- 24 Ekim 2011
- 4.801
- 1.558
- 448
Nette doğum öncesi hazırlık doğum öncesi alınması gerekenler yazınca hepsi çıkıyor canım. Ben bikaç tane pembe kiyafet aldım dayanamadim. Yakın arkdsm hamile onun kızı olcak eger benmki olmazsa ona hediye gönderirim diye düşündüm. Bide bebegi olanlar 0-3 ay fazla almayin bebek hemen büyüyo diyolar genelde 6-9 ay falan. Bebeği de ana Kucağı alcam ben sallananlar oluyo oturma odasndayken onda durabilir mesela
ben ozaman erkek görmüşrtü dmekkş 1 yaş eklemediğim için...sağol canım hayırlısı bakalaım..sağlıkla gelsinBaktım canım kızında doğru çıkmış kız gösteriyo o zamana göre. Simdi ise 35 yaş ve eylül ayına bakman gerekiyor erkek çıkıyor canm takvime göre. Gönlünce olsn insss
Bence de salon ya da oturma odasi icin bende sallanan bisey dusunuyorum. Simdilik kendimi tutuyorum. Alis veris icin erken diye ama. Ustekini daha cok begendim benben de şöyle bi şey mi alsam dedim
ya da şöyle
salon için ya da bi yere giderken götürülür mü acaba? her şey almak istiyorum ama hepsi işe yarasın istiyorum delicesine bi istek di mi
kıyafet çok almam gibi geliyor hatta ilk 5-6 ay için tulum dışında pek bi şey almam bence. diğerleri küçük bebeğe rahatsız oluyor da bu ıvır zıvırlarla ilgili kafamda deli sorular...
Canm benim alacagim da ikinci resmdeki gibi digeri de beşik gibiymis ikisi de güzel bence. Elde taşımak için puset gerekli o çok ağır olur bence kullanissiz yine de sen bilirsin. Ivir zivir olarak da saç fırçası tirnak makasi biberon emzik küvet mama kaşığı dişlik falaaaan filan daha bi dolu şey vardi bakmistm da unutmuşum :)ben de şöyle bi şey mi alsam dedim
ya da şöyle
salon için ya da bi yere giderken götürülür mü acaba? her şey almak istiyorum ama hepsi işe yarasın istiyorum delicesine bi istek di mi
kıyafet çok almam gibi geliyor hatta ilk 5-6 ay için tulum dışında pek bi şey almam bence. diğerleri küçük bebeğe rahatsız oluyor da bu ıvır zıvırlarla ilgili kafamda deli sorular...
Bence de salon ya da oturma odasi icin bende sallanan bisey dusunuyorum. Simdilik kendimi tutuyorum. Alis veris icin erken diye ama. Ustekini daha cok begendim ben
Canm benim alacagim da ikinci resmdeki gibi digeri de beşik gibiymis ikisi de güzel bence. Elde taşımak için puset gerekli o çok ağır olur bence kullanissiz yine de sen bilirsin. Ivir zivir olarak da saç fırçası tirnak makasi biberon emzik küvet mama kaşığı dişlik falaaaan filan daha bi dolu şey vardi bakmistm da unutmuşum :)
Evet canim baş kısmı ayarlaniyor bunlarin yatiriliyo kaldiriliyo falan ozaman besik niyetine kullanirsn bebis minikken ama. Puset almayacagm ben ilk üç ay portbebe icinde tasirim daha sonrasnda kanguruda ve kucaktaevet evet elde taşımaya travel sistemlerin puset mi deniyor o sepet gibi şeyleri var haklısın.
bunlardan ilki mesela beşik gibi ya annemlere gittiğimde kalmaya acaba beşik yerine olur mu demek istemiştim...
canım zaman yaklaştıkça liste yaparız..ben ıkeadan yatak aldım çocuk odası yaptım birde seyahata yatağı aldım ..seyahat yatağının fotosunu ekliedim bu çok küçük bilinen park yatak gibi değil...sade beyaz baktım ben ama pek gözüme çarpmadı. turuncu yeşil falan da sevmem bebekte. beyaz-pembe beyaz-mavi oluyor onda bile cinsiyet bilmek gerekiyor
bir de tecrübeli anneler bize alışveriş zamanı ihtiyaç listesi yapsalar ya keşke...
kıyafet gibi değil de lazım olacak diğer eşyalar için... e bebeke baktım geçen insan ne alacağını bilemiyor dünya kadar bebek eşyasının içinde. çok alıp da evi doldurmak istemiyorum ama bu çocuk odası dışındayken nerde yatar mesela? oturma odasına ayrıca ufak bi beşik mi almalı ya da oyun halısı alıp ona mı yatırmalı yerde ay ne bileyim böyle şeyler işte...
arabanız varsa o pusetler araba koltuğu da oluyor galiba 8-10 kiloya kadar o yüzden ben alıcam macburen. zaten bebek arabalarının çoğunda oluyor artık o tip bir araba alırım puseti içinde olur. yoksa almak saçma zaten o pusetler de az değil bebek+puset insanın kolu dayanmaz. kanguru kucak en mantıklısı...Evet canim baş kısmı ayarlaniyor bunlarin yatiriliyo kaldiriliyo falan ozaman besik niyetine kullanirsn bebis minikken ama. Puset almayacagm ben ilk üç ay portbebe icinde tasirim daha sonrasnda kanguruda ve kucakta
Bakalım canım zaman göstericekBenim de tam tersi Çin takvimi erkek diyor ben hep kız bebek görüyorum rüyamda. Rüyadakiler çıkıyo derler ama :)
Arabamız var canim ama ben bebis daha büyüdüğünde bebek koltuğu alacağım.puset zaten uzun sure kullanilmaz bebek hemen büyüyo.bos yere almayim diyorum.Kucağımda olur daha minikken. Ayy inşallah görürüz de o günleri.arabanız varsa o pusetler araba koltuğu da oluyor galiba 8-10 kiloya kadar o yüzden ben alıcam macburen. zaten bebek arabalarının çoğunda oluyor artık o tip bir araba alırım puseti içinde olur. yoksa almak saçma zaten o pusetler de az değil bebek+puset insanın kolu dayanmaz. kanguru kucak en mantıklısı...
evet evet elde taşımaya travel sistemlerin puset mi deniyor o sepet gibi şeyleri var haklısın.
bunlardan ilki mesela beşik gibi ya annemlere gittiğimde kalmaya acaba beşik yerine olur mu demek istemiştim...
Evet canim baş kısmı ayarlaniyor bunlarin yatiriliyo kaldiriliyo falan ozaman besik niyetine kullanirsn bebis minikken ama. Puset almayacagm ben ilk üç ay portbebe icinde tasirim daha sonrasnda kanguruda ve kucakta
Bekleyelim bakalım canım benim daha 12 günüm var randevuya. Gösterirse öğrencem yoksa yok :)Bakalım canım zaman göstericek
Evet canim baş kısmı ayarlaniyor bunlarin yatiriliyo kaldiriliyo falan ozaman besik niyetine kullanirsn bebis minikken ama. Puset almayacagm ben ilk üç ay portbebe icinde tasirim daha sonrasnda kanguruda ve kucakta
Kızlar daha çok erken ama insan bakamadan edemiyor değil mi :) bende biraz araştırma yapmıştım kullanışlı olabilecek ürünler bakımından,ana kucaklarını ancak bebek uyuyana kadar güvenle kullanabiliyor insan diye biliyorum yani bebek dönmeye başladığında onun üstünde uyuması biraz güç gibi..Ben oda takımı dışında park yatak düşünüyorum ilk aylarda benim odamda kalırken de rahat olur,hem tekerlekli her odaya gidebiliyor,katlanıp gittiğin yere de taşıyabiliyorsun çantasıyla,hem daha sonra yatağı çıkarıp oyun parkı olarak da kullanılabiliyor okuduğum kadarıyla,aklınızda olsun :)
Arabamız var canim ama ben bebis daha büyüdüğünde bebek koltuğu alacağım.puset zaten uzun sure kullanilmaz bebek hemen büyüyo.bos yere almayim diyorum.Kucağımda olur daha minikken. Ayy inşallah görürüz de o günleri.
bizde bi park yatak var yeni bir kaç kez kullanıldı, eşimin kuzeni yurtdışından gelirken kendi bebekleri yatsın diye getirmişti bir hafta kullandılar sonra ağırlık olmasın diye geri götürmediler. aslında bak iyi aklıma getirdin onu salona kurabilirim.
salıncaklara büyük bebekler yatmıyorlar mıymış yani diyosun
ama ne güzel hem müzkli hem de kendi kendine sallanıyor ben olsam hep ona yatmak isterdim
Arkadaşlar böyle bir ihtiyaç listesi buldum nette çok var
http://www.gulselim.com/dogacak-bebeginizin-ihtiyaclari-nelerdir/
mylittlesunshine kuzum biz Kraft twist travel seti çok beğeniyotuz hiç baktın mı ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?