- 12 Ocak 2015
- 638
- 746
- 103
- 44
Gittim sarılmak istedim ittirdi beni yapma böyle dedim hep böyle mi olacağız bundan sonra dedim bundan sonrası yok dedi. Ne demek dedim Eşim kalbini kırmış artık bizle kalmayacakmışKonusma bence zaten git saril op yeter... sen bikar misin yavrundan? Gonul koyar hepdi o...
ama gel gör ki ben nasıl yapıldığını bile unuttum
Canım sen sakin kalmayaGittim sarılmak istedim ittirdi beni yapma böyle dedim hep böyle mi olacağız bundan sonra dedim bundan sonrası yok dedi. Ne demek dedim Eşim kalbini kırmış artık bizle kalmayacakmış
Canım sen dogum yapacagin zaman annen kaybetme korkusunu yeniden yasamistir hem seni hem torununu kaybetmekten korkmustur. Simdi sag salim kızıma kavustum ama hamilelikte ilk zaman kanamam oldu düşük tehlikesi vardi. O zamana kadar boylesine büyük bi korku yasamamistim. Allah kimseye evlat acisi yasatmasin. Kaybi değil ihtimali bile cok aciydi. Sen sakin kalmayz calis. Anlayışlı ol. Eminim annen de kendini kontrol edecektir.Annem de iki gündür psikolojimi bozmaya uğraşıyor galibaaslında onu anlıyorum 27 sene önce kardeşim doğarken öldü onu gerçekten anlıyorum bir düşük yaptım ayrıca doğumda kaybetme korkusunu yaşadım ama neden gelip benim yanımdayken torunu kucagindayken hıçkıra hıçkıra ağlıyor şimdiye kadar konusu pek geçmiyordu neden şimdi evet zor ama beni düşünmesi lazım sanki dikkat çekmeye çalışıyor
Sabah beri ağlıyorum yapmayın gitmeyin diye ama ev bakmaya başlamışlarCanım sen sakin kalmaya
Canım sen dogum yapacagin zaman annen kaybetme korkusunu yeniden yasamistir hem seni hem torununu kaybetmekten korkmustur. Simdi sag salim kızıma kavustum ama hamilelikte ilk zaman kanamam oldu düşük tehlikesi vardi. O zamana kadar boylesine büyük bi korku yasamamistim. Allah kimseye evlat acisi yasatmasin. Kaybi değil ihtimali bile cok aciydi. Sen sakin kalmayz calis. Anlayışlı ol. Eminim annen de kendini kontrol edecektir.
Ne mutlu bana o zaman :)Ay çok tatlısın ya şu mutsuz halimle beni güldürdün Allah da seni güldürsün:)
tesekkur ederim canim benim. Dogum boyunca kafanin gecmesi gereken bir donemec var, orayi gecse gelicek dedi. Ugrastik baya ama neyse geldi gecti.Göznüz aydın canım... Doktorabak sen. Baya bebeğin ters geldi yani öyle mi? Çok tehlikeli bi iş yapmış aslında ve muhtemelen bu yüzden bu kadar fazla dikişin var. Çok geçmiş olsun umarım hemen toparlar bebişinin keyfini çıkarırsın canım
Merhaba canım. Yazdıklarını okumdum baştan beri. Yanlış anlamazsan bir şey soracağım. Ailenin bu durumu bilip de seni alıp götürmemelerinin nedeni nedir? Maddi olarak ilen ne durumda ve sen çalışmıyor musun? Çünkü gerçekten yaşadığın şeyler bana geçmişte yaşadığım bazı şeyleri hatırlattı. Ama benim tek farkım restimi çekebilmek oldu. Hem kendim yeterince kazanıyorum hem ailem yanımda çünkü. Eşinin yaptıklarına da vicdansızlık diyorum. Şu dakkadan sonra ana babasının lafına uyup sevmediği bebeği bundan sonra sevse nolur. Neyse seni de daha fazla kızdırmayayım, ama bende çok sinirlendim.Bu arada kendimi cok yenik hissediyorum bu olanlstdsn sonra iki isim koyup dediklerini yapmis olmaktsn cok cok rahatszim aslnda. Bu durumdan biran once kurtulmak istoyorum. Savasi kaybetmiş taraf gibi hissediyorum kendimi
Amin canim cok sagol. Sen de bir an once saglikla kucagina alirsin :)Gozunuz aydin canim. Rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin
Ben daha doguramadim. Hala bekliyoruz. Insh hayirlisiyla normal dogum biz kalanlara da nasib olur :)
Canim benimki de ilk kucagima verdikleri andan itibaren emdi ama bende pek sut olmadi, ilk gece hic uyumayinca hemsire mama verdi anca oyle uyudu. Biz de simdi gunde bir kere cok ac kalirsa mama veriyoruz sirf sarilik olmasin diye. Cok sukur memeyi de birakmadi da rahatladik biz de biraz. Yoksa hem anneanne hem babaanne helak oluyolar :)Allah bagışlasın canım.Allah analı babalı büyütsün. Bende 26 nisanda normal doğum yaptım. Kızım sürekli uyumak istiuodu emmiyordu. Sarılık olacak diye ccok korktum. Ama babannesiyle dün gece uyutmadik kizimi sürekli emzirmeye caliştim. Şimdi alıştı gibi mmemeye. Inşallah emer.
Bebek donmus ama tam olarak dogum kanalina girmemisti. Doktora da bunu soylemistim. Sancilarim boyunca dr kontrol etti ve kafayi sagda tutan bi yer var bi turlu acilmiyo dedi. Dogum sirasinda da o tutan yer nereyse artik acilmadi, o yuzden kilolu ve guclu bir personelden karnima baski yapmasi istendi. İste o baski beni mahvetti. Dogum kanalinda olsaydi baskiya gerek kalmicakti.Gözün Aydın CNm sonunda normal doğumla geldi yavrun , ne mutlu sana seni çok tebrik ederim . Ters geldi derken ne demek istedin kafa üstü gelmedi mi bebek yoksa ters duran bebeği döndürüp mü doğurttular . Bildiğim kadarı ile ayakları veya popo ile bebeği doğurtturamıyorlar .
Bu arada çok gecmiş olsun dikişlerin inş çabuk iyileşir Rabbim şifa olur inş.
CNm bende sarılık geçirdiği için mama vermek zorunda kaldım şimdiden günde 1 kere veriyorum hastanede de evolvia kullandılar doktor bizde evolvia almamız için yazdı kullanıyoruz sorun yok bebişim sewiyookızlar hangi bebek sütunu kullanıyorsunuz bebeklerinize ben aptamil sma hero baby den sonra son olarak evolvia yi kullanıyorum digerlerini içtikten sonra kuştu sadece evolviayi kusmadi
Cnm ailem de is buraya geldktn sonra yangina korukle gtmk ıstemedi. Yoksa hicbisy gözler i gormez. Maddi olarak yada baska herhngibisyle onlara tabiki mahkum değilim. Suan çalışsmiyorum muhendisim ben ama isten hamilelkten once kpss icin ayrilmstm. Tam geri ise bakiym derken hamilelik oldu. Ama dedgm gibi kesnlkle onlara karsi bi zayt yonum yok istesem restu bende cekerm coktan ama suan bu bebek yuzunden ona bi şans veriyorum. Zsten dedim kendisine. Dun aksam borden bire degsti gelip bebeği sevmeler ikgikenmeler. Ama benm icin bu saatten sonra hic degeri yok ben neler yasadigimu hic unutmsyacm herkese de gerektigi yerde hatrlatcm. Az once aradi bu akssm annesiule babasi gelecklerms. Bisuru sey saydm cnm skkn hala malum. Iyi o zmn soyluyhm gelmrsinler dedi. Yok dedim. Gelsinlerki benm bundan sonraki bes karış suratımi da gorsunler alistrma olur onlar icin. Neyms bebegr altin getireceklerms. Cok da ihtiyacım z vardi baska hicbisy yapmadilar sjmdide bisy olmamis gibi ksrsima çıkacaklarMerhaba canım. Yazdıklarını okumdum baştan beri. Yanlış anlamazsan bir şey soracağım. Ailenin bu durumu bilip de seni alıp götürmemelerinin nedeni nedir? Maddi olarak ilen ne durumda ve sen çalışmıyor musun? Çünkü gerçekten yaşadığın şeyler bana geçmişte yaşadığım bazı şeyleri hatırlattı. Ama benim tek farkım restimi çekebilmek oldu. Hem kendim yeterince kazanıyorum hem ailem yanımda çünkü. Eşinin yaptıklarına da vicdansızlık diyorum. Şu dakkadan sonra ana babasının lafına uyup sevmediği bebeği bundan sonra sevse nolur. Neyse seni de daha fazla kızdırmayayım, ama bende çok sinirlendim.
Ne mutlu bana o zaman :)Ay çok tatlısın ya şu mutsuz halimle beni güldürdün Allah da seni güldürsün:)
. Canım rezene çayı iç kendin.bebeginede ver.bide şekerli suda cok iyi geliyor.fazla emzirme 2 saatte bi emzir canım.emzurmenin hic bir zararı yok ama bebegin kokuna alışır hicbir is yapamazsın.sürekli yaninda ister seni.kızlar benim kızım bugün çok ağlıyonormalde gündüzleri hiç uyumaz ama bu kadar da ağlamazdi sabahtan beri ağlaya ağlaya yoruldu o ağladıkça ben mahvoluyorum galiba gazi var kıvranıyo resmen devamlı emmek istiyo sadece emerken susuyo o yüzden devamlı emzirıyorum çok emmesi de za rarlı mi acaba
Canım masaj yap karnına yavaş yavaş.bide sar dikişlerden dolayı agriyor biraz ama kendini iyi hissettiğinde hemen sar.bende ayni durumdaydim sardim bide masaj yapıyorum yavaş yavaş gidiyor.tartılma bende 40 gün gecsin ondan sonra tartilirsin.Selam kızlar oğlumla 2 uykusuz gece geçirdim gündüzde misafirlerden uyumadim.bebeğim emerken nefesi kesiliyo bazen korkuyorum ama normal heralde ağır bi enfeksiyon atlattı.evimiz soğuk kaloriferler yanmiyo artık ufoyla idare edecez.vVitamin damlası soranlar olmuş bizim doktor yazmış kullanıyoruz günde 10 damla DAC multivitamin damla.duun benimde kontrolüm vardı dikiş bandini actirdik.bbirde kızlar her gelenin hâlâ dogurmadinmi sen sakasindn bıktım nasıl gidecek bu göbek sadece 6 kilo gitmiş sanki ben çok memnunumda herkes soyluyo
Bu meme - mama olayi yuzunden kafayi yicem.
İlk gun normal dogum olmasina ragmen baygin oldugum icin emziremedim, kizim da zaten cok yorgundu, butun gun uyudu ve acikmadi.
İkinci gun emzirmek istedim ama sut gelmedi, mecbur mama verdik. Sut gelmese de ara ara emzirmeye calistim.
Ucuncu gun sut geldi ama yeterli degildi. Memenin yanina yine mama takviyesi yapmak zorunda kaldik.
Simdi Allah'a sukur sut geliyor ama kucuk hanim mama istiyor. Daha dogrusu hem mama hem meme istiyor. Buyuk ogunler mama olsun ama onun disinda agzinda hep meme dursun diye ortaligi yikiyor.
Sutun geldigine eminim, mamayi komple kesmek istiyorum ama basaramiyorum. Bazen de seytan diyor ki 'ver mamayi gitsin' ama kiyamiyorum kuzuma. Ustelik hem mama hem meme cok fazla degil mi?! Sirf bu yuzden lohusa depresyonuna girecegim bu gidisle!
Bir oneriniz var mi arkadaslar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?