Çok geçmiş olsun Allah şifa versin bende de enfeksiyon var ama hastaneye düşürmedi şükürKızlar dün akşam idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yattım dualarınızı bekliyorum...
Afedersin alt tarafın üstünde karnima dogru geçmeyen bi ağrı vardı adet ağrısına benziyorduAllah şifalar versin canım, çok geçmiş olsun. ağrın mı vardı da gittin doktora, belirtileri neydi?
ben kundak yapmayı dusunuyorum zatnn kundaklanan cocukların bacakları duzgun oluyor hemmm hazırları var benım bulundum yerlerde onlarla oglusuu sararım ınsallah nasp olurr...Geçmiş olsun canım benim doktorum hamileliğin başında dişçinin değil dişçinin verdiği stresin zararlı olması yüzünden hamilelikte dişçiye gitmenin sıkıntılı olduğunu söylemişti.. Stres yapmadan druma danışıp gir bence.. Geçmiş olsun..
Ahh benim de başım dertte.. Lazer yasak ilerle tam temizlik olmuyor krem iyi değil diyorlar ağda da hayatta yaptırmamam kaldı ki şimdi orası daha da hassaslaştı.. Doktorum da hem erkek hem de hristiyan ama çok dindar biri:))) utanıyorum adamdan..
Bikini iletileri var o bölge için sadece boyutları daha küçük.. Ben sanırım evet yapacağım, o bölgeye dikkat edip krem değdirmeyerek..( ama önce hassasiyetimin ve yara gibi kırmızılıklarımın geçmesi dinlenmesi lazım.. Bu kadar açık yazdım umarım yardımcı olabilmişimdir, içi nasıl rahat oluyorsa hamileler öyle yapıyor işte..
Canım Eminönü ny'de bir toptancıdan almıştı eşim markası sevim. Sevim hamile külodu diye yazıyor.. Bir paketten iki tane çıkıyor tanesi 1,5 tl ye falan geliyor.. Çok da kaliteli yumuşacık pembesi var.. Resim ekleyemiyorum canım konunun başından beri yazdım telde sıkıntı var
Canım çok geçmiş oldum oraya biz de bakmıştık ama oradan almadık iyi ki almamışız. İnan her mobilyası aynı şeyi yapıp hevesimizi kursağımızda bırakıyorlar bu halimizde uğraşıtırıyorlsr.
Ben masko emreler mobilya dan aldım bebek odasını. Şu gün gelicez dediler evde bekledik yok köprüyü geçiyoruz yok Yoldayım! Dediler sonra gelmediler, ertesi haftasonu geldiler tek parça ile. Haftaiçi akşamları usta yolladılar unuttuklarını getirmek için gene olmadı. En sonunda benim kibar eşim peşin alışveriş yaptık taksitle iş yapıyorsunuz yeter be dedi ve gelen ustaları eve almadı, odada dolabın kapakları yatağı olmadan duruyor. Rezil ettiler iki üç haftamızı.. Sinirlerimiz çok bozuldu diye oda işini de askıya aldık. Artık paşa ustalar ne zaman hazır olur gelirlerse.. Bence siz de durumu şikayet sitelerine yazın ve adamlarla dükkana giderek tekrar konuşun olmadı modeli değiştirin çooook geçmiş olsun inş her şey gönlüne göre olur..
Ah ahh.. Ben nasıl başarıdan bu dediklerini bilmiyorum:)) en çok nefret ettiğim şey ben şikayet bile etmiyorum ama benim yaşadığım zorluklara bakıp ee anne olmak kolay mı diyen ama hamileliğini fıldır fıldır gezerek tamamlayan ve sonrasında annelik yapmayan canına rahatına düşkün tipler... Sinirlerim tepeme çıkıyor... Sanki kendisi bir şey çekmiş de..
Keşke milleti takmamayı başarabilsek ve insanlar da az karışsa artık..
Bende de aynı rüyalar var bilinçaltı herhalde.. Eşim iş için yurtdışında o dönmüyor ben de madem beni sevmiyordu neden çocuk yaptı diye ağlıyorum vs :)) iyice tuhaf oldum.. Allah yuvalarımızın huzurunu bozmasın artırsın inş..
Canım Amerika'da hastaneler, bebekleri ilk on gün vs tam kundak sonra yarı kundak yapıp teslim ediyorlar anne babaya. Elleri ve ayaklarının serbest kalması önemli ama şimdi değil, fazla hareket ettiklerinde onlar da rahatsız olur diyorlar. Penye polar yün bir sü kundak çeşidi var burada battaniye bulmak daha zor :) sen de öyle yapabilirsin..
Canım Allah nasip ederse dünyanın en iyi hastanelerinden birinde doğum yapacağım orada bebekler kundakla teslim ediliyor yukarıda yazdım.. Hatta kundaklara miracle blanket diyorlar, kolik beneklere vs çok faydalı diyorlar. Sadece bacakları uzatarak anane tipi sıkı kundaklamak yanlış kalça çıktığı olabilirmiş ama onun dışında kundağı burada çok tavsiye ediyorlar.. Bebekler daha rahat uyur üçüncü triemestere devam eder diyorlar.
Ama sen içine sineni yap ve aklın rahat olsun. Zaten bebek doğduktan sonra yapacakların onun ihtiyacına isteğine göre şekillenecektie :)
evet güzelce sılıp havalndırmak gerekıo ama dolap olmadan da batıo toz oluoo tekrar 2 örgu 1 polar 4 penye battanıye aldım battanıyelerımız yeter herhalde bıde kundak almak ıstıyorumm
Ben kundak almadım gerek oluyor mu ki
Bende kundak almadim
Kizlar ablamin bebeği bugün 2 haftalık oldu ve hep kundakliKundaklamayi dusunmuyorum
Kardesim bebegi dogdugunda bebesi elleriyle hareket edip kendi kendini uykudan uyandirinca kundaklamis hani hareket edip cok uyanmasin diye
sonra doktora danismis boyle boyle kundakliyorum diye
doktor kesinlikle kundak yapma demis
bebek kusma esnasinda hareket edemeyip allah muhafaza ölebilir demis
Canim Rabbim şifa versin insallahKızlar dün akşam idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yattım dualarınızı bekliyorum...
evet güzelce sılıp havalndırmak gerekıo ama dolap olmadan da batıo toz oluoo tekrar 2 örgu 1 polar 4 penye battanıye aldım battanıyelerımız yeter herhalde bıde kundak almak ıstıyorumm
Ben kundak almadım gerek oluyor mu ki
Bende kundak almadim
Kizlar ablamin bebeği bugün 2 haftalık oldu ve hep kundakliKundaklamayi dusunmuyorum
Kardesim bebegi dogdugunda bebesi elleriyle hareket edip kendi kendini uykudan uyandirinca kundaklamis hani hareket edip cok uyanmasin diye
Canim Rabbim şifa versin insallahKızlar dün akşam idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yattım dualarınızı bekliyorum...
Kizlar ablamin bebeği bugün 2 haftalık oldu ve hep kundakli
Ablam saglikci hep kundak yapmayin diye eğitim verdiğini söylüyordu. Ama bebegi olunca hemen kundaklamaya başladı
Eskiler kiyafet giydirmez kundaklarlarmis hatta siki olsun diye kundak ipi varmis onla sararlarmis birde
Bizim yaptigimiz öyle siki kundak değil
Kiyafetinin üzerine elini hareket ettirmeyecek kadar sikilikta sadece
Yoksa küçücük inan ele alinmiyor rahat emzirilmiyor
Annem ablamin ve benim kundaklarimizi saklamis :)
Simdi inşallah bizim bebeler kundaklanacak
24 saat kundakta kalmiyor tabi ara ara aciyoruz
Yani ben şahsen kullanacagim
Kundaklarimiz da bu
Eki Görüntüle 1297481
cok guzellerr :)
Allah acil şifalar versin canım.Kızlar dün akşam idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yattım dualarınızı bekliyorum...
canım kundak derken eskilerin yaptığı gibi bebeği dimdik sarmak çok yanlış ama battaniye içine ellerini alıp hafif sarmak hem bebeği tutmak açısından iyi hem de bebek çok sıçrar elini kolunu reflekslerini kontrol ettiremez bu yüzdne uykusu çok bölünür, eskileri yaptığı bir çok şeye karşı olan bir anne olarak yazıyorum bunu, yine belirtiyorum eskilerin yaptığı kundak tarzı sıkı sıkı asla olmamalı, penye battaniyeye sarmalı, oğlumda öyle yaptım hiç hareketi kısıtlanmadı 3 aylıkken dönen bir bebekti:)Kundaklamayi dusunmuyorum
canım ben hasta bezi kullanıcam ilktede kullandım hastanede evde ilk günler rahat oluyor, sonrasında bebek bezi kullandım ben bantlarını keserek o da çok rahat oldu, ped dayanmaz birde normal doğum olursa kanama çok oluyor sezaryanda nispeten daha az oluyor, mesane pedi varmış burda öğrendim ona bakıcam ilk günlerden sonra bebek bezi yerine ondan kullanabilirim şekli nasıl bilemiyorumPeki eflalim hasta bezimi aldin yoksa normal pedlerden mi almak lazim dogumdan sonrasi icin?
geçmiş olsunKızlar dün akşam idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yattım dualarınızı bekliyorum...
normal canım birde hafta hafta gebelik yazıları var ya onları oku orda genelde haftanda seni neler bekliyor yazıyor için rahat ederYaa çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz başka kimse yazmayınca acaba normal değil mi diye korkmustum dun de 2 kere oldu sadece teşekkür ederim
canım kundağı eski üsul sımsıkı yapmayın penye battaniyesinde hafifçe sarın yeterben kundak yapmayı dusunuyorum zatnn kundaklanan cocukların bacakları duzgun oluyor hemmm hazırları var benım bulundum yerlerde onlarla oglusuu sararım ınsallah nasp olurr...
canım rüyamda gördiklerimi ben hep yiyorum canım istiyor gördüğüm şeyi, pizzayı evde yapabilirsinKizlar Gunaydin lar.geçmişi okuyamadim kafama bise takildi rüyamda ayva gordm ben yaa biyere gitmişiz adamin agaci var toplayıp satiyo benimde canm istiyo bi tane aliyoruz esimde adamin yanina parasini odemek için gidiyo hatta bozuk varmi falan filan aramizda konuşuyoruz parasini verde haram eder diyorum karnimda bebeğim var diyorum ama yemiyorum cantama atiyorum.Gecende pizza gordum ruyamda.benim canım bunlarimi istiyo benimmi haberim yok.pizzayi goruncede icime kurt dusmustur bide ustune ayva gördüm
Selam herkese. Aksam acildeydim. Kasik ve karin agrisindan. Kotuydum emekleyemiyordum bile düşünün. Nst ye bagladilar 10-15 dakka sanci cikmadi ama ya tam o sirada yoktuysa sanci?
Bebek asagida dedi doktor. Ilac falanda vermedi. Âllah im en azindan 4 hafta gecseydi.
Kizlar bide perşembe dr bebek 1200 civari dedi. Dun acilde 31-32 haftayla uyumlu dedi. Ben anlamadım bu isi.
Haklısın canım dogru söze ne denir..bizim toplum biraz yangını körüklemeyi severler.Banada oooo ooooo yok bu iyi günlerin hele dogsunda gör...işte böyle dogunca tuvalete dahi gidemezsi..kapıdan çıkarlarken Allah sana kolaylık versin bunla...aaaaa emzirmiyormusun? Nedenki? yazıkk daha(sanki aç bırakıyoruz) işte benim gögüslerim çok yaraydı ona ragmen emzirdim..şimdiki gençler bizden çürük....offfo zaman tecrübesizlik yaa kim ne derse kendinibir suçlama dibe batmışlık sonrası depresyona kadar gider.sakın ilk anne olcaklar bunlara gülün geçin kulak tıkayın.onlar konuşsun dursunlar çok bilmişlerİkinci gebeliği olanlar buseverleımın bircogunu yasamıs olabılırler.. İlk gebeligi olan kardeslerim... Bizleri güzel musmuylu huzurlu bi hayat beklıyo.. Ama bunun yanında zor sabredilmesi gerekn cok seyın oldugu bi hayatta...
Sizlerle paylasmak istedim düşüncelerimi..
İlk hamilelgimde lohusalıımda anneligimde yasadıklarımı düşünürken paylasmak istedim..
Ewet malesef keskelerim cok var..
Ama insan yasayarak ögreniyo.. Bazı şeyler elimizde degil ama bazı şeylerınde önünde durabılecek kadar güçlüyken bilmiyorum neden yapmadım yapamadıımı düşünuorum..
Hamile kaldım ilerki aylarda cok kılo aldın dedıler.. Kesin sezeryan olursun sanki sezeryan olmak adam öldürmek zina yapmak günah işlemek gibi bişeydi de sezeryan olursun diyip bunalıma soktular.. Toydum bilmiyordum. Şmdi diyenlere karrıs kadar cevabımı veriyorum.. Herhalta karısmasalar ölürler..
Cocuk dogdu aglayınca bu cocuk ac mama ver sunu ver.. Cocuk bakmayı bilmiyon dedıler..cocugu mamaya alıstırdım sonradan zor emzirdim.. Hayur cocuk bakmayı bılmıyon derken ulan kactand cocuk baktım dur dahadoguralı 1 hafta olmadı... Sen beni yercene kızım söle olursa iyi olur söle olursa güzel olur desene... Yooook bilmişlk olucak ya bi burnu havadalık olucak ya..
Cocuk emzirmek için afefersiniz cocugu yatırıyodum yere üzerine abanıyodum 2 elim ayagım üzerine cocuk biberın sanıyodu herşade bna dokunmayınca 8 ay zor bela emzirdim..niyestresten her lafı bi adamsölüyomus gibi önmseyip kafaya taktıgımdan..
Uykusuz kaldım.. Salonda yawrumu kanguruya takıp sabaha kadar gezdirdim..gocundugumdan yada zor oldugundan degil vallahı şikayetten degik sadece onu dert sandım, dersimi paylasmak istedim işte uyuyamadım sabaha kadar uykusuzum aöleyim böleyim olur ya hani... Aldıgım cevap böle bi öfke haykırı gibi eeeeee anne olmak kolay degil di... Bu güzel cümleden nefret ediyorum artık...
Eşimle cok tartıstım sakın bu hatayı yapöayın ona buna kızıp
Bidefa demiştim ya bedenınızıe yureginize sabır tohumları ekin.. Bebek büyüdükce oda büyüsün cooooook lazım olcak..
Bu sefer Allahımın izniyke saglıklı bi evlat dogurayım da bana bir kaf demelerine müsade etmicem.... Kim olursa olsun...umrumda degil hiçkimse..
BEN ARTIK ANNEYİM ... Güçlüyüm.. Öle sakız gibi bi onun bi bunun dedigine bakmıcam..
Siz ilk anne olacak kardeşlerim size yardımcı olacak kim varsa onlar ön ayak olsun... Böle kınayelı kınayelı konusup bi b... Bildiklerini sanan kişileri takarmıs gibi yapıp takmayın... Olansizw ve yawrunuza oluyo inanın kimseye bili olmuyo...
canım merveninde seninde yazdıklarınıza katılıyorum sakın yanlış anlamayın bende çocuğuma bir çok konuda karışılmasından hoşlanmam dediğim gibi o dış mandalara sinir oluyorum, eltimi yazmamda ki sebep hani ön yargılı olmayın faydalı bir şey söylüyor olabilir söyleyen kişi diye, tecrübeliler zaten farkında bunu ama ilk bebeğini bekleyenler ki bizde ilkte öyleydik ön yarglı olabiliyorNego canım sana katılıyorum tabiki aile hiç insanın kötü olmasını istermi onların tavsiyeleri tabiki önemli.Benim bahsettiklerim dış kapının mandalları varya onlar hani sırf bilmişlik olsun diye, konuşmak için konuşanlar onlara lafım
Canım sanırım bu haftalarda bel ağrısı normal kaç gündür benimde belimde sancı varKızlar slm valla benimde jasık ağrım be vajinal ağrım birde bel canım yanıyo ne oluyoki böyle anlamadım
Ay yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu, içim yandı, yüreğim acıdıMerve seni alıntıladım ama yazamadan çıkmam gerekti, canım yazdıklarının bir çok yerinde haklısın ama bazen yeni anneler inatla tavsiyelere kulak tıkayabiliyorlar tabi iyi niyetli olanları kastediyorum öyle senin başına geldiği gibi bilmiş bilmiş olanları değil,şimdi kimseyi karıştırmazsın zaten karışamazlar artık verecek cevabın var
Kızlar hepinize yazıyorum bu kısmı:)
eltim yeni doğum yaptı 10 günlük bebeğimiz, hamileliği boyunca bütün aileyi ifrit etmeyi başardı neyse ona girersem koca bir sayfa dolar...
kontrole gittiklerinde dr sancı görmüş yatırdı doğum için, kaç kere dedim bak sancın yarım saate düşmeden sakın hastaneye yatma iki gün üç gün orda perişan olursun ilk bebek hemen gelmez diye, neyse yattı tam iki gün perişan oldu gücü kuvveti kalmadı, hamileliği boyunca şunu ye bunu ye dedikçe bebeği değil alacağı fazla kiloyu düşünerek yemedi, doğumu yaptıran ebeler bile güzel beslenemediğin için enerjin yok demişler
hastanede ziyaretini gittim memesinin ucu kısa benimkide öyle, emzirme ucuyla dene dedim, devlet hastanesi ilgi malum kızlar, mama vermişler, annenin sütünün olmadığını gördükleri halde pek ilgilenmemişler
eve geldiler sütü hala gelmedi neden biliyormusunuz yemedi yemiyor bildiğiniz ne su içiyor ne yiyor, canı istemiyormuş ama ben huyunu biliyorum derdi kilo bir an önce zayıflamak, böyle annelerde var maalesef
kv beni çağırdı kızım biz değişemiyoruz üstünü değişsen diye, iyi tamam dedim benim karnım burnumda oğlum o arada evde hasta yinede indim yanlarına, değiştim altını üstünü, başı hala kanlı duruyorhastanede annesi sorunca sil tabi teyze kanıyla durmasın demiştim, kadın silmemiş kan kurumuş yapışmış saça ılık suyla pamukla kaç dk uğraştım sildim
yavru ağlıyor neyse emzirecek annesi baktım sütü yok hala, kızlar on kereden fazla gösterdim şöyle tutacaksın memeni diye hatta kendi mememi açıp gösterdim o kadar inat ki yok bildiğini okuyor bebekte tutamıyor çünkü ucu kısa, benim belim koptu sancım oldu o derece yoruldum, dedim bakın süt daha gelmemiş önce emzir sonra şırngayla mama ver çünkü benim oğlum açlıktan havale geçirip hastanelik oldu 3 gün yoğun bakımda yattı sakat kalabilirdiüstelik mama verdiğimiz halde aç kaldı çünkü anne karnında kilo verdiği için ve zayıf doğduğu için güçsüz düşmüştü, anlattım rezene incir götürdüm süt yapıcı çay aldırdım suyu bol için canım bak yemezsen süt olmaz dedim canım istemiyor diye delirtti
kv me sonra dedim beni bir daha yardıma çağırma anne, sinirim bozuldu orda bebek ağlıyor benim göğsüm sızladı onun yüreği sızlamadıinsan bebeği ağlayınca memesinin acısını dikişinin acısını düşünmez kızlar, orda bebeği ağlıyor o alın şunu diye kendi derdine düşüyor ben sezaryanlı halimle 3 gün boyunca günde 12 kere hastaneye gittim yavrum bir damla sütümü alsın diye yatağımda yatıpta dinlenemedim bir gün
2 gün sonra oğlum görmek istedi bebeği, dedim kv me beraber inelim de anne hemen çıkalım durmayalım, bir gittik bebek sapsarı olmuş, hızlı hızlı nefes alıyor ağzı kurumuş ve bezi kupkuru, tecrübeli anneler bilir yeni doğan saat başı iki saatde bir yani her emmede kaka yapar çiş yapar bu doyduğunu gösterir, bu yavru doğdu doğalı 6 kere kaka yapmış o da mama verildiği zaman, çiş zaten hiç yok nokta halinde kırmızıya çalan sarı bir çişben sarılık sandım, hemen acile götürün dedim aç bu bebek resmen aç, götürdüler, böbrekleri aşırı susuz kalmış nerdeyse böbrek yetmezliğine çeviriyormuş acilen yoğun bakıma yatırdılar, 3 gün kaldı tekrar toparlandı, inanın bu süre zarfında annesi inadından vazgeçmedi hala yemiyor, sütü gelmiş ama çok az belli çünkü yine bezi kupkuru ve sararmış, mama vermiycem emziricem diyor, ya hu verme emzir ama yetmiyor kaldı ki kızlar yemin ediyorum inada yapıyor sırf mama ver dedik diye, biz niye mama vermesini isteyelim bizde annesini emsin istiyoruz ama yok anne yemiyor ki süt olsun, bir insan doğum yapınca ohh su içmekten kurtuldum dokuz aydır bıkmıştım der mi, asıl emzirirken su lazım süt olsun diye, bir anne yeni doğan bebeğini düşünmeyip bugün uyuycam ben der mi daha 10 günlük ya bu bebek
en son eşim bile dahil olu kardeşine dedi oğlum bak bizim halimizi biliyorsun yeğenin neler atlattı senin bebeğin bak az kalsın böbrekleri iflas ediyordu, önce anne emzirsin sonra da mama verin arkasına demiş, sonunda eşimi dinlemişler, açlıktan sürekli ağlıyordu karnı doyunca uyumuş rengi yerine gelmiş, yoğun bakımda bakan dr a götürmüşler o da mama takviyesi şart demiş, eee biz ne dedik!!! Ya ben niye kötülüğünü istiyim anneyim ben üstelik karnımda da bir can var, onun bebeği ağlarken ben ağladım yavrunun haline ve o ebbek ağlarken o annesi olacak akdın yeminle kılını kıpırdatmadı dönüp bakmadı, ben aldım kucağıma uyuttum kuzuyu, dönmüş benim mememe aranıyordu açlıktanondan öce doğurmuş olsaydım emzirirdim o derece içim yandı
annesinden daha çok mu düşüneceksiniz diyen olabilir, kızlar bu 10 günün özeti söylediklerini yaptıklarını tam anlatsam sinir olursunuz
birde ilk acile götürün dediğim de gazı var demişlerdi, gaz sancıları bebek 20 günlükken başlar dedim, karnına dokundum karnı bomboş, ben evde ne dediysem acildeki dr aynısını demiş, aç demiş bağırsakları boş demiş, susuzluktan ağzı kurumuş midesi bulanıyor o yüzden böyle yutkunuyor demiş, annesi niye emzirmiyorsun ne kadar sağlıklı doğmuş ayzık değil mi bebeğe demiş....
bunu niye yazdım bazen tavsiyeleri dinlemek lazım kızlar bana kızmayın, ben eğer annemi dinleyip oğluma şerbet verseydim şekeri 30 düşmeyecekti havale geçirmeyecekti....
karar sizin, akrabaların tavsiyesi hoşunuza gitmiyorsa dr a sorar doğrusunu öğrenirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?