Aaaa öyle mi ben sormadım hiç o da bişey demedi ama olmadı bi telefon ederim çünkü yarın kontrolüm öğleden sonraBEN YAPTIRMIYCAM CNM AŞIYI DOKTORUM İZİN VERMEDİ
ARKADAŞLAR SLM
İlk oğlumda 78 ile hamile kaldım ve 87 ile doğum yaptım
Şu an 70 kilo ile hamile kaldım 19 hafta oldum bugün ama ben 76 ya ulaştım bile
Ödem olucam diye çok şişicem diye çok çorkuyorum
Çalışma şartlarım her iki hamileliktede aynı arada yürüyorum vs tatlı ayda 2kere mi yiyom hiç bilmem aramam yani
Tuzluda öyle çok yemem yani yemeğe asla tuz ilave etmem
Hasta yemeği koysalar önüme öyle yerim, yanımdakiler tuz atmaya başlayınca farkederim tuzsuz yediğimi
Netten baktım 2500-2700 arası hamilenin alması gereken kalori ama ben 2000 i bile yakalamıyomdur yani okadar eminim
Doktora geçen hafta gittim kilo almışsın dedi ama öyle panik olarak davranmadı
Bu süreçte 2 kere tahlil oldum sonuçlarımı gördü hatta demir seviyem artmış onu söyledi iyi dedi
Önerisi olan varmı kilo almak beni çok korkutmuyor sadece şekerim çıkacak bebeğe zararı olacak vs diye korkuyorum
BEN GEÇEN SENEKİ GEBELİĞİMDE İLK DOZU VURUNDUM VE BENİ ÇOK ETKİLEDİ TİTREME ATEŞ FALAN YAPTI O ZAMANDA DOKTORUM İKİNCİSİNİ YAPTIRMAMIŞTI. BU DEFA DA İKİNCİ DOZU OLUCAKTIM SORDUM YOK GEÇEN DEFA RAHATSIZ ETMİŞSE OLMA GEREK YOK DEDİAaaa öyle mi ben sormadım hiç o da bişey demedi ama olmadı bi telefon ederim çünkü yarın kontrolüm öğleden sonra
Bence ol artik çünkü bir ay sonra bi tane daha olcaksinKIZLAR BEN HALA TETANOZ AŞISI OLMADIM BİR SORUN OLUR MU ACABA?EN SON 1KASIMDA GİTTİM DOKTORA.SONRAKİ RANDEVUM 13 ARALIĞA.
Canım bende bu kısa zamanda aşırı kilo aldım 10 kiloya yakınARKADAŞLAR SLM
İlk oğlumda 78 ile hamile kaldım ve 87 ile doğum yaptım
Şu an 70 kilo ile hamile kaldım 19 hafta oldum bugün ama ben 76 ya ulaştım bile
Ödem olucam diye çok şişicem diye çok çorkuyorum
Çalışma şartlarım her iki hamileliktede aynı arada yürüyorum vs tatlı ayda 2kere mi yiyom hiç bilmem aramam yani
Tuzluda öyle çok yemem yani yemeğe asla tuz ilave etmem
Hasta yemeği koysalar önüme öyle yerim, yanımdakiler tuz atmaya başlayınca farkederim tuzsuz yediğimi
Netten baktım 2500-2700 arası hamilenin alması gereken kalori ama ben 2000 i bile yakalamıyomdur yani okadar eminim
Doktora geçen hafta gittim kilo almışsın dedi ama öyle panik olarak davranmadı
Bu süreçte 2 kere tahlil oldum sonuçlarımı gördü hatta demir seviyem artmış onu söyledi iyi dedi
Önerisi olan varmı kilo almak beni çok korkutmuyor sadece şekerim çıkacak bebeğe zararı olacak vs diye korkuyorum
Anladım belkide o yüzden olma demiştir ama zararı yoktur diye düşünüyorum ben gidip olayım en iyisi duruma göre ikinciye bakarız :)BEN GEÇEN SENEKİ GEBELİĞİMDE İLK DOZU VURUNDUM VE BENİ ÇOK ETKİLEDİ TİTREME ATEŞ FALAN YAPTI O ZAMANDA DOKTORUM İKİNCİSİNİ YAPTIRMAMIŞTI. BU DEFA DA İKİNCİ DOZU OLUCAKTIM SORDUM YOK GEÇEN DEFA RAHATSIZ ETMİŞSE OLMA GEREK YOK DEDİ
24. haftada yapılıyor sanırım daha var yani tatlım :)Şeker yüklemesi ne zaman yapılıyor ki ben yaptırmadım daha doktorda bisey demedi ayın 4ünde gidicem birde daha doktora..
canım sen hala iğne yada hap progestan kullanıyomusun. ben iğne 2 kere oldum. hapıda 3.5 aylıkken bıraktım.Canım bende bu kısa zamanda aşırı kilo aldım 10 kiloya yakınama. Doktora sordum ben 2 ay hergün progesteron iğnesi olduğum için onun ödem yaptığını söyledi. Biraz takip edelim diyetisyene gidersin istersen dedi. Bende 1 ay sonra hala hızla kilo alıyorsam gidicem diyetisyene en azından o yönlendirir. Bence sende çok rahatsızsan diyetisyene git.
Doktoruna danis canim mtlka bunu.ekmek cok tuketiyomusun belki ekmegi kesersen kilo alimin durabilir meyveyide fazla tuketme sonuct ondada seker var kilo yapyo ben bu ara ekmegi azalttim...
Canım bende bu kısa zamanda aşırı kilo aldım 10 kiloya yakınama. Doktora sordum ben 2 ay hergün progesteron iğnesi olduğum için onun ödem yaptığını söyledi. Biraz takip edelim diyetisyene gidersin istersen dedi. Bende 1 ay sonra hala hızla kilo alıyorsam gidicem diyetisyene en azından o yönlendirir. Bence sende çok rahatsızsan diyetisyene git.
aslında bu konuyla ilgili bişi yazmıyım diyodum ama kendimi tutamıcam :) insülin direnci varsa eğer zaten açlık ve tokluk şekerine bakılınca anlaşılıyor yani bu yüzden ben ogtt yaptırmıcam o kdr şekeri alan çocuk bildiğin zehirleniyor.Anneler bu arada şeker yüklemesi ile ilgili aklıma gelen bişey oldu sizinle de paylaşmak istedim. Şeker yüklemesinde 50 gr içirilen şekerli su aslında bazılarımızın farkında olmadan günlük hayatta aldığı şeker miktarından daha fazla. Yani çok fazla şeker yükleniyor bebeğime zararlı olur mu diye düşünürken bu kısmı da ihmal etmeyelim. Bence bu test hayati önem taşıyor. 50 gr şeker için nette araştırma yapınca şu bilgileri buldum sizinle de paylaşayım dedim: http://www.evimizde.com/konudetay.php?kid=30 ayrıca bu sitede de var bilgiler http://blog.cenker.com/2013/12/meyve-ve-sebzelerdeki-seker-oranlari/
Elbette herkesin kendi fikri yaptırmak ister yada istemez ama ben paylaşayım dedim belki sizlere de faydası olur bu bilgilerin :)
benimkini kndi dr um yaptı canımayrıntılı ultrasonu kendi dr umuz yapmıyor dimi? Burda okuduklarımdan onu anlıyorum
Dediğim gibi herkesin kendi fikri tatlım daha öncede bu konuda konuşmalar oldu bu sayfada ama ben sadece kendi fikrimi paylaştım herkesin kendi kararı :)aslında bu konuyla ilgili bişi yazmıyım diyodum ama kendimi tutamıcam :) insülin direnci varsa eğer zaten açlık ve tokluk şekerine bakılınca anlaşılıyor yani bu yüzden ben ogtt yaptırmıcam o kdr şekeri alan çocuk bildiğin zehirleniyor.
ben ozeldekı doktoruma yarın oglen gıtcem ayrıntılı ıcın ne dıcek bılmıyoru ama 3lu ıcın devlete gıtmıstım ve ordakı doktor ayrıntılı ıcın aralıga randevu al dedı. aldım bende ama devlettede baska bır bolumdekı dr bakacak ayrıntılıya.özelde de farklı dr bakar sanırımayrıntılı ultrasonu kendi dr umuz yapmıyor dimi? Burda okuduklarımdan onu anlıyorum
AYYY CNM YAA ZATEN BNM DİŞLER KENDİNİ AŞTI DOĞRU DÜZGÜN FIRÇALAYAMIYORUM DA HALA ÇOK MİDEM BULANIYO
AYY CANIM benim İNSAALLAH sağ sağlim kavuşursun bebeğine ne güzel dile getirmişsin kalbimin sesi oldun ..Hayırlı haberlerle git gel yaz buraya bekliyorum.İnşallah bugün 3 bucukta yavrumla bir bulusmamiza daha gidecegiz güzel anneler allahim izin verirse cinsiyetini ogrenecegiz inşallah insallah :) bu heyecana kalbim nasil dayanacak cihazda bebeğimin kalbinden çok benim kalp sesim duyulacak herhalde cok ozluyorum bebeğimi bi nisan ayi gelseydi sağ salim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?