canım ben ücretsiz yaptırdım radyoloji bölümünde ama proftan randevu alırsan heralde onlar ücretli diye biliyorumfakültede herhangi bir ücret ödenmiyor mu yoksa bir kısmını ödüyor musun? bende yaptırıcam eylülde özel ama fiyatlar uçuk
bizim oğlan babasının eline ters tepki veriyo :) kıpırdıyosa da duruyo hiç oynamıyo babası elini çekince yine başlıyo :) kıskanıyo heralde ihihi
Aynen canim bugunlerde daha bir sabirsiz oldum, burda hisseden arkadaslari okudukca ozeniyorumhala hareketlerini hissetmiyorum bebeğimin sadece sertlik falan ben ne zaman hissedecem yaaaa
Rahatsızmısın canımGünaydın canlarim hic halim yok bugun istahimda sifir daha birsey yemedim oğluşum açıktı kesin kıpır kıpır icimde ama benim ağzıma lokma alasim yok yavrum icin zorla da olsa yicem tabiki
Canim gözün aydın hayırlı olsun oglusun :)
Cok tesekkur ederim yazdıkların için elimden geldiğince herkese seve seve cevap vermeye çalışıyorum inşallah sonuna kadar beraber oluruz hep birlikte :)
canım bunun için c vitamini kullanmıştı görümcemBenim hamilelik takviminde dis eti kanamasi yasayabilirsiniz diyor malesef dis etlerim cok fena benim.birak fircalamayi elledigim an kaniyor dis etlerim dis doktorundan randevu aldim kontrole gidicem ay sonunda doktorum da ilk hamile kaldigimda mutlaka dis doktoruna kontrole git demisti
canım ben kalsiyum yazdırdım özellikle çünkü diş eti çekilmem var sende yazdırofff bak yarama tuz bastinbenim de ayni bulantilar basladigindan beri sut icemiyorum, bulantim bitti olmuyor ama hala sut icemiyorum, yogurt midemi eksitiyor cok yiyemiyorum, anca peynir falan dis etlerim kaniyor kabarip sisiyor ben de en kisa zamanda disciye gitmeyi dusunuyorum.. buraya yeni tasindigimiz icin bilemiyorum da gitsem mi beklesem mi cok gecmis olsun sana da canimm gidince haber ver bakalim ne dicek?
canım sende kalsiyum yazdırbende ayniyim ne sut ne yogurt ne peynir ne yumurta duzenli bir sekilde yemiyorum yiyorsamda zorla haftada bikac kez anca biliyorum yemem gerek ama olmuyorrr
tamam canim ayin 27 sinde randevum gideyim bakalim ne dicek doktor gerci hamileyken bi mudahale yapamaz ama belki vardir bi bildikleri ...
maşaallah size canım, başınız sağolsunkızlaaaaaaar, çok özledim sizi. bir buçuk aydır yoktum. annemlere gittim 3 kilo aldım, düğünlere nişanlara gittik kocamla bol bol göbek ettim kız bebegi düşüreceksin tembihlerine ragmen hihi, tatile gittik biraz yandım, herşey güzel giderken babaannemi kaybettik son dakka golüyle ona çok üzüldüm buraya ancak uğrayabiliyorum. 2 li 3lü testleri yaptırmadım kafam rahat. Rabbim ne derse o olur diyorum kendime dikkat etmeye çalışıyorum.
kızlar göbeğim hala öyle aman aman belli değil hele sabahları kocam beni aşkım kalk kalk bebek yokolmuş diyerek uyandırıyor :) akşama doğru yiyip içtikçe göbeğim çıkıyor sizde durumlar nasıl? bu arada bebek cinsiyetini göstermedi bu hafta öğreneceğiz inşallah.
sizler nasılsınız, umarım iyisinizdir, annemler kalabalıktı şimdi burda yalnızlığa düştüm yine evde bir başıma hep beraber olalım tamammı :)
doğru canım ilk gebeliğimde her gün yedim bunda pek yemiyorum, kasılmalara da iyi geliyorKizlar muz bebege cok guzel kilo aldiriyormus ablam duymus denemis gecen hafta 400 gr mis bebek bugun baska doktora gitti kontrol icin bebek 510 gr olmus gunde 1 tane muz ye mutlaka dedi bana :)
canım çok yorgun olduğum zamanlar az hissediyorumarkadaşlar,benim bebeklerin hareketlerini 2 haftadır hissediyordum fakat son 3 gündür hiç hareket etmiyorlar ya da ben hissetmiyorum ,sizinde böyle mi ve ya dönem dönem oldumu,bilgi verirseniz sevinirim...
ayyy herkese ne doğur canım doğur beden senin bedenin kime ne, bakabildikten sonra kardeş gibisi var mıKızlar bizde iyiyiz annemin yanında olmak güzel eşim bi hafta kaldı beraber gezmeye samsun a üniversiteme gittim beş yıldır duran diplomami aldım gitmişken elimde olsun dedim insana ihtiyaç olmuyor aslında aldım yinede.. Okullar açılacak öğretmen mesaisi bu göbekle zor olacak ama aslında herkes çok belli olmadığını kilo mu bebek mi diye soruyor ihtimal vermiyorlar sanırım 32 aylık kızım çıtı pıtı hemde calisinca arka arkaya bebek yapmaz diye bende bebek bu diyorum herkese :) aman iyi olmuş bi kız bi oğlan bi daha yapmazsın diyorlar yapacağım diyorum millete neyse aile planlaması doğum kontrol hemen başlıyorlar sanırım calisana çok evet 3 çocuk bile ama ben daha 2. Dogurmadan 4. Gözüm kesiyor:) ah birde doğum normal ama kolay olsaydı Allahim yardım etsin hepimize özellikle normal doğum sancısı artı suni sancıya tabi sezeryan sonrası arkadaslara da ...karnımdaki oglus iyi kızım da iyi şükür bende bi hafta sonra eşime kavusacagım
çok güzel duruyor canım tabi fiyatıda iyidir:)kizlar internetten bu bebek arabasini buldum bayada hosuma gitti cok kullanisli esim sen bilirsin istersen siparis yap dedi bense kararsiz kaldim ne dersiniz bi fikir verin 5 tane var bu arabadan satilik yarina kadar satilabilir hepsi lutfen yardimci olun sizce nasil ?
canım maşaallah kuzuna, anneannen dua istiyordur canımNaber kizlar benim kizda buyuyor tekmelerinden belli babasi biraz dinliyeyim allah dedi adam cagiz maşallah kuzuma hic durasi yok ne yesem sağol annem der gibi birde kizlar ruyamda 5 ay once vefat eden ananemi goruyorum surekli ama hep gulumsuyor ve hep bana mesaj veriyor anneme soyluyorum oda hep ağlamaktan harap oluyor
maşaallah oğlunakızlarrr herkese hayırlı haftalar diliyorum
bizimde cinsiyetimiz belli oldu .
Erkek anneleri kervanında olucam inşallah.
oğluşum geliyor kısmetse...
canım şu linke bak çok şanslısın istanbuldasın ssvd yaptıran dr çok benim yaşadığım şehirde yokgünaydın kızlar nasılsınız hafta sonu kontrolüm vardı çok şükür kuzum iyiymiş..herşey yolunda görünüyor dedi doktor cinsiyetimizde kız olduğu kesinleşti...kızım havalara uçtu yavrum benim doktorun odasında bir oraya bir buraya koştu durdu kız kardeşim oluyor diye....hayırlı evlat olsunlar inşallah...bende çok mutlu oldum..kız kardeşim ve teyzem yoktum çok istiyordum kızımın bir kız kardeşi olsun diye..birbirlerine yoldaş olurlar inşallah..iş yoğunluğundan geçmişe pek bakamıyprum herkes iyidir inşallah..buarda doktoruma normal doğum yapmam mümkünmü diye sordum ilki sezaryan olduğu için kesinlikle riske giremem dedi..başka doktor arayışına girdim...şimdi..bu konuda bilgisi olan varmı istanbul anadolu yakasındayım..
oyy maşaallah canımGünaydın arkadaşlar güzel bir hafta olsun hepimize.....Cumartesi detaylı randevum vardı herşey yolunda allaha şükür 339 ğr olmuş benim sıpaelleri suratında düşünüyordukıpır kıpırdı...sorunsuz bir şekilde atlattık detaylıyı darısı sizin başınıza
canım çok doğru yazmışsın sorun çıkarmamış çünkü sana doymuş bebeğin, sen en güzelini yapmışsın, bende 19 ay odamda yatırdım, sonra ayırdım hiç sıkıntı yaşamadım, yanımda uyumadı ama çok istedim koynumda uyusun diye ama o beşiğini tercih etti hep:) seni üzmeyen bir kuzun var ne güzel maalesef çok çatışıyoruz benim kuzuylaodaların ayrılma meselesi konuşulmuş arkadaşlar..tabiki çocuğun kendi odasını bilmesi orda uyuması güzel birşey ama..benim kızım 2 kilo doğdu...bundan dolayı ben annemde kaldım baya bir süre hayatımız tamamen hümeyra olmuştu..eşim annem babam kardeşlerim herkes hep bir elden bakıyordu kızıma doğumundaki çocuk doktoru çok küçük olduğu için gece gündüz gözünü ayırmıycaksın demişti ve ben okadar korkuyordumki gece uyursam birşey olur diye...o yüzden dönüşümlü olarak nöbet tutarak büyüttük kızımı..yeri geldi babası durdu yeri geldi annem babam bekledi başında..neyse kızım gerek yatağında gerek kucağımızda gerek yanımda uyudu kendisini toparlayıncada artık ben onunla uyumaya okadar alışmıştımki birde ben bırakamadım..sabaha kadar biraz yatağında biraz yanımda uyudu...çalışmaya başladım bu sefer sürekli uyuyup uyanmak zor geliyordu ve gündüz çok özlüyordum yine kıyamadım yatağında uyumasına ve benimle uyumaya devam etti..neyse birgün çocuk doktoruna sordum dedim böyle böyle yaptığım doğrumu yanlışmı ne zaman ayırmalıyım diye..çok güvendiğim ve iyi bir çocuk doktoru vardı hümeyranın amerikada falan eğitim alan bir bayan dediki neden hem kendini hem çocuğu kasıyorsun..sen zaten çalışan bir bayansın...ee bu çocuk bütün gün anneye hasret sen ona hasret bırak uyusun yanında dedi..vakti gelince o kendisi zaten gider odasına dedi..gerçektende öyle oldu..2 yaşına kadar çalışmama rağmen emzirdim hümeyrayı sonra sütten ayrılınca..bir müddet daha bizimle uyudu sonra kendisi yatağında yatmak istedi..ben hiç kasmadım müdahale etmedim..şimdide ara ara hgelir yanımıza ama hiçbirzaman katı kurallar koymadım illa yatağında yatıcan diye..zaten zamanlada o odasına bende onsuz uyumaya alıştım...yani o yüzden tabiki herkesin çocuk yetiştirtirme konusunda kendi kuralları ve fikirleri vardır en iyisini anne baba bilir kızım şuanda 4 yaşında gerek yemek konusunda gerek uyku konusunda gerek tuvalet alışkanlığı konusunda hiç kendimi kasmadım çok rahattım herkes bana sanki 10 tane çocuğun varmış gibisin derdi... ve uslu akıllı herşeyi çok kolay olan beni babasını sayan söz dinleyen bir kızım var..maşallah rabbim çocuklarımızı korusun..biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin..
hayırlı olsunbenimde oğlum oluyor kızlar.....
çok şükür canımHastaneden geldim cok sukur iyiymis bebegim 3 lu tarama sonucumda temiz :)
maşaallah canım kuzunaCanım iştahım yok diyordum 1.5 kilo almışım zamanla açılır inşallah.. Yiyemesende bol süt iç yoğurt ye ekmekle ben zorla yiyorum yogurt ekmek..
Vee bende az önce kontrölden geldim. Bu doktordan cok cok memnun kaldım ilgi manyagı oldum diyebilirim :) özele gidiyordum ama ne kan hapı ne vitamin bosu bosuna gitmişim. Doktor hemen kan hapı ve vitamin yazdı, ilk hamileliğe göre çok çok sağlıklı bir bebek masallah dedı.. Elleri ayakları herseyı cok guzel gelişmiş ve gelişiyor dedi.. 150 gram üstü artık bu aylardan sonra tam olarak belli olur gramı boyu dedi . Gelişmesi guzelmiş. Ve bu doktorumuzda kız oldugunu söyledi :) 2 li testin sonucuna ve kontroldekı sonuca bakarak 3 lü teste gerek duymadı bir ay sonra sabaha randevu al aç karnına gel şeker testini yapalım ve eşi biraz önde cok takılma bıdahaki geldiginde bana hatırlat bakalım dedi. Önemli diye sormamısım.. Tek pürüz o tecrübeli anneler bu nedemek oluyor bi bilginiz var mı.
Son olarak kilo açılışını yapıyoruum 1.5 kilo almısım :)
canım rahim büyüyor ondan ilerde daha çok olacakKızlar arada göbek değilim çevresinde çekilme gibi bir şey oluyor ve geçiyor. Sizde de oluyor mu?
hoş geldin sağlıkla gelsin bebeğinmerhaba ocak anneleri benim tahmini doğum tarihim 1 şubat. ama sanırım ocak annesi olucam buraya da devam etmek istiyorum izniniz olursa. ben 3 düşük sonrası tekrar hamile kaldım hep korkularla bu zamana kadar geldim oğlumla. cuma öğrendim cinsiyetini. ben normalde uludağ üniversitesi riskli gebelik bölümüne gidiyorum.cuma cinsiyet için özele gittim bebeğim 9 10 gün önde çıktı satımdan doktor bu normal bir şey dedi. ama doğum tarihin öne çekilir dedi. yarın saat 9:30 da detaylı ultrasonum var. erken derseniz benim riskli gebelik doktoru bu zamanda almamı söylediği için radyolojiden aldım randevuyu kağıtta da 18. haftalık anomali taraması yazıyor. arada sizleri de okuyorum. ben hamile kaldığımdan beri vajinal olarak progestan günde 3 defa 200 mg. ve hibor 3.500 0.2 ml kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. ayrıca decavit ve gynoferon kullanıyorum.rabbim hepimizin bebeklerini kucağına almayı nasip etsin. her ultrason ve test sonrası buraya hayırlı haberler yazmayı nasip etsin inşallah :))
maşaallah canımEki Görüntüle 1220510 Buda benim aysem rabbim sag saglim dogmasini nasip etsin inş
canım sıkıntılı bir durum ipek ismi güzel ama seni rahatsız eden emrivaki olması eşine de bundan dolayı rahatsız olduğunu söyle aynısını ben yapsam sen ne hissederdin dekızlar size birşey sormak istiyorum daha doğrusu fikrinizi almak istiyorum şimdi benim cumartesi kızım olacağı kesinleşti inşallah..hamileliğimin başından beri görümcem sürekli kız olursa annesinin ismini koymamızı söyledi hatta herkesede bu şekilde söylemiş kız olursa adı ipek demi bende kırmamak için hiç sesimi çıkarmadım hep hayırlısı dedim..her msj attığında ipek nasıl falan diye attı...geçen eşime artık rahatsız olduğumu söyledim..eşimde birşeyler mırındandı galiba onunda böyle bir niyeti var 2 isim koyup birini annesinin ismini koymak gibi ama ben istemiyorum..yani kadın zaten yaşıyor tamam şuan hasta olabilir ama razı değilim yani eşimide kırmak istemiyorum..görümceme en son esprili birşekilde dedim sen gençsin doğur biz kız sen koy dedim..ilk kızımın ismini ben rüyamda görmüştüm o şekilde hümeyra koymuştum..bunada eşime dedim sen koy oda hatta bana şaka olarak artık rüyandada görsen ben koyucam ismi dedi..şimdi nasıl bir yol izlim eşimi ikna edim bilmiyorum...yardımcı olursanız sevinirim..
maşaallah canımteyzeleri bakin bu da benim minnak prensesimçok tatlılar yaa Rabbim kucagimiza almayi nasip etsin hayirlisiyla inşaallah
hayırlı olsunDayanamadım hastaneye gittim :)
Kızım geliyorrrrr :) :)
canım 20. haftada dinlemeye başlıyorlarselammmm kızlar sonunda bugün sağlık ocağına kaydımı yaptırdım 8 eylülde de 1.doz tetanosaşımı vurulacağım inşallah yalnız sağlık ocağında bebeğin kalbini doppler ile dinlemediler sizin dinlemişler miydi
canım eşimde var o sorun, kulak çöpü var ya onun pamuğunu çıkarıyor ve tırnağın batan kısmının olduğu yere hafif tırnağı kaldırarak koyuyor ve tırnağını uzun tutuyor, geçici bir çözüm deneyebilirsinDünkü yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar
ayak tırnağımı batmadan dolayı çektirmiştim geçen sene ama uzadı şimdi yine batıyo hamilelikte çektirebiliyomuyuz bilgisi olan varmı ona göre randevu alsam
canım bende aynı markayı kullanıyorum ama unutuyorum içmeyi bundan sonra unutmuycam:)Kizlar dr balik yagi kullanmaniz gerekip gerekmedigini sorun ben yaklasik 1 aydir kullaniyorum ve faydasibi gordum cunku bebegim 3 gun ilerdeyken kullanmaya baslsyinca7 gun one gecti nasip olursa dogumdan sonra emzirme donemindede kullanacam ben imom kullaniyorum ve cok memnunum keske ilk cocugumdada kullansaydim cunku ben balik seven biri degilim ve pek balik yemem sizlerle paylasmak istedim
maşaallah kızına canımMerhaba arkadaslar. Bugun kontroldeydik. Kızım 410 gram 27 cm imiş. Kocaman olduk artık.açmış agzını nasıl esniyo yavrum bi gorseniz.elleri ayakları hç durmuyo maşallah. Fotografını zor çekti doktorumuz.fotograf cekinmeyi sewmiyo galiba annesine çekmiycek bu konuda:) guzel bi kızım olucak Allahın izni ile. Yılbaşına kadar dogum gercekleşir ocagı beklemez dedi doktorumuz. Bekleyip gorucez :)
maşaallah kızınakizlaaaar biz de geldik doktorum gecen sefer kiz diyebilirim demisti bu sefer yuzde yuz kiz dedi :) cok sukur gayet iyiymis kizim 20 cm 267 gr olmus findigimmm :) veee bu da resmimiiiiz masallah alalim lutfen teyzeler
Eki Görüntüle 1220984
ellerimiz hep yuzumuzde en iyi fotografimizz
canım kilosu gayet iyi, bende ilk gebeliğimde iyi beslenemedim korkmagünaydın kızlar, sizlere bir kaç sorum olucak. 11 nisan sat tarihim ama geç döllenme olduğu için şu an 17. haftadayım gebeliğimin. 8-10 haftalıkken giyemediğim dar gelen pantolonlarım artık olmaya başladı 5 kilo verdim toplamda. besin değeri yüksek hiç bir şey yiyemiyorum ne et ne balık ne tavuk, sebzeyi bile günde bir tabak o kadar. hafif ve gebelikten öncesine göre az şeyler yiyerek günlerimi geçiriyorum. geçen cuma doktora gittiğimde 16+4 haftalıksın bebeğinde 178 gr dedi yeni yaptırdığım kan tahlillerine bakarak değerlerimin iyi olduğunu söyledi. et yemediğimi söyleyince de gyno ferro sanol verdi günde bir tane kahvaltıdan sonra ve portakal suyuyla birlikte içmem için. sizce bebeğimin gramı iyi mi sizinkiler nasıl ve benim gibi kilo almak yerine veren var mı? ayrıca süt yoğurt ayranda içemiyorum
maşaallah oğlunagünaydın s.a anneler bizimde bi oğlumuz olacak inş dün öğrendik bebeklerini gören hayırlı haberlerini alan annelere maşallah tebrik ediyorum hepsini kucağımıza almayı Allah nasip etsin burada çok fazla bulunamıyorum ama dönem dönem yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum çok şey öğrendim diyebilirim konu sahibi arkadaşımız Sıla çok özverilisin gerçekten çok teşekkürler hem 2 çocuk hem hamilelik hem herkesle tek tek ilgilenmeye çalıştığını gördükçe teşekkür ve takdir etmeden geçemedm rabbim hepimizin evlatlarını bağışlasın.Allah a emanet olun:)
canım sünnet iyi olur ilk oğlumda nasip olmadı ikinciyide şimdi yaptıramam daha bisiyle beraber olmasını istiyorum ama yeni doğanken en iyisibişey sormak istiyorum bu kordon kanı saklama ve yeni doğan sünneti hakkında ne düşünüyosunuz çok fazla araştırdım yeni doğan sünnetini tavsiye edenler çoğunlukta sizin yaşadığınız bi tecrübe var mı bi de kordon kanı mevzusu var saklamak 3000 tl civarında fiyatı çok yüksek geldi ama ilerde Allah korusun bi hastalık durumunda kök hücre gerekebiliyor bilemiyorum Allah ın işine mi karışmak oluyor çok kararsızım
canım kısa olmuş yarım saat sürüyorgünaydın kızlar. bende ayrıntılı ultrasona girdim bugün çok şükür sıkıntı görmedi doktor ama 5 6 dakika sürdü sadece zaman kısa geldi bana içime pek sinmedi gibi. eşim de denizliye gittiğimizde tekrar gideriz istersen dedi bi diyorum orda da gideyim bi diyeyim bebeğimde sıkıntı yok kurcalamayayım iki arada bi derede kaldım. kızım kıpır kıpır ama maşallah zıp zıp durmuyo yavrum
ne güzel canım maşaallah bir kız bir erkekgünaydın annecikler. hafta sonu giremedim hem evlilik yıldönümümüz vardı hem de ailecek pikniğe gittik geçmişi okuyamadım az sonra hepsini okuyacağım.Dün doktor randevumuz vardı sonunda kuzucuklarımın diğeride cinsiyetini gösterdi bir kız bir erkek allah izin verirse çok sevindik. bu arada ben ayrıntılı ultrasona girmeyeceğim zaten doktorum her seferinde detaylı detaylı gösteriyor. umarım herkes iyidir ben şimdi geçmişi okumaya gideyim
canım dinlenerek çık hızlı çıkmaSelam kızlar,
Tatil bitti dün işbaşı yaptım. İşler birikmiş, arada mesajları okuyorum ama kimseye bişey yazamıyorum. Üzülüyorum da lütfen kusura bakmayın. Telefon uygulaması daha kolaydı, yeni mesajda hemen uyarı geliyordu daha rahat takip ediyordum. Böyle zor oluyor.
Benim bir sıkıntım var sizde durum nasıl merak ediyorum.
Ofis merdiveni 27 basamak ve ben bu 27 basamağı çıktığımda kalbim kulağımda atıyor gibi gümbür gümbür ses duyuyorum. Telefonda nabız ölçer var bi ölçtüm 125, yerime geldim oturdum 2 dakika sonra ölçtüm 75. Böyle çarpıntı gibi oluyor. Var mı benim gibi olan kimse?
benimkide hem kasığı hem göbek deliğimi tepiyor dönüp duruyorBenim minik kasıklarıma doğru tepikliyo ortada sanki böyle ayakları mı acaba orda
oğlumun adı:) canım iyi düşün ne kadar emir duyduysam azcık huysuz oluyor:) oğlumda dahilofff ya su eylul 4 gelsede bebegimden iyi haberler alsam bide yuzunu cok merak ediyorum hastanede olucak ayrintili ultrason insallah yuzunu falan gorebilirim.oteki ogluslarimin ikisininde sadece yuzlerinin resimleri var ondayken doktorumun ultrason makinesi cok iyiydi bu sefer malesef makinesi yeni model degil doktorumun ayrintili goremedim daha yavrumu.bi tek ayrintili gordugum yeri pipisi oldu
isim konusunda hala kararsizimEMiR ismi gundemde suan bakalim yine karar degistirmessek
maşaallah sizeSlm nasılsınız kızlar.. Ben iyiyim merak edenler var ise
Saka bi yana cok yorulmuştum o aksam... Şimdide kardeşimin nişan telaşı pek giremedim..
Ama aklım burda
Aksam oldugundan pek fotolar belli olmamış.. 28 kişiydik.. Herkes resımde yok..malumresım cekınmıyorum modası
Nese kızcemin dogum gununden bi kaç ufak kareler
Eki Görüntüle 1221568 az önce ekleyemedim sanırım park yatağın resmi bu
kızlar diğer gruba yazdığım şeyi burda da paylaşıyorum belki oraya bakmayanlar vardır diye.
"Kızlar kolay gelsin. Daha kimse bişey almamış pek. İlk gebeliğimden kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle belirteyim tecrübeler tamamen kişisel oluyor. Biri ondan memnun kalırken siz hiç memnun kalmayabiliyorsunuz. Uygulamalar ve memnuniyet çeşitlilik gösteriyor kısacası. Siz de kullana kullana keşke şunu almasaydım, boşuna almışım, bunu iyiki almışım diceksiniz yaşadıkça ve kullandıkça. Ben yine de tecrübelerimden aktarmak istedim.
- Öncelikle ilk dönemde çocuk hareketsiz olduğu için ve sizin onu sürekli kucağa alıp kaldırmanız söz konusu olduğu için alt-üst takımlar çok kullanışsız geldi bana. Onun yerine tulum alın derim bol bol. Tulum çok pratik oluyor.
-İçine zıbın kesinlikle önermem. üste sıvanıyor tutarken vs hiç kullanışlı gelmedi bana. çıtçıtlı badiler süper. oğlum iki yaşına gelicek hala çıtçıtlı badi kullanıyorum ve çok memnunum. bol bol da çıtçıtlı kısa kollu badi alin.
- Renk tercihine dikkat edin derim. İlk dönem kaka vs dolayısıyla çok sık makine çalışıyor ama bebeğin kıyafetleri ayrı yıkandığı için benzer renklerde almaya çalışın. yani daha doğrusu birlikte atılabilecek renkler. altı yedi farklı renkte alınca birikmesini beklemek zorunda kalırsınız. aslında en sağlıklısı hafif renkler. lacivert siyah vs koyu renkler vücudu daha çok tahriş edebiliyormuş. krem ve soft renkler tercih etmek iyi olacaktır.
- çamaşır demişken doğumdan önce bebişin kıyafetlerini yıkayıp ütüliycez ya. dalanın granül sabunu var bebekler için ondan kullandım ben memnun kaldım ama bazı arkadaşlar tortu kaldığını söylemişti. o yüzden sıvı sabunları var dalinin bebek kıyafetleri için o daha hızlı durulandığından daha pratik olduğunu söylemişlerdi. aklınızda bulunsun.
- biberon ve emzik olayını abartmayın derim çünkü bazı çocuklar bunları almayabiliyor. ha alsın diye gidip farklı markalarınkini deneyip duruyorsunuz sonra o ayrı mesele ama genel olarak aventin emzikleri gerçek meme yapısına en yakın emzik olduğu için genelde bebekler kabul ediyormuş aklınızda olsun. benim arkadaşım aventin biberon setine milyonlar vermişti ve kızı biberon almadı o da çok acı olmuştu :)
- ilk aşamada battaniyeler varya kumaş onlar çok kullanışlı oluyor. dört-5 tane bulunmasında fayda var diyorum. yerinizde olsam doğrudan pamuk alırım çünkü tüylü şeyler alerji yapabiliyor. yünlü vs pek kullanılmıyor evler sıcak olduğu için. aldığımız herşey aslında pamuktan olsa süper olur.
- gelelim doğumun en önemli unsuru olan anneye :) anne genelde hastaneye kocaman bi bavulla gidiyor :)
çok abartmamak kaydıyla içindekiler genel olarak gerekli tabi ama herşeyi tıkıştırmayın derim. bebeğin ilk giyeceği takımı ayrı bir poşette koyuyorsunuz. bir tane de yedek takım. kendinize de bi yedek gecelik koymakta fayda var. doktorlar muayene ettiği için genelde pijama yerine gecelik daha çok öenriliyor. sezaryen olan arkadaşlar bile gecelik giymişti hatırlıyorum da. normal doğumda hastanelerin bazısı gazlı bez& pamuk veriyor. bazısı o hazır külotlardan almanızı istiyormuş. bu doğumda belli olur. önceden almanıza bence gerek yok. gerek olursa zaten doktorunuz söyler.
- çanta konusuna gelince, ben 70 lira vererek bi bebek çantası almıştım. elde taşıyosun. keşke o paraya gidip kendime bi sırt çantası alsaymışım. gerçekten en kullanışlısı o geldi bana. çünkü bi elle çocuk bi elle çanta olayı zor. asmak da imkansız omzunuza ağırlık tek bi yere düşüyor diye. o yüzden sırt çantasını akıl ettim edeli çok mutluyum. herşeyimi koyuyorum. oğlumu da kucağımda taşıyorum tamamdır. aklınızda olsun. gidip bebek çantalarına bissürü para bayılmayın.
- banyo malzemelerine gelince. kozmetik ürünleri tamamen ticari buluyorum. ilk dönemde ne almıştım sebamedmiş, yok johnsons mış. şimdi sadece dalan sabun kullanıyorum. içinizde heves olcağı için belki ilk dönem kullanırsınız yok banyo köpüğü yok kremi bilmemnesi ama doğalcı olmakta fayda var bence. pişik kremine gelince birçok markayı denemiş biri olarak bepantol diyorum. gerçekten çok iyi geliyor.
- bez konusuna gelince ilk dönem primanın şu pahalı bezlerinden kullandım. bi gün doktor gördü, içi lifli olanlardan kullanmayın dedi. premium care i atarak molfix e geçtim. kokmayan bez çok iyiymiş :) bez olayını kullandıkça görceksiniz. o yüzden stoklamayın derim.
Ne döktürmüşüm ha?! Sanırsın beş çocuk büyüttüm :)
Benden bu kadar. Sorunuz olursa beklerim. "
ben de balık aldım yapıcam bu hafta bi gün bakalım nasıl tepkiler vericekBende gecen hafta hisetmiyordum bikac sevdigim seyleri yedim tepki vermesi icin benimki baliga tepki vermisti
Aynisi dun bende de oldu ustelik merdiven falan da cikmadim kan hacmimiz arttigi icin oluyormus, yemek yerken nefes nefese kaliyorum bir de...Selam kızlar,
Tatil bitti dün işbaşı yaptım. İşler birikmiş, arada mesajları okuyorum ama kimseye bişey yazamıyorum. Üzülüyorum da lütfen kusura bakmayın. Telefon uygulaması daha kolaydı, yeni mesajda hemen uyarı geliyordu daha rahat takip ediyordum. Böyle zor oluyor.
Benim bir sıkıntım var sizde durum nasıl merak ediyorum.
Ofis merdiveni 27 basamak ve ben bu 27 basamağı çıktığımda kalbim kulağımda atıyor gibi gümbür gümbür ses duyuyorum. Telefonda nabız ölçer var bi ölçtüm 125, yerime geldim oturdum 2 dakika sonra ölçtüm 75. Böyle çarpıntı gibi oluyor. Var mı benim gibi olan kimse?
Kızlar hamile kaldığınızdan beri başınıza ani bi sancı girip sonra gittiği oluyor mu? Ne ki bu sancı gibi şey...sinizüt var bende migrene mi dönüşüyor olabilir ?
Peki sende ani kafaya girip iki saniye sonra filan giden sancı türü birşey var mı?Sinüzit yüz kemiklerindeki iltihaptır migren ise beyin damarlarındaki genişleme ve daralma sırasında oluşan baş ağrısıdır bende hem migren hem sünizit var inan bana sinüzitin migrene dönüşme gibi bir imkanı yok çübkü ikisi çok farklı şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?