Sustum sustum bugune kdr sesim cikmadi yok kilo almadim yok su kdr verdim diyenleri duyunca utaniyordum valla ☺️ Ama yalniz degilmisim,ama ben sucluyum ya,63 kg biri iken isten cikinca iki ay icinde 69 u gordum,spordu pilates derken hiiiiiccc zayiflayamadan gebe kaldim,17 haftam bitmek uzere ve ben 4 kg almisim 😔😔😔 bu boyle giderse nolucak halim diye kara kara dusunuyorum,38 beden giyerken 44 beddn pantolon aldim cok zoruma gitti😥😥😥 ama napiyim bnm hic bulantim olmadiki,hic tiksinmedim her sn actim,kahvalti biter 20 dk gecer sanki icimde bi canavar var herseyi yok ediyo onca seyi ben yememisim ve gecer diye beklerken 4 ay bitti hic bisey degismedi,her gun ayniyim,hep acimm 😥😥😥
Canım ben bi yerde okumuştum eğer doğal yırtılırsa çok rastgele yırtılabiliyormuş ve toparlaması da zor oluyormuş. O kadar doğum sancısının içinde epizyo hiç hissedilmiyor, sinek ısırığı gibi geliyor diyorlar. Sezeryan dikişlerine göre de çok çabuk iyileşiyormuş. Ben tecrübeli değilim ama normal doğum yapabilecek olsam ona çok takılmazdım. Kegel egzersizleri ve yürüyüş çok önemli, normal doğum isteyenler kegeli aksatmamalı.benim gittiğim hastanede var suda doğum ama ilk doğumda önermiyolarmş suda doğumnormal doğum yanlısı bi hastane olduğu için seçtim ben burayı ama epizyo olmadan yapmıyolar off ne anladım ben o normalden ordaki dikişler nasıl acır kimbilir otururken wcye gittiğinde hep yanar ben konşcam dktorumla bebeği riske atmıcaksa bıraksın yırtılıyım nasılsa onu da dikiyolar hasarmış, zevk alamazsınmışlarla kandırıyolar hep ama hikaye..
Canım ben bi yerde okumuştum eğer doğal yırtılırsa çok rastgele yırtılabiliyormuş ve toparlaması da zor oluyormuş. O kadar doğum sancısının içinde epizyo hiç hissedilmiyor, sinek ısırığı gibi geliyor diyorlar. Sezeryan dikişlerine göre de çok çabuk iyileşiyormuş. Ben tecrübeli değilim ama normal doğum yapabilecek olsam ona çok takılmazdım. Kegel egzersizleri ve yürüyüş çok önemli, normal doğum isteyenler kegeli aksatmamalı.
ben acısında değilim cnm ama mantığıma aykırı geliyo adı üstünde normal, allah bizi bu doğumu yapabilecek şekilde yaratmış tüm memeliler gibibide evet cnm kegel yürüyüş bide son ay hurma forever olcak inş.
Normal yapmıcaksan çatına bakmaları çok saçma canım bence. Çatıyla işin yokki. KArnın katmanlarını kesip rahme ulaşcak. Çatıyla işi kalmıyor.Bilgili annişler bişey sorcam fobi meselesi de
2.sezeryande çatı muayenesi varmı yoksa hemen ameliyatamı alıyorlar. (Lavman dışında)
Sustum sustum bugune kdr sesim cikmadi yok kilo almadim yok su kdr verdim diyenleri duyunca utaniyordum valla ☺️ Ama yalniz degilmisim,ama ben sucluyum ya,63 kg biri iken isten cikinca iki ay icinde 69 u gordum,spordu pilates derken hiiiiiccc zayiflayamadan gebe kaldim,17 haftam bitmek uzere ve ben 4 kg almisim 😔😔😔 bu boyle giderse nolucak halim diye kara kara dusunuyorum,38 beden giyerken 44 beddn pantolon aldim cok zoruma gitti😥😥😥 ama napiyim bnm hic bulantim olmadiki,hic tiksinmedim her sn actim,kahvalti biter 20 dk gecer sanki icimde bi canavar var herseyi yok ediyo onca seyi ben yememisim ve gecer diye beklerken 4 ay bitti hic bisey degismedi,her gun ayniyim,hep acimm 😥😥😥
Arkadaşlar bir şey danışcagım size...oğlum 3,5 yaşın da ona kardeşi olacagı söyledik ,yaklaşık bir aydan fazla oldu ..bazen gelip karnımı okşuyor bazende vurmaya çalışıyoroğlum kardeşi olacağını öğrendiginden beri tırnaklarını eliyle kopartıp atıyor bunu sürekli yapıyor el tırnakları yetmiyormuş gibi ayak tırnaklarına da aynısını yapıyor ,sitrese girdi galiba önüne geçemiyorum nasıl unutturum bunu hiç bilmiyorum
Günaydın kızlar, yarın 16. haftamız doluyor ama ben henüz bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum, 20. haftaya kadar normalmiş ama hissedenleri görünce endişelenmeden edemiyorum, var mı benim gibi olan?
Kızlar bişey sorucam benim sol tarafım daha sert ve daha büyük gibi ve sol tarafım acıyo çoğunlukla normal bişey mi acaba dün de kasıklarım ağrıdı biraz korktum baya ayakta kaldım ondan mıdır kasık ağrısı acaba.sizdede bu tür şikayetler varmı. ..doktora gidene kadar bu sorular kafamı kemircek..
Mrb lar bende geldim aranıza. Aslında severdim bu siteyi ama pek yazma fırsatım olmamıştı. 18+2 günlük hamileyim.ve kızım olacakmış. Allah im hepimize sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah.merak ediyorum kızlar normal doğum isteyen varmı?
arkadaşlar bu arada 17 kusurr haftalığız şuan itibari ile tamı tamına 3 kg almış durumdayımböyle giderse 80 i gececeğim doğumda 67.6 kilo ile hamile kaldım bu sabah 70.6 kiloydum:18: dikkat etmeye çalışıyorum ama olmuyo ne istersem yiyorum 2 akşamdır ekmek yemeyi kestim ama pilav makarna devam
sucuk sosis yadafanta içiyormusunuz arada, türk kahvesi de içiyorum 15 de bir gibi yarım fincanbunları tamaen kesmelimiyiz
mrb kızlar,şimdi geldim doktordan kızımız olacakmış,ben hep erkek hissediyordum eşimde öyle,çok şaşırdım birazda üzüldüm sanırım,kendime kızıyorum ama engelde olamıyorum içimdeki bu duyguya,yanılma olur mu acaba? yüzde doksak kız dedi.
Tecrübe ve niyet bence. Maalesef önce de yazdığım gibi doğum hemen gerçekleşsin, doktorun işi bitsin diye açılmadan zorlayınca yırtık oluşabiliyormuş, yırtık oluşuyor diye de anneye kesi atmak zorunlu diye anlatıyorlar. Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar bir nevi. Bir de suyu patlamadıysa annenin yine hızlandırmak için ebeler patlatıyormuş diye de duydum. Daha çok var doğuma doktor konuşmak için erken diyor. Ben aslında suda doğum istiyorum ama Antalya'da imkansıza yakındır herhalde.
Ne hurması o? Bilmediğim bişey! Ne işe yarıyor?
Kızlar Maşşallah, Rabbimize sonsuz şükürler olsun dörtlü testimiz güzel çıktı...ondan sonra ne testi yapacaklar ki,4 eylülde ayrıntili renki ultrasona gireceğiz inşaallah ikisi aynı şey mi renkli ve ayrıntılı? Bugün ultrasonum yok dedi ve uktrason tarafi karanlikti,bakmadı bebeğimin suyu çoğalmış mı diye , idrarın beyazsa bebeğe su gitmeye başlamıştır dedi.17 haftaligiz decavite devam ediyoruz ayrı birşey vermedi vajinal kaşıntıma fitil dışında...basur kanamama kantoron yagi iyi geldi elh. Önceden biryerde iyi geldiğini okumuştm sürdüm..bugün baya hızlı yürümek zorunda kaldım ve karnimin sol tarafı bayaa ağrıdı:-( benden haberler böyle şimdi abimle ailemin olduğu ilçeye gidiyorum elh.
Üzülme sakın canım. Evladın iyisi kötüsü olmaz, 96 yaşındaki annanem vefat etmeden önce "kız evlat öz evlat" derdi. Bunu çooook sonralarda anlayacaksın. (ki büyük bir ihtimalle erkek bebişim olacak) Allah sağlıklı evlat ve ömür versin inşallah.
ay geçen hafta gittiğimde indirimdeydi 50 yada 58tlydi alsamıydım acaba:26: tepsisi falan bi gıdım ama ya ona anca biberon sığar sanki
:
sucuk yıyorum canım sosis hiç yemedım.fanta canım cekerse içiyorum. Kahvede öyle arada abartmadan. bunlar zehir degil ya..Azı karar cogu zarar
canım sosis hamilelikten öncede yemezdim ama kalitesine güvendiğim sucuğu yiyorum onu hiç kesmedim fanta şimdiye kadar toplasan 2 bardak anca içmişimdir. kahveyi de haftada bi iki fincan bazen 10 güne çıkıyo bu süre içiyorum
ben fanta severim çok ama hamilelik boyunca 4 kez içtim ayda 1 oluyor iştebende 90 ı geçerim herhalde 79la hamile kaldım şu an 75 ama artık kilo alırım herhalde
Sucuk sosis gibi işlem görmüş şeyleri yemiyorum. ARada kola vs içiyorum kahve de. Abartmadığımız sürece sorun yok canım.
500 550 civarı canım ayrı almakla aynıya geliyo benim çok hoşuma gitti bu
sen bilirsin ama bana uçuk geldi fiyatı gelirine göre normalse alabilirsin iyi araştır belki daha fonksiyonlusu vardır
ben aldım şimdi. linkde bu cnm http://www.n11.com/lierac-phytolastil-gel-200-ml-2-adet200200-P19127248
http://www.n11.com/lierac-phytolastil-gel-200-ml-2-adet200200-P19127248 canım aldım ben bundan alttaki açıklamada hamileler için olduğu 4. aydan itibaren kullanılması gerektiği yazıyo kremde de jelde de aynı şeyler yazıyo birebir sanırım farketmiyo formu.
hayirli olsun bebeğin inşaallah Rabbim izin verirse ben normal istiyorum bakalım nasip...Mrb lar bende geldim aranıza. Aslında severdim bu siteyi ama pek yazma fırsatım olmamıştı. 18+2 günlük hamileyim.ve kızım olacakmış. Allah im hepimize sağlıkla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah.merak ediyorum kızlar normal doğum isteyen varmı?
hayirli olsun canim darisi basimiza biz de öğreniriz inşaallah hayirlisiylaSılam günaydın. Kontrolden geldim şimdi. Pipililere +1 skor daha yazabilirsin canım😂 Edepsiz oğlum açmış bacaklarını gösterdi bize pipisini hiç nazlanmadan. Babası karar değiştirmezse adı Kayra olacak. Büyük birisinden gelen iyilik lütüf anlamında. Suyum rahim ağzı uzunluğum bebiş herşey yolunda. 150 gr. 14 cm miş bebiş. 3 hafta sonra dataylı ultrason için perinatologdan randevu alacağım. O da benim doktorumun eşi imiş meğer. Haberler şimdilik bu kadar. Öperim hepinizi. Sağlıkla kalın.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
hadi hayirli haberlerle gel inşaallah canimnAllahım bu nasıl bir erkek furyasıdır herkes erkek diyor demekki bu sene erkek senesi 😄 akşam randevum var henüz erken ama doktor söylerim demişti hiç merak etmiyordum sayenizde artık çatlıyorum meraktan😄😄
sagolun kızlar eşime söyleyim de biz de sipariş edelim.. ben de catliycam kesin yapim çok müsait ama ne kadar az o kadar iyi:)
hayirli olsun bebeğin inşaallah Rabbim izin verirse ben normal istiyorum bakalım nasip...
hayirli olsun canim darisi basimiza biz de öğreniriz inşaallah hayirlisiyla
hadi hayirli haberlerle gel inşaallah canimn
hadi gözün aydin canim hep iyi haberlerle gelirsin inşaallahkizlar dun kontrolden sonra yazmadim ultrasona karnima koyar koymaz daha ben sormadan erkek gibi duruyo demezmi ayy nasil sok oldumpesine bebisin ölcumunu yapamiyorum pozisyonu iyi degil dolas gel diyince korktum 10 dk dolasip geldim sonra kontrolunu yapti gayet iyi dedi uclu test icin kan aldi sonuc bugun cikiyo ama benim doktorum carsamba gunleri olduguu icin haftaya kadar bisye anlamicam tahlilden yinede size yazarim alinca degerleri
mrb kızlar,şimdi geldim doktordan kızımız olacakmış,ben hep erkek hissediyordum eşimde öyle,çok şaşırdım birazda üzüldüm sanırım,kendime kızıyorum ama engelde olamıyorum içimdeki bu duyguya,yanılma olur mu acaba? yüzde doksak kız dedi.
ay canim ben de o kadar erkek hissediyorum ki ve çevredeki istinasiz herkes hep erkek dediği için acayip erkek fikrine alistim kinl hamile olmadan önce hep kiz isterdim.. ötesi günü doktor bana kiz derse hayatinin şokunu yasiycam sen gibi çok çok sasiririrm galiba. normal şeyler hissediyordum ama eminim ki bir iki güne kadar prenses fikrine alisacaksin.. Rabbim acilarini göstermesin inşaallahilk gebeliğim ama hep erkeğe alıştırmışım kendimi farkında olmadan üzüldüm kız deyince ağladım hatta.iyi değilim sanırım.
ayy bebeğim için yaptigim en iyi sey balik yagi hapi kullanmak sanirim.. sut yoğurt yumurta hak getirenBALIK YAĞI OKUYUN KIZLAR...
Alıntı oz84 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar,
ben de ikinci bebeğime hamileyim ve doktorumun önerisiyle naturadyn marka omegacare 1000 mg balık yağı omega 3 hapı kullanıyorum gebeliğin başından beri. Ilk gebeliğimde başka bir doktora gidiyordum ve ne o bu konuda birşey söyledi ne de benim sormak aklıma gelmişti. Bu sefer ankarada doktor olan yakın bir arkadaşımı doğurtan ve arkadaşımın çok güvendiği doktoruna takip oluyorum.
Bebeğin göz ve beyin gelişimi için balık yemenin ve omega 3 almanın hem hamilelik hem de emzirme döneminde çok önemli olduğunu ve eğer en az haftada iki kere balık yemiyorsam mutlaka gebelik ve emzirme dönemi boyunce balık yağı kapsülü kullanmam gerektiğini söyledi doktorum. Ben de kulaktan dolma bilgilerle ceviz yesem olmaz mı, balık tadı gelmez mi sürekli gibi bir sürü soru sıraladım. Sağolsun hepsine sabırla ve güleryüzle tek tek cevap verdi ve akademisyen olduğum için biraz daha bilimsel içerikli yurtdışındaki üniversitelerin sitelerindean bu konuda okumamı önerdi. Doktorumun cevapları ve amerikadaki bazı önde gelen tıp fakültelerinin sitelerinden okuduklarımın sonunda çok şey öğrendim ve herkesle paylaşmak istedim. öncelikle kendi başına iş açıp böyle es geçilen bir konuda bana zaman ayırıp beni bilgilendiren doktoruma saygım bir kat daha arttı.
öğrendiklerimin özeti şöyle:
[lıst][*]üç çeşit omega 3 var: Ala, epa ve dha.[*]balık yağının içindeki epa ve dha denilen yağ asitleri asıl etkili olan omega 3'ler.[*]ceviz ve diğer bitkisel ürünlerde sadece omega 3 olarak ala var. Epa ve dha yok !!![*]epa ve dha yani asıl değerli olan omega 3 ise sadece balık ve deniz ürünlerinde bulunuyor.[*]insan vücudu ve anne karnındaki bebek ala'dan epa ve dha üretemiyor. Yani dışarıdan almak zorunda.[*]bebeğin beyin ve göz gelişimi anne karnında ve doğduktan sonra da ilk bir yıl devam ediyor ve bebek tüm epa, dha omega 3 ihtiyacını anneden ve anne sütünden karşılıyor.[*]gebelikte ve emzirirken bebeğin omega 3 ihtiyacını karşılayabilmek için annenin günde en az 200 mg dha içeren bir beslenmesi olması gerekli. Bu da haftada en az 2 porsiyon yağlı soğuk deniz balığı yemek demek. ben yemiyorum ne yazık ki!!! Ayda bir ancak.[*]eğer anne düzenli balık yemiyorsa mutlaka gebelik ve emzirme döneminde balık yağı kapsülü kullanmalı. iyiki arkadaşımı dinleyip doktorumu değiştirmişim.[*]gebe veya emziren anne balık yemiyor veya balık yağı hapı kullanmıyorsa bebek tüm ihtiyacını annenin depolarından yani dokularındaki hücrelerin yapı taşlarından karşılıyor. Ve annenin en büyük omega 3 deposu ise ne yazık ki beyni yani beynindeki gri sinir hücreleri. Yani eğer anne beslenmesi ile omega 3 epa ve dha almıyorsa bebek annenin gri beyin hücrelerinden karşılamaya çalışıyor ihtiyacını. Gebelik sonrası yaşanan unutkanlığın ve kendini kötü hissetmenin, depresyonun bile omega 3 epa ve dha eksikliğinden olabileceği düşünülüyor. Ve bu konuda pek çok çalışma yapılıyor günümüzde.[*]omega 3 yağ asidi olan epa ve dha'nın en belirgin etkisi ise kalp krizi riskini düşürmesi ve kötü kolestrol olan ldl'yi azaltıp iyi kolesterol olan hdl'yi arttırması. yani herkese lazım.[*]sonuç: kulaktan dolma bilgilere inanmayın, araştırın ama ciddi sitelerden. bir akademisyen olarak ordan burdan duyduğum "ceviz ye yeter" lafına inanıp hiç araştırmadan doktoruma sorduğumu düşündükçe utanıyorum Insan kolaya kaçıyor bazen.[*]ben artık sadece gebelik ve emzirme döneminde değil devamlı kaliteli bir omega 3 kapsülü kullanmamın hem bebeğime hem kendime yatırım olduğuna karar verdim tüm okuduklarımdan sonra. Ben doktorumun önerdiği omegacare 1000 mg balık yağı kapsülünü kullanıyorum ve çok memnunum.[*]balık yağı hapı, omega 3 kapsülü kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken 3 şey var: Epa ve dha dozunun düşük olmaması, distile edilmiş yani civa gibi deniz kirliliğinin getirdiği ağır metaller vs. Den arındırılmış olması ve bakanlık onaylı ve sertifikalı olması.
[/lıst]
bu kadar şey öğrendikten sonra kızıma hamileyken ve kızımı emzirirken bunları araştırmadığım için hem eski doktoruma hem de kendime çok kızıyorum. Kime kızarsam kızayım zaman geri gelmiyor. Doğum sonrası yaşadığım unutkanlık da cabası !!!
Allah hepimize çocuklarımızla sağlıklı huzurlu bir ömür nasip etsin inşallah.
Sevgiler.
hadi gözün aydin canim hep güzel haberler alman dileğiyle...Kızlar Maşşallah, Rabbimize sonsuz şükürler olsun dörtlü testimiz güzel çıktı...ondan sonra ne testi yapacaklar ki,4 eylülde ayrıntili renki ultrasona gireceğiz inşaallah ikisi aynı şey mi renkli ve ayrıntılı? Bugün ultrasonum yok dedi ve uktrason tarafi karanlikti,bakmadı bebeğimin suyu çoğalmış mı diye , idrarın beyazsa bebeğe su gitmeye başlamıştır dedi.17 haftaligiz decavite devam ediyoruz ayrı birşey vermedi vajinal kaşıntıma fitil dışında...basur kanamama kantoron yagi iyi geldi elh. Önceden biryerde iyi geldiğini okumuştm sürdüm..bugün baya hızlı yürümek zorunda kaldım ve karnimin sol tarafı bayaa ağrıdı:-( benden haberler böyle şimdi abimle ailemin olduğu ilçeye gidiyorum elh.
Bayıldım bu siteye teşekkürler.http://dogumahazirlik.............../2013/12/28/kayra-basak-ve-alpin-dogum-hikayesi/ bu sitede öyle güzel doğum hikayeleri varki can atıyorum böyle doktor hastane bulabilmek için bi tane buldum ama çekmeköyde. 10bin lira falan vereblirim yani yeterki böyle doğum olsun. Normal değil doğal doğumu destekliyolar mükemmel bişi ya
http:// dogumahazirlik.wordpress. com/2013/12/28/kayra-basak-ve-alpin-dogum-hikayesi/ kk engelliyo sanırım url yi. ayrı yazıyım belki bakmak isteyen olur mükemmel hikayeler var
Bizim ülkemizde maalesef seri üretim gibi davranılıyor. awah87'nin paylaştığı sitede de var youtube ya da başka yerde aradığınızda da görürsünüz batı ülkelerinde her şey seyrine göre yapılıyor, olabildiğince az müdahale ile aceleye getirmeden gerçekleşiyor doğumlar. Normal doğumu ebeler yaptırıyor zaten çoğunlukla. Bizde ise devlet hastaneleri hepimizce malum, özellerde de öncelik para. Annenin endişeleri, tecrübesizliği bunlara eklenince ortaya çıkan durum beni memnun etmiyor.Bana kesik atmışlardı ama onu her zaman yapmıolar. Doğumu kolaylaştırmak adınayapıolar. Bazen bebeğin çıkışı dara girdiğinde sorun olduğunda yapılıo. Ama o sancının arasında hiç anlamadım ben. Zaten anlasan da müdahale etcek durumda diilsin o an o yüzden allah tecrübeli ve iyi doktorlarla ebelerle karşılaştırır inş
Wooovvvv 😄 doğum mevzuları konuşulmaya başlanmış bile allahım burayı okuyunca kendimden şüphe eder oldum benmi çok rahatım 😄 daha ben emeklemenin tadını çıkarmak istiyorum emeklemeden koşmayalım kanımca ..yoksa telaş yapıyorum okudukça 😔😔
Canim bu topikte en başından beri oldu böyle yanlış anlasilmalar önemli olan orta yolu bulabilmek sen beni yanlis anladın ben seni ahhh bu hormonlar maymun ediyor adami iste böyle bak ben senin ablan sayilirim en başından beride sevdigim takip ettiğim kişilerden birisin yok öyle bidaha yazmicam falan yazicaksin tabiki doguma kadar hatta dogumdan sonra bile hep beraber olucazz inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?