bizimki hiç kokmadı canım şükğrler olsun sirkelş su iyi gelir diye biliyorum bendemobilyaları eve gelen varmı kızlar bizim bugün geldi bayağı kokulu,eşime bir duru suyla sildirdim,yarın bir elde ben silerim,ama bu koku nasıl gider acaba,hergün cam açıcam artık,bide bugun reklamlarda balık kızartıyolar,febreze diye bir oda sprayi sıkıyolar komşu gelıyo gözler bağlı güya kadın hiç koku almıyo aa dio çiçek kokuyo :))) olmadı ondan alıp ara ara sıkayım bakalım faydası olcakmı
Bu karin catlagini napicaz kizlar..catlamasindan gectim cnm cok aciyo resmen yortildigimi hissediyorum. .krem yah bebe yagi kullanmaya basladim ama hic faydasi yok sanki..ne onerirsiniz napsam bilemedim ben ya
ya kötü olur diye korkuyorum siliyim bari içi toplanırsa birşeye yaramazŞu saat oldu oglum kıpır kıpır uyuyamıyorum...ulan veled dunyaya gelince zaten uyutmıcan.. Ayyyy cok kasılıyo karnım...;(
Nefes almkta zorlanıyorum..
Kızlar aldogınız yaptıgınız seyler cok gusel.. Rabbim gule gule kıllanmak nasip etsın..
Gecelik pijama takımı esoföan takımı alırken üst bölümün fermuarlı dügmeli hiç olmadı gögüs altı hizasına kadar dügmeli cıtcıtlı tercih edin ... Bebek emzireceksiniz unutmayın.. Daha kullanıslı olur.. Tamamen üst bölümü acmaktansa dügmeleri cıtcıtları acarsınız daha tertipli olur..
Hasta bezı evet cok lazım oluyo ama bn söle yaptım öle bez gıbı takamadım rahatsız oldum.. Bi arkadasım fikir verdı saolsun bebek bezlerıde olabılır bu lastıklı iki kenarından kesip kullandım cok dha rahat oldu ped gibi..
Cantalarınızda olmassa olmazlar bitanesi gögüs ucu kremı olsun.. İlk emerken ve bi kac ay ihtiyacınız olacak...
Bu aralar bol bol nefes egzersizi yapın.. Netten hatta arastırabılırsonız..nefes ve ıkınma yöntemi diye..
Ben bu beşigin bebek korumalıklarınıda yıkıcam.. 30 derecedekısa program ve düşük devirde bozulurmu bızulmaz mı bilmiyom ama o şekılde kullanama.. Tozar bizede gözükmez sonucta tekstıl ürünü..
Yıkamıcalsanız cırpın bol bol
...
Ben artık nihayet çalışmalara başladım.
Bunlar mevlütte dağıtılacak lavanta yastıkları olacak. Bohça yapacaktık ama olmadı kumaş kalın geldi, bizde yastığa döndük.
Kumaşı ıslak kadife ve sayısı 150 adet olacak.
Kumaşı kestim, kesimi de uzun sürdü.
Vee bu akşam 150 tanesini de makinede diktim. Şimdi sadece içlerini silikon ve az lavantayla doldurmak vede süslemelerini yapmak kaldı.
Onun içinde annem ve ablam gelecek inşallah.
Bende ufaktan diğer süslemelere geçebilirim böylece.
Hee birde Hoşgeldin Mustafa yada benzeri bir yazı basılacak ve takılacak.
Eki Görüntüle 1286868 Eki Görüntüle 1286869 Eki Görüntüle 1286870 Eki Görüntüle 1286871 Eki Görüntüle 1286872
ankara değil ama diyarbakır memorialda yapan arkadaşlarım var hepsi de prenses gibi doğum yaptıklarını söylüyolar bende memoriala gidiyorum şuan için yararlandığım hizmetten ve gördüğüm muameleden memnunumAnkara memorialde doğum yapan tanıdığınız var mı ya da doğum yapmayı düşünen kimse?
Ben hastane arayışındayım da bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. :)
Bilgi için teşekkürler canım. Son sözü doktorum söyleyecek.ankara değil ama diyarbakır memorialda yapan arkadaşlarım var hepsi de prenses gibi doğum yaptıklarını söylüyolar bende memoriala gidiyorum şuan için yararlandığım hizmetten ve gördüğüm muameleden memnunum
canım ondandır takviye alya bu aralar benimde bacağım ağrıyo gece uykuda sağada yatsam solada yatsam dizim ağrıyo üzerine yatıyorum.uyku dönüşlerinde ağrıyı hissedince bende mecburen sırt üstü yatıyorum.Acaba magnezyum eksikliğinden kaynaklanabilir mi?
canım kıyafette kalan sabon tozu değil granül olanlar dalan roxy en güzeli bence, ayrıca iki kere duruluyorum ben bebek kıyafetleriniKızlar hava böle bi rehavetli bende öleyim...
Ayyy yatasım var hep.. Ama olmuyı..
Dalan roxy mi alayım bende.. Dalin mi bilemedim.. Ya sabın tozunun kıyafetlerde kaldıgını duydum....
Arkadasımın bi dr da kendin neyle yıkıyosan onuda ole yıka demiş.. Sacma geldi...hiç olmadı hacı şakir beyaz sabunu rendeleyim suda eritir camasırları onunla yıkarım..
Bu hafta oglusumun dolabını hazırlamam lazım artık..
Oglum masallah 24 saatin 20 si hareketlidir heralde..
Hihi
Arkadasım geldi şimdi bi kahve içtik..ohhhhhh...
pamuk canımkızlar merhaba halımızı da almış bulunmaktayız şükürler olsun cumartesi teslim edicekler kesme halı aldık 300 tl ye kapattık ama bizim bütçede hal kalmadı yine açıldık
yorgan alıcaktım bugün ama pamuk mu iyi elyaf mı iyi karıştırdım
elyaf vardı yataş a baktık 50 tl fiyat çok ince geldi bana ama
iyi olan hangi yorgandı kızlar
fiyatlar nasıl yorganlarda
canım istediğim doğumu yazmışsın ah ah diyorum sezaryen olmak zorunda olan buna mahkum edilen bir anne olarakBende geldim iyi geceler hanımlar
sezin_uk sezincim ben çalışma durumunda izin durumlarını bilemiyorum, doğumdan kaç ay sonra işe başlayacaksın şimdi?
3 ay sonra bakıcı demişsin, çok erken değil mi? Birde 37. haftaya kadar nasıl çalışacaksın yaa çok zor olmayacak mı
Ben yarın Allah nasip ederse 30. haftayı bitireceğim. Bugüne kadarda öyle elle tutulur rahatsızlıklarım olmadı.
Ama ağırlaşmak ne demek atık anladım. Bugün Arapça kursuma gidip gelmek, eşimle birlikte eşime ayakkabı bakmak için çarşıda dolanmak mahvetti beni. Merdiven rahatlıkla çıkıyordum şimdi çıkamıyorum 3 basamakta bir dinlenir oldum.
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim, gerçekten çok zor olsa gerek
@Mrssuperfine canım şu doğum meselesiyle ilgili sana hala yazacağım nolur kusuruma bakma çok geciktim.
Hayranlıkla yapıyorum araştırma "Keşkesiz doğum", "Ten Tene Temas" "Doula" yani özetle gerçek normal doğum.
Ama bu şekilde doğum için eğitim alan doktor ve ebe sayısı şu an çok sınırla sayıda. Ve böyle doğum Türkiye'de hayalinde ötesinde.
Yani aslında hayal değil elbette ama, bunun için idealist doktorlar olmalı, ebeler olmalı. Benim sağlık ocağındaki kendi ebemi bile öldürebilirim o kadar umursamaz o kadar gıcık...
Bununla ilgili çok sözüm var çok isteğim var ve çok cesaretim var..
Aslında normal doğumun sancısını bile merak ediyorum, yaşamak istiyorum, göbek kordonumun hemen kesilmesini istemiyorum, bebeğimi ilk kucağıma ben alayım istiyorum, hemen emmesini sağlamak istiyorum.
Normal doğum çatal denilen o nefretlik koltukta değil, hafif karanlık bir odada istediğim şekilde ıkınarak olsun istiyorum.
Çünkü Keşkesiz doğum doktorunun dediği gibi; annede bebekte özünde doğumu biliyor. Anne ne yapacağını, bebek ne yapacağını biliyor.
Rabbimin mükemmel yaratma sanatı işte. Ama müdahale ederek doğumu bambaşka saçma sapan bir şey haline getiriyor doktorlar, hastaneler..
Neyse sözün özü ben sezeryan yapmak durumunda kalacağım, hem tüp bebek hem bizim özel hastanede doğumun karşılanması vs için, hemde keserek biçerek yapacakları doğum için 5-6 bin lira vermek istemediğimden dolayı.
Ama cumartesi randevum var ve doktorumla konuşacağım, bebeğimin doğumdan hemen sonra yanıma verilmesi, bakım giydirme vs diye asla uzaklaştırılmaması, ve giydirildikten sonra dışarda bekleyen yakınlara verilmemesi, kesinlikle benimle kalması konusunda. Birde doğuma mutlaka eşimin ve ablamın da girmesi konusunda.
Bakalım belki sezeryan her ne kadar keşke dedirtecek bir doğum olsa da ben olabildiğince "Keşkesiz sezeryan" yapmak için çaba sarf edeceğim. Böyle bir yazısı da vardı
Çok uzun yazdım kızlar okuyanlar hakkını helal etsinler, düşüncelerimi özelden paylaşacaktım ama sizde "Keşkesiz Doğum" nedir araştırın diye buraya yazmak istedim.
ayyyy bayıldım süper olmuş bu canım maşaallah sen bunun satışını yap benceMerhabalar kızlar. Kapı süsümde sona yaklaştım.Bitince paylaşayım diyordum ama dayanamadım
çok güzeller canımCumhuriyet bayramimiz kutlu olsun kizlar. Bunlar da benim hastane kapi susum ve hastanede dagitacagim sabunlarim olcak insallah. Rabbim herkesin gonlune gore gonlunden geceni nasip etsin saglikla insallah
geçmiş olsunSlm kızlar çok hastayım burnum tıkalı öksürük halsizlik mahfoldum dua edin bana ve bebeğime ne olurbebeğim etkilenmez inşallah ne ilaç verdi doktorlar ne bişey ya çabuk iyileşsem bariii offf çok kötü ...
hepsini yıkadım ben canımKizlar bugn uyku setim geldi cok sevdim,cok kaliteli cikti,carsaflari tabiki yikancak ama su hani yatak yan korumaliklari varya icinsunger varmis gibi oda yikancakmi ,sizler ne yaptinuz yikadinuz mi
canım güzel tercihler hasta bezi ve yatak örtüsü selpağın olduğunu bilmiyordum bende alıyım artık özellikle yatak örtüsü evde çok işine yarayacakBenim ve oğlumun malum hijyenik ihtiyaçlarımız :)
Eki Görüntüle 1286507
canım güzelmiş bende kendim yapıcam inşaallah bu tarz bir şeyCanim bende bundan yapmak istiyorum
Senden cesaret aldim simdi
Zibin dediğin yandan baglamali iç camasiri demi?
Canim o ise göbek dusene kadar giyiyormus. Hastane cikiasinda cikiyor 1 tane. 1 tane de yedek al tamam.
Göbek 1 hafta 10 güne kadar düşüyormuş sonra citcitli badi kullanisli oluyirmus.
Sabahlik polar gibi daha yumusak cok sevdim 35tl pijmada icine takim oldu oda 45
çok güzellerBunlara esoan takimi ve baska bi pijama takimi hastanede onceki yuklediklerimi kirmizi kurdaleli tacima giyerim bunlarda evde lazim olur bi tanede dugmeli var terleme cok oliyor dogum sonrasi degistirirm sik sik
canım korkma olur göğüs ucunu sıkma oynamaKızlar, iyi akşamlar. benim bebiş 29+2 haftalık. az önce meme uçlarımda bir sızlama oldu. bir baktım sıvı çıkıyor ucundan. sütün gelmesi için çok erken değil miyardım edin lütfen.
Gece kuşunuz geldiiii
Bunların hepsi eşimin vardiyalı çalışmasından oluyor
Biz bugün çoook bir gün geçirdik kocitimle.
Sabah arkadaşlarımızla kahvaltıya gittik, eşime ayakkabı almak için gezdik yine aldık çok şükür bu sefer
Kanz da indirim vardı Mustafama 0-1 aylık kadife kolsuz tulum aldık 15 liraya
Sonra eşimle yine yemeğe gittik.
Sonra eve geldik ben uyudum, eşim yemek yaptı, yarın akşam için yapmış uğraşmayayım diye
Ahh ahh eskiden daha çok evdeydi ne çok yemek yapardı, iş yapardı, iş değiştirdiğinden beri çok yoğun çalışıyor.
Şu 2 gün tatildi eşime hemen eski formuna döndüBu arada sever yemek yapmayı, yeni evlendiğimizde benden iyi yemek yapıyordu
sezin_uk sezincim aldıkların ne güzel. Selpak'ın yetişkin hasta bezi olduğunu hiç bilmiyordum.
Büyük marketlerden mi aldın acaba. Bence de yandan cırt cırtlı olması çok iyi olmuş. Bende ondan bakayım, hem bakım örtüsü hemde bez. Çok iyi oldu bunu gördüğüm. Bu arada süt pompanız hayırlı olsun, bol bol sütün olsun inşallah.
Ama biraz pahalıymış yaaPara harcamaktan gına geldi, artık her şey batıyor bana
@hihami harika olmuş harika kapı süsü daha bitmeden bayıldım. Bakalım ne kadara mal olacak, biz dünya kadar para verdik
@papaya09 çok teşekkür ederim canım. Bizde zuzu modelini çok sevmiştik, ama özellik bakımından bunu seçtik.
İnşallah yaptırdığın istediğin gibi olur içine siner. Ama ben yaptırırsan foto isterim mutlaka
@zafergul çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inşallah.. Hastalık çok zormuş hamileyken
Nego nabersin özledim seni
canım tatildiya eşim evde olunca onla zaman geçiriyorum giremiyorumEflalim hiç ugramadın bugun bişimi oldu scaba......
Ben artık nihayet çalışmalara başladım.
Bunlar mevlütte dağıtılacak lavanta yastıkları olacak. Bohça yapacaktık ama olmadı kumaş kalın geldi, bizde yastığa döndük.
Kumaşı ıslak kadife ve sayısı 150 adet olacak.
Kumaşı kestim, kesimi de uzun sürdü.
Vee bu akşam 150 tanesini de makinede diktim. Şimdi sadece içlerini silikon ve az lavantayla doldurmak vede süslemelerini yapmak kaldı.
Onun içinde annem ve ablam gelecek inşallah.
Bende ufaktan diğer süslemelere geçebilirim böylece.
Hee birde Hoşgeldin Mustafa yada benzeri bir yazı basılacak ve takılacak.
Eki Görüntüle 1286868 Eki Görüntüle 1286869 Eki Görüntüle 1286870 Eki Görüntüle 1286871 Eki Görüntüle 1286872
canım ondandır takviye al
canım kıyafette kalan sabon tozu değil granül olanlar dalan roxy en güzeli bence, ayrıca iki kere duruluyorum ben bebek kıyafetlerini
pamuk canım
canım istediğim doğumu yazmışsın ah ah diyorum sezaryen olmak zorunda olan buna mahkum edilen bir anne olarak
sezaryen sonrası bebeği yanında tutmaları zor canım çünkü ameliyathane soğuk oluyor ve dikişlerin en az 30 dk sürüyor yani bebişin o ortamda üşürben hala normal istiyorum ilki zorunlu sezaryne oldu ama yapacak dr lar hep büyük şehirlerde
ayyyy bayıldım süper olmuş bu canım maşaallah sen bunun satışını yap bence
çok güzeller canım
geçmiş olsun
hepsini yıkadım ben canım
canım güzel tercihler hasta bezi ve yatak örtüsü selpağın olduğunu bilmiyordum bende alıyım artık özellikle yatak örtüsü evde çok işine yarayacak
canım güzelmiş bende kendim yapıcam inşaallah bu tarz bir şey
çok güzeller
canım korkma olur göğüs ucunu sıkma oynama
maşaallah diyorum eşine:)
canım tatildiya eşim evde olunca onla zaman geçiriyorum giremiyorum
ama ama çok güzel olmuş bunlar marifetli hatun seni bayıldım eline sağlık, benimde canım sıkılıyor bu aralar alsamda süs malzemelerini bir şeyler yapsam artık
Selam annikolar,
Çalışan annelere (devlet hariç) bir bilgi vereceğim. 6331 numaralı iş kanunu uygulayan işyerlerinde gebe çalışanların günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamayacağı hükmü var.16 Ağustos 2013'te bu maddenin de olduğu bir yönetmelik yayınlanmış resmi gazetede, bakabilirsiniz. Bizim şirkette uygulanmıyor, ben de biraz sinir oldum bu duruma, az önce gidip dilekçe verdim faydalanmak istiyorum diye. Çünkü günde 10 saat buradayım, bir saat öğle tatili düşünce 9 saat çalışmam var. Bazen gerçekten zor oluyor. Eve pelte gibi gidiyorum.
Benim gibi 7,5 saatten fazla çalışan varsa faydalanabilir diye paylaşıyorum.
hayırlı olsun canm :)Kızlar merhaba benide yazın listeye ya benimde bir kızım olacak inşallah ocağın sonunda...
Günaydın kızlar.
Bir şey soracağım size; bir kaç gündür vajinamda bir sancı var. Bebek sanki aşağı tarafa baskı yapıyormuş gibi. Sizde de ağrılar başladı mı? Bu yalancı sancı mıdır?
herkese günaydın anneler :)
dün eşimle yatak odası, banyo ve bebek odasını temizledik dip köşe camların içten tozunu aldım oda yeter zaten hergün yağmur yağıyor batıyor yine bugünde mutfak ve salon var sırada bi odayı bugün bir odayı yarın yaparım sanırım yavaş yavaş artık ağırlaştım bel ağrılarım oluyor bünyem kaldırmıyor bebek rahat bırakmıyor eğil kalk huzursuz oluyor oda
bugün anne eksiklerini araştırıp tamamen kenara yazmayı düşünüyorum haftasonu da tamamlarım eksikleri inş rabbimn izniyle
son aya eksiksiz girmek istiyorum herşey hazır bu bir ayda çantaları dalan tamamen halldeip hazırlıamam lazım ve zaman çok çabuk geçiyor
Günaydın kızlar.
Bir şey soracağım size; bir kaç gündür vajinamda bir sancı var. Bebek sanki aşağı tarafa baskı yapıyormuş gibi. Sizde de ağrılar başladı mı? Bu yalancı sancı mıdır?
öyle canım ilaç alamıyoruz zor oluyor
canı yıka yerleştir, ben şifonyere yerleştirdim üstlerini örtüyle örttüm tozlanmasın diye
çok şükür canım
geçmiş olsun inşaallah sıkıntı yoktur
ayy şu bilmem iş yerindekiler yok onun karısı bunun bu su örnek verilmiyor mu deli oluyorum gerçekten deli!! Elalemin lafına inanırlar eşlerininkine inanmazlar!!
kız evdekiler akşama kadar yatıyor mu evin işini kim yapıyor
geçmiş olsun canım
canım çatın genişliyor normal
canım ne güzel yazmışsın ben aynen o dediğin haldeyim naz niyaz nerde
canım hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla büyüsün normal olmasına çok sevindim
maşaallah gayet iyi
canım eşin gittiği için üzgünsün ama salma kendini lütfen tek zor tabi ama tek değilsin içinde bir can var
yerim senin tepik canını
geçmiş olsun canım
ayy çok güzel canım odanız çok beğendim güle güle kullanın
olur tabi canım çok satılan bir model
bende ruyamda sureklı erken doğum yapoyorum bilinçaltımız saçmalıyo su sıralar :sGünaydın herkese canlar
Bugün pek keyifsizim
Psikolojim bozuldu herhalde benim sürekli rüyamda kızımı emziremediğimi görüyorum
Ya bakamazsam bebeğime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?