Canım bende de geç döllenme var hamileliğin başında adet tarihiyle usg arasında 2 hafta vardı tamamlamaya başladı şu an 1 haftaya düştü doğumu adete göre hesaplanacak geç döllenme olsa bile tamamlıyormuş çünkü 9 nisan son adetim ama 15 nisana göre ilerliyor şu an bebek ona kafanı takma yani bebek sağlıklı olsun yeter ki
bende de gec döllenme var son adet tarihim 10 mart ama dr bebeğin gelişimine göre hesaplayıp onu 29 mart olarak kabul edecez dedi. 10 marta göre hesaplarsak 15 aralık 29 marta göre hesaplarsak 3 ocakta doğacak oğluşum. kafam karıştı şimdi hangisi
Kızlar kardeşimin nişanında elbise alacam ama çok pahalı yaaaa
bana artık pantolonlarımın hiçbiri olmaz olduolan üç dört parçayı evir çevir giy.. bir de her gün işe gelirken ben bugün ne giyeceğim derdi yok muu beni deli ediyorrr
İlk ayrıntılı usg'me girdim devlet hastanesinde. 3 dk baktı ve herşeyin mükemmel olduğu kararına vardı. Çok başarılı cidden :) 440 gram olmuş dedi ama pek inanamadım :) ölçümleri normal dedi. cinsiyet sordum. ne demiştik pek göstermiyo da dedi. hiçbişey demediniz dedim. arkası dönük ama kız gibi. 4 hafta sonra gel netleştirelim dedi. işim devlete kalsa doğururken öğrencekmişim demekki :) özeldeki muayenem de haftaya. inş kızıma dair daha düzgün verilerle aranızda olmak dileğiyle..geçmişi okuyamadım umarım herşey yolundadır.
selam kızlar. benim kuzum maşallah akşamları saat 9la 12 arası pek bi hareketleniyor. hatta dün akşam tekmelemeye başlayınca sırt üstü uzandım dışardan gözlemleyebilirmiyim acaba hareketlerini diye. o hareket ettikçe karnımda titreşimler oluyor. birde göbek deliğim düzleşip birden çukurlaşıyor. sonra bebişimiz birden toplanıyo toplandığı yerde küçük tepecik oluşuyor.eşimle hem çok güldük hemde çok heyecanlandık..
ilk gebeliğim olduğu için hissedemezsin diyor çoğunluk ama göbek deliğim hizasında bağırsak hareketi olamaz dimi. birde sizce normal mi gözlemleyebilmem bu haftalarda.
ben yarın vurulacam ya çok mu öyle etkisi ordan işe gelecem falan arabayla
benim doktor izne çıkmış bu ayrıntılıya kaç haftaya kadar bakılıyodu acep
Ayrintilidan ciktik kizlar uzuleyim mi sevineyim mi allak bullak oldum.. kizimin herseyi cok iyi yalniz beyincigimiz olmasi gerekenden iki santim küçük. 3 hafta sonra gelisimi tekrar izlenecek dua edin kizima saglikli olsun inşallah gelisimi normal haftasina gelsin
Yarın tetanoz aşısı olacaktım, doktora sorayım dedim, aşı olma gerekiyorsa imza at olmayacağına dair, ben yaptırmıyorum tetanoz aşısı dedi.
Kızlar bişey sorucam bebişlerin hareketini tam nerde hissedıyosınuz ben halen kasığımda yukarda hareket yok ama karnım baya göğsüme yaklaştı bebek aşağıdan aşağıdan tekmelıyo sizinkiler...
Günaydııınnn herkeseee.. Ayrıntılıya gidecek olanlar hyırlı haberlerle gelin inşallahhhh. Sılam hayırlı olsun arabanız canımm...
Günaydın canlarim :)
Hayırlı güzel haberlerini bekliyoruz canım ve tabiki bebis resmi de istiyorum
Dark sağolasın canım :)
Günaydın herkese sağlıklı hayırlı huzurlu bir gün olsun inşaallah
Kızlar yanlış anlamasın kimse sadece paylaşmak istiyorum, bazı bebek markaları israil malı ya da onu destekleyen firmaların kraft gibi nivea gibi ki bilmeden niveayı oğluma kullandım
Çoğu kişi diyor ne olacak herkesin kendi seçimi mesela ama en iyisi ariel çok güzel leke çıkarıyor diyor bende diyorum israilin öldürdüğü bebeklerin üstüdeki kan lekesinide çıkarıyor mu...
Eki Görüntüle 1232419 Eki Görüntüle 1232420 Eki Görüntüle 1232423
kızlar bebeğim dürtünce bana tepki veriyor.. tesadüf mü diye önce ayaklarının olduğu yeri dürttüm ben vurduğum sürece orayı tekmeledi sonra bakayım elleri ile yanıt verecek mi dedim dürttüm ayaklarını bırakıp elleri ile dürtmeye başladı.. bir deneseniz ya sizde de oluyor mu.. bu arada ismini söyleyerek konuşuyorum.. oyun oynuyor muş gibi. eşim çok şaşırdı , birazda korktu manyağa cevirdin çocuğu bırak dedi
Günaydın bacilar
Doktordan geldik, çok şükür ayrıntılıyı da sorunsuz atlattık darısı henüz gitmeyen arkadaşların başınaİyi dilekte bulunan canlar hepinizi öpüyorum...
Benim satla dollenme arasinda tam bir ay var onu nasil kapatsin kuzum 24 mart sat ve ben 20 mayista 3 4 haftalik hamile ciktim bayagi var arasi yani aman saglikli olsunda melegim.. yediklerim acaba etkilermi kizlar beyincik gelisimini? Balik yemeye gayret ediyordum ama ekstra hapa cevize falan da mi baslasam şu 3 haftada etki edermi acaba
hiç tamamlamadı hep 3 hafta geriden geldiktamamlama yapmadı mı hiç canım? bak ben 4 hafta 4 günlük öğrendim gebeliği adete göre 6+4 olması lazımdı ama sonra bir gittim 1 hafta tamamlamış 11+2 dedi... yani sen 3 ocaktan önce doğum yaparsın benim adete göre 13 ocak usgye göre 20 ocak doktorum 40 hafta tam dolarsa 15 inde falan olacağını söyledi
inş. gönlüne göre bişey bulursun canım
valla canım ben 10 haftalıktan beri hamile pantolonu giyiyorum sıkmasın çocuğu diye gene iyi idare etmişsin
canım benim doktorum 15 dk baktı tıp fakültesinde yaptıran arkadaşa 40 dk bakmışlar bende 23 haftamda tıpta tekrar baktıracağım seninle ter olmuş durumumuz :)
benimde kide öğlen başlıyor öğleden sonra akşama kadar devam ediyor gece uyuyor inş. doğduğunda da geçe uyur :)
günaydın yeni aşı oldum geldim yaparken hiç bişey hissetmedim hatta bitmiş bas canım pamuğu deyince fark ettim ama aksama ağrısı olabilir korkma diye uyardı.
canım 20 - 24 arası yapılıyor hatta bazı yerler 25 te de bakılabilir diyor
canım daha çok küçük bebişlerimiz daha önünde uzun yol var o zamana tamamlar gelişimini üzme sen kendini
valla benim doktorda tam tersi mutlaka git yaptır aşını dedi her doktor farklı
kasık ve son üç gündür göbek deliğimin hemen altında hissediyorum
günaydın canım
günaydın sılacık arabanız hayırlı olsun güle güle gezdir oğluşunu
dikkat etmek lazım diye düşünüyorum ama firmaları da iyi araştırmalı geçen gün tat ürünlerini yazmışlar komik geldi bana herkes ne dek getirirse yazıyor
kız dürtme çocuğu huzursuz etme annesi uyusun işte
günaydın
canım önce öbür mesajını almıştım sonra cıktığınızı gördüm maşallah size
Sabah tetanoz vuruldum kızlar
kan aldılar 4 tüp herşeye bakacaklar şeker guatr falan
İdrar da verdim iyi oldu sonucu alırım bi daha hastanede vermek zorunda kalmam idrar falan
Yeni sağlık ocağım eskisine bin basar temiz güzel ilgililer diğeri hiç güzel değildi soğuktu çalışanlar
kilomu da ölçtü 74.5 çıktım hamile kaldığımı öğrendiğim gün 79 kiloydum
sol kolumdan vurdu sağı çok kullanıyorum diye 2-3 gün ağrı yapar şişebilir dedi 2 ekimde 2. aşı için gel dedi
16 ekime de kontrol randevusu verdi
hiç tamamlamadı hep 3 hafta geriden geldikadet düzensizliğim vardı benim. yumartalığım tembelmiş. lisedeyken gittiğim dr cocuğun olmazsa panik yapma demişti. ilaç tedavisiyle hallolcak bişi demişti ona gerek kalmadı ama yumurtlama dönemim kaymış demek ki bilemedim
Ben artık kan vermek istemiyorum yaaaaaa
ocakta doğsun zaten minnoşum :) annesinin minnak tospağası küçümen yavrusu :) amaan doğru diyosun sağlıklı olsunlar da.Zaten adet düzensizliği olan kişilerde geç döllenme olayı oluyor.. biz pıt pıt 28de olmadığımız için adeti..
benimki de belki tamamlamaz kalan 1 haftayı ona çok takılma dedi doktorum bebek sağlıklı olsun yeter
ben bi en başta vermiştim mayıs ta bi de şimdi verdim arada sadece 2li için almışlardı 1 tüp
ocakta doğsun zaten minnoşum :) annesinin minnak tospağası küçümen yavrusu :) amaan doğru diyosun sağlıklı olsunlar da.
tr de de var sılam bundan hauck marka bende cok begendım ama kapanınca baya kocaman oluyor bırde 1400 tl dıyorlar vay arkadaş yasuan aklimdaki bebek arabasi esimde bende begendim ama hemen siparis vermicem daha zaman var koyacak yerim yok eve koysam ogluslar bebek gelmeden eskitirler arabayi doguma yakin daha guzel bi araba bulmazsam bunu alicam sanirim.fiyati 250 euro ayrica cok kullanisli ve guzel bi araba bakalim hayirlisi :)
Eki Görüntüle 1229648
Ah arkadaşım benim tiroid sorunum var her ay gidip veriyorum 4 tüp. Birde devlet hastanesine gidiyorum uzman doktor için Allah seni inandırsın 2 hafta geçti kan vereli sol kolum hala mosmor.
Birde bunun dışında kadın doğumcunun aldıkları var. Sömürdüler beni sömürdülerrr :)
4haftadır görmüyorum ogluşumu yarın ayrıntılı ultrasona girecem inş herşeyyolundadır ozaman bende bilirim neremde neresı var ya bilmekte kötü sen şimdi sagına yatsam kafasına geliyom dersen soluna yatsan ayağına :)) benim karnımda sürekli bir donüyor gibi bir hareket aradada pit put vuruyo elimi bacağımı neresı bilmiyorum ama dün gece hiç uyutmadı :)))Canim yarina insallah hayirli guzel haberlerle gelirsin .bende cok halsizim doktorum aradi bugun kan degerlerim hala dusukmus kan hapini duzenli kullan dedi zaten kullaniyorum ama bi turlu duzene giremedi malesef kan degerlerimsen demir hapi kullaniyomusun kullanmiyosan mutlaka doktoruna danisip basla halsizlige iyi geliyor canim :)
hahah erkek oldugu nerden belli olucak du bakalim hele 1 ay gecsin icinde neler olucak havaya ziplayabilirsin aniden gelen tepiklerle
benim diger ogluslar hic durmazlardi masallah buda oyle kipir kipirrr :)
Canimm subat annesi oluyorsun hayirli olsun bebegin :)
canim quinny markali bir araba icin bence iyi fiyati burda onlarin degerleri daha fazla hayirli olsun arbaniz alinmis alinmistir iyi gunlerde kullanin :)
oyy yesinler cok tatlilar hayirli olsun canim :)
canim bende oyleyim ya acayip acayip ruyalar goruyorum durmadann sabah uyandigimda aklima geldikce sok oluyorumm rabbim hayira cikarsin insallah :)
canim bagirsak hareketi falan olmaz artik bebektir o hissediyorsun yani bebegini :)
alimize masallah cok tatli cikmiss insallah ayrintilida da hersey guzel cikar canim :)
evet malesef artik bu aydan sonra ne yaparsak yapalim kilolarin onune gecmemiz imkansiz ben 1 ayda 4 kilo almisim her ay 4 kilo alirsamm yandigimin resmidir kii son aylarda bebek cok kilo aliyor suan aldigimizin cok azi bebek icin yuzde 90 i kendimiz icin bebek kendisi icin son aylarda kilo alirrr ...
olsun canim yinede hersey yolunda demis iyiki ayrintili ultrasonu ozelde yapicaksin artik orda ayrintili olarak ogrenirsin kizinin durumunu insallah :)
canim masallah bebegine bende sirt ustu yattimmi karnim bi o yana bi nu yana sallaniyor be tekmeledigi zaman disardan belli oluyor.ilk bebek olunca hissetmicen diye birsey yok bu bebegin duruuyla ilgili bi durum masallah seninkide kipir kipirki anne babasina kendini belli ettirip sevdiriyor :)yanliz birsey soyliyeyim bi bebek anne karninda nasilsa sonrada oyle oluyor suan hareketlerini az hissediyorum veya hissedemiyorum diyenlerin bebekleri sakin ve uysal bebekler olucak bizim gibi karnimizda bile kipir kipir olanlarin bebekleri ise doguncada kipir kipir yaramaz olucaklar yandim ben ucuncu eskiya geliyorrr :)
canim tetenoz asisinin suresi 10 yildir eger 10 yil icinde vurulduysan vurulmana gerek yok diye biliyorum doktoruna sanis yinede :)
canim ayrintili 24 uncu haftasina kadar yapilabiliyor yetirmiyorsa doktoruna baska doktordan randevu almani tavsiye ederim bu kontrol cok onemli cunki :)
canim icini ferah tut rabbimin izniyle bidahakine normal degerlerine gelicek insallah kizin ...
canim ultrasonun hicbir zarari yok bebege merak etme oyle olsa yapmazlar zaten doktorlar :)
masallah gobisine ben 1 aydir hamile pantolonu giyiyorum sakin sikan pantolanlar giymeyin artik bebek icin rahat kiyafetler giymemiz sart ...
canim karari sana birakmis doktorun bende yaptirmadim ne bunda nede diger hamileliklerimde :)
canim benim oglum tam sag tarafimda koltuk altimda kasigima yakin yerde kafasi var ordan elleriyle gobegimin biraz otesinden de ayaklariyla vuruyorr :) doktordayken gordum bende kafasinin sag gogsumun altinda oldugunu ondan beridir biliyorum artik nerden eli nerden ayagiyla vurdugunu yerim onun ellerini ayaklarini bi dogsun isircam bol bol :)
masallah mustafamiza canim desene bi yaramazda sana geliyorr varsin yaramaz olsunlar her haliyle seviliyorlar valla :)
gell 4 eylull gel son 3 gun az kaldii
canim bence hic sallanan yatak falan tercih etme sallamayada alistirma sakin ben hic sallamadim cocuklarimi yatagina koydugum gibi uyurlardi ne gerek varki bi bebek sen nasil alisirsan o sekilde uyur uyuma konusunda hic zorluk cekmedim uykusu geldimi nerde olsa uyurlardi benim yavrularim :)
hepsi guzel resimdekilerin insallah gonlune gore ayarlarsin yatagini.cocuk arabasi isindede israrci ol esinee eski arabayi kullanmayi kabul etme derim :)
sagolasin teyzesi insallah hepimizin evlatlari hayirli evlat olsunlar :)
Benimki balık gıbı kasığımda maşallah kıpır kıpırcanım beğendiğin beşik çok büyük değil zaten eğer beğendiysen alabilirsin ama ben park beşik taraftarıyım:)
maşaallah kuzuna, hayırlı olsun yeni evin
3 dk mı yom artık, maşaallah kuzuna
aynıyız canım:) gayet iyi bence:)
maşaallah canım nasıl hissedemezmişsin herkes çok biliyor,ilk gebeliğimde 12. haftada hissettim bunda 8. haftada içimde baloncuklar patlıyordu:) bebek harektini ayırt edebiliyorum çok şükür bebek değil diyenlere gülüyorum sanki gazı bilmiyoruz:)
bir hafta sürebilir
canım ilk gün olmuyor sonra çıkıyor ağrısı, sola yaptır işe engel olmaz yatarken zorlar sadece
canım benim arayı kapatır kızın üzülme bolca dua et, ultrason ölçümü çokta güvenilir olmuyor
canım yanlış anlama ama kraft israil malı
maşaallah göbeğine
aynen canım elbet üstesinden geliriz:)
canım hem göbeğimde hem kasığımda aynı anda oynuyor dik duruyor muhtemelen:)
canım büyüdü artık dik durduğunu düşün eli yukarda ayakları aşağıda oynuyor
o bebiş oluyor canım ilk öyle başlıyor sonra gelsin tekmeler balık kayar gibi kaymalar:)
siyah kuru erik tek geçerim
ah sılam benim emirim ilk 20 gün emdi uyudu hiç sıkıntı çekmedik ama gaz sancıları 20 günlükken başladı ve asla uyumadı hep ağladı kızardı bozardı, o dönem sallamaya başladık çok araştırdım gaz sancısına sallamak iyi geliyor sallandıkça çıkarması rahat oluyordu, dr da öyle söylemişti, 2 aylık oldu salıncak aldık yok sevmedi dikine sallanmayı sonra ana dizi aldık onda uyudu ama genelde kolumda ayağımda sallanmayı tercih etti, çingene beşik bile yaptırdık, ne hallere düşmüştük yanipark beşiğin sallanma aparatı vardı ama hoşuma gitmiyordu, o dönem otomatik sallananlar çok pahalıydı, şimdi tedbir olsun diye alıcam sallanan beşik ne çektiğimi ben biliyorum kuzum çok zor sallanarak uyuyan bebek ve kesinlikle alıştırmayla ilgisi yokmuş ben hep sallamıycam bebeğimi derdim, şimdi yine sallamam inşaallah gerek kalmaz bu sefer gazı az olurda rahat ederiz, oğlum bir buçuk yaşına kadar falan sallandı
arabayı aldırıcam sılam istediği kadar yok desin:)
güle güle kullanın canım hayırlı olsun, maşaallah beşi bir yerdelere
aynı tarihte giricez canım
Göbek deliğim orda arada bır gerilme hissedıyorum ağrı veren tepme yumruk kafa atmaları hep kasığımda yapıyo bnm oğlan yarın götürcrm inş saglıklı sıhhatlıinş. gönlüne göre bişey bulursun canım
valla canım ben 10 haftalıktan beri hamile pantolonu giyiyorum sıkmasın çocuğu diye gene iyi idare etmişsin
canım benim doktorum 15 dk baktı tıp fakültesinde yaptıran arkadaşa 40 dk bakmışlar bende 23 haftamda tıpta tekrar baktıracağım seninle ter olmuş durumumuz :)
benimde kide öğlen başlıyor öğleden sonra akşama kadar devam ediyor gece uyuyor inş. doğduğunda da geçe uyur :)
günaydın yeni aşı oldum geldim yaparken hiç bişey hissetmedim hatta bitmiş bas canım pamuğu deyince fark ettim ama aksama ağrısı olabilir korkma diye uyardı.
canım 20 - 24 arası yapılıyor hatta bazı yerler 25 te de bakılabilir diyor
canım daha çok küçük bebişlerimiz daha önünde uzun yol var o zamana tamamlar gelişimini üzme sen kendini
valla benim doktorda tam tersi mutlaka git yaptır aşını dedi her doktor farklı
kasık ve son üç gündür göbek deliğimin hemen altında hissediyorum
günaydın canım
günaydın sılacık arabanız hayırlı olsun güle güle gezdir oğluşunu
dikkat etmek lazım diye düşünüyorum ama firmaları da iyi araştırmalı geçen gün tat ürünlerini yazmışlar komik geldi bana herkes ne dek getirirse yazıyor
kız dürtme çocuğu huzursuz etme annesi uyusun işte
günaydın
canım önce öbür mesajını almıştım sonra cıktığınızı gördüm maşallah size
4haftadır görmüyorum ogluşumu yarın ayrıntılı ultrasona girecem inş herşeyyolundadır ozaman bende bilirim neremde neresı var ya bilmekte kötü sen şimdi sagına yatsam kafasına geliyom dersen soluna yatsan ayağına :)) benim karnımda sürekli bir donüyor gibi bir hareket aradada pit put vuruyo elimi bacağımı neresı bilmiyorum ama dün gece hiç uyutmadı :)))
İnş doğumdan sonra gece uyurlar :) yoksa 9 ay uykusuz bide dogum sonu uykusuz olursak çökerizMaşallah ne güzel benim de ağrı girip duruyor geceleri uyumuyor mu geceleri bu çocuklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?