- 2 Eylül 2014
- 1.299
- 2.000
- 178
- 38
Bı hafta bende başlayacağım inşallah. Havalar ısınıyor bende düzelirsem tadından yenmezArtık bol bol hareket etmek lazım.bugünki yürüyüş çok iyi geldi hiç agrım sızım kalmadı tavsiye ederim :)
Allaha şükürler olsun bitanem hayırlı olsun çok sevindim.analı babalı büyütün işallah...öp kokla bizim yerimizede paşayı...Merhaba kizlar. Biz bebegimizi kuvezden cikardik cok sukur :) artik evde butun vaktimizi alan mis kokulu bir pasa var. Hatirlayanlar vardir, ben 34. Haftamda dogum yapmistim. O yuzden oglum henuz cok minnak, ama hic bir saglik sorunu yok allaha sukur. Bunu ozellikle yaziyorum ki ultrasonda bebegi zayif cikti diye uzulen anneler hic caninizi sikmayin. Inanin saglikli olmasi kilolu olmasindan cok daha onemli ve kilolu demek saglikli demek degil.
benim ilk gunler sutum cok azdi. Ebeler humana cayi onerdiler. Ben de kesinlikle oneriyorum. Bende cok ise yaradi. Aklinizda olsun. Bir de sut sagma makinesi almayi dusunen varsa avent i siddetle tavsiye ediyorum. Hastanedeki makineden bile daha iyi. Bana onceden cok gereksiz gibi geliyordu ama bebis yogun bakimda olunca mecburen aldim. Simdi iyi ki almisim diyorum. Cunku emzirseniz bile bebek butun sutu cekemiyor. Makineyle sagdikca hem sut bollasiyor hem de sutun kanalda kalip iltihaplanma ihtimali ortadan kalkiyor.
Kimin yazdigini hatirlamiyorum ama yogun bakim ucreti konusulmus. Yogun bakimlar ucretsiz. Sadece doktorunuz ekstra testler isterse belki onlardan dolayi masraf cikar. birde dogum yaptiginiz hastanenin yenidogan yogun bakimi var mi diye bi arastirin derim ben. Insallah ihtiyaciniz olmaz ama hersey cok normal gitse bile son anda ufak bir aksilik nedeniyle bebekler bir sure gozlem altina alinabiliyor.
her zaman yazamasam da okumaya calisiyorum. Aklima gelen seylerin bazilarini yazayim dedim. Biraz uzun oldu ama Belki birilerinin isine yarar. aslinda daha yazarim da beyefendi mizildanmaya basladi :)
Son olarak dogum yapan arkadaslari tebrik ederim. Allah anali babali saglikla agiz tadiyla buyutmeyi nasip etsin
Hayırlı olsun canım hoşgelmiş sefalar getirmiş prenses...canım boza çok güzel süt yapıyor aklında bulunsun.sezeryan sonrası benim son çarem boza olmuştu inşallah işe yarar kendinede bebişede iyi bak kokla bizim için mis kokuluyu...Kizlar herkese selam anck firsat buldum ben cuma gunu dogum yaptim darisi basiniza epidural sezeryan yapcklar hic korkmasin cok kolay oldu aksam ayaga kalktim yedim ictim 1 saat sonra dogumdan sonra bool su icin nescage icin simdilik tek sorun sut gelmedi ugrasdiyorum hazir mama kullaniyoruz ac kalmasdin kuzu die lactamil aldimins fayda eder hepinize kolay dogumlar arada ugramaya calisicm suanda gelen giden bebis baya yorucu
Bebegin kac kilo acaba sezaryan dusunuyorsunKizlar yarin devlete gidecegim bebegin kilosu yine yuksek cikarsa ben bu hafta sezeryan tarihi almayi dusunuyorum dogrumu yapicam bilemiyorum ama bebegimi riske atmaktan korkiyorim...
Tesekkurlerben de kafamdan 5 yeterlidir diyodum demek ki yanilmisimBen bir paket koydum 12 tane olandan ama lohusa için olan ped , sonrasında normal gayet iyi idare etti .
hiimm anladim canim teşekkür lerAllah bağışlasın yavrunu:) Ne güzel oluyor böyle çocuğunu doğurmuş, büyütmüş anneleri görmek:) Darısı bizim başımıza inşallah
NST'de üstteki çizgiler bebeğin kalp atışlarını, alttaki çizgiler de annenin sancılarını gösteriyor kuzum. Doktorun herhangi bir şey söylemediyse kasılma yok demektir. NST'de kasılma çıkarsa mutlaka söylüyorlar çünkü
Ben de sebamed ve mustela arasinda kaldim. Cocuk doktoruna sorduk mustelayi onerdi, ben de onu aldim. Hem sac hem vucut sampuani ikisi bir arada. Poposunu yikamak icin de sebamedin sabununu aldimKızlar bebişlere şampuan ne aldınız sebamed diyorum ama sizce nasıl
Tesekkurler canim ben de o sekilde yapayimcanım ben çantamı hazırlamadım daha ama bi paketi koyarım normal doğumda kanama daha çok oluyo ped küçük gelebilir ben bebek bezi (kullanmıstım iki gün
Dogumu da baskentte mi yapacaksinizMerhaba, ankara da yenidogan sunneti yaptimayi dusunen arkadaslar nerede , kime, kacinci gunde yaptiracaklar. Ankara daki hastanelerden fiyat alanlar paylasabilirse sevinirim.
Ben baskent hastanesinden urolog Cem bey le gorustum. 2. Gun yapalim dedi, fiyatida 1100TL. Simdilik baska bi yerle gorusmedim ancak 2. Gun degilde 7. Gun mu yaptirsam diye dusunuyorum. Tavsiye edeceginiz baska doktorlar varsa onlarla da gorusmek isterim.
En son 4150 di her hafta masallah 400 gr ma yakin aliyo.. Sancim vs de yok bebek kanala bile inmemis bilemiyorum yinede yarin devletteki doktor ne dicek.Bebegin kac kilo acaba sezaryan dusunuyorsun
Aynen bende turuncu kasadan siparis verdim. Mustela en ucuz ordaBen turuncukasa diye bir siteden sipariş verdim fiyatları diğer magazalardan uygun bir incele istersen
Turuncu kasadan siparislerin gelince bizi bilgilendirir misin o site benim de dikkatimi cekti bircok sey orada ucuz ama cesaret edemedim benBen turuncukasa diye bir siteden sipariş verdim fiyatları diğer magazalardan uygun bir incele istersen
Maşallahh tosuncuğaEn son 4150 di her hafta masallah 400 gr ma yakin aliyo.. Sancim vs de yok bebek kanala bile inmemis bilemiyorum yinede yarin devletteki doktor ne dicek.
Hmm eger bebek gercekten bu kilodaysa cok dogru bir karar aliyorsun hem bebege yazik hem sanaEn son 4150 di her hafta masallah 400 gr ma yakin aliyo.. Sancim vs de yok bebek kanala bile inmemis bilemiyorum yinede yarin devletteki doktor ne dicek.
Cok sagol canim verdigin bilgiler icin..Allah razi olsun.Canım ben mustelanın şampuanını aldım. Vücudu için de Zeytinyağı kullandım. Çok da fazla Bakım ürününe gerek yok bence. Bi de pişik kremi alsan yeter. Zaten ilk zaman pek pişik olmuyorlar. Ek gıdaya geçince çok oluyor. Yani bi şampuan bi de pişik kremi alsan yeter canım. Başka da bişeye gerek yok:)
Teşekkürler canım sanırım bu saydıkların süreci hızlandıracak şeyler değil mi?Bol bol hurma ye ahududu çayı iç ve de çok yürüyüş yap canim
Merhaba canim, ben daha once turuncu kasadan 2 kere alisveris yaptim. Cok memnun kaldim. Hem de benim oturdugum yere kargo hergun gelmiyor ama o kadar netten alisveris yapiyorum en hizli gelen kargom oydu. Umarim sen de memnun kalirsin.Turuncu kasadan siparislerin gelince bizi bilgilendirir misin o site benim de dikkatimi cekti bircok sey orada ucuz ama cesaret edemedim ben
Hmm eger bebek gercekten bu kilodaysa cok dogru bir karar aliyorsun hem bebege yazik hem sana
Git bakalım canım usg ler cok farkediyo gecen hafta persembe özeldeki doktorum 3040 demişti bu cuma devlete gittim 2750 dedi daha öncede devlet düşük ozel yüksek demişti hemde baya bi fark oluyo yani arada eger gene kilolu cıkarsa en dogrusunu yapardın sezaryana gün al riske atmaKizlar yarin devlete gidecegim bebegin kilosu yine yuksek cikarsa ben bu hafta sezeryan tarihi almayi dusunuyorum dogrumu yapicam bilemiyorum ama bebegimi riske atmaktan korkiyorim...
canım zfyrnkp rumuzlu arkadasimizdan haber var, bebisimiz 26 gün kuvezde kaldıktan sonra 4 gün önce eve gelmiş çok şükür iyiymislerAnladım cnm Sağol umarım iyileridir....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?