Hmm seninki farklıymış. Geçmiş olsun.bende hiç kasılma olmadı bu kramp bacağıma gerinirken girdiiiii ama böyle sanki kramp giren yere taş oturmuştu öyle olmuştu
Ben de karasızıııım.ahşap düşünüyorum ama hem kendi odasında hem yatak odasında olması gereksiz mi olur diye kararsız kaldım
Gelene kapıyı açmayalım mıAyrıca aklıma gelmişken yazayım kızlar dogumdan sonra hemen misafir kabul etmeyin mümkün olabildigince.Ben hastanede 3gün kaldıktan sonra eve geldigim gün misafir geldiBebegimde maşallah topluydu birazda geç dogmanın etkisiyle şişlik vardı tombul tombul yanaklar neyse bir yaşlı yengemiz sagolsun bebege bir baktı..kendini ufak tefek agrılar dışında iyi hisseden ben yarım saat sonra nefes alamaz oldum sanki gögüs kafesimin üzerine bir şey geldi oturdu..kendimi camdan atmak istiyorum nefes alamıyorum başladım ben aglamaya sebepsiz yere herkes şaşırdı sonra eşim aldı beni o halimle kışın ortasında arabayla dolaştırmaya götürdü...hatırlamak bile istemiyorum o günleri.Aman ne olur siz dikkat edin hiç kimsenin yaşamasını istemem yanınızdakiler sürekli dua okusun nazara karşı.O yüzden gelecek misafirler önemli degil sizden ve bebeginizden.
Benim de midem yanıyor valla süt içmekten başka çare bilmiyorum. Su da içiyorum yandıkça.Kizlar bugun cok midem yaniyor surekli ne yapicam ben
Bebek oynuyorsa iyidir sonuçta suyun içinde. Geçmiş olsun dikkat et.Kızlar ben yürürken yolda düştüm. Biraz karnıma da geldi çok korktum ağladım. Ağrım sızım yok şükür. Bişey yapmam gerekir mi?
Düştüm dersin tabii ki bakarlar.Acile gitsem tıp merkezine bakarlarmı ki? Evhamlandım sanki.
Haklısın canım... ama telefonla arayanlara güzel bir dille söylemek lazım.Zaten onların düşünmesi lazım aslında ama işte herkes aynı degil.Ben sadece yaşadıgımı anlatmak istedim çok zordu kimse yaşasın istedimGelene kapıyı açmalazım.Gelmeyin de denmez ki.
Misafire fazla ikrama gerek yok yiyip rehavet çöker çok otururlar sonraCanım ben yemeklik sulu köfte yuvarladım koydum poşetleyip.sigara böregi sardım, kete yaptım,mantı tarzışeyler yaptım yaprak sarması ....(isimlerini sordugunuz için yazdım kusura bakmayın) arada kendimi iyi hissettikçe az az yaptım,yapıyorumda..fırına atmak için elinizin alt8nda bulunsun diye köfte yapabilirsiniz patates köfte yapıyoruzya aynen yapın şekil verin aralarına strec film boşet koyup atın buzluga büyük kolaylık oluyor.Ben ilk dogumdan sonra kızımın kolik olmasından bırak8n yemek yapmayı açlıgımı unutup hastanelik olmuştum tansiyondan.çevrenizdekilerde sizi her şeyi becerir nasıl olsa diye yalnız bırakınca sonuç hüsran.hem sakın kendinizi yormayın ben anne de olurum evimin hanımıda diye hemen kalkmayın dinleninki bebeginize bakabilesiniz çevrenizdekiler düşünemiyorsa siz söyleyin yapsınlar sakın çekinmeyin benim gibi.Ben akıllandım ama 7yıl geçince
:) yok canım bunlar misafir için degil kendim için bebekten yapmaya vakit kalmıyor bazen o yüzden.Misafire fazla ikrama gerek yok yiyip reyüzden.Misagker çok otururlar sonra
Iyi yaptın tabii canım. Allah bizi ve bebeklerimizi nazarlardan korusun.Haklısın canım... ama telefonla arayanlara güzel bir dille söylemek lazım.Zaten onların düşünmesi lazım aslında ama işte herkes aynı degil.Ben sadece yaşadıgımı anlatmak istedim çok zordu kimse yaşasın istedim
Bana sormamışsın ama ben de cevap vereyim.Gelene kapıyı açmayalım mıGelmeyin de denmez ki.
Âmin canım çok teşekkür ederim :)) florürlü su varsa tr'de onlardan iç y da florür al. Benim dişlerim İpana reklamlarındaki gibi inci gibiydi ama geçen seferki hamileliğimde 4 dişimi kaybettim. O Yüzden bol protein kalsiyum ye yiyebiliyorsanve florür al. Çok geçmiş olsun(
Evet canım kol kemik bilek ağrısı gibi vücut Güçsüz düştüğü için heryerimiz ağrıyabilir. Kimilerinde ileride derece oluyor doğum sonraki bileklik bile takıyorlar. Magnezyum al..
Teşekkür ederiiimm:))
Aldırana kadar canım çıktı sağlıkla kullanırız inş :))
Canım idrarda yanma vs var mı? Ben hamileliğin başından beri çekiyorum malesef oluyor, idrar testi ve kültür ver istersen.. Çok geçmiş olsun..
Benim yüne alerjim bar o Yüzden elyaf olacak bir de pamuk aldım.. Bir uyku seti iki nevresim takımı aldım.. Yatak da tempur dan bebek yatağı aldık..
Canım sanırım evin Dubleks.. Ben şöyle Yaptım Odası'nı hazırladım.. Kendi odama pilli sallanan beşiklerden aldım. Alt kata da ablam bambu sallanan Beşik vermişti onu koydum. Taç linens nevresimlerde indirim var ve çok kaliteli. Uyku setine gerek yok gece yatacağı yere alırsın. Sonra zaten yatağın takımı oluyor gündüz uydururken battaniye ile uyutursun.. Ben tel uyku seti aldım daha da açmadım gerek olmadı yataklara..
Çok teşekkür ederim canımsana kutuları vereceğim sorduğum gün öğrendim arkadaşım faZla getirmiş Meğerse kendisine de almış karışmış, ondan daha yazamadım bilgi de veremedim kusura bakma olur mu faLa yokmuş yani, kendisine imiş kutular
Yok canım zarar vermez ben hamilelik başından beri serum tedavisi görüyorum.. Kum döküyorum vs.. Bir şey olmaz Allah'ın izniyle ..
Evdeki küçük valizi hastane için hazırlayacağım bebek çantalarına da baktım ama çok çirkinler yaaa:))bir tane beğendim onun da markasını bilmiyorum ama royal bebe de falan sarılıyor..
ahh ahh :)))
Ya kızlar hani boswerelım falan dıyoruz yok kadın cGıralım..amn ev pis kalsada olur.. Falan..
Ama arkadaslar herhangı bı rahtszlıgımız yoksa bı tehlıkemız yoksa neden temizliğimizi yapmıyoruz..
Bilmiyorum ama bn kadında cGırdım bi çok kez yıne peşindeydim jadının ve bnde onla beraber temzlıkyaptım.. İçime sinmedi..hersey dörtdörtlk olmaz ama en azından derli toplu olmasın mı..evde oturan bayanlar için diyorum özellkle hatunlar... Hareket ıyıdır.. Bni yanlış anlamayın ... Sadece yasadıgımız yerın temız olması önmli bunu hepımız bılıyoruz.. Cocuk dogunca zaten 2 3 ay dıp köşeyı bırak haftada bır süpürge acabılırsenız sevıneceksınız.. En azından dogum öncesı bı temizlik yapın ki içinz raht olsun... İlla tek yapmYın kardesınız annenız arkadaslarınız cagırın yapın..
Kımsenın agzına laf bermeyın.. Kendı annenız dahı olsa... Cok surse 2 haft surer parca parca yawas yawas yapsak... Ohhhh.. Kaldı 2 ay ondan sonra yada daha fazla..snra yap hazırlıgını ohh...
Dost var düşman var dikkatlı olup planlı bi şekılde yaparsak Allahın izniyle bişi olmaz
artık hiç birşeye dayanamıyorum . eşimden ayrılacakken . kızım babasız kalmasın diye düşünürken . kendi nefsime sevgime değil nefsime yenik düştüm birlikte oldum hamile kaldım . şimdi neler yaşadığımı annemden başka kimse bilmiyor. kocam olacak kişi eşyalarını toplayıp gitti. yine gelir bu 10 cu gidişi yada daha fazla sayamadım . şimdiki bahanesi de beni karısı olarak görmüyormuş. tek derdi çocuk doğduktan sonra çalışamayacak olmam . çünkü annemde bıktı bu adamdan ve benden çünkü evde sağlıklı düşünen kimse yok he rgün kavga hır gür. mecbur muyum çekmeye diyor. haklı . her evden gidişinde anası gelir şiz söylesiniz siz böylesiniz. sayar döker . dün yine geldi. saydı döktü en çokta evdeki kabını kaçağını çalkalıyorum diye delirmiş. hijyen sıfır tırlaklar mutfak tezgahında kesiliyor. el yıkamak yok heryer kirli toz içinde ve kirli küllüklerle dolu . offffffffff ne anlatayım nasıl anlatayım . şuan o kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi ve de suçlu. karnımdakinin suçu yok amam onu istememekten başka bir dua gelmiyor aklıma. ben napıcam napıcam
Günaydın güzel anneler
Sağ kaburgamın altında batma oluyordu dün artık acillik oldum tabi ki ilgisiz normal diyen bir dr ağrım için bir çözüm yok, nst ye girdim ultrasonla şöyle bir baktı üstün körü ağrıyan yerime bakmadı bile kan verdim normal dedi gönderdi neyse..
Dün pijamamı, geceliğimi sabahlığımı aldım iç çamaşırlarımı aldım, oğluma hastane çıkışı aldım, biberon emzik terlik dışında pek eksiğim kalmadı hamdolsun:)
Ablamlarda kargoyla yeğenlerimin cicilerini göndermişler yıkıyorum kurusun eklerim, nereye koyucam ben o kadar şeyi bilmiyorum ayırdığım şifonyer doldu, beşiğin çekmeceleri doldu:)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/photos/hastane-cikisimiz.1218020/
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...s/hastane-icin-pijama-gecelik-sabahlik.36245/
Eki Görüntüle 1275344
buda benim aldığım..
ben taçtan bi nevresim takımı aldım üç çeşit de kendim kumaş aldım bi nevresim takımı iki çarşaf takımı yaptırdım. fotoları yükledim ama yüklenedi mi bilmiyorum
Kendime hazırladığım liste kızlar
Hastane çantası Anne için:
2 gecelik
2 pijama
1 sabahlık
1 hırka veya yelek
4 alt çamaşır
2 atlet
2 sütyen (emzirme)
2 çorap
2 patik
eşarp veya taç( kapalı olanlar eşarp koyar)
terlik
hasta bezi
hasta alt serme bezi
tarak,makyaj malzemesi
havlu, kağıt havlu
diş fırçası,diş macunu
parfüm,rollon
göğüs ucu kremi
kirli torbası
hastaneden çıkarken giyilecek kıyafet
süt yapıcı çay
kuru erik hoşafı
Bebek İçin:
1 tane 10 lu hastane çıkış seti
2 tane beşli hastane çıkışı
2 penye battaniye
2 kalın battaniye
1 kışlık kundak
3-4 çorap, patik
5-6 tane ağız mendili
2-3 tane tek alt
2-3 iç zıbın
yelek ve hırka
alt açma örtüsü
tülbent
bebek bezi 10 tane en az
pişik kremi
3 paket ıslak pamuk mendil( uni baby)
emzik
biberon
kaşık ( süt olmazsa mama vermek için)
kirli torbası
port bebe hastaneden çıkarken kullanmak için veya ana kucağı
Ebeye vermek için ayrı bir şeffaf poşete bunları koyun ( karışıklık olmasın diye) üstüne ebeye verilecek yazın
Bir penye battaniye
Bir hastane çıkışı
İç zıbın
tek alt pijama
çorap
patik
yelek
kışlık kundak veya kalın bir battaniye
bez
ıslak pamuk mendil( bebeği siliyorlarmış bununla)
Kendinizin ilk giyeceği kıyafetleride hazır edin ayrı bir poşette üstüne yazın
bir gecelik
bir atlet
bir sütyen
bir hasta bezi
çorap
patik
hırka
canım bence sigara böreği en kurtarıcı olacaktır. ben bol bol yapıp koymayı düşünüyorum
hasta bezi buEki Görüntüle 1275764
hasta alt serme bezi bu Eki Görüntüle 1275765 evde de işe yarıyor kanama vs çarşafa geçmiyor
hasta bezini hastanede kullanıyorsunuz eve geçince ben bebek bezi kullanmıştım:)
Kızlar ben yürürken yolda düştüm. Biraz karnıma da geldi çok korktum ağladım. Ağrım sızım yok şükür. Bişey yapmam gerekir mi?
Canım ben yemeklik sulu köfte yuvarladım koydum poşetleyip.sigara böregi sardım, kete yaptım,mantı tarzışeyler yaptım yaprak sarması ....(isimlerini sordugunuz için yazdım kusura bakmayın) arada kendimi iyi hissettikçe az az yaptım,yapıyorumda..fırına atmak için elinizin alt8nda bulunsun diye köfte yapabilirsiniz patates köfte yapıyoruzya aynen yapın şekil verin aralarına strec film boşet koyup atın buzluga büyük kolaylık oluyor.Ben ilk dogumdan sonra kızımın kolik olmasından bırak8n yemek yapmayı açlıgımı unutup hastanelik olmuştum tansiyondan.çevrenizdekilerde sizi her şeyi becerir nasıl olsa diye yalnız bırakınca sonuç hüsran.hem sakın kendinizi yormayın ben anne de olurum evimin hanımıda diye hemen kalkmayın dinleninki bebeginize bakabilesiniz çevrenizdekiler düşünemiyorsa siz söyleyin yapsınlar sakın çekinmeyin benim gibi.Ben akıllandım ama 7yıl geçince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?