2670 gr doğmuştu. bizimki 650 gr falan almış 4.ayda doktorda gayet boyu kilosu orantılı bir bebek dedi mama verin demedi.Sadece emziriyorum evet, ne zaman isterse o zaman veriyorum memeyi.6. ayi dolunca yoğurt ve sebze çorbalari ile ek gıdaya baslicaz dedi doktor. Bu arada süt ile ilgili epeyce muhabbet geçmiş yeşil nohut da sütü artırıyor. Ne zaman yesem goguslerim taş gibi oluyor.4. Ay kontrolde Benlm kızımda 5,800 geldi mama başladık 2 öğün 12 gün sonra 6000 kg geldi artık tartı farkı mı mama mi yaradı bilmiyorum .. Anne sütü mi ? Mamayı biz 4. Ayda 320 gr Alınca başlamak zorunda kaldık ..
Emiyor mu sadece ? Kaç kg doğmuştu ?
Benim sutum 3 4 gundur azaldimama veren arkadaşlar hangi marka mama veriyor sunuz? benim kız doymuyor galiba bende günde bir öğün başlasam iyi olacak çok huysuz son günlerde
Ben kizim kafasini tutabiliyo kucagima alim bide ayaga kalkim hosuna gidiyo yuzundende belli etrafi inceliyo genelde yattigi zaman hareketlidir kucagima sirti bana donuk olarak yatay yatirim kalkicam diye cabaliyo yani hareketli canli bol bol gulucuk dagitir canim sunu yapabilirsin boyun kaslarini gelistirmen icin hergun yuzustu yatir bide hergun kol ve bacaklarina egzersiz yaptiriyorum sende yaptir fiziksel gelisimini sagliyosin bole yaparak faydasi olur emin olkizlar bugun saglik ocaginda bi bebek gordum nisan dogumluymus.dizlerini kirmadan annesinin kucaginda ayakta duruyor .etrafina bakiniyor bizimkine gore cok canli kanli bi bebekti.bizimki pelte gibi kucagimda kafa bi tarafta kolu bi tarafta cok gevsek bi bebek ne yapmam lazim.sizinkiler nasil
Canim bebegine jimnastik yaptir sık sık; google'a yazarsan detayli sekilde gorursun hareketleri filan. Belki de seninki sadece biraz rahatina duskundur annesi:) Hemen endiselenme.kizlar bugun saglik ocaginda bi bebek gordum nisan dogumluymus.dizlerini kirmadan annesinin kucaginda ayakta duruyor .etrafina bakiniyor bizimkine gore cok canli kanli bi bebekti.bizimki pelte gibi kucagimda kafa bi tarafta kolu bi tarafta cok gevsek bi bebek ne yapmam lazim.sizinkiler nasil
kakada sıkıntı yok günde üç dört kez yapıyo ama idrar azaldı dikkatimi çekiyoBenim sutum 3 4 gundur azaldibende 2 gundur gunde bir defa mama veriyorum ama sanirim gunde 2 kereye cikarcam durum onu gosteriyo ben aptamil aldim onu veriyorum bebegin kilo alimina bakiyomusun evde tarti varsa kontrol edebilirsin bide kakasini ve idrarinin sikligini kontrol et doyuyomu doymuyomu anlarsin
evde tartım var fazla kilo almamış sanki 4.ay kontrolden sonra 200g almış görünüyo 10gün sonra 5.ay bitiyo. 4. ayda 6400gdi.Benim sutum 3 4 gundur azaldibende 2 gundur gunde bir defa mama veriyorum ama sanirim gunde 2 kereye cikarcam durum onu gosteriyo ben aptamil aldim onu veriyorum bebegin kilo alimina bakiyomusun evde tarti varsa kontrol edebilirsin bide kakasini ve idrarinin sikligini kontrol et doyuyomu doymuyomu anlarsin
Canim biraz once video izledim uzman tvnin videosu. nete 5. Ve 6. Ayda bebek nasil beslenmeli uzman tv yaz orda almasi gereken kilosunu falan solemis diyoki bebekler 6. Aya kadar her ay 500 550 gram aldiysa ek besine baslanmamali diyo bi bak istersen ben uzman tvyi ay ay takip ediyorumevde tartım var fazla kilo almamış sanki 4.ay kontrolden sonra 200g almış görünüyo 10gün sonra 5.ay bitiyo. 4. ayda 6400gdi.
6-7 ye kadar nasil uyuyo? Benim oglum 2 saatte bi uyaniyo mutlakaBenim kizda gunduz en fazla 2 saatte bir emiyor genelde 1 saat olunca mizirdanmaya basliyo bazen 1 bucuk saat bazen 2 saatte emziriyorum ama sureyi uzatmaya calisicam cunku bi yazida okumustum 3 4 saatlerde emzirilmesi gerekir diyodu zaten git gide surenin uzatilmasi gerek gece mesela 12 de emzirirsem 6 ta 7 ye kadar uyuyabiliyor bakalim 1 hafta sonra kontrolde durumumuz belli olur
Hastaneden evolvia onermislerdi ben hala onu kullaniyorum.mama veren arkadaşlar hangi marka mama veriyor sunuz? benim kız doymuyor galiba bende günde bir öğün başlasam iyi olacak çok huysuz son günlerde
6-7 ye kadar nasil uyuyo? Benim oglum 2 saatte bi uyaniyo mutlaka
Canim bebegin gece ile gunduzu ayirt etmiyo olabilir ben mesela ilk zamanlar netten arastrdim gece ile gunduzu ayirt etmesi icin gece emzirirken sessiz ve ortam karanlik olacak olduk sira konusmamaya calisilmasi gerekiyomus ben ole uyguladim mesela bugun 9 bucukda yatirdim biraz once emzirdim ki gece aclikdan uyanir diye emzirip yatirim dedim emzirirken gozunu acmiyo yani gece modunda sabahda genelde 6 7 ye kadar uyuyo cok sukur senin gece emzirmen nasildi bu zamana kadar yani bole ortam yaptinmi ona
Canım belki biliyorsunuzndur ama mama verdikçe sütümuz azalıyor, sütümüz azaldıkça mama veriyoruz ve bu kısır döngü sonucu artik hep mama veriyor oluyoruz bi makalede okumuştum, emzirme kampı yaparak mamayı hayatından tamamen çıkaran arkadaşlarım var denemek istersenizBenim sutum 3 4 gundur azaldibende 2 gundur gunde bir defa mama veriyorum ama sanirim gunde 2 kereye cikarcam durum onu gosteriyo ben aptamil aldim onu veriyorum bebegin kilo alimina bakiyomusun evde tarti varsa kontrol edebilirsin bide kakasini ve idrarinin sikligini kontrol et doyuyomu doymuyomu anlarsin
Merhaba hoşgeldin :) bize sağlık Ocağı'ndan verdiler kan ilacını ama ertesi gün doktorumuzda gittik kullanmayın dedi sağlık ocağındaki hemşirenin söylediği ileriki aylarda kansızlık oluşmasın diye kullanılıyormuş ama süt ve süt ürünleriyle 1 Reşat Aralıklı kullanılmalıymış benim oğlum 1-1.5 saatte emiyo çok zor o aralığı bulmambirde yan etkisi kabızlıkmış bizde zaten sıkıntı var bu konuda o Yüzden de başlamıyoruzdedi doktorumuzMerhaba arkadaşlar ben mayis anneleri grubunu takip ediyordum ama kızım erken geldi 27 Nisanda doğdu :) bugün burası aklıma geldi bi kaç sayfa okudum sizde samimisiniz maşallah Allah muhabbetinizi artırsın...
Biz bugün dr a gittik kan ilacı verdi ilk defa duydum siz veriyor musunuz ? Etkisi nedir bileniniz var mi
Mama verenler gunde ne kadar veriyorsunuz
mama veren arkadaşlar hangi marka mama veriyor sunuz? benim kız doymuyor galiba bende günde bir öğün başlasam iyi olacak çok huysuz son günlerde
Sebep herşey olabilir , artık büyüdüğü için doymuyor olabilir ya da dişleri Çıkma yolundadır ya da gazı oluyordur rahatsızlık veriyordur. Belki bir ihtimal soğuk almış olabilir . Bebek bu sıkıntısı olmasa uyur genelde vardır bir sıkıntısı mutlaka ama zaten bundan sonrada rahat durunları pek olmuyor oğlumdan biliyorum . Hele şu diş olayı bazen kabusa dönüşüyor . Inş hepsi iyi bir şekilde atlatılar.gece uykularindaki emzirmelerim hep karanlik ve sessiz odada oluyo. Gece uykusuna 10.30-11 arasi yatiyo ve 2.30 da kalkiyo. Sonra sabaha kadar her 2 saatte bi kalkiyo. İlk zamanlar daha uzun uyurdu. Niye boyle oldu bilmiyorum.
Çok doğru Katılıyorum .Canım belki biliyorsunuzndur ama mama verdikçe sütümuz azalıyor, sütümüz azaldıkça mama veriyoruz ve bu kısır döngü sonucu artik hep mama veriyor oluyoruz bi makalede okumuştum, emzirme kampı yaparak mamayı hayatından tamamen çıkaran arkadaşlarım var denemek isterseniz
Sabah kaçta kalkıyor 10.30-11 de yatiyorsa 9.30 -10-30 a kadar yatmasi lazım. Canım bir günde erken yatırmayı dene mesela 9 da yine 2.30 da kalkıyorsa aliskanlikmis Bir yerde okumustum.Benim kızımın gece kalkma saatleri yattığı saate göre değişiyor.genelde 9-9.30 gibi yatirmaya çalışıyorum sabah 8-9.30 gibi kalkıyor. Gece 1 yada 2 kere kalkıyor.gece uykularindaki emzirmelerim hep karanlik ve sessiz odada oluyo. Gece uykusuna 10.30-11 arasi yatiyo ve 2.30 da kalkiyo. Sonra sabaha kadar her 2 saatte bi kalkiyo. İlk zamanlar daha uzun uyurdu. Niye boyle oldu bilmiyorum.
Canim mamaya alistirmadim sik emdigi icin sutum yetmiyo suan sureyi uzaticam cunku normalde 3 4 saatte bir emmesi gerekiyomus bu aylardan sonra bole olursa doyurabilirim onu mamayi 2 gundur gunde 1 defa verdim goguslerime sut dolsun diye cunku emzirsem doymicakti simdi sureyi uzatmayi denicem bakalimCanım belki biliyorsunuzndur ama mama verdikçe sütümuz azalıyor, sütümüz azaldıkça mama veriyoruz ve bu kısır döngü sonucu artik hep mama veriyor oluyoruz bi makalede okumuştum, emzirme kampı yaparak mamayı hayatından tamamen çıkaran arkadaşlarım var denemek isterseniz
Anladim canim o zaman baska sebepleri var her cocuk bir olmuyo tabi ins zamanla duzene girergece uykularindaki emzirmelerim hep karanlik ve sessiz odada oluyo. Gece uykusuna 10.30-11 arasi yatiyo ve 2.30 da kalkiyo. Sonra sabaha kadar her 2 saatte bi kalkiyo. İlk zamanlar daha uzun uyurdu. Niye boyle oldu bilmiyorum.
Ne kadarlik oglunuz dislerimi cikmaya basliyo benim kiziminda alttaki iki disinin yeri belli suan bisey yok sizdede alttaki iki disinin yeri bellimiSebep herşey olabilir , artık büyüdüğü için doymuyor olabilir ya da dişleri Çıkma yolundadır ya da gazı oluyordur rahatsızlık veriyordur. Belki bir ihtimal soğuk almış olabilir . Bebek bu sıkıntısı olmasa uyur genelde vardır bir sıkıntısı mutlaka ama zaten bundan sonrada rahat durunları pek olmuyor oğlumdan biliyorum . Hele şu diş olayı bazen kabusa dönüşüyor . Inş hepsi iyi bir şekilde atlatılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?