2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
kızçeler nasılsıniz ben 3 haftadır kontrole gitmiyorum herşey yolundadir inşallah bu hafta gidecegim amabebek odası yapmayacaktik ama dayanamadım boyasinı yaptık beşiği de kurduk yatak odasına şimdilik ufak beşik aldım bel ağrılarım karın ağrılarım oluyor birde mide yanmasi başladı kayinvalide doğuma kadar bizde annem haftaya gelecek temizlik yapacak o zamana kadar gelmez inşallah Bebiş odayi tam tamamlamadik ama beşiğin fotosunu koyayim şimdilik tatlı telaş başladı bizim için

Gunaydinlar herkese ..doğum yapan arkadaslarim hepinizin gözü aydin Rabbim anali babali büyütsün bebeklerinizi,mutlu huzurlu saglik dolu bir gelecek diliyorum bebeklerinizle birlikte.Darisi benim gibi diğer bekleyen anne adaylarinin basina inşaallah.
Ben de bugün ayrilisimi verdim 36.haftamda.Sabah evrak islerimle ugrastim.oradan kontrolume gittim.Pazartesi yoğunluğundan dolayı baya sira bekledim.ilk kez nst te baglandim.Bebeğim 2600 gr olmuş.Doktorum artik doğum başlasa da erken doğmuş kabul etmeyiz dedi.Haftaya tekrar cagirdi.Cati muayenemizi de yapacagini soyledi.Bizden haberler boyle..

Kizlar bu mayis ayinda doguranlarda. Itibaren ilk cocuga 300 ikinci ye 400 3. 500 tl verilecekti. Mayistan itibaren oldugu icin sansliyiz sanirim. 144 u aramis arkadasim oyle demisler. Bu konusa baska bilgisi olan varmi.
benim bildiğim 15 mayıs sonrası idi.

burada birisi resmi gazetde 15 mayısdan sonra doğan bebekler için geçerliymiş diye yazmıştı.
acaba 15'ta doğum yapanları da kapsar mı eğer böyleyse:)

Yasa 15 Mayıs'ta yürürlüğe girecek canım
15 mayıs dahil midir acaba:)

Az az su sizmasi oluyormus.. anne bunu akinti sanip onemsemeyince boyle durumlar yasanabiliyor.. ibrahim saracoglu havuc suyunun amniyon sivisini arttirdigini soylemisti
siz biyolog musunuz gerçekten.tıbbı konularda bilgili gibisiniz :) havuc suyunu duymustum içebilirim aslında bazen bende de akıntı fazla oluyor gibi.
olabilir canım doğru zamanlama :) bende 38 de yapıcam.

dogum yardımıyla ilgili bakın istersenin bende 15.05.2015 tarihinden sonra geçerli gibi anlıyorum .

MADDE 16 –
633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

“Doğum yardımı

EK MADDE 4 – (1) Türk vatandaşlarına, canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL doğum yardımı yapılır. Bu yardım Türk vatandaşı olan anne veya babaya, her ikisi de Türk vatandaşı ise anneye yapılır. Doğum yardımı, Bakanlıkça belirlenen zorunlu hâllerde babaya ödenebilir. Doğum yardımı ödenmesinde Kimlik Paylaşımı Sisteminde yer alan nüfus kayıtları esas alınır. Bu kapsamda yapılan ödemeler, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten karşılanır. Bu fıkrada belirtilen tutarları artırmaya Bakanlık ile Maliye Bakanlığı müştereken yetkilidir.

(2) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen işçilerden, kapsamında bulundukları bireysel iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre işçinin kendisi veya eşinin doğum yapması nedeniyle işçiye bir ödeme yapılması kararlaştırılmış olanlara, kararlaştırılan tutarın bu madde uyarınca yapılacak ödeme tutarından daha az olması hâlinde sadece aradaki fark ödenir. Kararlaştırılan tutarın bu maddeye göre yapılacak ödeme tutarından daha fazla olması hâlinde ise bu maddeye göre ödeme yapılmaz.

(3) Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen personele, doğum yardımı ödeneği veya başka bir ad altında aynı amaçla ilgili mevzuatta öngörülen ödemeler yapılmaz.

(4) 5901 sayılı Kanunun 28 inci maddesi kapsamına girenler bu madde hükümlerinden aynen yararlandırılır.

(5) Doğum yardımı, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ödenir ve haczedilemez. Doğum yardımından yararlananların gerçek dışı beyanda bulunmaları nedeniyle yersiz ödemeye sebebiyet verilmesi hâlinde, bu ödemelerin, bir ay içinde ödemenin yapıldığı tarihten tahsil edildiği tarihe kadar geçen süreye 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesinde belirtilen gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte iade edilmesi, haksız yararlanana ödeme yapan kurum tarafından bir yazı ile bildirilir. Bu süre içinde ödeme yapılmaması hâlinde bu alacakların ilgili vergi dairesine bildirilmesi üzerine anılan Kanun hükümlerine göre takip ve tahsil edilir.

(6) Doğum yardımının ödenme esasları ile bu maddenin uygulanmasına ilişkin diğer usul ve esaslar, altı ay içinde İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı görüşleri alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir.”

b) 16 ncı maddesi ile 23 üncü maddesinin (a) ve (b) bentleri 15/5/2015 tarihinde, yürürlüge girer ,
diyor en alttada

ben geldim kızlarrr... bebişim yüzünü gene göstermedi kordon yüzünün önündeymiş hep o yuzden yarıdan fazlası gözükmüyordu. ço kşükür herşey iyi. ama şöyle bişey var . şuanda ben 35+4 haftalık , ama bebek 34+4 haftalık gözüküyor.
45 cm , 2300 gr olmuşuz. 10 gün sonra çalışamaz raporumu alacağım ve artık evdeyim inş.

aramaıza hoşgeldin canım evde işler hiç bitmiyor ama benden söylemesi :) maşallah bebiş iyi bence önemli olan kilolu olması değil sağlıklı olması bence. annesine naz yapıyor senin ki doğuma kadar bekleticek heralde :)

masallah canım bebısıne, o ultrasyonlar sureklı degısıyor bır gıdıyoz onde bı gıdıyoz zamanını yakalamısız cok takılma sıkıntı olsa dr derdı bende senın gıbı gun sayanlardanım canım son 7 gun :)))

ayy evet öyle galiba :) sağlıklı olsunda ben onu 1 ay sonra görmeyede razıyım :)

aslında bakma ben işte daha fazla çalışıp bebeğimle daha fazla vakit geçirmek istiyorum ama mecburum artık 37 den sonra istesemde çalışamıycam

buarada doktorum normal doğum taraftarı biri olmasına rağmen 42. haftayı beklemiyorum ben dedi. 41. haftaya kadar bekleyeceğiz dedi. normalde 28 mayıs gözüküyor doğumum . 5-6 hazırana kadar beklerim olmazsa o tarıh ıtıbarıyle alırız dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…