Arkadaşlar merhaba,size bir şey soracaktım.Hamileliğimin başında özel doktora gitmiştik.Maddi olarak sıkışık olduğumuzdan tahliller muayene ücreti biraz fazla gelince devlet hastanesine gittim.İçime sindi mi? Hayır çünkü eşimi içeri almıyorlar, bir de doktor kendi kendine bakıyor, ne bir görüntü veriyor ne de kalp sesini dinletiyor.Kalbini dinlemek istiyordum ama sadece "kalbi atıyor, canlı " deyip bitirdi.Sırf tahliller ücretsiz diye devlete gitmiştim.Şimdi sıra ikili testte bunun içinde devlete gideceğim fakat 4.ay ve sonrasını özelden devam etmeyi düşünüyorum.Sizce iyi mi ediyorum,gereksiz yere evham mı yapıyorum.
denedim cnm herşeyi denedim ama tık yok 9 ay sürecek diye korkuyorumYeşil elma yemeyi denedin mi canım ? :/
denedim cnm herşeyi denedim ama tık yok 9 ay sürecek diye korkuyorum
denedim cnm herşeyi denedim ama tık yok 9 ay sürecek diye korkuyorum
zencefil genel olarak mide rahatsızlıklarına iyi gelen bi şey özellikle gebelikteki bulantılara iyi geliyor gerçekten de öyle çay yaparken soyduğumda kokusunu almak bile mide bulantımı azaltıyor.. toz zencefili her yemeğe koyardım ben ama şuan yemek yapamıyorum.. tazenin tadı çok baskın olduğu için yemeklere biraz hint ya da çin yemeği etkisi yaratıyor bu yüzden tazeyi genelde çaylara yada ballı karışım yapacaksam ona kullanıyorum. ballı limonlu rendelenmiş zencefil kış hastalıklarına çok iyi geliyor tadı da harika ama bekleme süresi var yaz sonu hazırlamak gerekiyor ki kışa kadar hazır olsun.. her faydalı şey gibi fazlası zarar günde 4 grmı geçmemek gerekiyorKızlar toz ya da taze zencefilin hamilelikte nasıl bir etkisi var bilginiz var mı acaba? İnternette çok bi bilgi bulamadım
Canım, sen yine de sabah uyanır uyanmaz ve akşam tam uykuya dalarken yeşil elma ye birkaç parça. Bir de bol bol tuzlu kraker.. Mesela ben tatlı şeyleri düşündükçe bile midem bulanıyor. Eskiden olsa paket paket çikolata yiyen ben şuan bir ısırık dahi almaya tahammül edemiyorum. Naneli sakız çiğnemek ve zencefilli limonlu çay içmek iyi gelebilir ama çay konusunu doktoruna danışmanı öneririm. Bir de folik asitini akşam yatarken al bu da doktorumun bana önerisi. Bu arada sürecimiz aynı ilerliyor arka arkayayız :) Ben bunları yaptığım 3-4 günden beri fazlasıyla rahatım. Aman maşallah diyeyim :) Umarım senin bulantın da hafifler bir an önce. En azından ilaç içmektense en iyisi doğal yollarla çözüm bulmak. Unutma her şey bebişimiz için :)
Ayrıca yine sana moral olsun; bu bulantıların olması iyiye işarettir. Araştırmalara göre bu bulantılarının embriyoyu koruduğu ortaya çıkmış canım :))
cnm ultrason milimetrik ölçüyor yani doktorun eli bile değiştirebilir bebeişin gününü ultrasona görede değişir kimseye açıklama yapmak zorunda değişin ilk üç ay haftası tutmaz ama 3aydan sonra günü gününe ilerler genelde sıkma canını kimseyide takma bak sana diyorum 6 artı 3te gittim 8artı bir günlük dedi bana yani 12 gün önde olmuş oluyor sen düşün artık . he bu arada o 12 gün yumurtlama tarihim oluyor cnm .
işte bu nedenle yanlıs algılıyorlar :)
simdi 23 agustos dan bu gune : 51 gün var
9 hafta 3 gün : 66 gün , bu da demektir ki arada 15 gün oynama var.
işte bunu acıklamak güç, doktorlar biz 10 ay a tamamlıyoruz o yuzden bu sekildedir diyor. ama şu var, ultrasonda 15 gun once gittigimde 6+5 gozukuyordu, bu gün 9+3 , gün e göre 4 gün fazlalık var zaten, ya benim bebiş biraz hızlı gelişiyor, ya da ultrason cihazı yanlıs olcuyor. bilmiyorum ki
bence takılmayın benim arkadaşım da öoyle oldu dr. un dediği tarihte evli değildim diyor ama tam beklenen günde doğumunu yaptı
Bende devlete gidiyorum ilk gittiğimde farklı bi hastaneye gittim resim vermisti. Dün ise başka hastaneye gittim digeri çok uzak diye o resim bile vermedi eşimi aldı içeri hatta annemde benle girdi. Kalbini bende dinleyemedim bu ultrasonlarda dinlemiyor dedi canlı ve atıyor dedi. Durumum el vermiyor özel hayatta gidemem. En büyük istegimdi kalbini duymak
canim benim nasil olsa iki uc ay sonra tekmelerini duyacaksin. Hem ben herkesin aksine bisey hissedememistim duyunca. Eskiden ultrason bile yokmus. Bebegin saglikli olsunda. Omrun boyunca duyacaksin o kalbin sesini bos ver ultradonda duymadanda olurBende devlete gidiyorum ilk gittiğimde farklı bi hastaneye gittim resim vermisti. Dün ise başka hastaneye gittim digeri çok uzak diye o resim bile vermedi eşimi aldı içeri hatta annemde benle girdi. Kalbini bende dinleyemedim bu ultrasonlarda dinlemiyor dedi canlı ve atıyor dedi. Durumum el vermiyor özel hayatta gidemem. En büyük istegimdi kalbini duymak
Merhaba, Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin ..
Lekelenme olan anne adayları fitil mi kullanıyorsunuz, iğne mi ?
Hcg kaç çıktı acabakızlar bugün ikili taramam vardı şükür bebeğim çok sağlıklı çıktı büyümüş bide kocaman olmaş elleri ayakları baya poz verdi bana bide bacaklarının arasını açmış pipisini bile gördüm bence erkekti ancak prof cinsiyetini söylemiyomuş söylemedi bişey bakaılm kendi doktorum cumartesi ne diyecek
Hcg kaç çıktı acaba söyle cinsiyetini söyleyim sanakızlar bugün ikili taramam vardı şükür bebeğim çok sağlıklı çıktı büyümüş bide kocaman olmaş elleri ayakları baya poz verdi bana bide bacaklarının arasını açmış pipisini bile gördüm bence erkekti ancak prof cinsiyetini söylemiyomuş söylemedi bişey bakaılm kendi doktorum cumartesi ne diyecek
Hcg kaç çıktı acaba söyle cinsiyetini söyleyim sanakızlar bugün ikili taramam vardı şükür bebeğim çok sağlıklı çıktı büyümüş bide kocaman olmaş elleri ayakları baya poz verdi bana bide bacaklarının arasını açmış pipisini bile gördüm bence erkekti ancak prof cinsiyetini söylemiyomuş söylemedi bişey bakaılm kendi doktorum cumartesi ne diyecek
sen niye alındın ki cnm bnm ARKADAS """ açıklamak zor oluyor garip bi durum""" dedi diye ben öle dedim . sen kimsin onuda bilmiyorum ya azıcık sakin ol şurada birbirimize yardım etmke endişelerimizi sevinçlerimizi paylaşalım diye toplandık ne olduğunu anlamadan bana karşı bu çıkısınıda anlamak güç . tekrar sölüyorum ben arkadaştan açıklama bekleyenler için yazdım bunu kendisi söledi seninle mesajımın bi ilgisi yoktur İYİ GÜNLER.Kim kime açıklama yapmak zorunda değilmiş ya ben kimseye açıklama yaptırılmiyor ki arkadaşımla aynı tarihte bebeğimizin haftası. Bende doktor yanlislik yapmıştır diye uyarmak istedim zaten o da cevap vermiş ki zaten kendisi de anlamadığı için sormuş. Bilip bilmeden başkasına verilen cevaplara atlamayın. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?