Canim masallah 27 basamak cikabilmen bile cok guzel bende bi cop atmaya cikiyorum birinci katta oldugum halde tikaniyorum normal yani tikanman merak etme :)
canim pamukkale unuversitesinde yaptirmis ablam ayrintili ultrasonu ama onceden randevu alman gerekiyor ayrica haftanin gecmemesi lazim ayrintili ultrason icin ...
ayaklari canim benimkide sagimda kasigimda durmadan pit pitliyorr yerim onu yaa hareket etmeye baslayali iyice baglandim yavruma
Selam canım cok sukur iyiyim. Ama dediğin gibi cabuk yoruluyorum hiç bişey yapmak istemiyo canım yatınca bile rahat edemiyorum artık her yanım ağrıyoSlm kızlar iyisinizdir umarım ben çok çabuk yoruluyorum sizdemi öylesiniz.
bizim oğlan babasının eline ters tepki veriyo :) kıpırdıyosa da duruyo hiç oynamıyo babası elini çekince yine başlıyo :) kıskanıyo heralde ihihimuz bitter çikolata ya da süt içip denemiş miydiniz sanki böyle şeylere daha çabuk tepki veriyorlar bi de babalarının ellerine:)
bizim oğlan babasının eline ters tepki veriyo :) kıpırdıyosa da duruyo hiç oynamıyo babası elini çekince yine başlıyo :) kıskanıyo heralde ihihi
Bebeğinin ağırlığı iyi bile olsa kaliteli beslenmezsek ileride hastalıklara daha açık olurlar Allah korusun. Ben yemek değil de su konusunda zorlanıyorum ama mecbur hissediyorum kendimi, patlayana kadar içiyorum :)
Ben de öyleyim, burda okudukça çok özeniyorumhatta sertliklerden bile emin olamıyorum hâlâ bebek mi başka bir şey mi. Çünkü bir sağ şişiyor bir sol, bebek bu kadar hareketli olur mu bilemedim :/
Selam kizlar iyisiniz insallahh:))aksam saatlerinde daha hareketli bizim oglan sesime tepki verdikce salya sumuk agliyorum...ablasi yuzume bakiyor...dun esime seslendim canim kos tekme atti bebis diye; kizim" anne bebek sana tekme atmacin kizarim" dedi bi garip oldum:)bu arada battaniye oruyorum dun mavis ipler aldim basit tigla...insallah dogmadan bitiririm:)))
Evet ilk olacak inşallah :)senin de ilk mi canım
teşekkürler canım hepsi de çok faydalı bilgiler özellikle de benim ilk bebeği olacaklar için. çocuğu olan arkadaşlar hep yazsınlar böyle bize de bakış açısı kazandırıyokızlar diğer gruba yazdığım şeyi burda da paylaşıyorum belki oraya bakmayanlar vardır diye.
"Kızlar kolay gelsin. Daha kimse bişey almamış pek. İlk gebeliğimden kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle belirteyim tecrübeler tamamen kişisel oluyor. Biri ondan memnun kalırken siz hiç memnun kalmayabiliyorsunuz. Uygulamalar ve memnuniyet çeşitlilik gösteriyor kısacası. Siz de kullana kullana keşke şunu almasaydım, boşuna almışım, bunu iyiki almışım diceksiniz yaşadıkça ve kullandıkça. Ben yine de tecrübelerimden aktarmak istedim.
- Öncelikle ilk dönemde çocuk hareketsiz olduğu için ve sizin onu sürekli kucağa alıp kaldırmanız söz konusu olduğu için alt-üst takımlar çok kullanışsız geldi bana. Onun yerine tulum alın derim bol bol. Tulum çok pratik oluyor.
-İçine zıbın kesinlikle önermem. üste sıvanıyor tutarken vs hiç kullanışlı gelmedi bana. çıtçıtlı badiler süper. oğlum iki yaşına gelicek hala çıtçıtlı badi kullanıyorum ve çok memnunum. bol bol da çıtçıtlı kısa kollu badi alin.
- Renk tercihine dikkat edin derim. İlk dönem kaka vs dolayısıyla çok sık makine çalışıyor ama bebeğin kıyafetleri ayrı yıkandığı için benzer renklerde almaya çalışın. yani daha doğrusu birlikte atılabilecek renkler. altı yedi farklı renkte alınca birikmesini beklemek zorunda kalırsınız. aslında en sağlıklısı hafif renkler. lacivert siyah vs koyu renkler vücudu daha çok tahriş edebiliyormuş. krem ve soft renkler tercih etmek iyi olacaktır.
- çamaşır demişken doğumdan önce bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütüliycez ya. dalanın granül sabunu var bebekler için ondan kullandım ben memnun kaldım ama bazı arkadaşlar tortu kaldığını söylemişti. o yüzden sıvı sabunları var dalinin bebek kıyafetleri için o daha hızlı durulandığından daha pratik olduğunu söylemişlerdi. aklınızda bulunsun.
- biberon ve emzik olayını abartmayın derim çünkü bazı çocuklar bunları almayabiliyor. ha alsın diye gidip farklı markalarınkini deneyip duruyorsunuz sonra o ayrı mesele ama genel olarak aventin emzikleri gerçek meme yapısına en yakın emzik olduğu için genelde bebekler kabul ediyormuş aklınızda olsun. benim arkadaşım aventin biberon setine milyonlar vermişti ve kızı biberon almadı o da çok acı olmuştu :)
- ilk aşamada battaniyeler varya kumaş onlar çok kullanışlı oluyor. dört-5 tane bulunmasında fayda var diyorum. yerinizde olsam doğrudan pamuk alırım çünkü tüylü şeyler alerji yapabiliyor. yünlü vs pek kullanılmıyor evler sıcak olduğu için. aldığımız herşey aslında pamuktan olsa süper olur.
- gelelim doğumun en önemli unsuru olan anneye :) anne genelde hastaneye kocaman bi bavulla gidiyor :)
çok abartmamak kaydıyla içindekiler genel olarak gerekli tabi ama herşeyi tıkıştırmayın derim. bebeğin ilk giyeceği takımı ayrı bir poşette koyuyorsunuz. bir tane de yedek takım. kendinize de bi yedek gecelik koymakta fayda var. doktorlar muayene ettiği için genelde pijama yerine gecelik daha çok öenriliyor. sezaryen olan arkadaşlar bile gecelik giymişti hatırlıyorum da. normal doğumda hastanelerin bazısı gazlı bez& pamuk veriyor. bazısı o hazır külotlardan almanızı istiyormuş. bu doğumda belli olur. önceden almanıza bence gerek yok. gerek olursa zaten doktorunuz söyler.
- çanta konusuna gelince, ben 70 lira vererek bi bebek çantası almıştım. elde taşıyosun. keşke o paraya gidip kendime bi sırt çantası alsaymışım. gerçekten en kullanışlısı o geldi bana. çünkü bi elle çocuk bi elle çanta olayı zor. asmak da imkansız omzunuza ağırlık tek bi yere düşüyor diye. o yüzden sırt çantasını akıl ettim edeli çok mutluyum. herşeyimi koyuyorum. oğlumu da kucağımda taşıyorum tamamdır. aklınızda olsun. gidip bebek çantalarına bissürü para bayılmayın.
- banyo malzemelerine gelince. kozmetik ürünleri tamamen ticari buluyorum. ilk dönemde ne almıştım sebamedmiş, yok johnsons mış. şimdi sadece dalan sabun kullanıyorum. içinizde heves olcağı için belki ilk dönem kullanırsınız yok banyo köpüğü yok kremi bilmemnesi ama doğalcı olmakta fayda var bence. pişik kremine gelince birçok markayı denemiş biri olarak bepantol diyorum. gerçekten çok iyi geliyor.
- bez konusuna gelince ilk dönem primanın şu pahalı bezlerinden kullandım. bi gün doktor gördü, içi lifli olanlardan kullanmayın dedi. premium care i atarak molfix e geçtim. kokmayan bez çok iyiymiş :) bez olayını kullandıkça görceksiniz. o yüzden stoklamayın derim.
Ne döktürmüşüm ha?! Sanırsın beş çocuk büyüttüm :)
Benden bu kadar. Sorunuz olursa beklerim. "
Emir ismi cok guzel bizde yavastan arayisa girdik hayirlisi :)))offf ya su eylul 4 gelsede bebegimden iyi haberler alsam bide yuzunu cok merak ediyorum hastanede olucak ayrintili ultrason insallah yuzunu falan gorebilirim.oteki ogluslarimin ikisininde sadece yuzlerinin resimleri var ondayken doktorumun ultrason makinesi cok iyiydi bu sefer malesef makinesi yeni model degil doktorumun ayrintili goremedim daha yavrumu.bi tek ayrintili gordugum yeri pipisi oldu
isim konusunda hala kararsizimEMiR ismi gundemde suan bakalim yine karar degistirmessek
Cimcime seneye kardesi pastayi ondan once uflemezse artik....diger bidiklar yaza 5_6 aylik olmus olacaklar nasipse:))))Slm nasılsınız kızlar.. Ben iyiyim merak edenler var ise
Saka bi yana cok yorulmuştum o aksam... Şimdide kardeşimin nişan telaşı pek giremedim..
Ama aklım burda
Aksam oldugundan pek fotolar belli olmamış.. 28 kişiydik.. Herkes resımde yok..malumresım cekınmıyorum modası
Nese kızcemin dogum gununden bi kaç ufak kareler
fakültede herhangi bir ücret ödenmiyor mu yoksa bir kısmını ödüyor musun? bende yaptırıcam eylülde özel ama fiyatlar uçukdiyarbakırda fakültede yaptırdım bende ama çok kısa geldi kalbe yoğunlaştı en çok gerisine sadece baktı gibi geldi. denizlide yaptırcam sanırım tekrardan ablan hangine gitmiş bende ona gideyim olmadı
canım ilk doğunca çok erken bence, en güzeli bir yaş sonrasıilk doğduğundan beri ayıranlara özeniyorum bende diyorum 6 ay falan kalsın sonra odasına koyarım
canım ilkini yatakta yatır bariyer al yanına korkma düşmez, sana dokunarak uyutmayıda bir an önce bırakmaya bak ikinci gelince çok zorlanırsınMerhabalar! Tecrübeli annelere bir sorum olacak. Benim kızım doğduğunda oğlum 2 yaşında olacak inşallah. iki ve fazla çocuğu olanlar ya da olacaklar, çocukları nasıl yatırmalı acep? Evim 3+1. Şu anda oğlumun odasına bir yatak daha koymaya yer yok. Daha doğrusu park yatak ve tekli bir yatak var. 2 yaşında onu tekli yatağa geçirip park yatağı gelecek kızım için kullansam ve yatak odama alsam mı? Ama 2 yaşında yatakta yatabilir mi çok deli uyuyor? Sizler neler yaptınız/yapacaksınız?
canım inşaallah bebeğin iyidir içini ferah tutKizlar dun annemlerde kaldim ve oglumla beraber yatiyordum ki gece oglum uykusunda karnima tekme atti bu gun dr sonuc almaya gittim dr a dutumu anlattim ultrasyonla bakti bebegin yasiyo ama esten ayrilmis olabilir dedi hastaneye yatirmak istedi ben kabul etmedim cunku zaten esten ayrildiysa yapcagimiz bisey yok dedi iki gun sonra belli olurnus simdilik en riskli zamani atlatmisimama iki gun nasil bekliycem
hayırlı olsun oğlun:)Kizlar dr dan geliyorum....bizim bebik sonunda gosterdi Kendini pipisini yani oglan geliyor:)))dr dan bile once gordum orda iste dedimresmini de cekip verdi 12 eylule detayli ultrason gunu aldim 165 tl ymis oyle sonunda ogrendim birseyler alirim ufaktan ufaktan sonra agir geliyor:)))
gözünaydın canım maşaallah kuzunaselam kızlar geç geldim kusura bakmayın. Oğlan cok ıyı çıktı 300 gram olmuş danamm benım. Kıpır kıpır hatta ayağı ağzında.Doktor nasıl hissetmiyordun dedi ne bileyim ben .
Kisti göremedi doktorumuz.Süperiz biz keyfim yerinde.: Dualarınız için teşekkürler... İyiki varsınız
çok şükür canım iyiymiş kuzunslm doktordan geldik kizlar bisiyimiz yokmus benim kizin bacaklarimi kasiklarimdaymis masallah cokta hareketlimisde ayaklarini hareket ettirdikce kasiklarima vuruyormus
canım ettim dua tam da ezan okunurkenMerhaba kızlar belki hatırlarsınız bende bu guruptaydım. Gerçi kendimi hala aranızda sayıyorum ara sıra göz atıyorum yazdıklarınıza.... Sizinle tebessüm ediyorum telaşlanıyorum... Ne yazık ki bebeğimi Mayıs ayında 7 haftalıkken kaybettim ve doktorum 2 adet dönemi beklememi istedi ve süre doldu tekrar deniyoruz , sizden ricam bana dua edin hepiniz birer meleksiniz benim gözümde dualarınız çok kıymetli, inanıyorumki bana destek olacaksınız. Ne olur sadece 1 dakika benim için ellerinizi açın benim için. Rabbim sizlerede dilediğiniz muradı versin. Sevgiyle kalın...
geçmiş olsun canımbizde acile gittik bu akşam 2-3 gündür sol kasığımda batma oluyordu, idrara çıkınca batma artıyordu.İdrar yolu enfeksiyonu çıktı.Bol miktarda epital ve 7-8 lökosit varmış idrarımda, doktoruma telefonla ulaştılar ilaç önermedi yarın muayene edecekmiş.
canım bence su aldırma, bu testlere hiç güvenmiyorum ben, bebeğin sapasağlamdır Allah'ın izniyleslm kızlar bende 19 haftalık hamileyim uzun zamandır girmemiştim ama takip ediyorum sizleri..3 hafta önce 3 lü test yaptırdım bugün sonuçları doktora gösterdim risk 1:50 çıktı amniyosentez istedi.devlete gitmiştim pazarteside özel doktora gidicem çok moralim bozuldu 2.kez anne olucam kızım olucakmış sevinemedim bile..grupta böyle bir durum yaşayan varmı amniyosentez risklimi cvplarınızı bekliyorum
canım rezene iç bir fincan çok rahatlatıyorHerkese merhabalar..Dün akşamdan beri karnım taş gibi kaskatı. Çok gazim var ama rahatlayamıyorum. Deneyip de çözüme ulaşabildiginiz bir yöntem var mi bana önerebileceğiniz? Çok can sıkıcı bu durum
maşaallah kuzunagünaydın anneler doktordan şimdi geldik şükürler olsun bebeğimiz gayet iyiymiş, doktorum çok korkulacak değerler değil dedi idrarım için (dün idrar testi yaptırmıştık : bol miktarda epitel ve 7-8 lökosit çıkmıştı)
doktora sordum neden oluyor diye hamilelerde oluyormuş genel olarak, sadece vajina ph ı düzenlensin diye vajinal kapsul verdi vee bool boll su iç dedi bebeklerin en sevdiği şey suymuş günde 3-4 litre su içmeliymişiz
birde 276 gr olmuş fındığımız, doktorumuza poz verdi buda bizden ilk foto teyzoşlar
3 eylül e de detaylı ultrason için randevu aldık bu arada
Eki Görüntüle 1219174
maşaallah kuzuna, canım şu şeker yüklemesinde cana karatay karıştırdı ortalığı, sen hiç tatlı yemiyormusun 50 gr şekeri kaça kere alıyoruz hamileyken, bence yaptır evde kendi ölçümünle o bir olmazMrb kızlar bugün 4 lü test yaptırdım 10 günde çıkarmış sonuçları 2 li yaptırmıştım çok şükür sorun yoktu 3 lü testi doktorum gerek yok dedi 4 lüye karar vermişti onuda yapmış olduk bu gün gördüm kuzumu parmağını emiyordu yavrum benim çok güzel bir duygu bu duygu
bu arada ben şeker testini yaptırmayacam çünkü bebeğe zarar verir diye düşünüyorum biir anda şeker yüklemesi yapılıyor onun yerine şeker cihazını alıcam kendim ölçecem doktoruma bilgi vericem öyle düşünüyorum...
kızlar
balık olayını ne neyapıyorsunuz yiyor musunuz düzenli olaak
ben hamıle kaldım kalalı 3 kez yıyebildim
acaba daha mı sık yemek gereklı
ben yapamıyorum dışarıda da herzaman yıyemıyoruz
doktoruma bu kontrolde soracam
çok gerekliyse balık yağı alsam olur mu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?