2015 Nisan Anneleri

2670 gr doğmuştu. bizimki 650 gr falan almış 4.ayda doktorda gayet boyu kilosu orantılı bir bebek dedi mama verin demedi.Sadece emziriyorum evet, ne zaman isterse o zaman veriyorum memeyi.6. ayi dolunca yoğurt ve sebze çorbalari ile ek gıdaya baslicaz dedi doktor. Bu arada süt ile ilgili epeyce muhabbet geçmiş yeşil nohut da sütü artırıyor. Ne zaman yesem goguslerim taş gibi oluyor.

kizlar bugun saglik ocaginda bi bebek gordum nisan dogumluymus.dizlerini kirmadan annesinin kucaginda ayakta duruyor .etrafina bakiniyor bizimkine gore cok canli kanli bi bebekti.bizimki pelte gibi kucagimda kafa bi tarafta kolu bi tarafta cok gevsek bi bebek ne yapmam lazim.sizinkiler nasil

mama veren arkadaşlar hangi marka mama veriyor sunuz? benim kız doymuyor galiba bende günde bir öğün başlasam iyi olacak çok huysuz son günlerde
Benim sutum 3 4 gundur azaldi bende 2 gundur gunde bir defa mama veriyorum ama sanirim gunde 2 kereye cikarcam durum onu gosteriyo ben aptamil aldim onu veriyorum bebegin kilo alimina bakiyomusun evde tarti varsa kontrol edebilirsin bide kakasini ve idrarinin sikligini kontrol et doyuyomu doymuyomu anlarsin

Ben kizim kafasini tutabiliyo kucagima alim bide ayaga kalkim hosuna gidiyo yuzundende belli etrafi inceliyo genelde yattigi zaman hareketlidir kucagima sirti bana donuk olarak yatay yatirim kalkicam diye cabaliyo yani hareketli canli bol bol gulucuk dagitir canim sunu yapabilirsin boyun kaslarini gelistirmen icin hergun yuzustu yatir bide hergun kol ve bacaklarina egzersiz yaptiriyorum sende yaptir fiziksel gelisimini sagliyosin bole yaparak faydasi olur emin ol

Canim bebegine jimnastik yaptir sık sık; google'a yazarsan detayli sekilde gorursun hareketleri filan. Belki de seninki sadece biraz rahatina duskundur annesi:) Hemen endiselenme.

kakada sıkıntı yok günde üç dört kez yapıyo ama idrar azaldı dikkatimi çekiyo en faydalı mama hangisi acaba?

evde tartım var fazla kilo almamış sanki 4.ay kontrolden sonra 200g almış görünüyo 10gün sonra 5.ay bitiyo. 4. ayda 6400gdi.

evde tartım var fazla kilo almamış sanki 4.ay kontrolden sonra 200g almış görünüyo 10gün sonra 5.ay bitiyo. 4. ayda 6400gdi.
Canim biraz once video izledim uzman tvnin videosu. nete 5. Ve 6. Ayda bebek nasil beslenmeli uzman tv yaz orda almasi gereken kilosunu falan solemis diyoki bebekler 6. Aya kadar her ay 500 550 gram aldiysa ek besine baslanmamali diyo bi bak istersen ben uzman tvyi ay ay takip ediyorum

6-7 ye kadar nasil uyuyo? Benim oglum 2 saatte bi uyaniyo mutlaka

mama veren arkadaşlar hangi marka mama veriyor sunuz? benim kız doymuyor galiba bende günde bir öğün başlasam iyi olacak çok huysuz son günlerde
Hastaneden evolvia onermislerdi ben hala onu kullaniyorum.

Canım belki biliyorsunuzndur ama mama verdikçe sütümuz azalıyor, sütümüz azaldıkça mama veriyoruz ve bu kısır döngü sonucu artik hep mama veriyor oluyoruz bi makalede okumuştum, emzirme kampı yaparak mamayı hayatından tamamen çıkaran arkadaşlarım var denemek isterseniz

Merhaba hoşgeldin :) bize sağlık Ocağı'ndan verdiler kan ilacını ama ertesi gün doktorumuzda gittik kullanmayın dedi sağlık ocağındaki hemşirenin söylediği ileriki aylarda kansızlık oluşmasın diye kullanılıyormuş ama süt ve süt ürünleriyle 1 Reşat Aralıklı kullanılmalıymış benim oğlum 1-1.5 saatte emiyo çok zor o aralığı bulmambirde yan etkisi kabızlıkmış bizde zaten sıkıntı var bu konuda o Yüzden de başlamıyoruzdedi doktorumuz

Mama verenler gunde ne kadar veriyorsunuz

Canım ben akşamları 60-90 cc civarı veriyorum doktorunuza sordum sıkıntı yok onu Çerez niyetine içiyodur oyalanır yeni Doğan bebek bile o kadar içiyo dedi uykuya daha rahat dalıyo sanki akşamları üstünde emziriyorum

CNm biz hastanenin vedoktorun önerisiyle evolvia kullanıyoruz bebeğimde seviyo hiç kusma falan olmadı

gece uykularindaki emzirmelerim hep karanlik ve sessiz odada oluyo. Gece uykusuna 10.30-11 arasi yatiyo ve 2.30 da kalkiyo. Sonra sabaha kadar her 2 saatte bi kalkiyo. İlk zamanlar daha uzun uyurdu. Niye boyle oldu bilmiyorum.

gece uykularindaki emzirmelerim hep karanlik ve sessiz odada oluyo. Gece uykusuna 10.30-11 arasi yatiyo ve 2.30 da kalkiyo. Sonra sabaha kadar her 2 saatte bi kalkiyo. İlk zamanlar daha uzun uyurdu. Niye boyle oldu bilmiyorum.
Sebep herşey olabilir , artık büyüdüğü için doymuyor olabilir ya da dişleri Çıkma yolundadır ya da gazı oluyordur rahatsızlık veriyordur. Belki bir ihtimal soğuk almış olabilir . Bebek bu sıkıntısı olmasa uyur genelde vardır bir sıkıntısı mutlaka ama zaten bundan sonrada rahat durunları pek olmuyor oğlumdan biliyorum . Hele şu diş olayı bazen kabusa dönüşüyor . Inş hepsi iyi bir şekilde atlatılar.

Çok doğru Katılıyorum .

Sabah kaçta kalkıyor 10.30-11 de yatiyorsa 9.30 -10-30 a kadar yatmasi lazım. Canım bir günde erken yatırmayı dene mesela 9 da yine 2.30 da kalkıyorsa aliskanlikmis Bir yerde okumustum.Benim kızımın gece kalkma saatleri yattığı saate göre değişiyor.genelde 9-9.30 gibi yatirmaya çalışıyorum sabah 8-9.30 gibi kalkıyor. Gece 1 yada 2 kere kalkıyor.

Canim mamaya alistirmadim sik emdigi icin sutum yetmiyo suan sureyi uzaticam cunku normalde 3 4 saatte bir emmesi gerekiyomus bu aylardan sonra bole olursa doyurabilirim onu mamayi 2 gundur gunde 1 defa verdim goguslerime sut dolsun diye cunku emzirsem doymicakti simdi sureyi uzatmayi denicem bakalim

Anladim canim o zaman baska sebepleri var her cocuk bir olmuyo tabi ins zamanla duzene girer

Ne kadarlik oglunuz dislerimi cikmaya basliyo benim kiziminda alttaki iki disinin yeri belli suan bisey yok sizdede alttaki iki disinin yeri bellimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…