2015 Nisan Anneleri

Ne kadarlik oglunuz dislerimi cikmaya basliyo benim kiziminda alttaki iki disinin yeri belli suan bisey yok sizdede alttaki iki disinin yeri bellimi
Oğlum şuan 3 Yaşında CNm biz o durumları atlattık şimdi 7 nisanda Doğan kızım var onda da aynı gibiyiz Altan 3 ve 4 dişler hem de çok belirgin an meselesi gelmesi bu kız sıralamayı şaşırdı zordan başladı . Oğlum önce Altan 1. 2 . Dişleri çıkarıp üsten birinci ve ikincileri çıkardı sonra epey bekledik yanları geldi ve çok zorlandık . Bu Yüzden kızım zordan Başlıyor dedim . Çok huzursuz kaşımaktan deli oluyor hırsını alamayıp çıldırıyor hatta. Of ya kolay değiş ki eti yarıp çıkıyor bize bir iğne batsa canımız yanıyor onlar daha minnacık.

Ne güzel sütün varmış şanslısın, mamaya başlayınca yavaş yavaş azalıyormuş, çocuk mamayla doydugundan senden sütü az içiyor, o az içtikçe de beyne bu sut yeterli sinyali gidip üretim azalıyormuş... bu yazıyla beraber bi kaç yazı okuduktan sonra hic mamaya yönlenmedim, bazen göğsüm o kadar boş oluyordu yine de emziriyordum ve koltuğumun altı, hatta sırtım sızlayarak sut geliyordu, kızım 10 dk değil de 20 dk emiyordu ve daha cabuk acıkıyordu ama boyle bi iki günden sonra beyin- vücut ona göre sut üretmeye başlıyor ve eskisinden daha çok sütüm oluyor, hatta bebegin ihtiyacına gore sütun yapısı değişiyormuş ne kadar ilginç, Allah u teala nasıl ayarlamış herşeyi
Canım Bunları sana hitaben, muhalefet olmak için söylemiyorum , tavsiye amaçlı sadece paylaşmak istedim belki faydam olur diye
Benim kızım gazlı olduğu için biz 2 aydır 2,5-3 saatte emiyoruz dr öyle söyledi ve faydası da oldu.. aciktiginda oyaliyorum simdi oyuncaklara daha duyarlı olduğu için biraz daha kolaylaştı.istersen bi de oyalamayı dene arayi açmak için :)

Tatlım meyvelerden verilme sırası var CNm sadece diline değdiriyorsunuz ok ama yediriyorsanız zorlanabilir . Kiraz birde çok sert nasıl erdiniz .
Canim ben kiraz vermedim.karpuz verdim oda kakasinda kan gorunce korktum birdaha vermiycem.benim oglum mama filan yemiyor.kahvalti yaparken sinirleniyor peynir veriyorum ama.onda bi problem yasamadim.

Hosbuldum canım :) kabızlık olayını bilmiyordum biz de zorlanıyoruz hem gazimiz da var, ilacı da hic veresim yoktu simdi tam oldu... kontrole gittiğimizde dr niye vermedin de der kafam karıştı

Tabi tavsiye amacli soledigini biliyorum canimbende simdi aciktiginda oyaliyorum oyun minderi(oyun ormani)almistik onda bayagi vakit geciriyo ole bole 2 saat ile 3 saat arasini buluyo suan hem goguslerimede ona yetecek kadar sut geliyo zaten aradada uyuyo ama olaki arada cok durmadigi olursa sik emmek isterse o acigi kapatmak icin bi kere mama verebilirim durumuna gore tabi

gece uykularindaki emzirmelerim hep karanlik ve sessiz odada oluyo. Gece uykusuna 10.30-11 arasi yatiyo ve 2.30 da kalkiyo. Sonra sabaha kadar her 2 saatte bi kalkiyo. İlk zamanlar daha uzun uyurdu. Niye boyle oldu bilmiyorum.
Canim gunduz uykularini duzenli uyutmaya ve gece uykusuna da biraz daha erken yatirmaya calisirsan belki o kadar sık uyanmaz cunku sanilanin aksine bebekler cok yorgun olduklarinda uyumalari daha kolay degil, daha zor oluyormus.

Benim kizimi ben bir kere gunduz uyutmadim, gece mahvetti bizi. Simdi mesela sabahlari erken kalkar ama gece o kadar sık uyanmaz. Gunduz 3-4 kere uyutuyorum 30dk-1 saat arasi, aksam da 8-8.30 gibi yatiriyorum.

Umarim ise yarar.

Bende gunduz 3 4 kere uyutuyorum bazen yarim saat uyur bazen 1 bazen 2 saat aksamda 8 8 bucuk gibi yatrydum acaba erkenmi yatiriyrm dedim hem misafirlige gitsem orda erkenden huysuzluk yapmasin diye 9-9 bucuga aldim uyku saatini

mama veren arkadaşlar hangi marka mama veriyor sunuz? benim kız doymuyor galiba bende günde bir öğün başlasam iyi olacak çok huysuz son günlerde
Canim ben mama ile sutume takviye yapiyorum 2 haftadir. Saat 14.00 gibi 70 lik pirincli kasik mama ve gece 04.00 gibi 180 lik devam sutu veriyorum, gerisi emziriyorum . Hepsi aptamilin. Ben memnunum simdilik. Eylulde okula baslicam simdilik 3 gun, 2 yarim bir tam gun ders vericem o arada annem bakicak yani mecbur mama vericektim ben biraz erken basliyim dedim. Umarim yardimci olmusumdur.

Hosbuldum canım :) kabızlık olayını bilmiyordum biz de zorlanıyoruz hem gazimiz da var, ilacı da hic veresim yoktu simdi tam oldu... kontrole gittiğimizde dr niye vermedin de der kafam karıştı
CNm sende istersen sor bir doktoruna yan etkisivar mı diye kafan karıştırmayalım :)

melegim34 hoşgeldin özledik valla pek kimseler kalmadı

CNm sende istersen sor bir doktoruna yan etkisivar mı diye kafan karıştırmayalım :)

melegim34 hoşgeldin özledik valla pek kimseler kalmadı
Yok canım sen karıştırmadın hatta söylediğin iyi oldu teşekkürler :)
Bende gunduz 3 4 kere uyutuyorum bazen yarim saat uyur bazen 1 bazen 2 saat aksamda 8 8 bucuk gibi yatrydum acaba erkenmi yatiriyrm dedim hem misafirlige gitsem orda erkenden huysuzluk yapmasin diye 9-9 bucuga aldim uyku saatini
Ya uyku saatini düzenini nasıl ayarladınız, benim kızım geceleri hala uyumuyor gazdan 2-3-4 te yatıyoruz gündüzleri de ne zaman isterse o zaman uyuyor

Kızlar benim kızım uykuları artık çok kısa 10 dk 20 dk şeklinde uzun uyuyamadığı içinde çok huzursuz ben dişlere bağlıyorum çünkü Uyandığında baş parmağını ağzında kaşıyor buluyorum . Bazen beni bile emerken baş parmağını meme kenarından sokup hem emiyor hem kaşıyor bir elinde 10 marifet bu olsa gerek . Ilk gördüğünde yuh demiştim nasıl kaşınıyorsa artık .

Ya uyku saatini düzenini nasıl ayarladınız, benim kızım geceleri hala uyumuyor gazdan 2-3-4 te yatıyoruz gündüzleri de ne zaman isterse o zaman uyuyor [/QUOTE]
Canim gaz problemi olmasa gece uyur belki benim bebegimde gazliydi ole kolik degil ama genelde mizmizdi simdi kendi cikarabiliyo gazini bazen sancisi oluyo uykusu bolunuyo ama hafifledi bebegini nasil uyutuyosun sallayarakmi bide gaz problemi hic hafiflemedimi ne kadarlik suan

Biz koligiz, 3 ay 20 günlük eskisi gibi değil daha kolay çıkarıyor ama akşamları kakayı da zor yapıyor gazi da, kabız değil ama masajla ancak azcik yapınca rahatlarsa uyuyor yoksa 4-5 te ancak... önceden kucaktan başka yerde uyumuyordu, simdi ayakta sallamaya başladım, bazen de kendi kendine uyuyor çok nadir...gündüz uyutmayim diyorum uyumayınca ağlıyor 2-3 kere 1,2saat uyuyor

Canim gunduz uyutmazsan gece hic uyumaz. Sen gunduz 2-3 kere duzenli uyut, bir de aksam yatmadan once bir rutin olustur, mesela 8 de biraz jimnastik yaptir, sonra ilik suyla dus aldir, kremlerken masaj yap, emzir ve sonra da artik salliyor musun nasil uyutuyorsan uyut. 1 hafta icinde ise yaradigini ve duzene girdigini goruceksin.

Jimnastik, ilik dus, masaj gazina da iyi gelir, hem de cok rahatladigi icin uykusu da guzel olur. Bizler bile ilik dus alinca gevseyip daha rahat uyuyoruz.

Her yerde bebeklerin uyku oncesi rutini sevdiklerini ve gunduz duzenli uyumayan bebeklerin gece yorgunluktan uyumadigini okudum.

Kizlar bazilariniz 3-4 saatte 1 emziriyor ya masallah, demek sutunuz cok yagli. Ben o kadar aralikli emzirsem kizim kilo almaz hic.

Tesekkur ederim canım bugunden itibaren başlıyorum inş düzene girer.. masajdır banyodur yapıyorum ama rutin şeklinde değildi bir de hep daha küçük düzene girer diye düşünüyordum ama sizinkileri duyunca acaba dedim... hepsinin saatini ayni yapıp peşpeşe dediğin gibi yapayım sonra da sana dua edeyim Allah razı olsun diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…