nasip cnm başka açıklaması yok bunun ben ilk bebeğimi bir yıl bekledim ikinci bebeğimse tek seferlik bir denemede hayat buldu o yüzden nasipten öte yol yok .benim de o sekilde demek ki aradaki fark yumurtlama zamanım. ama ilk gün hamile kalmak da garip olmus tabi
bende cok merak ettim hcg değerinizikızlar bugün ikili taramam vardı şükür bebeğim çok sağlıklı çıktı büyümüş bide kocaman olmaş elleri ayakları baya poz verdi bana bide bacaklarının arasını açmış pipisini bile gördüm bence erkekti ancak prof cinsiyetini söylemiyomuş söylemedi bişey bakaılm kendi doktorum cumartesi ne diyecek
Canım ne mutlu sana darısı bize...kızlar bugün ikili taramam vardı şükür bebeğim çok sağlıklı çıktı büyümüş bide kocaman olmaş elleri ayakları baya poz verdi bana bide bacaklarının arasını açmış pipisini bile gördüm bence erkekti ancak prof cinsiyetini söylemiyomuş söylemedi bişey bakaılm kendi doktorum cumartesi ne diyecek
Canım zorlayacaksa seni çok kasma bence bebeğinin diğer ihtiyaçlarını alırsınız. Belki kalp atışı için bir kez gidersin ama zorlanırsan sonrasına keyfiniz kaçar özeller ateş pahası benim çalıştığım kurum karşılıyor çoğumuzun öyle mesela benim doktor muayenem 300 tl çok fazla kendim ödüyor olsam zorlanırdım bende devlete giderdim ki daha çok vaka görüyorlar araştırma hastaneleri iyidir sıkma canınıArkadaşlar merhaba,size bir şey soracaktım.Hamileliğimin başında özel doktora gitmiştik.Maddi olarak sıkışık olduğumuzdan tahliller muayene ücreti biraz fazla gelince devlet hastanesine gittim.İçime sindi mi? Hayır çünkü eşimi içeri almıyorlar, bir de doktor kendi kendine bakıyor, ne bir görüntü veriyor ne de kalp sesini dinletiyor.Kalbini dinlemek istiyordum ama sadece "kalbi atıyor, canlı " deyip bitirdi.Sırf tahliller ücretsiz diye devlete gitmiştim.Şimdi sıra ikili testte bunun içinde devlete gideceğim fakat 4.ay ve sonrasını özelden devam etmeyi düşünüyorum.Sizce iyi mi ediyorum,gereksiz yere evham mı yapıyorum.
zencefil genel olarak mide rahatsızlıklarına iyi gelen bi şey özellikle gebelikteki bulantılara iyi geliyor gerçekten de öyle çay yaparken soyduğumda kokusunu almak bile mide bulantımı azaltıyor.. toz zencefili her yemeğe koyardım ben ama şuan yemek yapamıyorum.. tazenin tadı çok baskın olduğu için yemeklere biraz hint ya da çin yemeği etkisi yaratıyor bu yüzden tazeyi genelde çaylara yada ballı karışım yapacaksam ona kullanıyorum. ballı limonlu rendelenmiş zencefil kış hastalıklarına çok iyi geliyor tadı da harika ama bekleme süresi var yaz sonu hazırlamak gerekiyor ki kışa kadar hazır olsun.. her faydalı şey gibi fazlası zarar günde 4 grmı geçmemek gerekiyorçok gevezeyim yaa
Çok sağol canım bilgiler için benimde bal birlikte boğazıma çok iyi gelir zencefil kullanmadan önce bir danışayım istedim :)
Çok mu sonradab katıldım bilmiyorum canım ama bizim bu haftalarımızı doktorlar ve us cihazları ilişkiye girdiğimiz tarihe göre değil son regl imizin ilk gününe göre hesaplıyorlar bu nedenle de bilinen 9 aylık gebelik normalde 40 haftada son buluyorarkadaşlar ben 23 agustos da evlendim, su anda doktora gore 9+3 üm. adet düzensizligim olduğu icin son adet gunumu de hesaplıyamıyoruz. yani hamileliğim evlilik zamanımı geciyor :) doktorlar biz 10-15 gun uzerine katarız diyorlar ama , sizin bir bildiginiz var mı ?
ağızdan kullanmak karaciğer için tehlikeli değil mi canım. bana fitil olarak verdi.slm canim. Progestan hap kullaniyorum agizdan. Iki haftadir
zencefil genel olarak mide rahatsızlıklarına iyi gelen bi şey özellikle gebelikteki bulantılara iyi geliyor gerçekten de öyle çay yaparken soyduğumda kokusunu almak bile mide bulantımı azaltıyor.. toz zencefili her yemeğe koyardım ben ama şuan yemek yapamıyorum.. tazenin tadı çok baskın olduğu için yemeklere biraz hint ya da çin yemeği etkisi yaratıyor bu yüzden tazeyi genelde çaylara yada ballı karışım yapacaksam ona kullanıyorum. ballı limonlu rendelenmiş zencefil kış hastalıklarına çok iyi geliyor tadı da harika ama bekleme süresi var yaz sonu hazırlamak gerekiyor ki kışa kadar hazır olsun.. her faydalı şey gibi fazlası zarar günde 4 grmı geçmemek gerekiyorçok gevezeyim yaa
evet dolaylı olarak koruduğu söylenebilir.. bu dönemde sigara içki ve ya herhangi bir zararlı maddeyi bilinçsiz olarak kendinden uzak tutarsın.. dahası aniden kesilen şiddetli bulantılar bebeğin kalbinin durması durumunda görülüyormuş :| çünkü aslında buna sebebiyet veren hormonlar bebek tarafından salgılanıyor. ne kadar bu durumun bitmesini istesem de sabah midem bulanarak kalktığımda çok şükür demeden edemiyorum...
bu arada artık fetus oldular annesi :) embriyo değil
Canım sıkma canını duyarsin daha kac ay var önünüzde 5. Aydan sonra sağlık ocaklari dinletiyor doğum yaklaşın ca nst de duyuyorsun bende devlete gittim dinletti bugün onceki gittigin hastanedeki cihazda dinleniyorfur belki bizim burda da eşler giremiyorBende devlete gidiyorum ilk gittiğimde farklı bi hastaneye gittim resim vermisti. Dün ise başka hastaneye gittim digeri çok uzak diye o resim bile vermedi eşimi aldı içeri hatta annemde benle girdi. Kalbini bende dinleyemedim bu ultrasonlarda dinlemiyor dedi canlı ve atıyor dedi. Durumum el vermiyor özel hayatta gidemem. En büyük istegimdi kalbini duymak
Ama sen arkadasin bana yazdığı cevabı almıştım yoksa neden dururken sana yazayım dimi ama.. ? Ayrıca gayet sakinim bende arkadaşıma yardım amaçlı yazdım sen kimsin onu da ben bilmiyorum ama zaten sürekli yardımlasiyoruz konuşuyoruz bizde diğer arkadaslarla..sen niye alındın ki cnm bnm ARKADAS """ açıklamak zor oluyor garip bi durum""" dedi diye ben öle dedim . sen kimsin onuda bilmiyorum ya azıcık sakin ol şurada birbirimize yardım etmke endişelerimizi sevinçlerimizi paylaşalım diye toplandık ne olduğunu anlamadan bana karşı bu çıkısınıda anlamak güç . tekrar sölüyorum ben arkadaştan açıklama bekleyenler için yazdım bunu kendisi söledi seninle mesajımın bi ilgisi yoktur İYİ GÜNLER.
Doktordaydim bugün kontrol için gittim korkuttu sipam doktor once keseyi zor buldu saklanmış dedi fazla su icmedigimden de olabilir neyse sonra kalbini göremedim harekette etmiyordu kalbi dedim dur bak dinleticem dedi ay bir an çok korktum. Doktor korktun dimi dedi kalbini goremeyince korktum dedim ben görmüştüm dedi gunuyle uyumlu şükür
slm canim. Progestan hap kullaniyorum agizdan. Iki haftadir
Lekelenmeyi önlüyor mu? Progestanı ağızdan alma demişti bana Dr., Reçetede yazsada önermiyoruz demişti ama farklı demek bu ..
Canım bende pıhtılaşma var ilk bebegimi kalp durmasi sonucu kaybettim o yuzden korkuyorum zaten ama bir daha cikolata yerde giderim hareketli olsun korkutmasin beniAy canim aynı şey bana oldu uzun süre baktı kalp atışını da geç dinletti çok korktum. .. ilk gebeliğimde hiç kalp atışı bile duyamamistim o yüzden hem çok heyecanlı oluyorum hemde çok tedirgin her girişimde....
Bende de vardi kanamali alan veren doktor fitil gibi uygularsam daha etkili ve yan etkisi daha az olacagini söylemişti açıklama olarakBenim lekelenme yoktu bu gebeliğimde ama ultrasonda kanamalı alan görünüyordu iki hafta önce, progestanı ağızdan kullanıyorum ve şükürler olsun kanama alanım bitti tabii istirahat de çok önemli. . Bilin istedim.. ama doktor hastanın durumuna göre ağız veya aşağıdan diyebiliyor galiba..
Canım bende pıhtılaşma var ilk bebegimi kalp durmasi sonucu kaybettim o yuzden korkuyorum zaten ama bir daha cikolata yerde giderim hareketli olsun korkutmasin beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?