Yok canım bebek ilk olarak annenin ilk suyla karisik gelen sütünü icmeli bu ilk sut cocuga sifa gibi birseymis sakin gogsunuzu falan sikip ilk sutu akitmayin dogumdan sonra bebeğinizi kucağınıza alir almaz ilk iletisimi emzirerek kurmaya calisin o zaten memeyi hissedince hemen ağzına alıyor rabbimin lütfu iste ....
Benim dogum yaptığım hastanedeki hemşirem soylemisti sağolsun çokta yardimci olmuştu emzirirken falan ...
evet canım aynen biz meslek olarak ona colos diyoruz yani ağız sütü.bebegin ilk aşısı aslında.ama benim ebem yani anneannem biz ebe diyoruz:)ev yapımı patates nişaştası yapacagiz.eger süt gelmezse hastane mamaları yerine mis gibi evde yapılmış doğal papates nişaştası vereceğiz bebeğe cok faydalı.birde 1çay kaşığı hurma suyu..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Yok canım bebek ilk olarak annenin ilk suyla karisik gelen sütünü icmeli bu ilk sut cocuga sifa gibi birseymis sakin gogsunuzu falan sikip ilk sutu akitmayin dogumdan sonra bebeğinizi kucağınıza alir almaz ilk iletisimi emzirerek kurmaya calisin o zaten memeyi hissedince hemen ağzına alıyor rabbimin lütfu iste ....
Benim dogum yaptığım hastanedeki hemşirem soylemisti sağolsun çokta yardimci olmuştu emzirirken falan ...
oyyy şeytanın bacağını kırdım. evde eliptik bisikletim var benim(askı yerine kullanıyorum) onda 15 dk egzersiz yaptımşuan heryerimden şapır şapır ter akıyo hemen banyoya atıcam kendimi ama herakşam böyle 15dk yapsam bana yeter ya 100kcal harcadım gösteriyo göstergesi. akmasada damlar napayım
Ama benim diger hamileliklerimde olmamıştı tug falan bundaysa çok tuglendim bende özellikle göbek deliğinin çevresinde oldu ...
Adi gibi güzel bir evlat olsun inşallah canım :)
Kizz colostridium bakteri o sütün adı kolostrumevet canım aynen biz meslek olarak ona colostridium diyoruz yani ağız sütü.bebegin ilk aşısı aslında.ama benim ebem yani anneannem biz ebe diyoruz:)ev yapımı patates nişaştası yapacagiz.eger süt gelmezse hastane mamaları yerine mis gibi evde yapılmış doğal papates nişaştası vereceğiz bebeğe cok faydalı.birde 1çay kaşığı hurma suyu..
Cnm yarin ikili test sonucumu almaya gidicem saat 4e randevu aldm sonuclari gstermek icin unutmyimda soryim dktora. Hos bu test yaptedigim yerdeki dktorda bi enteresan donuk biri,ona eliptik bisikleti anlatana kadar doguradabilirimCanim benim de evde eliptik bisiklet var ama yozgat ta kaldi malum. Su an ankdayiz ailelerin yaninda. Ama ben eliptik bisiklet karin kaslarini cok calistiriyo diye biliyorum. Bence doktora danismadan kullanma tekrar derim. Sonucta uzanmak falan da yasak ya hani.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Kizz colostridium bakteri o sütün adı kolostrumtöbeee
Cnm yarin ikili test sonucumu almaya gidicem saat 4e randevu aldm sonuclari gstermek icin unutmyimda soryim dktora. Hos bu test yaptedigim yerdeki dktorda bi enteresan donuk biri,ona eliptik bisikleti anlatana kadar doguradabilirimen iyisi resmni gosteriyim.. neysem bu hamiş uyusun 15dk egzersiz bünye alışık olmayinca yordu iyi geceler hatunlarim. Herkesler bebiscigini görsün ruyasindaa
Herşeyin sağlıklısı anne sütü canım ama normal doğumda hemen gelir süt diyorlar vücut anlıyor sütde direk geliyormuş Allahın hikmeti inşallah gelirde bebeğime ilk anne sütü veririm paates nisastası nasıl oluyorki öyle aklımda olsun
Çok sevinirim canım :) bende mama vermek istemiyorum tabi bebeklerimiz anne sütü alır ilk inşallah tabide almadı taktirdede bizim yapmamız gereken şeyler var tabi senin ilk bebeğinmi olucak canım :)canım bende tam bilmiyorum öğreneyim bebeği tok tutan ama zararı asla olmayan sindirebilecegi en kolay besin.yarın anneannemden öğreneyim yazarım canımmama hiç vermek istemiyorum
evet canım zona bulaşmıyor ama su çiçeği geçirmeyen kişilere su çiçeği bulaştırıyorofff
evet canım zona bulaşmıyor ama su çiçeği geçirmeyen kişilere su çiçeği bulaştırıyorofff
Merhaba kızlar.
Bikaç konudan bahsetmişssiniz ilk doğumumdaki tecrübelerimi paylaşmak istedim. Bebeğin gazlı olması onun yapısıyla alakalı bişey olduğu için doğduğunda soda vs vermenizin gazı azaltacağını sanmam. Ayrıca yepyeni minik bi mideye soda girmesi ne kadar doğru bilmem. Bu konuda sadece nar suyunu duymuştum biçok yerden bir iki kaşık. o araştırılabilir ama soda iyi bi fikir gibi gelmedi bana.
Kiloya gelince ben oğlum iyi olsun beslensin diye deli gibi süt et vs tüketerek 20 kg almıştım ve normal doğum sonrasında 17si bana kalmıştıta taaam Yani gerektiği kadar yeyin. Zaten vücut bebeğe ne kadar aktaracaksa onu aktarıyor her halukarda ama insan ilk çocuğu olunca biraz pimpirikleniyo sanırım. Bunda daha rahatım daha sadece 800 gr aldım.
Doğum sonrası süt olayına gelince. İlk gelen kolostrum çok önemli. Ağız da derler bazı yerlerde. Benim tek tavsiyem bebek doğunca tıkın ağzına memeyi emebildiği kadar emsin ki süt gelsin. Klasik bi laf vardır süt emzirdikçe gelir diye çok doğru. Ben yeterince emzirmediğim ve hastanemde hemen mama verdikleri için normal doğum yapmama rağmen 4. gün emzirmeye başlamıştım bebeğimi sütüm geç gelmişti. Böyle şeyler olabiliyor hiç paniklemeyin. Olumlu düşünmek çok önemli. Bu süreçte etrtafınızdaki herkesin çenesine kulaklarınızı tıkayın anneniz kv niz eşiniz herkesin hem de. Gelicek diye telkinde bulunup göğse duşta sıcak masaj yapmak çok işe yarıyor. Neyse bu bilgileri bebek geldikten sonra ayrıntılı paylaşırız zaten tecrübeli arkadaşlarla da.
Hepinize güzel hamilelikler diliyorum...
Merhaba kızlar.
Bikaç konudan bahsetmişssiniz ilk doğumumdaki tecrübelerimi paylaşmak istedim. Bebeğin gazlı olması onun yapısıyla alakalı bişey olduğu için doğduğunda soda vs vermenizin gazı azaltacağını sanmam. Ayrıca yepyeni minik bi mideye soda girmesi ne kadar doğru bilmem. Bu konuda sadece nar suyunu duymuştum biçok yerden bir iki kaşık. o araştırılabilir ama soda iyi bi fikir gibi gelmedi bana.
Kiloya gelince ben oğlum iyi olsun beslensin diye deli gibi süt et vs tüketerek 20 kg almıştım ve normal doğum sonrasında 17si bana kalmıştıta taaam Yani gerektiği kadar yeyin. Zaten vücut bebeğe ne kadar aktaracaksa onu aktarıyor her halukarda ama insan ilk çocuğu olunca biraz pimpirikleniyo sanırım. Bunda daha rahatım daha sadece 800 gr aldım.
Doğum sonrası süt olayına gelince. İlk gelen kolostrum çok önemli. Ağız da derler bazı yerlerde. Benim tek tavsiyem bebek doğunca tıkın ağzına memeyi emebildiği kadar emsin ki süt gelsin. Klasik bi laf vardır süt emzirdikçe gelir diye çok doğru. Ben yeterince emzirmediğim ve hastanemde hemen mama verdikleri için normal doğum yapmama rağmen 4. gün emzirmeye başlamıştım bebeğimi sütüm geç gelmişti. Böyle şeyler olabiliyor hiç paniklemeyin. Olumlu düşünmek çok önemli. Bu süreçte etrtafınızdaki herkesin çenesine kulaklarınızı tıkayın anneniz kv niz eşiniz herkesin hem de. Gelicek diye telkinde bulunup göğse duşta sıcak masaj yapmak çok işe yarıyor. Neyse bu bilgileri bebek geldikten sonra ayrıntılı paylaşırız zaten tecrübeli arkadaşlarla da.
Merhaba kızlar.
hayirli olsun canim tombiş oğlun saglikla gelsin inşaallahevet kızlar,12. haftada doktor %51 kız demişti,bugün birde öğrendik ki tombiş bir oğluşum olacakmışşş
hahaha iyi güldüm gece gece delülerrradil bir dövüş olacak o zaman cicim:)zira o hep sumoydu ezilen hor görülen bendim:):)artık şartlar eşit nihahaha:):)
Çok sevinirim canım :) bende mama vermek istemiyorum tabi bebeklerimiz anne sütü alır ilk inşallah tabide almadı taktirdede bizim yapmamız gereken şeyler var tabi senin ilk bebeğinmi olucak canım :)
Bu arada sana kim dediyse su çiçeği bulaşır diye yok öyle bise bizim evde ben hariç kimse su çiçeği geçirmemisti kimseye de bise olmadi ne oluyosa hastaya olur kesinlikle öyle bise yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?