bencede canim su fermuarli hazir kundaklar cok kullanisli oluyormus.bebegin uykusu da daha düzenli oluyormus.hem cok sıkıda deil bende almayi düsunuyorumben hemşireyım aslında dktorlar onermıyor ama eskıden bebkler daha saglıklı oldugunu dusunuyorum kıs bebgı olacakk heem bırazz sıcak tutsun bıde bacaklar duzgun olsun dıye hazır kundaklar var cok sıkı da degıller kundaklamak ıstıyorumm :)
rabbim sifa versin canim.iyi haberlerini bekliyoruzKızlar dün akşam idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yattım dualarınızı bekliyorum...
hazır kundaklardan alacam onlar zaten cok sıkı degıllcanım kundak derken eskilerin yaptığı gibi bebeği dimdik sarmak çok yanlış ama battaniye içine ellerini alıp hafif sarmak hem bebeği tutmak açısından iyi hem de bebek çok sıçrar elini kolunu reflekslerini kontrol ettiremez bu yüzdne uykusu çok bölünür, eskileri yaptığı bir çok şeye karşı olan bir anne olarak yazıyorum bunu, yine belirtiyorum eskilerin yaptığı kundak tarzı sıkı sıkı asla olmamalı, penye battaniyeye sarmalı, oğlumda öyle yaptım hiç hareketi kısıtlanmadı 3 aylıkken dönen bir bebekti:)
canım ben hasta bezi kullanıcam ilktede kullandım hastanede evde ilk günler rahat oluyor, sonrasında bebek bezi kullandım ben bantlarını keserek o da çok rahat oldu, ped dayanmaz birde normal doğum olursa kanama çok oluyor sezaryanda nispeten daha az oluyor, mesane pedi varmış burda öğrendim ona bakıcam ilk günlerden sonra bebek bezi yerine ondan kullanabilirim şekli nasıl bilemiyorum
geçmiş olsun
normal canım birde hafta hafta gebelik yazıları var ya onları oku orda genelde haftanda seni neler bekliyor yazıyor için rahat eder
canım kundağı eski üsul sımsıkı yapmayın penye battaniyesinde hafifçe sarın yeter
canım rüyamda gördiklerimi ben hep yiyorum canım istiyor gördüğüm şeyi, pizzayı evde yapabilirsin
canım olsa çıkardı merak etme bende çok gittim öyle sancılarla, bebek dönerken yer değiştirirken çok oluyor öyle ağrı
aynen canım bende onlardan alacam dıgerleryle yapamam zaten kıyamam :)bencede canim su fermuarli hazir kundaklar cok kullanisli oluyormus.bebegin uykusu da daha düzenli oluyormus.hem cok sıkıda deil bende almayi düsunuyorum
amin canım aminAy yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu, içim yandı, yüreğim acıdıAllah merhamet versin o anneye.
hazır kundaklardan alacam onlar zaten cok sıkı degıll
2 örgü 1 polar 4 penye battanıye aldıkk bıde kundak alırsak yeteramin canım amin
evet canım bende aldım ondan hem penye battaniyeler bile yetiyor bolca alma lazım penye battaniye
Ah bana böle diyen üstüne düşen olsa... Eltinede diceklerimi içimden diyorum... O nasıl anne...Merve seni alıntıladım ama yazamadan çıkmam gerekti, canım yazdıklarının bir çok yerinde haklısın ama bazen yeni anneler inatla tavsiyelere kulak tıkayabiliyorlar tabi iyi niyetli olanları kastediyorum öyle senin başına geldiği gibi bilmiş bilmiş olanları değil,şimdi kimseyi karıştırmazsın zaten karışamazlar artık verecek cevabın var
Kızlar hepinize yazıyorum bu kısmı:)
eltim yeni doğum yaptı 10 günlük bebeğimiz, hamileliği boyunca bütün aileyi ifrit etmeyi başardı neyse ona girersem koca bir sayfa dolar...
kontrole gittiklerinde dr sancı görmüş yatırdı doğum için, kaç kere dedim bak sancın yarım saate düşmeden sakın hastaneye yatma iki gün üç gün orda perişan olursun ilk bebek hemen gelmez diye, neyse yattı tam iki gün perişan oldu gücü kuvveti kalmadı, hamileliği boyunca şunu ye bunu ye dedikçe bebeği değil alacağı fazla kiloyu düşünerek yemedi, doğumu yaptıran ebeler bile güzel beslenemediğin için enerjin yok demişler
hastanede ziyaretini gittim memesinin ucu kısa benimkide öyle, emzirme ucuyla dene dedim, devlet hastanesi ilgi malum kızlar, mama vermişler, annenin sütünün olmadığını gördükleri halde pek ilgilenmemişler
eve geldiler sütü hala gelmedi neden biliyormusunuz yemedi yemiyor bildiğiniz ne su içiyor ne yiyor, canı istemiyormuş ama ben huyunu biliyorum derdi kilo bir an önce zayıflamak, böyle annelerde var maalesef
kv beni çağırdı kızım biz değişemiyoruz üstünü değişsen diye, iyi tamam dedim benim karnım burnumda oğlum o arada evde hasta yinede indim yanlarına, değiştim altını üstünü, başı hala kanlı duruyorhastanede annesi sorunca sil tabi teyze kanıyla durmasın demiştim, kadın silmemiş kan kurumuş yapışmış saça ılık suyla pamukla kaç dk uğraştım sildim
yavru ağlıyor neyse emzirecek annesi baktım sütü yok hala, kızlar on kereden fazla gösterdim şöyle tutacaksın memeni diye hatta kendi mememi açıp gösterdim o kadar inat ki yok bildiğini okuyor bebekte tutamıyor çünkü ucu kısa, benim belim koptu sancım oldu o derece yoruldum, dedim bakın süt daha gelmemiş önce emzir sonra şırngayla mama ver çünkü benim oğlum açlıktan havale geçirip hastanelik oldu 3 gün yoğun bakımda yattı sakat kalabilirdiüstelik mama verdiğimiz halde aç kaldı çünkü anne karnında kilo verdiği için ve zayıf doğduğu için güçsüz düşmüştü, anlattım rezene incir götürdüm süt yapıcı çay aldırdım suyu bol için canım bak yemezsen süt olmaz dedim canım istemiyor diye delirtti
kv me sonra dedim beni bir daha yardıma çağırma anne, sinirim bozuldu orda bebek ağlıyor benim göğsüm sızladı onun yüreği sızlamadıinsan bebeği ağlayınca memesinin acısını dikişinin acısını düşünmez kızlar, orda bebeği ağlıyor o alın şunu diye kendi derdine düşüyor ben sezaryanlı halimle 3 gün boyunca günde 12 kere hastaneye gittim yavrum bir damla sütümü alsın diye yatağımda yatıpta dinlenemedim bir gün
2 gün sonra oğlum görmek istedi bebeği, dedim kv me beraber inelim de anne hemen çıkalım durmayalım, bir gittik bebek sapsarı olmuş, hızlı hızlı nefes alıyor ağzı kurumuş ve bezi kupkuru, tecrübeli anneler bilir yeni doğan saat başı iki saatde bir yani her emmede kaka yapar çiş yapar bu doyduğunu gösterir, bu yavru doğdu doğalı 6 kere kaka yapmış o da mama verildiği zaman, çiş zaten hiç yok nokta halinde kırmızıya çalan sarı bir çişben sarılık sandım, hemen acile götürün dedim aç bu bebek resmen aç, götürdüler, böbrekleri aşırı susuz kalmış nerdeyse böbrek yetmezliğine çeviriyormuş acilen yoğun bakıma yatırdılar, 3 gün kaldı tekrar toparlandı, inanın bu süre zarfında annesi inadından vazgeçmedi hala yemiyor, sütü gelmiş ama çok az belli çünkü yine bezi kupkuru ve sararmış, mama vermiycem emziricem diyor, ya hu verme emzir ama yetmiyor kaldı ki kızlar yemin ediyorum inada yapıyor sırf mama ver dedik diye, biz niye mama vermesini isteyelim bizde annesini emsin istiyoruz ama yok anne yemiyor ki süt olsun, bir insan doğum yapınca ohh su içmekten kurtuldum dokuz aydır bıkmıştım der mi, asıl emzirirken su lazım süt olsun diye, bir anne yeni doğan bebeğini düşünmeyip bugün uyuycam ben der mi daha 10 günlük ya bu bebek
en son eşim bile dahil olu kardeşine dedi oğlum bak bizim halimizi biliyorsun yeğenin neler atlattı senin bebeğin bak az kalsın böbrekleri iflas ediyordu, önce anne emzirsin sonra da mama verin arkasına demiş, sonunda eşimi dinlemişler, açlıktan sürekli ağlıyordu karnı doyunca uyumuş rengi yerine gelmiş, yoğun bakımda bakan dr a götürmüşler o da mama takviyesi şart demiş, eee biz ne dedik!!! Ya ben niye kötülüğünü istiyim anneyim ben üstelik karnımda da bir can var, onun bebeği ağlarken ben ağladım yavrunun haline ve o ebbek ağlarken o annesi olacak akdın yeminle kılını kıpırdatmadı dönüp bakmadı, ben aldım kucağıma uyuttum kuzuyu, dönmüş benim mememe aranıyordu açlıktanondan öce doğurmuş olsaydım emzirirdim o derece içim yandı
annesinden daha çok mu düşüneceksiniz diyen olabilir, kızlar bu 10 günün özeti söylediklerini yaptıklarını tam anlatsam sinir olursunuz
birde ilk acile götürün dediğim de gazı var demişlerdi, gaz sancıları bebek 20 günlükken başlar dedim, karnına dokundum karnı bomboş, ben evde ne dediysem acildeki dr aynısını demiş, aç demiş bağırsakları boş demiş, susuzluktan ağzı kurumuş midesi bulanıyor o yüzden böyle yutkunuyor demiş, annesi niye emzirmiyorsun ne kadar sağlıklı doğmuş ayzık değil mi bebeğe demiş....
bunu niye yazdım bazen tavsiyeleri dinlemek lazım kızlar bana kızmayın, ben eğer annemi dinleyip oğluma şerbet verseydim şekeri 30 düşmeyecekti havale geçirmeyecekti....
karar sizin, akrabaların tavsiyesi hoşunuza gitmiyorsa dr a sorar doğrusunu öğrenirsiniz
arkadasım sende mavilere burunmuşsun aynı bnm gbi. Bndede mavi hastalıgı basladı herseyi mavi yapasim var . Ama hepsi birbirnden guzel saglicakla kullan inş cnm .Aynen...
Bak bunlar aldiklarim
Arkadaşlar merhaba,
Ben de kısmetse Ocak annesi olacağım :) şuan tam 7 buçuk aylık hamileyim. Sizlere bebek odasıyla ilgili yaşadığımız sıkıntıyı anlatmak istiyorum, artık ne yapacağımızı bilemiyorum.
İki ay önce Modoko'daki Haidi Mobilya'dan bebek odası siparişi verdik. Doğal ahşap olduğu, zararlı kimyasallar kullanmadıkları için bu mobilya firmasını tercih etmiştik, ayrıca eşimin abisi de aynı mobilyacıdan oda almıştı. Geçen hafta gelip mobilyaları teslim edip kurdular. Ama bazı garipliklikler vardı. Öncelikle şifonyer ve komidinlerde çizik ve vuruklar vardı. Dolap kulplarının yerleri belirgin şekilde çöküktü sanki tüm dolap kurulmuş, tekrar demonte edilmiş gibi. Mobilya yeni alınmamış gibi koku çok azdı. Biz de doğal boyalar kullandıkları için böyle düşündük. Sonrasında eşimin annesi gelip baktığında abisinin aldığı mobilyanın çok ağır koktuğunu, bizimkinin kokusunun az olduğunu söyledi. Daha da garibi aynı gün yatak almak için Modokoya gittiğimizde aldığımız odanın vitrinden kaldırılmış olduğunu gördük. Diğer tüm vitrin modelleri yerinde durmasına rağmen.
Sonrasında araştırdığımızda bize teşhir ürünü gönderdiklerini öğrendik. Kokunun az olmasının sebebi, vuruklar vs bu yüzdenmiş. Değişim yapacaklarını söylediler. Bir hafta sonra yeni mobilyayı getiricez dediler. Bugün getirdikleri mobilyalar daha berbat çıktı. Getirdikleri komidin ve şifonyerlerde öyle vuruklar vardı ki önce getirdikleriniz kalsın yeter artık dedik. Üstüne bir de yeniden kurdukları dolabın kulplarını eşit yapamadılar, dengesini oturtamadılar en sonunda sizin zemininizde sorun var dediler. Evde bir sürü dolap var yerine oturmayan bir bu dolap kaldı. Karyolada önceden çizik yoktu, yenisinde çizik var. Bu arada yeni getirdikleri mobilyalar o kadar ağır kokuyor ki cam açık olsa bile duramıyorusunuz odada.
Kısacası zaten sorunlu olan ürünleri, daha beterlerini getirdikleri için değiştiremediğimiz gibi yeni getirip monte ettikleri dolap ve karyolada sorunlu oldu.
Verdiğimiz parayı geçtim, karnım burnumda iki haftadır mobilyaların eve gelişiyle gidişiyle temizliğiyle uğraşıyorum. Sizce bundan sonra ne yapalım? hamile halimizle rezil oluyoruz. Bu firmadan hiç sorun yaşayan var mı? Bir tek biz mi denk geldik anlamadım.
Canım inan her sancı çeken bağırmıyor ben bağırmadım mesela üstelik hem kendi sancımı çektim hem suni sancıyı sonunda sezaryanı yaşadım, bazılarının canı çok az olabiliyor, bence doğum gerçekten o kadar zor değil en azından sancısını biliyorum
canım çok haklısın
güle güle kullanın
geçmiş olsun
canım sen haklısın
hoş geldin
canım kasılmalar olur artık günde 5-6 kere
ben vericem oğluma vermiştim bebedor damaklı emzik kullandım
canım mavisini yapabilirsin kendine
döner canım, benim dr şey diyor hani gırgır var ya bolca yer gırgırlayın diyor bebeği ters olanlara dönüyormuş sende yap
maşaallah kuzuna canım sana da geçmiş olsun
canım düşüncesiz sorumsuz insanlar sende tavrında çok haklıymışsın, hamile kalsın o kızıda görürüz
canım ben önce poşete sonra kendi diktiğim tül keseye koydum
maşaallah
kızlar benim albüme bakın ekledim ben çantamı keseleride tülden kendim diktim
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/albums/hastane-cantamiz.36271/
canım hamile külolu aldım ben beli yüksek iyi oluyor
ben hep jilet kullanıyorum cildimde sorun var çünkü ağda epilasyon yapamıyorum
geçmiş olsun canım
canım sezaryen olursa zor olur kullanması
Kızlar dün akşam idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yattım dualarınızı bekliyorum...
Selam herkese. Aksam acildeydim. Kasik ve karin agrisindan. Kotuydum emekleyemiyordum bile düşünün. Nst ye bagladilar 10-15 dakka sanci cikmadi ama ya tam o sirada yoktuysa sanci?
Bebek asagida dedi doktor. Ilac falanda vermedi. Âllah im en azindan 4 hafta gecseydi.
Kizlar bide perşembe dr bebek 1200 civari dedi. Dun acilde 31-32 haftayla uyumlu dedi. Ben anlamadım bu isi.
Canim sonra da Alsan olur. Yeterli bence çok stok yapmama gerek yokTecrübeli annelere bir sorum olacaktı, bu göğüs pedlerinden kac tane almamız gerekir, ben 40 lı paketlerden 3 paket aldım 2 paketi jelli 1 paketi jelsiz, daha almalımıyım
Çok güzelKizlar bu lohusa pijama modeli nasil? Kirmizisini almayi düsünüyorumEki Görüntüle 1297742 Eki Görüntüle 1297742
Tecrübeli annelere bir sorum olacaktı, bu göğüs pedlerinden kac tane almamız gerekir, ben 40 lı paketlerden 3 paket aldım 2 paketi jelli 1 paketi jelsiz, daha almalımıyım
YA HİÇ STRES YAPMAM İNAN KORKMAM BEN DİŞÇİDEN .ŞİMDİLİK AĞRIMIYO YARIM Bİ GİDİP DANIŞACAM DİŞCİYE GEÇİÇİ FALAN YAPABİLİRLER Mİ DİYE BAKALIMGeçmiş olsun canım benim doktorum hamileliğin başında dişçinin değil dişçinin verdiği stresin zararlı olması yüzünden hamilelikte dişçiye gitmenin sıkıntılı olduğunu söylemişti.. Stres yapmadan druma danışıp gir bence.. Geçmiş olsun..
Umarim gönlünce bulursun.Merhaba kızlar, bugün eminönündeydim yaklaşık 5 saat filan. Canım çıktı resmen gerçi hala da geziyorum o ayrı . Alacaklarımı tam bulamadım. Tuhafiye gibi süs püs satan yerler ne tarafındadır İstanbulu bilem arkadaşlarım yardımcı olabilir mi? Şu dantel kurdele, güpürlü şeritler, çiçek böcek filan alıcam onun gibi şeyler için
Merve seni alıntıladım ama yazamadan çıkmam gerekti, canım yazdıklarının bir çok yerinde haklısın ama bazen yeni anneler inatla tavsiyelere kulak tıkayabiliyorlar tabi iyi niyetli olanları kastediyorum öyle senin başına geldiği gibi bilmiş bilmiş olanları değil,şimdi kimseyi karıştırmazsın zaten karışamazlar artık verecek cevabın var
eltim yeni doğum yaptı 10 günlük bebeğimiz, hamileliği boyunca bütün aileyi ifrit etmeyi başardı neyse ona girersem koca bir sayfa dolar...
kontrole gittiklerinde dr sancı görmüş yatırdı doğum için, kaç kere dedim bak sancın yarım saate düşmeden sakın hastaneye yatma iki gün üç gün orda perişan olursun ilk bebek hemen gelmez diye, neyse yattı tam iki gün perişan oldu gücü kuvveti kalmadı, hamileliği boyunca şunu ye bunu ye dedikçe bebeği değil alacağı fazla kiloyu düşünerek yemedi, doğumu yaptıran ebeler bile güzel beslenemediğin için enerjin yok demişler
hastanede ziyaretini gittim memesinin ucu kısa benimkide öyle, emzirme ucuyla dene dedim, devlet hastanesi ilgi malum kızlar, mama vermişler, annenin sütünün olmadığını gördükleri halde pek ilgilenmemişler
eve geldiler sütü hala gelmedi neden biliyormusunuz yemedi yemiyor bildiğiniz ne su içiyor ne yiyor, canı istemiyormuş ama ben huyunu biliyorum derdi kilo bir an önce zayıflamak, böyle annelerde var maalesef
kv beni çağırdı kızım biz değişemiyoruz üstünü değişsen diye, iyi tamam dedim benim karnım burnumda oğlum o arada evde hasta yinede indim yanlarına, değiştim altını üstünü, başı hala kanlı duruyorhastanede annesi sorunca sil tabi teyze kanıyla durmasın demiştim, kadın silmemiş kan kurumuş yapışmış saça ılık suyla pamukla kaç dk uğraştım sildim
yavru ağlıyor neyse emzirecek annesi baktım sütü yok hala, kızlar on kereden fazla gösterdim şöyle tutacaksın memeni diye hatta kendi mememi açıp gösterdim o kadar inat ki yok bildiğini okuyor bebekte tutamıyor çünkü ucu kısa, benim belim koptu sancım oldu o derece yoruldum, dedim bakın süt daha gelmemiş önce emzir sonra şırngayla mama ver çünkü benim oğlum açlıktan havale geçirip hastanelik oldu 3 gün yoğun bakımda yattı sakat kalabilirdiüstelik mama verdiğimiz halde aç kaldı çünkü anne karnında kilo verdiği için ve zayıf doğduğu için güçsüz düşmüştü, anlattım rezene incir götürdüm süt yapıcı çay aldırdım suyu bol için canım bak yemezsen süt olmaz dedim canım istemiyor diye delirtti
kv me sonra dedim beni bir daha yardıma çağırma anne, sinirim bozuldu orda bebek ağlıyor benim göğsüm sızladı onun yüreği sızlamadıinsan bebeği ağlayınca memesinin acısını dikişinin acısını düşünmez kızlar, orda bebeği ağlıyor o alın şunu diye kendi derdine düşüyor ben sezaryanlı halimle 3 gün boyunca günde 12 kere hastaneye gittim yavrum bir damla sütümü alsın diye yatağımda yatıpta dinlenemedim bir gün
2 gün sonra oğlum görmek istedi bebeği, dedim kv me beraber inelim de anne hemen çıkalım durmayalım, bir gittik bebek sapsarı olmuş, hızlı hızlı nefes alıyor ağzı kurumuş ve bezi kupkuru, tecrübeli anneler bilir yeni doğan saat başı iki saatde bir yani her emmede kaka yapar çiş yapar bu doyduğunu gösterir, bu yavru doğdu doğalı 6 kere kaka yapmış o da mama verildiği zaman, çiş zaten hiç yok nokta halinde kırmızıya çalan sarı bir çişben sarılık sandım, hemen acile götürün dedim aç bu bebek resmen aç, götürdüler, böbrekleri aşırı susuz kalmış nerdeyse böbrek yetmezliğine çeviriyormuş acilen yoğun bakıma yatırdılar, 3 gün kaldı tekrar toparlandı, inanın bu süre zarfında annesi inadından vazgeçmedi hala yemiyor, sütü gelmiş ama çok az belli çünkü yine bezi kupkuru ve sararmış, mama vermiycem emziricem diyor, ya hu verme emzir ama yetmiyor kaldı ki kızlar yemin ediyorum inada yapıyor sırf mama ver dedik diye, biz niye mama vermesini isteyelim bizde annesini emsin istiyoruz ama yok anne yemiyor ki süt olsun, bir insan doğum yapınca ohh su içmekten kurtuldum dokuz aydır bıkmıştım der mi, asıl emzirirken su lazım süt olsun diye, bir anne yeni doğan bebeğini düşünmeyip bugün uyuycam ben der mi daha 10 günlük ya bu bebek
en son eşim bile dahil olu kardeşine dedi oğlum bak bizim halimizi biliyorsun yeğenin neler atlattı senin bebeğin bak az kalsın böbrekleri iflas ediyordu, önce anne emzirsin sonra da mama verin arkasına demiş, sonunda eşimi dinlemişler, açlıktan sürekli ağlıyordu karnı doyunca uyumuş rengi yerine gelmiş, yoğun bakımda bakan dr a götürmüşler o da mama takviyesi şart demiş, eee biz ne dedik!!! Ya ben niye kötülüğünü istiyim anneyim ben üstelik karnımda da bir can var, onun bebeği ağlarken ben ağladım yavrunun haline ve o ebbek ağlarken o annesi olacak akdın yeminle kılını kıpırdatmadı dönüp bakmadı, ben aldım kucağıma uyuttum kuzuyu, dönmüş benim mememe aranıyordu açlıktanondan öce doğurmuş olsaydım emzirirdim o derece içim yandı
annesinden daha çok mu düşüneceksiniz diyen olabilir, kızlar bu 10 günün özeti söylediklerini yaptıklarını tam anlatsam sinir olursunuz
birde ilk acile götürün dediğim de gazı var demişlerdi, gaz sancıları bebek 20 günlükken başlar dedim, karnına dokundum karnı bomboş, ben evde ne dediysem acildeki dr aynısını demiş, aç demiş bağırsakları boş demiş, susuzluktan ağzı kurumuş midesi bulanıyor o yüzden böyle yutkunuyor demiş, annesi niye emzirmiyorsun ne kadar sağlıklı doğmuş ayzık değil mi bebeğe demiş....
bunu niye yazdım bazen tavsiyeleri dinlemek lazım kızlar bana kızmayın, ben eğer annemi dinleyip oğluma şerbet verseydim şekeri 30 düşmeyecekti havale geçirmeyecekti....
karar sizin, akrabaların tavsiyesi hoşunuza gitmiyorsa dr a sorar doğrusunu öğrenirsiniz
Okurken icim sizladi resmen ya Allahim bende bildigimi okurum bebek konusundadami oyle olcam acabaMerve seni alıntıladım ama yazamadan çıkmam gerekti, canım yazdıklarının bir çok yerinde haklısın ama bazen yeni anneler inatla tavsiyelere kulak tıkayabiliyorlar tabi iyi niyetli olanları kastediyorum öyle senin başına geldiği gibi bilmiş bilmiş olanları değil,şimdi kimseyi karıştırmazsın zaten karışamazlar artık verecek cevabın var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?