Çoğumuzun öyle döner o merak etmemeraba ıyı aksamlar hanımlar.gecen hafta gıttıgım kontrolde doktorum bebegın ters durdugunu soyledı yanı makat durus.varmı bu durumu yasayan.donermı yada degısmezmı 31.haftadaym
ben civilden aldım çok memnun kaldım fiyatlarda uygunkızlar yardım edin lütfenpark yatak arıyorum kararsız kaldım. hangi marka alayım sizce? almış olanlardan ya da bu konuda tavsiyesi olanlardan cevap bekliyorum..
doner tabikide. Bende yakın zamanda gittim doktora bnada ters duruyor dedi donermi diye sordum tabi canim doner daha dedi .meraba ıyı aksamlar hanımlar.gecen hafta gıttıgım kontrolde doktorum bebegın ters durdugunu soyledı yanı makat durus.varmı bu durumu yasayan.donermı yada degısmezmı 31.haftadaym
canım pleksi harf diye araştır istersen nette çok var ben hep rastlıyordum bir de birgün Eminönü çıkartması yaparsan havuzlu han da toptancı olan bi dükkan var köşede kaldığı için keşfedilmemiş orada da her şey var....nerden bulurum acaba hiç görmedim ben buralarda nette falan varmı acaba araştırıyım
Ala ala, ben böyle bilmiyordum hiç:) hemen muhasebeciyi arıyorum o zaman :))işveren ödemiyorki,olurmu devletin annelere olan ödemesi bu,süt parası ile birlikte 4 bin liraya yakın para devlet sana tahsis ediyor,iş yeriyle alakası yokki,sigortaya da ara vermiyorsun,doğum izni senin hakkın,işe gitmiyorsun o sürede de ssk yine ödeniyor
Canım biz uygun fiyatlı graco aldık iki kademeli üst ve alt gayet de güzel. Hemen katlanıyor çok pratik gerçi hepsi öyle midir bilmiyorum ama travel bes diyorlardı bu modeline.. 150 tl falan..kızlar yardım edin lütfenpark yatak arıyorum kararsız kaldım. hangi marka alayım sizce? almış olanlardan ya da bu konuda tavsiyesi olanlardan cevap bekliyorum..
Çok ciciler canım kıyafetlerden önce süsleri almışsın sen de benim gibi:) insanın içi gidiyor :))Merhaba kızlar.. bugun oglumun ilk alışverişini yaptık :) gez gez cok yoruldum yaa.. bacaklarm cok agriyo ama cok mutluyum :) daha hic bisey almamistm yavruma.. hastane cikisi battaniye filan aldik bide kucuk kucuk seyler ya baktikca bakasi geliyo insaninyarin siparis ettigim bebek sabunlarim geliyo insaallah. Siparis verdigm bayan fotosunu gndrrdi. Buraya yukleyeyim bakalm begenicek misiniz :)Eki Görüntüle 1290371
Ahh annem annem güzel annemkızlar annemden uzakta olmak çok kötü bir duygu hamile olunca daha da anladım bunu çok ihtiyaç duyuyorum aileme eşim benim herşeyim ama çok zor
İyi akşamlar kızlar, hepiniz iyisinizdir inşallah.
Sık idrara çıkma yaptıktan sonra bile hala varmış tuvaletim varmış gibi hissetme bende de var. Enfeksiyondan olduğunu sanmıyorum.Pinking Tree ın dediği gibi 3. vedee son trimester alametleri Şimdi bile yataktan zor kalkıyorum, doğuma yakın ne modeller çizeğiz acaba
sezin_uk canımm madagaskar rafyasıymış hee ismi. Çok hoşuma gidiyor o tarz süslemeler. Mesela hediye paketlerinde kese kağıdı gibi samanlı kağıtla sarıp, bu dediğin rafyayla bağlayıp mühür yapıyorlar ya üzerine çok hoşuma gidiyor.
Ben satenli matenli süslüyorum ama bunlara da bayılıyorum. Bebişin cicileri nasıl hayal kurduruyor insana değil mi
@babyforwe kapı süsü çok güzelmiş, çok sade çok şık. Amasezin_uk ve Pinking Tree nın da deiği gibi keçe değilde hazır harfler bulabilirsen çok güzel olur gerçekten.
Bu arada biz dün kontrolümüze gittik. Çok güzel geçti elhamdülillah. Her şey yolundaymış. Mustafamız göz kırptı bize videsounu da aldık bu sefer
Oğluşum 1300 gr olmuş, tam boyunu söyleyecekti ki laf karıştı araya, sonra bizde kendisi de unuttuHalbuki ennnn çok onu merak ediyordum nedense
Testisleri inmiş, idrar deliği de penisinin tam ortasındaymış. Eğer bu yanda olursa ameliyat gerekir doğduktan sonra dedi.
Erkek anaları doktorunuza gideceğiniz randevuda testislerinin inip inmediği sorun, önemli bir konuymuş
@eflalim canım sordum doktoruma bebeğin yanımda kalmasını istiyorum doğumdan sonra diye.
Neden dedi karışır diye mi korkuyorsun dedi, Hayır dedim yakınlık kurmak için, alıp giyindirip dışarı çıkarılmasını istemiyorum. Ameliyat sonuna kadar benimle kalmasını istiyorum dedim.
Tamam dedi
Dedim olmaz öyle şey diyorlar amliyathane soğuk vs diyorlar dedim. Doğru tabi ki ameliyathane soğuk normalde ama hallederiz merak etme dedi.
Bebek çıkacak karından, bana gösterecekler, doktor muayenesini yapacak, hemşireler temizleyip giydirecekler ve bir bebek hemşiresi yanımda tutacak ameliyat sonuna kadar inşallah. Böyle anlattı.
Ama bu dediğim dedi; hiçbir sorun olmazsa, bebeğin sağlığı vs her şey yolundaysa olacak bir şey dedi. Tabi ki dedim.
Dedim hastane bir şey demez değil mi? Hastane kim yaa dedi. O kadar ağırlığımız olsun dedi. Bizimki doktor prof ya çok artist kendisi
ama çok üzüldüğüm bir şey daha oldu maalesef çok istiyordum olmadı. Doğuma ablam ve eşim girebilir mi dedim.
Sadece eş girebilir dedi. Ki ablamda onun 10 yıllık kendi hastası. Bu kuralı esnetemeyiz enfeksiyon riskinden dolayı dedi.
Ne kadar az insan ameliyatta o kadar iyi dedi.
Peki dedim doğum fotoğrafçısı? Onlar giriyorlar. Benim ameliyatımda değil dedi. Fotoğraf makinesini hemşireler alıyorlar, onlar çekiyorlar zaten artık profesyonel oldular bu konuda, ameliyatta, annenin yanında babanın kucağında giydirilirken çekiyorlar video çekiyorlar, fotoğrafçının kendisini almıyoruz içeri dedi.
Biz çok üzüldük ablamla. Çünkü beraber tüp bebek yaptırdık, benimki pozitif onun negatif oldu. Her şeyimiz hep beraberdir bizim, çok yakınız ablamla aramızda 6 yaş olmasına rağmen, en iyi arkadaşızdır.
Hiç buna hayır diyeceğini düşünmemiştik
Rica ediyorum kimse bu kadarına ne gerek var demesin olur mu çok hassasım bu konuda
11 yıldır bende teyze olmayı bekliyorum, Rabbim inşallah en kısa zamanda hayırlısıyla nasip eder
Sizlerde dua edin ne olurRabbim kimin duasına icabet eder belli olmaz...
İki dakikada yine açtım çeşmeleri
bole bı sorunum yok ama ben her doktora gttıgmde suyumun ıyı oldugunu soluyo.yanı senınde gorur ve soyler problem varsa.su bı andada bosalabılırmıs az az da gelebılırmıs ıdrar kacırma gbı.zaten gdıcekmısın sor tabıkıSlm kızlar size birşey sorucam çamaşırımda ıslaklık oluyo terledim sanıyodum ama yok ağ k6smı komple ıslanıyo renk koku yok saf su gibi doktor suyumda azalma görse söylermiydi suyum sızıntı yapıyor olabilirmi korktum şimdi çarşamba sonuçları göstermek için doktora gidicem sorsammı ki varmı böle sorun olan kızlar.
Slm kızlar size birşey sorucam çamaşırımda ıslaklık oluyo terledim sanıyodum ama yok ağ k6smı komple ıslanıyo renk koku yok saf su gibi doktor suyumda azalma görse söylermiydi suyum sızıntı yapıyor olabilirmi korktum şimdi çarşamba sonuçları göstermek için doktora gidicem sorsammı ki varmı böle sorun olan kızlar.
Canım benim allah insallah teyze olmayi nasip eder gercekten cok güzel bi duygu dua edicem sizin icin:)
çok tatlılar canım bunlar :)
ben şikayetçiyim canım ,son iki haftadır tavan yapmış durumda hatta
iç çamaşırı yetişmiyor resmen
cumartesi gideceğim dr a idrar tahlili yapsın bakalım ne çıkacak
eşim de yanımda olucak dr erkek zor olucak akıntım var demek ama napıyım söylicem mecbur
canım rabbim ablanla birlikte tüm isteyen herkese hayırlısıyla tattırsın evlat sevgisini :)
maşşalh bu arada bebişe
canım pleksi harf diye araştır istersen nette çok var ben hep rastlıyordum bir de birgün Eminönü çıkartması yaparsan havuzlu han da toptancı olan bi dükkan var köşede kaldığı için keşfedilmemiş orada da her şey var....
Ala ala, ben böyle bilmiyordum hiç:) hemen muhasebeciyi arıyorum o zaman :))
Canım biz uygun fiyatlı graco aldık iki kademeli üst ve alt gayet de güzel. Hemen katlanıyor çok pratik gerçi hepsi öyle midir bilmiyorum ama travel bes diyorlardı bu modeline.. 150 tl falan..
Çok ciciler canım kıyafetlerden önce süsleri almışsın sen de benim gibi:) insanın içi gidiyor :))
Ahh annem annem güzel annem( senin annen nerdeydi yanına gelme imkanı yok mu.. Bir tek annem olsun bana bir şey olmaz ben de bunu dinleyip üzüyordum kendimi:) yasakladık artık..
Hoşgeldin larkincim... Daha öncede bahsetmiştin ablanın da yanında olması isteğinden, şimdi anlam kazandı işte. Tabiki önemsiz değil.. İnş Rabbim ona da tez vakitte hiç beklenmeden yormadan üzmedin kolayca hayırlı sağlıklı bir evlat, evlatlar nasip eder.. Inş...
Doktorunun anlayışlı olmasına da çok sevindim ten tene temas çok önemli.. Bebeğini göğsünde yatır hemşireler orada bakımını yapsın ve eşin de eliyle sizi desteklesin.. Odada da çıplak göğsünüze koyun bebeği babası özellikle bunu yapabilir..
Ben de burada çok hastayım evdeki yemek stoklarım bitti:)) göz altlarım çöktü antibiyotik kullanıyorum vs.. Görüntülü konuşunca Ablam bebeği ile gelmeye karar vermiş bi ayda olsa yanında olacağım onun bize ihtiyacı var demiş.. Ve iki üç gün sonra gelecek inş.. Bebekle 12 saat uçacak onun bebeği çok Huysuz ama göze almış sadece benim için( bu ablalae birtane.. Rabbim de tez vakitte onların gönlünde muradında ne varsa hayırlısıyla fazlasıyla versin inş.. Hem senin ablama hem benim ablama hem de gerçekten ablalık yapan tüm ablalara...
Seni çok iyi anlıyorum ve ablana da bol bol dua edeceğim bundan sonra..
aynen ya duyar duymaz gitcem bendesorma ya gecen englishhome daki indirimi kaçırdım hiç bişey kalmamış indirimi duyunca sonra giderim diyorum ama aklım başıma geldi indirim olduğu günün sabahından gidecem güzelim şeyleri kaçırdım hep
İnşallah canım çok sağol Allah razı olsun...
Amin amin amin tüm isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah hayırlı sağlıklı evlat sahibi olmayı...
Allah razı olsun . Çok ama çok teşekkür ederim. Ağlamaktan zor okudum mesajını
Bu konuda her zaman hassastım ama şimdi hamilelikte olunca bu konuyla ilgili en ufak şeyde darmaduman oluyorum
Tabii çaktırmamaya çalışmak cabası
Seninde ablandan Allah razı olsun Allah gönlüne göre versin. onca yolu bebeğiyle senin için gelecek.
Abla işte... Kız kardeşi yada ablası olmayan ağlasın derim hep, çok başka bir şeydir.
Hele birde küçük kardeş olmak, ablan da yarı annen gibi davranıyorsa sen hiç büyümüyorsun..
O her şeyi hallediyor senin için. Senin için çok iyi olacak canım yanında olması. O kadar yalnızsın yanında olması yeter.
Doğum içinde inşallah dediğin gibi olmasını istiyorum bende. Tabi odada çıplak göğsümde yatması neredeyse imkansız. Muhtemelen 1000 kişi gelecek ben doğum yaparken. Odaya çıktığımda çooook kalabalık olacaktır maalesef. Fenalık geçireceğim eminim. Ama şimdiden takmamaya çalışıyorumKocamın tarafı kardeşleri dayısı yengesi kesin gelecektir. Benim tarafımdan kuzenlerim mutlaka gelecektir. Yalnız bırakmamak adına ..Poofff...
Bende o kadar istiyorum ki dediğin gibi yapabilmeyi. İnşallah hayırlısıyla nasip olur güzel bir ten tene temas...
Canım maşallah oğluşunaHayırlı sabahlar kızlar..
Herkes iyidir inş.. Herkesete iyi olsun hos olsun inşallah....
Dün de gittik şükür... Tosun pasamaı gördüm... Allahım onu öle sevdim ki dr sasırdı.. Hamdolsun durumumuz gayet iyi.. 1748 kıloymusuz.. Boyunu söledide inanın u anda hatırlamıyorum co heycanlıydom..babasına bana pozlar verdi yawrum..utanmaz bacagını acmıs pipisini gördük..:)
Boyu uzun olcakmıs.. 32 haftalız.. Bacak bıyunu ölçtü 34 haftalık cıkıyo :))
Uzun olupta napcek esseksıpası bilmiyom..suandada bni tepikliyo tosunum..
Bu arada canlarım oglum tersti ya benim şükür dogum pozüsyonunu almıs..bas asagıda..
Gelelim sorulara cvaplara
Bu aylardan sonra kasık vajına agrısı sürekli ve şiddetli olmadıgı sürece normalmiş yerlesme agrısı olabılır dedı drum..
Erken dogum agrısı adet sancısı gibi bel kasık ve bacaklara vuran şiddeti giderek artan ve sürekli olan agrı olurmus.. Diger agrı sürekli olmayan agrılar bebegib basının rahım agzına giderek yakınlasması ve yerlesmesinden dolayı olan agrılar olurmus.. Dikkat gerektren şey !! Süreklimi şiddeti artıyomu gibisindeb seyler aklınızda olsun
Günde 1 fincan türk kahvesi içebilirsin.. Cok canın cekerse 2 tanede iç.. Fazla abartma dedi
Cay acık olucak.. Ki öle iyorum zaten..
Yapmam gereknler düzenli ve sürekli yorucu olmayan hareketler yap dedı yürüyüş yani dr ya illa lafı uzatcak:)
Nefes egzersizi ,idrarını tutar gibi pelvis kasını kasıpi kaç sanıye sonra bırak bu sekılde kaslar yawas yawas alıssın dedı..
Ayaklarını uzatarak sinlenmeye bak dedı..
Nefes darlıı cekersen kalp atısın hızlanırsa temiz bir hava ve hareket çözüm olur dedı.. Yani evde kalkıp ıkı tur at dedi...
Artık bu aydan sonra stres sıkıntı üÜntü yok tansıyon hast olmasak bile tansıyonun bu swbwlerden solayı anıden yükselir ise ki vucut artık buna cok uygun erkensezeryan dogum olabılırdedı.. Pazar günü de olunca cok rahat konustuk..
Dogum tarıhımız aralıgın 23 ünde o gbdn sonra artık bekleyın dedi..
Öle diyince bi heycanlandım...
Bizden bu kadar.....
bende de aynı sorun var böyle saf renksiz birşey 1 hafta önce doktor randevumda bana suyunun iyi olduğunu söylemişti bende dünden beri araştırıyorum netten idrar kaçırma mı yoksa su sızıntısı mı diye ama sanırım idrar kaçırıyoruz diye düşünüyorum doktora gidince mutlaka soracam sende sor canım bebişlerimize bişey olmasın allah korusun yavrucuklarımızı..Slm kızlar size birşey sorucam çamaşırımda ıslaklık oluyo terledim sanıyodum ama yok ağ k6smı komple ıslanıyo renk koku yok saf su gibi doktor suyumda azalma görse söylermiydi suyum sızıntı yapıyor olabilirmi korktum şimdi çarşamba sonuçları göstermek için doktora gidicem sorsammı ki varmı böle sorun olan kızlar.
kızlar bende de aynı şekilde oluyor.. ama ben akıntı diye düşündüğüm için hiç fark etmedimbende de aynı sorun var böyle saf renksiz birşey 1 hafta önce doktor randevumda bana suyunun iyi olduğunu söylemişti bende dünden beri araştırıyorum netten idrar kaçırma mı yoksa su sızıntısı mı diye ama sanırım idrar kaçırıyoruz diye düşünüyorum doktora gidince mutlaka soracam sende sor canım bebişlerimize bişey olmasın allah korusun yavrucuklarımızı..
bebeğin suyu olduğunu sanmıyorum ama en iyi cevabı doktorlarımız verecektir mutlaka sormalıyız akıntım vardı fitil kullanıyorum akıntım çok azaldı benden ondan olabilir diye düşündüm ama yinede insanın içine kurt düşüyor tabi kikızlar bende de aynı şekilde oluyor.. ama ben akıntı diye düşündüğüm için hiç fark etmedimumrım bebeğin suyu değildir ya
aynı sorun bende de oluyodu resmen kilodum ıslanıyodu ama renk yok koku yok, sonra farkettim de ne zaman cok hareket etsem o zaman oluyo bence hormonlardan dolayı apış aramız terliyo korkucak bişey yok, zaten benim hamileliğin basından beri hep koyu kıvamlı beyaz akıntım geliyo bence kafanıza takmayın suyu azalsa hemen söylerdi doktorlar.bole bı sorunum yok ama ben her doktora gttıgmde suyumun ıyı oldugunu soluyo.yanı senınde gorur ve soyler problem varsa.su bı andada bosalabılırmıs az az da gelebılırmıs ıdrar kacırma gbı.zaten gdıcekmısın sor tabıkı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?