Benim ilk doktorum bu bebek iri.. 4 kilo uzerinde dogar.. boynunda kordon var, senin gebelik sekerin var, zayifsin catin da dardir diye ayak yapip sezaryene yonlendirmeye calismisti.. hemen baska bir dr'a kostum..
diger ultrason cihazinda da bebek iri cikti, boynunda da kordon vardi.. dr'um boynundaki kordonun normal doguma engel olmadigini, dr'larin bu konuyu abarttigini soyledi.. 36. Haftada suyum azalmisti, 2 cm acikligim vardi, 100 ve uzeri duzensiz sancilarim vardi... iki hafta daha bekledim o halde.. daha dogrusu dr'um bekletti.. 38+3 Haftada artik suyum bitme noktasina geldigi ve 3 cm acilma oldugu icin suni sanciyla dogum baslatildi.. ustelik bebek 4 kg gozukuyordu, boynundaki kordonu da soylemeden gecemeyecegim.. yani sezaryen icin uretilen butun bahaneler bende vardi.. sanci disinda dogum zorlamadi masallah.. iki farkli hastanedeki ultrason cihazi da yanildi bebegim 4 kg degil 3.300 dogdu.. ne kordon, ne su azligi da engel oldu.. ama ikinci dr'umun agzindan bir kere bile sezaryen lafi gecmedi.. diger dr'um olsaydi biliyorum ki bunlarin hepsini bahane edip beni sezaryene alacakti..
Yine de hakkinda hayirlisi olsun insallah.