2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Bende devlete gidiyorum ilk gittiğimde farklı bi hastaneye gittim resim vermisti. Dün ise başka hastaneye gittim digeri çok uzak diye o resim bile vermedi eşimi aldı içeri hatta annemde benle girdi. Kalbini bende dinleyemedim bu ultrasonlarda dinlemiyor dedi canlı ve atıyor dedi. Durumum el vermiyor özel hayatta gidemem. En büyük istegimdi kalbini duymak

denedim cnm herşeyi denedim ama tık yok 9 ay sürecek diye korkuyorum

Canım, sen yine de sabah uyanır uyanmaz ve akşam tam uykuya dalarken yeşil elma ye birkaç parça. Bir de bol bol tuzlu kraker.. Mesela ben tatlı şeyleri düşündükçe bile midem bulanıyor. Eskiden olsa paket paket çikolata yiyen ben şuan bir ısırık dahi almaya tahammül edemiyorum. Naneli sakız çiğnemek ve zencefilli limonlu çay içmek iyi gelebilir ama çay konusunu doktoruna danışmanı öneririm. Bir de folik asitini akşam yatarken al bu da doktorumun bana önerisi. Bu arada sürecimiz aynı ilerliyor arka arkayayız :) Ben bunları yaptığım 3-4 günden beri fazlasıyla rahatım. Aman maşallah diyeyim :) Umarım senin bulantın da hafifler bir an önce. En azından ilaç içmektense en iyisi doğal yollarla çözüm bulmak. Unutma her şey bebişimiz için :)
Ayrıca yine sana moral olsun; bu bulantıların olması iyiye işarettir. Araştırmalara göre bu bulantılarının embriyoyu koruduğu ortaya çıkmış canım :))

denedim cnm herşeyi denedim ama tık yok 9 ay sürecek diye korkuyorum

ben de senin gibiydim, doktorum bana bitkisel ilaç premesis i önerdi. kullandıgım gunden beri yemek yiyebiliyorum ve migde bulantılarım sabah ve aksamları az az oluyor. İstersen sen de doktoruna bir danış. kimyasal olmadigi icin gonul rahatligiyla kullandım ben. ayrıca icin de folik asit oldugu icin ayrıyetten folik asit hap ı kullanmana da gerek kalmıyor.

merhabalar bende yeniyim. heyecanlıyım.ilk gebeliğim. Mayıs ayında kucağıma alacağım inşallah.hepimiz için hayırlısı olur inşallah :)

selam arkadaşlar, ben de haftaya 3. muayeneye gideceğim ama hiç su içemiyorum bu ara bulantıdan. nasıl gireceğim ultrasona bilmiyorum. siz naptınız nasıl cozdunuz bu durumu? ben karından yaptırıyorum bu arada ultrasonu

Kızlar toz ya da taze zencefilin hamilelikte nasıl bir etkisi var bilginiz var mı acaba? İnternette çok bi bilgi bulamadım
zencefil genel olarak mide rahatsızlıklarına iyi gelen bi şey özellikle gebelikteki bulantılara iyi geliyor gerçekten de öyle çay yaparken soyduğumda kokusunu almak bile mide bulantımı azaltıyor.. toz zencefili her yemeğe koyardım ben ama şuan yemek yapamıyorum.. tazenin tadı çok baskın olduğu için yemeklere biraz hint ya da çin yemeği etkisi yaratıyor bu yüzden tazeyi genelde çaylara yada ballı karışım yapacaksam ona kullanıyorum. ballı limonlu rendelenmiş zencefil kış hastalıklarına çok iyi geliyor tadı da harika ama bekleme süresi var yaz sonu hazırlamak gerekiyor ki kışa kadar hazır olsun.. her faydalı şey gibi fazlası zarar günde 4 grmı geçmemek gerekiyor çok gevezeyim yaa

evet dolaylı olarak koruduğu söylenebilir.. bu dönemde sigara içki ve ya herhangi bir zararlı maddeyi bilinçsiz olarak kendinden uzak tutarsın.. dahası aniden kesilen şiddetli bulantılar bebeğin kalbinin durması durumunda görülüyormuş :| çünkü aslında buna sebebiyet veren hormonlar bebek tarafından salgılanıyor. ne kadar bu durumun bitmesini istesem de sabah midem bulanarak kalktığımda çok şükür demeden edemiyorum...

bu arada artık fetus oldular annesi :) embriyo değil

Kim kime açıklama yapmak zorunda değilmiş ya ben kimseye açıklama yaptırılmiyor ki arkadaşımla aynı tarihte bebeğimizin haftası. Bende doktor yanlislik yapmıştır diye uyarmak istedim zaten o da cevap vermiş ki zaten kendisi de anlamadığı için sormuş. Bilip bilmeden başkasına verilen cevaplara atlamayın. .

Canım eğer geri değilse ileride olmasi zaten sorun değil ama bana yanlislik var gibi geldi aynı tarihli olunca bebisimiz. Benim de bir hafta geriden geliyordu dün haftasına yetişmiş. . Zaten 10-11 haftaya kadar günler düzenleniyor dedi doktor... hayırlısı hakkımızda ya. .. Sağlıklı olsunlar canım. ..

bence takılmayın benim arkadaşım da öoyle oldu dr. un dediği tarihte evli değildim diyor ama tam beklenen günde doğumunu yaptı

Demekki dediğim gibi ilkinde göründüğü gibi değil haftası ki sonradan beklenen günde doğum oluyor ben de tam bundan bahsediyorum bi aksilik varmış gibi söylemedim canım bi yanlislik var demek istedim...

Canim ben Allah in izniyle bir omur duyacaksim o kalp atisini. Ben bisey hissedememistim duydugumda. Bosver takilma bunlara. Nasil olsa 2-3 sy sonra tekmelerini duyacaksin he he.Oeskiden ultrason bile yokmus dogunca goruyorlarmis b
canim benim nasil olsa iki uc ay sonra tekmelerini duyacaksin. Hem ben herkesin aksine bisey hissedememistim duyunca. Eskiden ultrason bile yokmus. Bebegin saglikli olsunda. Omrun boyunca duyacaksin o kalbin sesini bos ver ultradonda duymadanda olur

arkadaşlar tartışmanın kaynağı tamamen bilgisizlik eğer hamileliğin 1 ve 2. haftalarını internetten okursanız neden doktorun ilişkiye girdiğinizden 15 gün önceyi başlangıç aldığını anlyabilirsiniz.. kısaca şöyle anlatayım; gebelik olarak yumurta baz alınıyor yani adet olduğunuz ilk gün rahim gebeliğe hazırlanıyor temizleniyor yumurtalıkta yumurta oluşuyor ve adet bittikten sonra rahim duvarları yine gebeliğe hazırlanmak için kalınlaşıyor, ve adetten yaklaşık 1 hafta sonra yumurta tüpe düşüyor işte o gün siz 2 haftalık gebe oluyorsunuz eğer yumurta döllenirse rahme gömülüyor ilgili hormonlar yeni yumurta oluşumunu engelliyor, döllenmezse yok oluyor ve 15 gün sonra döngü sıfırlanıp tekrar adet oluyorsunuz ve yeni yumurta oluşmaya başlıyor...

böyle anlatınca kafa karıştırıcı ama mantıklı :) çünkü herşey bizim içimizde olup bitiyor..

ilgilenenlere; http://www.haftahaftahamilelik.gen.tr/gebeligin-1-haftasi.html
http://www.e-gebelik.net/hafta_hafta_gebelik/hafta_1_4.asp

Son düzenleme:
Merhaba, Rabbim hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin ..

Lekelenme olan anne adayları fitil mi kullanıyorsunuz, iğne mi ?

benim de kontrolum yarin. Hersey yolundadir ins.
benim hiiiic bulantim felan yok. Amaa felaket uykuluyum 24saat uyusam doymam. Bakmak zorunda oldugum bi kizim var oyizden uyuyamiyorum. Sizde nasil bu durum.

Hcg kaç çıktı acaba

Hcg kaç çıktı acaba söyle cinsiyetini söyleyim sana

sen niye alındın ki cnm bnm ARKADAS """ açıklamak zor oluyor garip bi durum""" dedi diye ben öle dedim . sen kimsin onuda bilmiyorum ya azıcık sakin ol şurada birbirimize yardım etmke endişelerimizi sevinçlerimizi paylaşalım diye toplandık ne olduğunu anlamadan bana karşı bu çıkısınıda anlamak güç . tekrar sölüyorum ben arkadaştan açıklama bekleyenler için yazdım bunu kendisi söledi seninle mesajımın bi ilgisi yoktur İYİ GÜNLER.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…