2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
hoşbuldum canım sağol.uğraştım ama atamadım özelden mesaj.daha öğrenemedim.

bu sayfaya yaz canim burdan bakip eklerim ben
Valla canım ben yatakta da (gerçi yatak yumuşak) hep karnımın üzrine doğru yatıyorum öyle uyuyabiliyorum anca
Canim yanlis yatiyorsun dikkat et lutfen bende cok zor yatiyorum sol tarafa ama zorluyorum kendimi

Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.

--------alintidir----------------

Son düzenleme:
canim hayirli yolculuklar gule gule git gel hayirli bayramlar simdiden

İnşallah silacim darısı sana beimde iki abim var ben 3 numarayim tabi abilerimin gozdesiyim seninde kız olursa oooo süper tarlayi daşli kızı gardasli yerden demişler bende napim hemen o moda girdim şimdiye kadar benim kizlara seni ogluma alicam diyorlardı şimdi sıra bende

Silam beni de ekler misin listeye :) henuz ozel mesaj gonderemiyorum da ..
Sat 07.04.2014
Yas 21
Cinsiyetimiz daha belirsiz malesef ..

Evet sira sende canım şimdiden basla kızları secmeye :)
Off cok zor beklemek simdi gitsem ogrenirim hastanede falan ama kendi doktorumda randevu günümde öğrenmek istiyorum acele etmicem ya sabir ne kaldı surda saliya safak 2 :)
Tek derdim kizsada oglansada ona göre kendimi hazirlamak sağlıklı olsun yavrumm yeter :)
Bu arada erkek olursa eymen kiz olursa azra olucak sanırım isimler kafamda oturmaya başladı bile :)
Silam beni de ekler misin listeye :) henuz ozel mesaj gonderemiyorum da ..
Sat 07.04.2014
Yas 21
Cinsiyetimiz daha belirsiz malesef ..

Ekledim tatlım sendr inşallah ogrenirsin en kisa zamanda cinsiyetini :)

Tatlım senide ekledim listeye :)

Sılam benimde sat 30.03.2014 ,
Yas 26
Bebeğim erkek
Bu arada benimde göbeğim tüylendi baya sanırım bu erkek belirtisi

Birde benim özellikle 2 gündür bacaklarım kasılıyor sürekli sizede oluyormu? Bugün çarşıda birden yürüyemedim kaldım öyle

Slm arkadaslar
bende 14+6 yim hamile kalmadan gobegim vardi ama 1 haftaya kadar degisiklik yoktu 1 haftadir baya cikti sanki 6 aylik gibi bide benden 1 ay buyuk ark fotosunu gordum kizin kucuk bi gobegi var simdilik bende hemen sistim ya

canım 26 yaşındayım.sat 22 nisan bek.doğ.tar:27 ocak.

İyi geceler hanımlar.
Bugün kontrolümüz vardı. Bebişlerim 6,5 cm olmuş. 10 günde 1,5 cm büyümüşler. Ense kalınlıkları birinin 1,15, diğerinin 1,65 mm çıktı. Doktor kol, bacak, vücut oranlarının güzel olduğunu, sağlıklı göründüklerini söyledi. İkili test için kan da verdim, haftaya sonuçları öğreneceğiz. İnşallah sorun çıkmaz. Oğlana benziyorlarmış ama kesin değil dedi doktor. Artık Decavit e geçeceğim. Bizde bayram öncesi haberler böyle güzel.

halsızlıgıme ıyı gelecekse daha düzenli kullanırım tabi demir hapını
sıkıldım evde külçe gibi dolanmaktan, bulduğum yere yıgılmaktan

Maşallah canım ikizlerine gelişimleri iiiz olmalarına rağmen tek bebek kadar iyi inşallah sonuna kadar sorunsuz olur herseyleri.demek oglana benziyorlar bidakine kesin ogrenirsin inşallah sende canım. Test sonuçları da iyi cıkar inşallah hep iyi haberler alalim :)
canım 26 yaşındayım.sat 22 nisan bek.doğ.tar:27 ocak.
Tamam canim ekledim listeye hayırlı olsun bebegin hosgeldin aramiza :)
Slm arkadaslar
bende 14+6 yim hamile kalmadan gobegim vardi ama 1 haftaya kadar degisiklik yoktu 1 haftadir baya cikti sanki 6 aylik gibi bide benden 1 ay buyuk ark fotosunu gordum kizin kucuk bi gobegi var simdilik bende hemen sistim ya
Canim hosgeldin aramiza hayırlı olsun bebegin bilgilerini özelden bana yaz lütfen ekleyeyim senide listeye :)
Gobis olayı kisiden kisiye değişiyor vücut yapina bağlı birazda canım:)

Biz Muhammet duasını okuduğumuz icin erkek olursa onun koyulucagi kesinde yaninada eymen ile ömer arasinda cok kaldik sonra omere karar verdikRabbimden hepimiz icin hayırlısı snanda Azra pek yakışır
Cok guzel iyim canım oglusunada çok yakışacak inşallah:)
Sılam benimde sat 30.03.2014 ,
Yas 26
Bebeğim erkek
Bu arada benimde göbeğim tüylendi baya sanırım bu erkek belirtisi

Canim hosgeldin aramiza hayırlı olsun bebegin ekledim listeye :)
Benimde gobegim hafif tuglendi ama iki oğlum var onlarda olmamıştı :)

halsızlıgıme ıyı gelecekse daha düzenli kullanırım tabi demir hapını
sıkıldım evde külçe gibi dolanmaktan, bulduğum yere yıgılmaktan
Tabiki iyi gelir canım sen demir hapini benim yazdigim gibi gece yatmadan bol su ile ic mutlaka hergün benim.kan degerlerim 20 lerdeydi cok aşırı düşüktü hamile kaldım kalali kullaniyorum demir hapini şimdi halsizligim çok azaldı şükür inşallah sanada fayda eder yeterki duzenli kullan ...

ayy ancak yazabiliyorum .misafirlerim vardı iftara:).tamam sılacım Euro olsun ne olacak yigene feda ololsın:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Amin canım inşallah. Asıl bayram hediyesi sana gelecek. Cinsiyetiniz kesinleşir inşallah, pembelere bakınmaya başlarsın.

Benmde son adet dönemim 2 nisandı sen hamile kaldnmı ben 16 haftalığm umarm sendeolmşsndur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Amin canım inşallah. Asıl bayram hediyesi sana gelecek. Cinsiyetiniz kesinleşir inşallah, pembelere bakınmaya başlarsın.

Sagolasin canim insallah bu bayram benim için bambaşka olucak :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…