Canim ayni rutin bende de var, ben duzenli yapmaya calisiorum, arada yapamadigim da oluyor tabi ama istisnalar kaideyi bozmaz.Tesekkur ederim canım bugunden itibaren başlıyorum inş düzene girer.. masajdır banyodur yapıyorum ama rutin şeklinde değildi bir de hep daha küçük düzene girer diye düşünüyordum ama sizinkileri duyunca acaba dedim... hepsinin saatini ayni yapıp peşpeşe dediğin gibi yapayım sonra da sana dua edeyim Allah razı olsun diye :)
Canim sitede bu aylarda eğer yanlış alışkanlık kazanmadiysa bebegin kendi kendine uyuyabileceginden bahsediyor. Ben o aşamayı kaçırdım galiba benimki emerek bazende sallanarak uyuyor. Bebeği kendi kendine uyuyabilen varmi? Varsa nasıl alisti?Canim ayni rutin bende de var, ben duzenli yapmaya calisiorum, arada yapamadigim da oluyor tabi ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Bir de su verdigim linktekileri oku canim firsatin olursa;
http://www.mykundak.com/yasa-gore-bebek-uyku-duzeni
İns kuzucugun guzel guzel uyur da annesi uykusunu alir, sen de dinlenirsin.
Allah hepimizden razi olsun canim.
Biz koligiz, 3 ay 20 günlük eskisi gibi değil daha kolay çıkarıyor ama akşamları kakayı da zor yapıyor gazi da, kabız değil ama masajla ancak azcik yapınca rahatlarsa uyuyor yoksa 4-5 te ancak... önceden kucaktan başka yerde uyumuyordu, simdi ayakta sallamaya başladım, bazen de kendi kendine uyuyor çok nadir...gündüz uyutmayim diyorum uyumayınca ağlıyor 2-3 kere 1,2saat uyuyor
Canim uyut gunduz onu engellersen dahada huzursuz olur hem gunduz uyumali bebisler gelisimleri acidindan azda olsa uyumalilar ins gazida gecer 4. Aydan sonra bebisler gazlarini cikardiklari icin geciyomus genelde. Gaz icinde cay falan hikaye al eline biraz zeytin yagi karnina hem ince hem kalin bagirsagina masaj yap teknigi var sonrada bacaklarini karnina dogru ittirki cikarabilsin biz onla rahatladik masaj yaparken agliyolar ama sonra rahatliyolar aksamlari yatmadan once masaji yap ole uyut ayakta salliyosan aksam 8 9 gibi yatirmaya calis hep o saatlerde uyursa sobra kendi uyumak isticektir o saatlerdeBiz koligiz, 3 ay 20 günlük eskisi gibi değil daha kolay çıkarıyor ama akşamları kakayı da zor yapıyor gazi da, kabız değil ama masajla ancak azcik yapınca rahatlarsa uyuyor yoksa 4-5 te ancak... önceden kucaktan başka yerde uyumuyordu, simdi ayakta sallamaya başladım, bazen de kendi kendine uyuyor çok nadir...gündüz uyutmayim diyorum uyumayınca ağlıyor 2-3 kere 1,2saat uyuyor
O asamayi bende kacirdim cunku onu bastan yapmak gerekiyodu tanidigim var sallamadan uyutuyo hic sallamadim dedi ama ondada gaz problemi yoktu sanirim bizde oldugundan sallama hissi olustu aman bosver sallayarak uyusunlar bazilari diyo aa niye ole alistirdin sinir oluyorum alistirdim kardesim varmi bebis benim bebis tamam yorulcaz ama bu gunlerde gecicek hem ben ole deli gibi sallamiyorum kucagimda yada ayagimda ali babanin ciftligiyle uyuyo kuzucumCanim sitede bu aylarda eğer yanlış alışkanlık kazanmadiysa bebegin kendi kendine uyuyabileceginden bahsediyor. Ben o aşamayı kaçırdım galiba benimki emerek bazende sallanarak uyuyor. Bebeği kendi kendine uyuyabilen varmi? Varsa nasıl alisti?
Canim ben de kendi kendine uyutmuyorum, ayagimda salliyorum. Aslinda biraz ugrassam yapabilecek gibiydim ama ustune dusmedim bu kendi kendine uyuma olayinin.Canim sitede bu aylarda eğer yanlış alışkanlık kazanmadiysa bebegin kendi kendine uyuyabileceginden bahsediyor. Ben o aşamayı kaçırdım galiba benimki emerek bazende sallanarak uyuyor. Bebeği kendi kendine uyuyabilen varmi? Varsa nasıl alisti?
Bende raporlarla izinimle falan yaklasik 1 sene calismicam seni anliyorum ayrilmasi zor olucak ama zamanla aliscaksindir sutun icinde moralini bozma bak ne guzel 5 ay anne sutu aliyo zaten ek besinlere geciyolar o zamana kadar besledin bebisini hic emzirmeyenler var canim yada 1 2 ay emziripte mamaya gecenler var bu yonden sanslisinkızlar yarın iş başı yapıyorum kızım ayın 23 de 5. ayını bitiriyo ama ben hala sadece anne sütü veriyorum dolapta iki hafta yetecek kadar sütü var sonrası ne olacak bilemiyorummecbur mama vercem ek gıdaya da başlasam iyi olacak çalışma zorunluluğu olmayan anneler çok şanslısınız
Ben Oğlumu ilk 3 ay deli gibi salladım hatta otomatik sallanan Beşik aldım uyurken bile sallanıyordu ama sonra annenlere gittim bi süre orda kalınca Bıraktığım yerde uyumaya başladı ve sallamayı bıraktık. Demem o ki alışmayan alışmıyor. Çok da kasma canım nasıl uyuyorsa öyle uyut önemli olan uyuması, huzurlu olması gerisi hikaye.. Ayrıca kızım da 3 Yaşında onu sallamayı daha yeni bıraktık hep şöyle düşündüm kendisi uyursa kendi istediği zaman uyuyacak ama sallarsam ben istediğim zaman uyur (züğürt tesellisi)O asamayi bende kacirdim cunku onu bastan yapmak gerekiyodu tanidigim var sallamadan uyutuyo hic sallamadim dedi ama ondada gaz problemi yoktu sanirim bizde oldugundan sallama hissi olustu aman bosver sallayarak uyusunlar bazilari diyo aa niye ole alistirdin sinir oluyorum alistirdim kardesim varmi bebis benim bebis tamam yorulcaz ama bu gunlerde gecicek hem ben ole deli gibi sallamiyorum kucagimda yada ayagimda ali babanin ciftligiyle uyuyo kuzucum
O asamayi bende kacirdim cunku onu bastan yapmak gerekiyodu tanidigim var sallamadan uyutuyo hic sallamadim dedi ama ondada gaz problemi yoktu sanirim bizde oldugundan sallama hissi olustu aman bosver sallayarak uyusunlar bazilari diyo aa niye ole alistirdin sinir oluyorum alistirdim kardesim varmi bebis benim bebis tamam yorulcaz ama bu gunlerde gecicek hem ben ole deli gibi sallamiyorum kucagimda yada ayagimda ali babanin ciftligiyle uyuyo kuzucum
Kızlar bebekleriniz emerken uyumuyor mu? Ben uyumadan önce emziriyorum emdikten sonra uyuyup kalıyor, extra beklemiyorum. Bazen ayagimda da uyutuyorum ama ona çok alısmadi. Ne yapsam bilemedim.Emerken uyumak ileride sıkıntı olurmu ki acaba?Canim ben de kendi kendine uyutmuyorum, ayagimda salliyorum. Aslinda biraz ugrassam yapabilecek gibiydim ama ustune dusmedim bu kendi kendine uyuma olayinin.
3 aydan sonra bebeklere kendi kendine uyumayi ogretmek icin cesitli yontemler var ama ben henuz karar veremedim. Bazen aman boyle uyusun ne olucak ki diyorum, bazen de ayakta sallarken beynine bir zarar verir miyim diye korkuyorum.
Canım senin regl olmanla bebegindeki akintinin bir alakası oldugunu sanmıyorum ama en iyisini uzman bilir tabi, belki ciş yapmıştır, sana akıntı gibi gelmiştir.Günaydın arkadaşlar...Dün kızımın 4 aylık aşısı vardı digerlerinde ateş olmadı ama dun gece ateslendi 38.2 yi gördüm calpol verdim biraz düştü gibi ama yinede vücudu sıcak :-(
Birde arkadaslar 2 gun once altını acarken genitalinde şeffaf akıntı vardı ilk dogdugu zamadada olmustu acaba yeniden neden oldiki ben regli oldum alakasi var mı acaba ooooffff kafam karisti. .....cvp lutfen
Ne guzel dedigin gibi alismamis demekki peki emzik aliyomu oda uykusunu getiriyo ben kizima basta vermedim sonrada almadi simdi uykusu gelince gozunu ogusturuyo mizirdaniyo uyut beni diyo hic bisey yapmasam agliyacak iyice bende salliyorum ama emzik kullansa belki kendi kendone uyuyabilirBen Oğlumu ilk 3 ay deli gibi salladım hatta otomatik sallanan Beşik aldım uyurken bile sallanıyordu ama sonra annenlere gittim bi süre orda kalınca Bıraktığım yerde uyumaya başladı ve sallamayı bıraktık. Demem o ki alışmayan alışmıyor. Çok da kasma canım nasıl uyuyorsa öyle uyut önemli olan uyuması, huzurlu olması gerisi hikaye.. Ayrıca kızım da 3 Yaşında onu sallamayı daha yeni bıraktık hep şöyle düşündüm kendisi uyursa kendi istediği zaman uyuyacak ama sallarsam ben istediğim zaman uyur (züğürt tesellisi)
Canim beynine neden zarar gelsinki ama nasil salliyosun hirpalayarakmi bende salliyorum bazen otururken kucagimda bazen ayagimda hafifce ole hizli degil sallamadan keske uyusalar kendi kendilerine ama onu bastan yapmak gerek sanirim simdi ugrasmakda yorar uykulari geldimi ayakta bi 10 dakka falan sallayinca uyuyolar zaten[/QUOTE]3 aydan sonra bebeklere kendi kendine uyumayi ogretmek icin cesitli yontemler var ama ben henuz karar veremedim. Bazen aman boyle uyusun ne olucak ki diyorum, bazen de ayakta sallarken beynine bir zarar verir miyim diye korkuyorum.
Emerken uyuduguda oluyo canim sen ne kadar siklikta uyutuyosun mesela sole solim sabah uyaniyo biraz zaman sonra emziriyorum ole vakit geciriyo sonra uykusu geliyo uyutuyorum ben suan 2 bucuk 3 saatte bir emzirmeye calisiyorum o yuzden emzirmeye hep denk gelmiyoKızlar bebekleriniz emerken uyumuyor mu? Ben uyumadan önce emziriyorum emdikten sonra uyuyup kalıyor, extra beklemiyorum. Bazen ayagimda da uyutuyorum ama ona çok alısmadi. Ne yapsam bilemedim.Emerken uyumak ileride sıkıntı olurmu ki acaba?
evet canım benim kızım emzik almıyordu ve zordu o Yüzden oğlum doğunca ikinci gün vermeye başladıkNe guzel dedigin gibi alismamis demekki peki emzik aliyomu oda uykusunu getiriyo ben kizima basta vermedim sonrada almadi simdi uykusu gelince gozunu ogusturuyo mizirdaniyo uyut beni diyo hic bisey yapmasam agliyacak iyice bende salliyorum ama emzik kullansa belki kendi kendone uyuyabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?