2015 Nisan Anneleri

Dr ların kimisi gayet rahat ilaç verirken kimisi ilaç verme taraftarı değil.bizim drumuzda ilaç vermeyenlerden.şimdiye kadar ilaç kullanmadık.çoook zorda kalmadıkçada kullanmayı düşünmüyorum.bebeklerinize gelişi güzel ilaç kullanmayın lütfen.dr yazabilir.fakat elinizden geleni yapın.sık emzirerek düşürülebilecek bir ateş için gidipte ilaçlarda çare aramayın.anne süttü bebeğimizin her derdine deva zaten.sadece sütümüzü artırıp daha çok emzirmeyi düşünelim.bol bol yememiz gerekecek.kilo alıcaz doğal olarak.buna sakın takılmayın.sonuçta sağlıklı bir bebeğiniz olacak.elinizden geldiğince kendi sütünüzü bol bol verin.ilerde bunun maddi manevi faydalarını çok göreceksiniz.

Slm kizlar. Benim kizimda 7 haftalik oldu.yanaklari alni boynu hep sivilcelerle doldu ve yanaklari kipkirmizi oldu. 2 haftadir boyle, doktora sormustum normal annenin hormonlarindan geciyo demisti , telas yapma gecer dedi ama 2 hafta oldu gecmesi yerine dahada cogaldi. Sirtindanda cikti. Ne yapacagimi bilemedim dogrusu. Bide burnu tıkandı öksürügüde var, doktor burun damlasi verdi atesi olursa diye parcetamol fitilinide verdi, cok sükür atesimiz yok ama burnumuz acilmadi öksürügümüzde gecmedi. Offfffff yaaaaa geldimi üst üste gelir zaten. Yarin tekrar doktora goturecegim kizimi, bakacaz artik.

Cok haklisin katiliyorum.

4 saattir agliyo araliklarla. Gazini cikaramadi bi turlu. Tukendim...tukendik...
İlk basta srn bi sakin ol canim.belki gaz degildir sadece skintisi.cocugun iyesine bak bide.sirtini ovala yuzun koyu yatirip kollariyla bacaklarini capraz olarak birlestirmeye calis birlesmezse bilki cocugun kaburgalari agriyor.kotu tutmaktan oluyor cocugu benimkide boyle agliyordu gazi var saniyordum alakasi yokmus bu iye batmasi diyor eskiler ondanmis.annem duzeltti cocuk kendine geldi.

onu bende yapıyorum gerçekten ise yarıyo

Kızlar ne olur yardım. Kizim cok gazlı catlıyor artık aglamaktan.tek bakiyorum. Ne yapmalıyım.elma yağı sürdüm.zeytinyağı içti. Kimyon çayı. Masaj yaotirdm.ama yok. Kendini kötü hissediyorum.
32 gunluguz ve kizim 500 gr aldı. Surekli emiyor uyku gunde 8 saat max. Ben nerde hata yapiyorm.ne olur yardım ya ne okur. Yemege vaktim olnuyo.sutum mu kalitesiz

-Linkteki masajı hakiki zeytinyağıyla yapabilirsin.
-kaburgaları batmış olabilir,yüzüstü yatırdığında sağ topuğuyla sol elini,sol topuğuyla sağ elini dokundurmaya çalış.dokunana kadar sırtını zeytinyağıyla ov.bu sırada hem geyirir ve rahatlar.
-göbeğini göbeğinin üstüne denk getirerek evde dolaştır.kanguru pozisyonu.çok rahat geyirir bu pozisyonda.
-aç olmadığından emin ol.
-masaj yaparken altı açık olsun
-topuğunu yağlayıp masaj yap,doğru bir şekilde ıkınsın
-bu arada gergin olmaman gerekiyor.sen gerildikce bu durumu hissedip dahada huzursuz olur.rahat olmaya calis.guzel bir sekilde konus.(bende yalnzm bazen cok stres yapip sinirleniyorum.lavaboya gidiyorum.elimi yuzumu yikayip tekrar ilgileniyorum)
- oda degistir.hem sen hem bebegin rahatlar.
-1 cay kasigi kadar su verebilirsin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Kolik bebekler için deneyin arkadaşlar . Benim kızım uykuya dalmakta zorlaniyor, bu müziği dinlettigimde rahatliyor, defalarca dinletip uyutuyorum.
(Youtube buziki orhan diye aratabilirsiniz.)

Bence aç kalıyor kilo alımı çok az çünkü. Mama vermek istemiyor insan ama yapacak birşey yok. Mama ver tam doyduğundan emin ol sonra gaz sorununu çözersin

Metsil damla bizimkine iyi geliyor denediniz mi?
Zinco denedim 3 gun, 2 gun de sab simplex denedim. Bir de 2 gundur bio gaia veriyorum. Cocugu deneme tahtasi yaptim

Tamam canim cok sagol bu bilgi icin. Yarin deneyeyim.

Gulissol gaz yağı denedinmi. Bitkisel. Bebeğin karın ve topuk bölgesine masaj yapılıyor. Kızım dün çok ağlıyordu bizde ilk defa denedik iyi geldi.
İcirilmeyen bir ilacsa denerim. Artik vitaminden ve bio gaia dan baska bisey icirmek gelmiyo icimden.

İsine karismak gibi olmasin ama 2 gun ondan 3 gun bundan denemekle bir seyi cozemezsin ki canim; en az 1 hafta duzenli kullanman lazim bence ki ise yarayip yaramadigini gorebilesin. Sonucta biz buyukler bile bir ilaci 1-2 gun kullaninca hemen iyilesme elde edemiyoruz.

Bu arada benim kizim da cok gazli bir bebek ve ben cozumu kimyonda buldum. Cekilmemis kimyonu cezvede kaynatiyorum ve suyunu duzenli olarak hem ben iciyorum hem de gun icinde, emzirmeden once kimyon suyu ilikken 2-3 cay kasigi kizima veriyorum. Cekilmis kimyonu da her yemegime dokuyorum. Sonuctan cok memnunum. Ebeye de sordum, hic bir zarari yok dedi.

Umarim en kisa surede kurtulursunuz gaz sorunundan.

Canım benim oğlumda da çok sivilce çıktı ve Dr protein alerjisi dedi. Ben süt ve süt ürünleri bi de yumurta yemiyorum. Dr Yasakladı. Bi de bikaç krem kullandık öyle geçti ama tabi ben yine yemiyorum saydığım şeyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…