Ay yaşasın, çok sevindim.. Harikaymış.. Allah kabul etsin.. Ben de okuyayım.. Sana bildireyim ne kadar okuduğumu
hatırlat tabi canım unutuyoruzbiter canım yavaş yavaş o tembellik bende de var
hatırlatma geçeyim dedim
Eflalim çok teşekkür ederim.. darısı sana ve tüm ane adaylarına.. Herkes güzel haberler alsın inşallah :)
Selam kizlar bakin ne kadar guzel bisey 😍😍
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Selam kizlar bakin ne kadar guzel bisey 😍😍
anamm çok şeker şişme bot gibi bunu evde yapamaz mıyız ki
güzelmiş canım ilk üç ay kullanılır sonrası zor olur
Nette baktim genelde evde yapiyolar anneler hem bebek arabasina hem evde kullanmak icin ayri ayri col hos ve kullanisli bisey bence ben bayildim.
mide agrim yine basladiiii
Kızlar 2014 Ocak anneleri topiğinde gördüm paylaşayım dedim.. Doğum sonrası için.. Biraz ağır kaçmış ama :) :) :) Şahsen ben çoğunu söyleyemem
sevgili Yakınım (annelerim, teyzelerim, halalarım, kardeşlerim, büyüklerim)
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim, Evimi çok doldurma, her kafadan bir ses çıkmasın. Beni huzursuz etme Bu dönemde alışmaya çalıştığım yeni bir düzen ve bir bebeğim var. benden misafir hizmeti ya da Güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güler yüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni daraltma. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben buradayken ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Benim için yapabileceğin en güzel şey beni dinlendirip uyutmandır.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için Bir şeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya, dinlendirilmeye çok ihtiyacım var. Bana böyle yardım et. Zor değil.
ben çok beğendim yazanın eline sağlık kesinlikle duygulara tercüman olmuş:)Kızlar 2014 Ocak anneleri topiğinde gördüm paylaşayım dedim.. Doğum sonrası için.. Biraz ağır kaçmış ama :) :) :) Şahsen ben çoğunu söyleyemem
sevgili Yakınım (annelerim, teyzelerim, halalarım, kardeşlerim, büyüklerim)
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim, Evimi çok doldurma, her kafadan bir ses çıkmasın. Beni huzursuz etme Bu dönemde alışmaya çalıştığım yeni bir düzen ve bir bebeğim var. benden misafir hizmeti ya da Güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güler yüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni daraltma. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben buradayken ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Benim için yapabileceğin en güzel şey beni dinlendirip uyutmandır.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için Bir şeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya, dinlendirilmeye çok ihtiyacım var. Bana böyle yardım et. Zor değil.
bende cok begendim
bende oyun minderlerine bakmıştım kendileri yapmışlar çok güzel olmuş anneme bi kaç tane gösterip fikrini alırsam yapar hemen diye düşünüyorum
soda dene canım biraz kesiyor
bunu yazan acayip bunalıma girmiş bizde mi böyle olacağız
bende oyun minderlerine bakmıştım kendileri yapmışlar çok güzel olmuş anneme bi kaç tane gösterip fikrini alırsam yapar hemen diye düşünüyorum
soda dene canım biraz kesiyor
bunu yazan acayip bunalıma girmiş bizde mi böyle olacağız
ben çok beğendim yazanın eline sağlık kesinlikle duygulara tercüman olmuş:)
3 yaşında ki oğlum 3 haftadır hasta kilo verdiğinin farkındayım ama durup durup ayy kilo verdi yavrum demiyorlar mı deli oluyorum yok canım ben bilmiyorum bu alt üst olmuş moralime bu söz çok yi geliyor:!!!! Hayır diyende çok sevdiğim kv ah yavrum kafası küçüldü dedi dün e anne saçı kesildi ondan çocuk kafasından nasıl kilo versin dedim!!!
dikiveririz canım kolaymıl:)
aynen canım babamın araba otomatik ilk zaman baya zor kullandım sonra ona da alışıyorsun
bi arkadaşım otomatiği çift ayak kullanıyordu çok kızıyoruz kaza yapacaksın diye
canım deme öyle lohusalık acayip bir şey başına ne geleceği belli olmaz kimi çok mutlu olur kimi mutsuz ama yazılanların çoğu yapılıyor lohusa kadına bu bir ülkemiz gerçeği!!!
Katılıyorum o anneye hemde dibine kadar....
Yahu arkadas tamam tecrüben vardır bilgi fikir vermek istersin.. Ah cok uykum var dedıımde eee anne olmak kolay degil yemin ederim belki Bindefs duydum bı sözleri...cocuk görmeye mi geliyolar yatıya mı belli dwgil.. Yada yardıma mı gelıyolarmısafır gıbı tatıle mı... O yüsden kızlardeslerim gelırse gelsin yoksa Allah kımseye muhtac etmesin kımseyi istemıyorum bı dogumda annem be kızlardeslerımden bska ...bide aynen bu cocuk cok hasta bu cocuk zayıflamıs 3 gündür kusuyo cocuk kılomu alsın... Ahhhhhhhh yine gıcık oldum.. En son aşleden birisi yine öle anne olmak kolay degil dedim karar vrdim bu sözü kim dölerse kalbini cok fena kırıcam agzıöa geleni sölücem.. Bide bizim zamanımız olayı var kardesimm banane senin zamanına kv dem hep öle der dedım anne bnde mı tarlata gıdeyım iş yapayım için bölemi rahat etcek ben yaptım herkes yapsın kafasındasınız yeter ya karısmayın bana dedim... Bı cocugun altı ne zaman bok götürür ne zman pis kokae ne zaman kötü görürsün konusun ozaman yeter beni bunaltmayın dedim e sonunda yoksa adamı sinir ediyolar...
Logusayken stresten cocuguma süt bile veremedim gogsümde dügümlendi sütüm cerrahıde dr gögsüme nasaj yapa yapa yemyesil süt cıkardı 3 saar ahhkıLar ah anlatılcak cok sey qarda işte .......
Ama bu sefer dedım ya pasası gelse UMMMRUUUMMDAAA DEWEGGİİLLL
Gunaydin kizlar..
Rappumzel canim cok gecmis olsun babacigina. Allah acil sifalar versin..
Araba park etmeyle ilgili sorun yasayan arkadaslara ben bir fikir vereyim. Ben de manuel kullaniyorum. Ama simdiye dek hep kucuk yerde yasadigimiz icin dar alana park etme zorunlulugum olmamisti. Ankara ya geldigimde de hep park alani olan yerler denk geldi sansima yine sorun yasamadim. Ama artik Ankara da yasayacagimiz icin mutlaka ben de dar alana park etmek durumunda kalacagim gibi. Kayinpederim calistiracak beni. Iki tame 10ltlik su dolu bidonu iki aracin uc noktalari gibi yerlestirecek, ben de onlarin arasina bidonlara degmeden park etmeye calisicam. Bidonlari da once iki araba genisliginde yerlestirip sonra da git gide tek arabanin girebilecegi kadar yakinlastiracak. Boylece calismalar sirasinda bidonlara degsem de arabaya zarar vermemis olucam :)))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?