• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

günaydın hanımlar nasılsınız. benimde tatilim bitti önceden evdeydim midem çok bulanıyordu kusuyordum şimdi seminere gidiyorum ve dün sabah midem bulandı kustum çubuk pohça yedim bastırdım sonra bir daha hiç bulanmadı şimdi kalktığımdada bulantım yok kafama takıldı doktora bi gitsemmiki bulantılardan şikayet ederken şimdide yok diye kafama takıldı:mad:

Günaydın herkese.karın bölgesi çatlaklar için şimdiden uygun olan bazı yağları kullanmak gerektiğini söyledi bi arkdaşım(kakao yağı,badem yağı, vs) herhangi bi çalışmaya başlayanınız var mı?ben duşta nivea krem kullanıyrm işe yarar mı acaba.kendimce boyle bişe yapıyorum,kimseye sormadım hiç.sizler napıyosunuz??☺️

Ayy evet haklisin ya,bi an pc basinda çalişanlar aklimdan çikti.Sorun olmaz ozaman Allah'ın izniyle.. :)
olmaz inşallah cnmm bende bi ara takmıştım ama yapack bişi yok ALLAHIM korusun miniklerimizi :)

Günaydın herkese.karın bölgesi çatlaklar için şimdiden uygun olan bazı yağları kullanmak gerektiğini söyledi bi arkdaşım(kakao yağı,badem yağı, vs) herhangi bi çalışmaya başlayanınız var mı?ben duşta nivea krem kullanıyrm işe yarar mı acaba.kendimce boyle bişe yapıyorum,kimseye sormadım hiç.sizler napıyosunuz??☺️
günaydınnn cnmmm ben geçen senede hamileydim ve denemediğim şey kalmadı o senin vücut yapına bağlı kimi hiçbir şey kullanmaz hiç çatlamaz yırtılmaz kimisi herşeyi kullanır ama nafile :) ben badem yağ Nivea arko bebe yağ kayısı yağ eczaneden birde başka bir krem almıştım ismini hatırlamıyorum daha neler neler kullandım ama yinede oldu çatlaklarım ama şükür çok aşırı değil :)

Ben şu anda kedi beslemiyorum ama çoooook kedi besledim lisedeyken koyun koyuna uyrduk test sonucuna göre toxoplazma geçirmişim ben zaten :)

Ben 22 yıldır kedi besliyorum hemde hayvanseverim yani dışardan gelen giden kurtarılan çok kedi oldu hayatımda ama toxoplasmayı geçirmemişim buna rağmen ilk duyduğumda çok üzüldüm ama şimdi dikkat ediyorum.:eek::eek:

Benim de hem kedilerin hem de köpeğin var. Ben de senin gibi düşünüyorum. Bebeklerin bu sevgiyi yaşamaları çok önemli bence. Benim evim Bahçeli hayvanlara dışarıda bakıyorum sadece bir tanesi evde yemek giyiyor ve gündüz uykularini evde uyuyor, onun da kist aşısı var. Inşallah hep beraber daha da geniş bir aile olacağız. Büyük konuşmak istemem ama onlarsiz bir hayat düşünemiyorum. Ayrıca ben onların da annesim,,.

Bende hepsinin annesiyim hatta eşim bana hep annekedi sensin der :KK54:

Benimde kedim var artık eşime devrettim kum temizlemeyi :) ama yinede dikkat etmek lazım paraZit ilaçlarına

Aynen bende öyleyim eskiden bazı şeyleri yapmıyorum yada geç yapıyorum diye söylenirdi bende sen yap ozaman derdim. Şimdi paşa paşa kum temizliyor hatta evi bile temizliyor :KK45::KK45:

Kızlar benimde kedilerim var onlardan ayrılamıyorum hem eşimde çok bağlı, doktorumuz kontrolünü yaptığınız aşı vs. ve dikkat ettiğiniz sürece sorun olmaz dedi. Yurt dışında hayvansız ev yok zaten bebeklerde hayvanla byüyor böylece bağışıklıkları gelişiyormuş. hemde sevgi ve paylaşımı daha çok gelişiyormuş. :KK68:
Sizde hayvan besleyen varmı merak ettimde.. biz Türkler kesinlikle elletmez evde tutmaz. Oysaki Toxoplasmayı sadece kedi üretmiyorki çiğ et yersende geçiyor ve salatalık otlardan geçme olasılığı daha çokmuş. Ayrıca kedilerimizin dışarıyla alakası yok mikrop alacak. Yinede temizliklerini 2 haftadır eşim yapıyor ben salonda oturuyorum oda güzel yauu :-)

Nedense bizim toplumda kedi köpek ile ilgili çok ciddi ön yargılar var. Aşılarını düzenli yatırırsanız, temizliğine özen gösterirseniz hiç birşey olmaz. Dediğin gibi yurt dışında nerdeyse evinde hayvan beslemeyen yok gibi. Benim evimde hayvanım yok ama çok isterdim bir köpeğim olsun. Bahçeli bir evim olursa ilk işim köpek almak olacak. Benim kızım 27 aylık ve ben hiç bir zaman hayvanlardan sakınmadım. Sokakta kedi köpek görsün hemen koşar sever, besler. Çocukların hayvan sevgisi ile büyümesi bence çok önemli, yaşayan her canlıya saygı götermeyi bilmeliler. Bu arada 3 hafta önce Fenerbahçe parkında kızımı oynadığı kedi tırmaladı. Hala kuduz aşısı oluyor çocuğum, bu tip şeyler de olmuyor değil tabi ama bu bile sevmesine engel değil bence.

Kizlar bu saatte uykum kacti cunku gebeligin korkulu ruyasi midem yaniyor...ileride bol bol yanacak hatta uyutmayacak zaten neden simdi :KK20::KK24::KK24::KK24::KK24::KK24:

Off evet di mi, benim de ara ara yanardı, hatırladım şimdi.

günaydın hanımlar nasılsınız. benimde tatilim bitti önceden evdeydim midem çok bulanıyordu kusuyordum şimdi seminere gidiyorum ve dün sabah midem bulandı kustum çubuk pohça yedim bastırdım sonra bir daha hiç bulanmadı şimdi kalktığımdada bulantım yok kafama takıldı doktora bi gitsemmiki bulantılardan şikayet ederken şimdide yok diye kafama takıldı:mad:

doktorların işi de zor gerçekten, midem bulanıyor doktor bey ne olur bir çare deniyor, m,ide bulantısı geçiyor neden artık bulanmıyor :) Ne güzel işte bulanmıyorsa yat kalk dua et, demek ki hormonların artık pek etkilemiyor bünyeni. Hamilelikte şu şu kadar sürecek, bu mutlaka olacak diye birşey yok. bir gün harika olursun, bir gün çok kötü. Kiminin de hiç sıkıntısı olmaz. Hepsi normal merak etme.

Benim bi arkadaşım doguma kadar her gun bebek yagı sürmüş gobegine. Bende mustela double action kullanmaya başladım simdi, kuzenim önerdi onuda. ama tavsiye edilen daha bi cok sey var tabii ki. yinede kendi haline bırakmadan önlem almak lazım bence.

Hanımlar siz bu konuda nasılsınız bilmiyorum ama eşim bana sürekli bebeği seviyor musun (yani karnımın üstünden) veya onunla konuşuyor musun diye soruyor. Kendi konuşuyor seviyor ediyor ama ben daha öyle duygular besleyemiyorum. Yani aşırı hamilelik belirtilerim yok. En büyük belirtim sanırım aşırı asabi olmam (son 3 gündür). Ultrasonda daha el kol bacak birşey belli olmuyor ki. Bir yerde bebek görsem sevmek için deli oluyorum :KK68:ama kendimde birşey hissetmiyorum henüz.Biraz kilolu hamile kaldım. Kaç kilo alırım ikimizi nasıl taşırım kıyafet bulabilir miyim doğumu nasıl yapacağım gibi sorular dönüyor kafamda. Üstelik evliliğimin ilk altı ayı hiç eşimle birlikte olamamıştık. Psikolojik olarak sorunlar vardı atlattık çok şükür. Hatta eşime hep takılırdım taşıyıcı anne tutacağım ben doğuramam ki diyordum. Şimdi o bebek karnımda ve bir şekilde çıkacak.

Kvlere söylemiştik onlar da baştan söylemeyelim daha kimseye dediler ama akrabalara söylemeye başlamışlar. Oysa 12. haftaya kadar bekleyecektim. Benim daha babam bilmiyor annemle kardeşime söyledik. Eşim babanı arayıp söyleyeceğim diyor. Strese girdim. Tuhaf ama utanıyorum sanki biraz. :KK23:

Ay üç gündür ne oldu bana bilmiyorum. Kusura bakmayın içimi döktüm. o_O

Şu anda tam bir sinir küpüyüm :KK62: Doktora gittim ilk defa ultrason için ve iş yerinden bir arkadaşımı gördüm orada ve bilse tüm iş yerine yayacak birisi. Gizli saklı kendi randevumu bekledim 8.30 daydı ilk kişiydim girecek ve doktor gelmek bilmedi. 8.45te artık bu strese daha fazla dayanamadım ve doktora girmeden çıktım geldim iş yerime :KK61: Sinir oldum ya nasıl hazırlamıştım kendimi. Şimdi ne zaman nereye gidicem bilmiyorum :KK43:

Azalarak bittiyse sikinti olmaz ama aniden bittiyse gitmelisin bence...

Şu anda tam bir sinir küpüyüm :KK62: Doktora gittim ilk defa ultrason için ve iş yerinden bir arkadaşımı gördüm orada ve bilse tüm iş yerine yayacak birisi. Gizli saklı kendi randevumu bekledim 8.30 daydı ilk kişiydim girecek ve doktor gelmek bilmedi. 8.45te artık bu strese daha fazla dayanamadım ve doktora girmeden çıktım geldim iş yerime :KK61: Sinir oldum ya nasıl hazırlamıştım kendimi. Şimdi ne zaman nereye gidicem bilmiyorum :KK43:
Ay çok kötü olmuş. Ben de tanıdık göreceğim diye hiç başımı kaldırmadan yürüyorum hastanede. Özeldeyse kolayca randevu alınır tekrar.

Kizlar size bi sorum olacak.. Dr um bana folik asit, progestan ve coraspin vermisti.. 1 er kutulari bitti.. Ne kadar sureyle kullanacagimi söylememisti Dr. Sizin bi bilginiz var mi.. Su an 9+1 im..:KK64: dr a persembe gunu gidecegim..
doktorunuzu telefonla arayarak sorabilirsiniz bence.

Hanımlar siz bu konuda nasılsınız bilmiyorum ama eşim bana sürekli bebeği seviyor musun (yani karnımın üstünden) veya onunla konuşuyor musun diye soruyor. Kendi konuşuyor seviyor ediyor ama ben daha öyle duygular besleyemiyorum. Yani aşırı hamilelik belirtilerim yok. En büyük belirtim sanırım aşırı asabi olmam (son 3 gündür). Ultrasonda daha el kol bacak birşey belli olmuyor ki. Bir yerde bebek görsem sevmek için deli oluyorum :KK68:ama kendimde birşey hissetmiyorum henüz.Biraz kilolu hamile kaldım. Kaç kilo alırım ikimizi nasıl taşırım kıyafet bulabilir miyim doğumu nasıl yapacağım gibi sorular dönüyor kafamda. Üstelik evliliğimin ilk altı ayı hiç eşimle birlikte olamamıştık. Psikolojik olarak sorunlar vardı atlattık çok şükür. Hatta eşime hep takılırdım taşıyıcı anne tutacağım ben doğuramam ki diyordum. Şimdi o bebek karnımda ve bir şekilde çıkacak.

Kvlere söylemiştik onlar da baştan söylemeyelim daha kimseye dediler ama akrabalara söylemeye başlamışlar. Oysa 12. haftaya kadar bekleyecektim. Benim daha babam bilmiyor annemle kardeşime söyledik. Eşim babanı arayıp söyleyeceğim diyor. Strese girdim. Tuhaf ama utanıyorum sanki biraz. :KK23:

Ay üç gündür ne oldu bana bilmiyorum. Kusura bakmayın içimi döktüm. o_O

Daha çok erken bence de bu tip duygular beslemek için, kalp atışını duydun mu bilmiyorum ama henüz daha çok küçükler ve Allah korusun 12. haftaya kadar az da olsa rskimiz var. Kendini bu haftalarda hamileliğe çok alıştırıp, bebeği ile çok ciddi bağlar kurup, sonra bir şekilde 12 hafta içinde bebeiğini kaybedip üzülen çok insan var. Bir de herkes aynı duyguları taşıyacak diye birşey yok. Kimisi duyduğu anda bağlanır, kimisi kalp atışını duyduğunda, kimisi hareket etmeye başladığında, kimisi de doğum yapınca. Sen nasıl hissediyorsan o normaldir, merak etme. Ben de hiç hamile gibi hissetmiyorum, hem ikinci gebeliğim olmasından, hem çok yoğun çalışıyor olmamamdan hem de henüz kesesini gröemk dışında birşey görmemiş olmaktan. Zaman içinde heyecan artıyor, bağlılık başlıyor. Ben de henüz çoğu kişiye söylemedim. Ne kendi aileme ne de eşimin ailesine. 8. haftada kalp atışlarını duyunca yavaş yavaş söylerim diye düşünüyorum.

Babana söyleme işine gelince de, söylenirse de utanılacak b,irşey yok, sonuçta ya annen söyler ya da eşin, baban da nasıl tepki vereceğini eminim biliyordur, oldu bittiye gelir biter.

Ay çok kötü olmuş. Ben de tanıdık göreceğim diye hiç başımı kaldırmadan yürüyorum hastanede. Özeldeyse kolayca randevu alınır tekrar.

Kizlarr neden sakliyorsunuz bir sebebi varmi merak ettim...
Sizler birer mucize yasiyorsunuz...
Lutfen uzmeyin kendinizi ve findiklarinizi...
Hayatinizin en ozel gunleri:)

Back
X