2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Hanımlar merhaba. Dün ayrıntılı ultrasona gittik. Radyodiyagnostik uzmanı doktor uzun uzun baktı. Tek tek her ayrıntıyı anlatmadı ama tüm ölçümlerin normal olduğunu bir sorun görünmediğini söyledi. 40 dakikaya yakın bebeklerimi seyrettim. Parmaklarına kadar izledim. Sırt üstü, sağa, sola yatırarak ve oturtarak uzun uzun baktı doktor. Bol bol fotoğraf verdi. En son da bütün çekimi kaydettikleri bir DVD verdiler ki bayıldık eşimle. Ailelere birer kopya yapacağız. Onlar da çok merak ediyordu.
Yazılan raporla kadın doğumcuya gittik. O da sonuçlardan memnun kaldı. Bebeklerimin biri 25 cm 436 gr, diğeri 23 cm 336 gr olmuş. İkizlerde bu farklar olabiliyor, kabul edilebilir sınırlarda dedi doktorum. İlerleyen haftalarda fark devam da edebilir kapanabilir de dedi. İnşallah kapanır ve kuvöze gerek kalmaz ikisi için de.
Pipileri de o kadar net gördük ki 2-3 parça bir şeyler aldık. Bol bol gezdik. Daha önce bebek alışverişi yapmadığımız için bu konuda çok cahiliz. Bayramda Ankara'ya gideceğiz alışverişin büyük kısmını orda yapmaya karar verdik. Hem de kayınvalidemler bir şeyler almak istiyordu. Onların alacaklarını da seçeriz, evimize getiririz. Sonra da annemlere kalanları söyleyeceğiz. Bize pek masraf kalmayacak gibi.
O minnoslari yerim ben annesi, gule gule giysinler cicilerini,merak ettim simdi sizin ikizleriniz varya,hareketleri daha cokmu oluyor,dahami cok kipirdiyorlar acaba

hapsuruk oksuruk yoksa hemen bunyeni saglamlastirmaya bak canim. mandalina limon ye, yiyemiyorsan sularini sık ic, ihlamura bal ve zencefil karistir her gun 1-2 fincan ic, sabah kalkinca ve aksam yatmadan hatta firsat buldugun her an tuzlu suyla gargara yap enfrksiyon olmasin, aksam yatarkrn bogazini da sarip sicak tutmaya calis.. onerebileceklerim bunlar dikkat et kendine :KK66:
Cok tsk ederim canim :)

Ay Gözünüz aydın cnm çok iyi darısı gidecek olanlara :)
Teşekkür ederim. İnşallah doktora giden herkes güzel haberler getirir.
O minnoslari yerim ben annesi, gule gule giysinler cicilerini,merak ettim simdi sizin ikizleriniz varya,hareketleri daha cokmu oluyor,dahami cok kipirdiyorlar acaba
Tekil gebelik yaşamadığım için kıyaslayamayacağım tabi. Birinin ayakları sağ kasığımda, diğerininkiler sol kaburgamda. Süt içtiğimde, çikolata yediğimde her iki tarafta sağlam tekmeler hissediyorum. :) Arada eller de hareketleniyor galiba daha çok hareket hissediyorum.

Kızlar bende 4 kılo almısım... Kılo alanlarda kafasına takmasın... İstersek veririz kalan kıloları... Hiç önmli degil... Saglık acısından bi problem olmıcak sekılde dengelememiz lazım...

Günde en 2 lt su
Hareketli olmak evde olsa dahi
Meyve sebze tüketmek
Protein agırlıklı beslenme... Kurban bayramıda geliyo Allahın izniyle..
Yogurt süt ceviz balık yumurta bunlar önmli...
Normaldede cok önmli..
Ekmek cavdar ta tam tahıllı ekmek olursa süper olur..

Bunun yanında abur cubur fasfood
Hamır işi asırı tatlı yeme gibi alıskanlık varsa hemen kesmeye calısalım...

Bunlar hem bebek in hemde bizim in ömli şeyler...

Ben 1 senede bu şekılde dıkkat ederek 20 kılıya yakın kılo versim.. Şimdi istesemde abur cubur böle hamur işi bişi yiyemiyorun...
Cokta memnunum...
En önmliside su.....

Selam kızlar banada yardim edin 23 haftAdayim ve dusuk tehlikem var rAhim agzi 2cm e kadar incelmis annemdeyim ve yatak istirahati verdi doktorum sanırım dogurana kadar sorun suki yattigim ve hareketsiz kaldigim icin kAbizim ve tuvalette ayıptır ikinAmiyorum zaten bebek asadA napim kızlar bi akıl verin doktorum 32. Haftayı görelim yeter dedi Rabbim yardımcımız olsun cok üzülüyorum

Selam kızlar banada yardim edin 23 haftAdayim ve dusuk tehlikem var rAhim agzi 2cm e kadar incelmis annemdeyim ve yatak istirahati verdi doktorum sanırım dogurana kadar sorun suki yattigim ve hareketsiz kaldigim icin kAbizim ve tuvalette ayıptır ikinAmiyorum zaten bebek asadA napim kızlar bi akıl verin doktorum 32. Haftayı görelim yeter dedi Rabbim yardımcımız olsun cok üzülüyorum
Canım dayan biraz daha.. Sana dokunmıcak kabız yapmıcak bişiler ye...
Vallane dicemi bilemedim.. Kabzlık surubu rıca etsen drdan rahatlarsın belki...
Aşlh acil şifalar versın

Topiğin kilo rekoru bende olabilir, 54 ile hamile kaldım 24. haftada 63 kiloyum. Hayatımda hiç bu kadar şişmanlamadım ama hiç takmıyorum kafama, hamur işi falan yemeden aldım bu kiloyu ondan içim rahat, bebeğimi beslediğimi düşünmek rahatlatıyor:KK72:
Bende 9 kilo aldim cnm sormaaaa

Allahım sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi. Doktoruna danış bence, kabızlık giderici ilaç verirse rahatlayabilirsin. Dediğin gibi hareketsiz kalmak sıkıntı yaratıyordur. Allah yardımcımız olsun.

Canim benim allah yardimcin olsun insallah bende gecen ay kabiz olmustum doktora gittim hatta bana kepekli ekmek ye beyaz ekmek kabiz yapar dedi elna ye dedi lifli sebze ye cok cok gecmis olsun ama korkma kuzenimde son 3 ay hep yatti bebegi nirmal gununde dogdu yeterki doktorunu dinle...

Back
X