2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .

Ayyyyy yerimmmm ben onlari kuzularrr ya

Saol bebeklerim daha ressim atcam da oek müsaitdegilim....
Ewet canım hamilelik üstümdeki.. Aslında bormal zamandada giyilebilen bi elbise ...
Tesekkür ederim... Seneye oglumla birlikte inşallah

Gene uzun bir geçmişÇok şükür herkes iyi. Cinsiyetler belli olmaya devam ediyooor
Erkekler arayı fena açmış bu sefer Kızlarımız nazlı
Hayırlı uğurlu olsun cinsiyet kesinleştirenler.

Bana dün telefonuma mesaj geldi. Sağlık Ocağından, izleminiz var sağlık ocağına geliniz diye.
Dün müsait değildim, kuzenimin kına hazırlıklarına devam ettik, kına davetiyelerini süsledik, kına yakarken kendi giyeceğimiz kaftanları diktik.
Neyse bugün gittim sağlık ocağına az önce geldim.

Benim tüp bebek olduğu için , çok fazla iğnem vardı ve sağlık ocağında yaptırıyordum iğnelerimi.
O yüzdem hamile olduğumu öğrenir öğrenmez gebelik kaydımı yapmışlardı.

Tartıldım, tansiyonumu ölçtü, kaydetti dosyama.
Şikayetim olup olmadığını sordu. Bel ağrım hiiiç geçmiyor dedim. Bebek büyüyor normal dedi.

Sonra kalp atışlarını dinledik Önce bulamadı, neyseki sonra buldu çok güzel maşallah dedi. Bende bu anı videoya çektim

Veee 20. haftam yarın doluyor, 21. haftaya giriyorum inşallah, tetanos aşısını vurdu.
Yaparken acımadı. Ama kolunu kaldıramayabilirsin dedi. 3 gün ağrı yapar dedi.
Dedim en fazla ne kadar sürer ağrı en geç 1 haftada geçer dedi. Ama belkide hiç ağrımaz dedi.
Tabi bilmiyor o şanslı kişi ben değilim
Çok ağrırsa bez üzerinden soğuk kompres yap, dahada ağrırsa doktorun içebilirsin dediği ağrı kesicilerden içebilirsin dedi.
Yarın sabah gideceğim kansızlık var mı yok mu diye kan tahlili yapılacak.
En son kan tahlilini Mayıs ayında yaptırmışsın yeniden bakmamız lazım dedi.
Ben geç kalmışım kanlar toplanıp gitmiş tahlile, o yüzden yarın erken tekrar gideceğim.

Bu arada ben sağlık ocağından bana 2 aylıkken tetanos aşısını 2 doz olarak vuracaklarını doktoruma sormam gerektiğini söylemişlerdi.
Bende daha önce doktoruma sormuştum evet ama 20. haftada vurulacaksın demişti.
Veee zaman geçti o günlere geldik bile.

2. doz aşıyı da 1 ay sonra vuracak.

İşte böyle hanımlar

muz bitter çikolata ya da süt içip denemiş miydiniz sanki böyle şeylere daha çabuk tepki veriyorlar bi de babalarının ellerine:)
bizim oğlan babasının eline ters tepki veriyo :) kıpırdıyosa da duruyo hiç oynamıyo babası elini çekince yine başlıyo :) kıskanıyo heralde ihihi

bizim oğlan babasının eline ters tepki veriyo :) kıpırdıyosa da duruyo hiç oynamıyo babası elini çekince yine başlıyo :) kıskanıyo heralde ihihi

kiskanir tabii annesiii, bi tek ben dokunurum cek elini diyodur :) benim kizim da oyle maleseff heralde o da simdiden na yapiyo babasina zilli bizi parmaginda oynaticak kesinnn

larkin sevindim canım herşeyin yolunda olmasına. aşıda bana hiçbişey olmamıştı. tıpçılar en küçük ihtimali bile söylüyor malum. kuzucuklar sağlıkla gelsin inşallah

senin de ilk mi canım

ben o kızını yerim bak sen annesini savunurmuş hemen

kızlar diğer gruba yazdığım şeyi burda da paylaşıyorum belki oraya bakmayanlar vardır diye.

"Kızlar kolay gelsin. Daha kimse bişey almamış pek. İlk gebeliğimden kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle belirteyim tecrübeler tamamen kişisel oluyor. Biri ondan memnun kalırken siz hiç memnun kalmayabiliyorsunuz. Uygulamalar ve memnuniyet çeşitlilik gösteriyor kısacası. Siz de kullana kullana keşke şunu almasaydım, boşuna almışım, bunu iyiki almışım diceksiniz yaşadıkça ve kullandıkça. Ben yine de tecrübelerimden aktarmak istedim.

- Öncelikle ilk dönemde çocuk hareketsiz olduğu için ve sizin onu sürekli kucağa alıp kaldırmanız söz konusu olduğu için alt-üst takımlar çok kullanışsız geldi bana. Onun yerine tulum alın derim bol bol. Tulum çok pratik oluyor.
-İçine zıbın kesinlikle önermem. üste sıvanıyor tutarken vs hiç kullanışlı gelmedi bana. çıtçıtlı badiler süper. oğlum iki yaşına gelicek hala çıtçıtlı badi kullanıyorum ve çok memnunum. bol bol da çıtçıtlı kısa kollu badi alin.
- Renk tercihine dikkat edin derim. İlk dönem kaka vs dolayısıyla çok sık makine çalışıyor ama bebeğin kıyafetleri ayrı yıkandığı için benzer renklerde almaya çalışın. yani daha doğrusu birlikte atılabilecek renkler. altı yedi farklı renkte alınca birikmesini beklemek zorunda kalırsınız. aslında en sağlıklısı hafif renkler. lacivert siyah vs koyu renkler vücudu daha çok tahriş edebiliyormuş. krem ve soft renkler tercih etmek iyi olacaktır.
- çamaşır demişken doğumdan önce bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütüliycez ya. dalanın granül sabunu var bebekler için ondan kullandım ben memnun kaldım ama bazı arkadaşlar tortu kaldığını söylemişti. o yüzden sıvı sabunları var dalinin bebek kıyafetleri için o daha hızlı durulandığından daha pratik olduğunu söylemişlerdi. aklınızda bulunsun.
- biberon ve emzik olayını abartmayın derim çünkü bazı çocuklar bunları almayabiliyor. ha alsın diye gidip farklı markalarınkini deneyip duruyorsunuz sonra o ayrı mesele ama genel olarak aventin emzikleri gerçek meme yapısına en yakın emzik olduğu için genelde bebekler kabul ediyormuş aklınızda olsun. benim arkadaşım aventin biberon setine milyonlar vermişti ve kızı biberon almadı o da çok acı olmuştu :)
- ilk aşamada battaniyeler varya kumaş onlar çok kullanışlı oluyor. dört-5 tane bulunmasında fayda var diyorum. yerinizde olsam doğrudan pamuk alırım çünkü tüylü şeyler alerji yapabiliyor. yünlü vs pek kullanılmıyor evler sıcak olduğu için. aldığımız herşey aslında pamuktan olsa süper olur.
- gelelim doğumun en önemli unsuru olan anneye :) anne genelde hastaneye kocaman bi bavulla gidiyor :)
çok abartmamak kaydıyla içindekiler genel olarak gerekli tabi ama herşeyi tıkıştırmayın derim. bebeğin ilk giyeceği takımı ayrı bir poşette koyuyorsunuz. bir tane de yedek takım. kendinize de bi yedek gecelik koymakta fayda var. doktorlar muayene ettiği için genelde pijama yerine gecelik daha çok öenriliyor. sezaryen olan arkadaşlar bile gecelik giymişti hatırlıyorum da. normal doğumda hastanelerin bazısı gazlı bez& pamuk veriyor. bazısı o hazır külotlardan almanızı istiyormuş. bu doğumda belli olur. önceden almanıza bence gerek yok. gerek olursa zaten doktorunuz söyler.
- çanta konusuna gelince, ben 70 lira vererek bi bebek çantası almıştım. elde taşıyosun. keşke o paraya gidip kendime bi sırt çantası alsaymışım. gerçekten en kullanışlısı o geldi bana. çünkü bi elle çocuk bi elle çanta olayı zor. asmak da imkansız omzunuza ağırlık tek bi yere düşüyor diye. o yüzden sırt çantasını akıl ettim edeli çok mutluyum. herşeyimi koyuyorum. oğlumu da kucağımda taşıyorum tamamdır. aklınızda olsun. gidip bebek çantalarına bissürü para bayılmayın.
- banyo malzemelerine gelince. kozmetik ürünleri tamamen ticari buluyorum. ilk dönemde ne almıştım sebamedmiş, yok johnsons mış. şimdi sadece dalan sabun kullanıyorum. içinizde heves olcağı için belki ilk dönem kullanırsınız yok banyo köpüğü yok kremi bilmemnesi ama doğalcı olmakta fayda var bence. pişik kremine gelince birçok markayı denemiş biri olarak bepantol diyorum. gerçekten çok iyi geliyor.
- bez konusuna gelince ilk dönem primanın şu pahalı bezlerinden kullandım. bi gün doktor gördü, içi lifli olanlardan kullanmayın dedi. premium care i atarak molfix e geçtim. kokmayan bez çok iyiymiş :) bez olayını kullandıkça görceksiniz. o yüzden stoklamayın derim.

Ne döktürmüşüm ha?! Sanırsın beş çocuk büyüttüm :)
Benden bu kadar. Sorunuz olursa beklerim. "

teşekkürler canım hepsi de çok faydalı bilgiler özellikle de benim ilk bebeği olacaklar için. çocuğu olan arkadaşlar hep yazsınlar böyle bize de bakış açısı kazandırıyo

kızlar nuna sena park yatak kullanan var mı e bebekte gördüm kumaşı falan çok hoşuma gitti onu mu alsam diyorum fikirlerinizi alabilir miyim

Emir ismi cok guzel bizde yavastan arayisa girdik hayirlisi :)))

Cimcime seneye kardesi pastayi ondan once uflemezse artik....diger bidiklar yaza 5_6 aylik olmus olacaklar nasipse:))))

diyarbakırda fakültede yaptırdım bende ama çok kısa geldi kalbe yoğunlaştı en çok gerisine sadece baktı gibi geldi. denizlide yaptırcam sanırım tekrardan ablan hangine gitmiş bende ona gideyim olmadı
fakültede herhangi bir ücret ödenmiyor mu yoksa bir kısmını ödüyor musun? bende yaptırıcam eylülde özel ama fiyatlar uçuk

ilk doğduğundan beri ayıranlara özeniyorum bende diyorum 6 ay falan kalsın sonra odasına koyarım
canım ilk doğunca çok erken bence, en güzeli bir yaş sonrası
canım ilkini yatakta yatır bariyer al yanına korkma düşmez, sana dokunarak uyutmayıda bir an önce bırakmaya bak ikinci gelince çok zorlanırsın
canım inşaallah bebeğin iyidir içini ferah tut
hayırlı olsun oğlun:)
gözünaydın canım maşaallah kuzuna
slm doktordan geldik kizlar bisiyimiz yokmus benim kizin bacaklarimi kasiklarimdaymis masallah cokta hareketlimisde ayaklarini hareket ettirdikce kasiklarima vuruyormus
çok şükür canım iyiymiş kuzun
canım ettim dua tam da ezan okunurken
geçmiş olsun canım
canım bence su aldırma, bu testlere hiç güvenmiyorum ben, bebeğin sapasağlamdır Allah'ın izniyle
canım rezene iç bir fincan çok rahatlatıyor
maşaallah kuzuna
maşaallah kuzuna, canım şu şeker yüklemesinde cana karatay karıştırdı ortalığı, sen hiç tatlı yemiyormusun 50 gr şekeri kaça kere alıyoruz hamileyken, bence yaptır evde kendi ölçümünle o bir olmaz

ilk oğlumda hiççç yemedim maşaallah zeka küpü, şimdi iki kere yedim canım istiyorda alıp pişirmeye eriniyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…