Evet kesinlikle oyle. Ben degistiremiycem heralde. Ama bu sefer biraz dogum korkusu oluştu. Şİmdi iyice panik oldum.Biraz pimpirikli bir doktormuş ama son günlerin artık güvenecek başka bir doktor bulmakta zor gercekten. En doğru kararı sen verirsin hayirlisi olsun canim, bende ilk dogumumu yaptiran bu gebeligimde de 8 ay gittigim doktorumu değiştirmek zorunda kaldim son anda. Çok can sıkıcı bir durum
BU haftaya kadar olmayan seker bu haftadan sonra birden cıkar mı, onu da merak ediyorum. Hani oyle bir ihtimal varsa yine ölceyim falan ama bosuna da insan zaten son zamanlar, uyuyamıyosun nefes alamıyosun bunalmışsın, zor geliyo her sey. Keyfini süremedim basından beri.Canım az bir zaman kalmış doğumuna zaten.bazı doktorlar gerçekten fazla pimpirikli oluyor ama bebeğin kilolu diye illa şeker olucak değil tabiki.belki ne biliyim bebeğin karın ölçüsünün fazla olması şekere işaret ediyorsa doktor bunu atlamak istemiyordur.bence çok takma ve doktorunu dinle.inşallah gene normal çıkar değerlerin ama ya çıkmazsa en azından tedbir alırsın canım.
nasıl bi adammış bu yaa sen itiraz ettiğin için bu şekilde davranıyor belkide şuna bak ya paranla rezil olmak bu olsa gerek.Sagol canım. Ya mesela fetal eko istedi bizden. Ayrıntılı ultrason zamanları. Kİ fetal eko kalbinde problem gorulen veya kardesinin kalbinde problem olanlara yapılıyormus. Fiyatı da cok pahalı 150 lira faln. Ben neden istiyorsunuz bi problem mi var gibisinden sordum. Yok kalbinde bir skıntı gormedim ama bu ultrasonlar anlamayabilir dedi. Ben yaptırmak istemediğimi belirttim. Tavır yaptı , sen bilirsin o zaman diyo.
Ozel hastane canım. YAni üniversite hastanesi, ama özel. Sorun su ki burada kadınlar dogum yaparken gıkları cıkmıyor. Suni sancı bile olsa. Sanırım yapısal bi sey. Ben bagırınca bunlar naz yapıyomuşum gibi düşündü. Sus artık herkes seni dinliyo falan filan kızdılar bana.canım özelde mi dwvelttemi bu şekilde davrandılar
Valla aynen canım. Tam parayla rezil olma durumu. Her ultrasona 90 lira para veriyorum. Klinik kontrolleri 30 lira. Mesela agrım var diyosun, ultrason yerinde bakamam klinige gel diyor. Prosedur boyle. Ama dedigim gibi iyi hastane 1 2 tane. Mesela burada yakında bir devlet hastanesi var. Orda sezeryan olmuştu pakistanlı bir arkadaşım. 2 gun sonra dikişleri patlamış. 2 ay acı cektim her gun pansuman oldum diyor. Hemsire demiş ki bazen doktorların işi oluyor aceleyle iyi dikemiyolar. Dusunsene. Benim gittiğim buranın en iyisi oldugu için, mecbur.nasıl bi adammış bu yaa sen itiraz ettiğin için bu şekilde davranıyor belkide şuna bak ya paranla rezil olmak bu olsa gerek.
Yuhh yani inanamiyorum ister ozel olsun ister devlet hastanesi bir insanin ağri eşigi düşükse acı çekiyorsa tabiki bağirir ne merhametsiz vicdansiz insanlar bende cok ağladim yeri geldi bağirdim kimse gikini çikarmadi tersine biticek diyip telkin ettiler hep. Kolay sanki canından can çikiyor resmen. Keşke imkanin olsada o hastaneye birdaha gitmesen canımOzel hastane canım. YAni üniversite hastanesi, ama özel. Sorun su ki burada kadınlar dogum yaparken gıkları cıkmıyor. Suni sancı bile olsa. Sanırım yapısal bi sey. Ben bagırınca bunlar naz yapıyomuşum gibi düşündü. Sus artık herkes seni dinliyo falan filan kızdılar bana.
. Ins cnm benimde oyle:)))))Mayıs ama 15inden sonra diye biliyorum. Babalık izni şuan 5 gün mayıs 15 ten sonra 10 gün. İnşallah kızım babasına kıyak geçer :))
tek onlar biliyor zaten sadece akil versinler pff takma canimmOnceden 40 haftayı doldursun istiyordum. Şİmdi kayınvalidem gelcek 1 mayısta. Diyorum 2sinde dogsun artık. O kadar bunaldım ki. Bi de ne soylesem ben sanki bebegini hiç düsünmeyen ilgisiz cahil bir anneymisim gibi karşılık veriyor.
Bence yazma kesinlikle.
O da stres yapmıştır illaki tatlım, erkekler daha Güçsüz bu konularda :))
Canım havuç suyu, armut ve ayva çok iyi geliyor. Bir daha olursa doktora git bence.
bikac kere olunca risklimi kizlar.epey olursa su azalir diye dusunmustum ben.testi alsam nasil yapicam bide ic camasirimdaki islakligami surecegim.Eczane pedlerinden hemen al istersen, kafan rahat eder. Suyun sızmışsa da doktora gidersin canım.
Sezeryan normal dogum farketmez canım her iki şekilde de yavrularimiza kavuşucaz inş. Hem haftasıda gayet güzel beni tek düşündüren sağliğiyla ilgili söyledikleri, elindeki nstler le birlikte birde başka bir doktora gitsen daha iyi olmaz mi canim. Allah yardimciniz olsun. İnşallah sağlikla kucagina alirsin yavrunu canımKizlar dua istiyorum sizden.. Cuma gunu yuzde doksan normal diyen doktor bugun beni arayip carsamba gel sezaryen yapalim dedi.. Hen gittik.yanina nstlerin pek istedigim gibi degil ne.olur ne.olmaz alalim riske atmayalim dedi.. Canimiz sikildi cok.. Bi de korkuttu bizi bebekte sorun olabilir diyo.. Nolur dua edin dogru karari verelim ve bebegim iyi olsun..
Bilmiyorum canim yaa nst sonclarina bakarak almis karari ama nst sonuclarim iki hafyadir hep ayni.cikiyo.. Bi suru korkuttu beni bebegin beyninde kalbimde sorun olabilir dedi.. İstersen bekle ama sorumluluk sana ait dedi.. Nstler.kotu degil ama supheliymis.. Ciktim agladim hep.. İnsallah iyidir bebegim.. İcimden bir ses iyi plduguni soyluyor sezaryen icin doktor oyle diyodur.insallah..iki günde ne değişmiş ki bebeği nerde görmüşte böyle bikarar almış ben bu drları anlamıyrum neden ısrarla sezeryan diyolar ki canım daha önceden bi sıkın varmıydı şimdi mi çıktı
evet tatlım. 2 yaşında kızım. istersen ödünç vereyim. ama çok yaramaz. baş etmek imkansızsenin bir kızın varmış ne güzel bak bizde o da yok :)
ay yok benim bitek belim ağrıdı bisüre çok az da kasıklarım. Okadar :))) evet o meşhur sancıyı anlamamak mümkün değilmiş bakalım :)
Inşallah canım ben attım kendimi yine sokaklara :)
Evet ya hep bi atak bekliyoruz ama bakalım kızım me zaman gelmek isteyecek :)
Canim biz de iki hafta geriden geliyorduk,kapatti allaha sukur.ben kendimi cok yoruyordum,annem geldi 2hafta dinlendim,cok hareket etmedim.pekmez,muz,hurma,et,süt,baklagil yedim hep,faydasini gördüm özellikle dinlenmenin.son haftalar daha hizli buyuyorlar,bebisin arayi kapatir canim merak etmeben geldim kızlarrr... bebişim yüzünü gene göstermedikordon yüzünün önündeymiş hep o yuzden yarıdan fazlası gözükmüyordu. ço kşükür herşey iyi. ama şöyle bişey var . şuanda ben 35+4 haftalık , ama bebek 34+4 haftalık gözüküyor.
45 cm , 2300 gr olmuşuz. 10 gün sonra çalışamaz raporumu alacağım ve artık evdeyim inş.
Aynen canim bencede nasil dogdugu onemli degil.. Yavrum iyi olsun da brn nasil olsa dogururum.. Ama kafama takilan soyledikleri.. İki haftadir hep boyle cikiyor nstler.. Kotu degil ama tam istenildigi gibi de degilmis.. Niye simdi.boyle soyledi ki.. İnsallah sirf sezaryene zorlamak icindir..Sezeryan normal dogum farketmez canım her iki şekilde de yavrularimiza kavuşucaz inş. Hem haftasıda gayet güzel beni tek düşündüren sağliğiyla ilgili söyledikleri, elindeki nstler le birlikte birde başka bir doktora gitsen daha iyi olmaz mi canim. Allah yardimciniz olsun. İnşallah sağlikla kucagina alirsin yavrunu canım
onlar bana ingilizce urduca kızıyordu ben de onlara turkce kızıyordum. ıste insan istiyor ki guzel huzurlu bir dogum gecirsin. ama her zaman nasip olmuyor. Allah saglık versin de napalım. Dedigim gibi iyi hastane yok baska. 1 tane daha var ama 1 saate yakın yol gidiyosun.Yuhh yani inanamiyorum ister ozel olsun ister devlet hastanesi bir insanin ağri eşigi düşükse acı çekiyorsa tabiki bağirir ne merhametsiz vicdansiz insanlar bende cok ağladim yeri geldi bağirdim kimse gikini çikarmadi tersine biticek diyip telkin ettiler hep. Kolay sanki canından can çikiyor resmen. Keşke imkanin olsada o hastaneye birdaha gitmesen canım
canım eşin bilinçli biriyse sezeryan istemediği için morali bozuktur.Kızlar Allah izin verirse yarın saat 2 de sezeryan olucam. Sabah istediğimi söyledim doluymus 15. Sezeryan hastasıyım yarın için. Spinal olucak eğer çok korkarsan sikilirsan seni on dk uyuturum dedi. Biraz moral verdi rahatladım açıkçası. Ama eşimde garip haller var suratı asikti neyin var zaten korkuyorum bir de bu suratla sen daha da psikolojimi bozuyorsun dedim. Ay çok asabiyim ben de sanırım ya
yeter bence1 gün kalacam hastanede 10 tane yeterli olur mu
Canım para almak için mi yapıyor yoksa?sonuçta üniversite hastanesiyse araştırma yapıyoruz diye devleti sömürüyor olabilirler.seni de alet ediyordur.ay aklıma başka bişey de gelmiyor.haklısın sonuçta şeker de durup durup şimdi çıkmaz.ay bilemiyor ki insan neden böyle davranır bu doktorlar.canım içinden nasıl geliyorsa öyle davran.BU haftaya kadar olmayan seker bu haftadan sonra birden cıkar mı, onu da merak ediyorum. Hani oyle bir ihtimal varsa yine ölceyim falan ama bosuna da insan zaten son zamanlar, uyuyamıyosun nefes alamıyosun bunalmışsın, zor geliyo her sey. Keyfini süremedim basından beri.
takma onu sen bebişinin gelişine odaklanO zaman 10 tane daha koyayım kızlar fazla olsun az olmasın. Kaynanam her şeye ne gerek var diyip sinirlerim ziplatiyo şimdiden. Yok normal pede ne gerek var yok 1 pijama yeter fazlasına ne gerek var. Yok yüz gün mü kalacan sanki orda. Şimdiden müdahale ediyor.allahim sabır versin sonrası için cinnet gecirmiyim
onlar insanmıymış :) suni sancı alıyosun ve gıkın çıkımıyo maşallah canım darısı bize ne deyim :)Ozel hastane canım. YAni üniversite hastanesi, ama özel. Sorun su ki burada kadınlar dogum yaparken gıkları cıkmıyor. Suni sancı bile olsa. Sanırım yapısal bi sey. Ben bagırınca bunlar naz yapıyomuşum gibi düşündü. Sus artık herkes seni dinliyo falan filan kızdılar bana.
kuzum sen nerde yaşıyosun nasıl bir yer orası hiç mi insanlık yok dava açsan kazanırsın bu ne biçim iş böyle yaa seninki iyiyse kötüyü düşünemiyorum zatenValla aynen canım. Tam parayla rezil olma durumu. Her ultrasona 90 lira para veriyorum. Klinik kontrolleri 30 lira. Mesela agrım var diyosun, ultrason yerinde bakamam klinige gel diyor. Prosedur boyle. Ama dedigim gibi iyi hastane 1 2 tane. Mesela burada yakında bir devlet hastanesi var. Orda sezeryan olmuştu pakistanlı bir arkadaşım. 2 gun sonra dikişleri patlamış. 2 ay acı cektim her gun pansuman oldum diyor. Hemsire demiş ki bazen doktorların işi oluyor aceleyle iyi dikemiyolar. Dusunsene. Benim gittiğim buranın en iyisi oldugu için, mecbur.
tatlım bence sonuçlarını al iyi bi özel dra sor. bence senin drun sezeryan yapmak istiyor normalle uğraşmak istemiyor önemli olan bebişin sağlıklı olması inşallah bi sıkıntı yoktur. yani bu zamana kadr bu adam her usgde neye bakmış ki şimdiye kadar anlamamış görememiş o kadar usgye girdiğin halde göremediyse bence bu işi bilmiyor. ben usgye gittiğimde her çocuğun beynini kalbişni görüyorum drum hemen oraya bakıyor 2 3 dk da bana yüzünü elini ayaklarını gösteriyor. bence başka bi dra göster sezeryan yada normal önemli değil ama böyle bi sağlık problemin sana yıkması hoş olmaz ama bence bi sıkıntı yok içini ferah tut sıkıntı yapmaBilmiyorum canim yaa nst sonclarina bakarak almis karari ama nst sonuclarim iki hafyadir hep ayni.cikiyo.. Bi suru korkuttu beni bebegin beyninde kalbimde sorun olabilir dedi.. İstersen bekle ama sorumluluk sana ait dedi.. Nstler.kotu degil ama supheliymis.. Ciktim agladim hep.. İnsallah iyidir bebegim.. İcimden bir ses iyi plduguni soyluyor sezaryen icin doktor oyle diyodur.insallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?