarda önemli olan o. ama bir iki güne inşalalh sağlıcakla gelir bebişin :)
Hadi gözünaydın maşallah bebişine :)Doğum yapan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun darısı biz bekleyenlere doktordan geldim şükür herşey yolunda nst iyi çıktı bebel iyi haftaya tekrsr gidicez
Allah razı olsun canım çok güzel bilgiler.Lohusa Gıdası - Bebek Maması
Resûlûllah (s.a.v.) Efendimiz - "Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIRBAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem validemize Allah (c.c.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c.) Onu Meryem’e ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.
Tabibler de yaptıktan araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, loğusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir.
Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır.
Hahah evet ilk mayıs annesi olabilirimGaliba mayıs ayında doğum yapan ilk mayıs annesi hayırlısı ile sen olacaksın gibi hissediyorum bebeğin mayısı bekliyor galiba ve maşallah böyle sorun yok normal doğum beklemek bize de nasip olsun
Hayırlısı olsunn kendim iÇin de son 2 hafta diyorum garip birşey bu his
benim erkek kardeşim 42 haftalık doğmuştu. o da gelmeyince mecbur sezeryana aldılar :)). Ay cnm bnm ya:) ne guzel bir kiz bir erkek:) kizlar aceleci olurmus ewet. Bende 38 e giricem persembe. Her an bekliyorum artik:) son gunu bekleyecek mi bakalim:) erkekler gec olurmus bilmem ne kadar dogru. Sag saglim olsunda cnm ne zaman olursa olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?