2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Bir arkadas kundaklama ile ilgili bir gazetenin web adresini paylaşmış mutlaka okumanızı tavsiye ederim o yazıda birde bir video paylaşılmış onu izledim gerçekten çok bilgilendirici bende kundaklamayı düşünyorum hatta kundaağını aldım bile neyse o videonun adresi izlemekte yarar var

Aynen canim bende bu şekilde çok sikmadan böyle kundaklayacagim insallah
Kızlar artık bel agrılarından yapamıyorum, oturamıyorum ne yapıcam bilmiyorum.Yatarken karnımın altına belime yastık doldurmaktan bir hal oluyorum.Allah yardımcımız olsun.Hepinize iyi geceler
Bende yastiksiz yatamiyorum
Çok agirlastim ve daha 2.5 ay var

Eflalim eltininkini yaptığı tavsiyelere kulak tıkamak değil çok başka bir şey ya lphusa depresyonunda ya da anneliğinin önüne geçiyor bazı şeyler.. Kendi ailesi de mi uyarmıyor... Bebiş inş. Kısa sürede toparlanır. Çok üzüldüm durumuna... Azıcık dedikodu yapayım:))) benim eltim de bebeği hastaneye yatınca gitmez, dayanamıyorum, beni görünce huysuzlanıyor vs gibi bahanelerle... Çünkü bebeğini umursamıyor.. Kendi hayatı her şeyden önemli. Benim yeğenim hastane yatınca biz hediyeler balonlarla yanında bitiyoruz insan çocuğunu hiç bırakamaz ama önceliği farklı... Kimileri de böyle anne oluyor işte :)

Farklı insanlar ama aynı Demoralize sözler... Bizi zor günlerim beklediğini biz de biliyoruz ama buna felaket senaryosu ile değil " bu günler gelip geçecek.. Bebeğiyle üstesinden gelebiliriz.. Her şey güzel olacak " motivasyonu lazım.. Hem yardım etmezler hem de her şey için gerekli olan moral duygusunu alıp gider bu insanlar gıcık oluyorum ben de :)) Allah yardımcımız olsun...

Kızlar slm valla benimde jasık ağrım be vajinal ağrım birde bel canım yanıyo ne oluyoki böyle anlamadım

Canım aynı haftadayız seninle, hep aynı şikayetler... vücut kendini doğuma hazırlıyor herhalde ayakta çok duymamaya çalış...

Tecrübeli annelere bir sorum olacaktı, bu göğüs pedlerinden kac tane almamız gerekir, ben 40 lı paketlerden 3 paket aldım 2 paketi jelli 1 paketi jelsiz, daha almalımıyım

Canım yeteri kadar almışsın bence, evi doldurmanın da anlamı yok. Aldıkların seni ilk iki üç ay idare eder diye düşünüyorum...

Sağlıkla iyi günlerde kullan inş canım Mevlüt elbisesine de ayrıca bayıldım gelinlik gibi maşallah :)

Canım bence 50 iyi bir sayı.. Gelenlerin çok mu olur ki.. Aileler vs gelince erkekler öyle şeylere bakmıyor genelde kadınlar alıyor çocuklar da mıncıklayıp bozuyor:) bence 48 yeter... Ben her şeyden 50 yaptırdım o da kalabalık aileniz diye..

Kızlar dün akşam idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yattım dualarınızı bekliyorum...
Canım nasıl oldun haberdar et bizi.. Inş serumlar işe yarar..

Canım şu an tam olarak hatırlayamıyorum ama kuru kahvecinin hemen aşağısından sola git.. Sabuncular süsçüler nüans vs orada... Oralarda bulabilirsin.. Aşağıdan gelirken sağda yukarıdan kuru Kahveciyi arkana alınca solda.. Nüans ı sor olmadı o sokakalr işte..

kızlar kuzularınıza hangi biberondan aldınız kaç tane aldınız? yazın bakem acemi anneye
Dr browns aldım bir de medela calma biberon aldım. Ablam da avent in emziğini verdi oldu da bitti maşallah :)

kızlar emzik ve biberon almak gerekli mi ki ilk aylar için
bir de emzirme sütyenini şimdiden alırsak doğumdan sonra bedeni küçük gelmez mi
canım doğum sonrası epey şişiyormuş memeler. Benim karnım şişmedi ama malesef diğerleri füze gibi oldu o yüzden şimdiden aldım rahat rahat takıyorum..
Emzik bebeği alıştırmak istiyorsan baştan gerekli..
Biberon da sütün olmazsa lazım olabilir diye aldık.. Belki de gerek bile olmayacak... Yaşamadan bilemiyoruz numunelik al sende bir tane istersen lazım olursa verir zorda kalmazsın..

İyi geceler annişler

Rapunzel canım sen nasıl insanlar olduklarını zaten biliyormuşsun, iyi yapmışsın boşveerr

Nego yaaaa ayyy gözlerim doldu çok fena oldum. Biz evlat sahibi olabilmek için bu kadar uğraşırken
Rabbim kimini evladıyla kimini de evlatsızlıkla sınıyor işte
Mervenin dediklerine katılıyorum senin söylediklerine de.
İkisi aynı değil zaten, bende dış kapının mandalı olacak insanların sırf eleştirmek için söylediği korkunç sözler. Hiç yapıcı olmayan, yol göstermek için değil, sadece neden öyle sütün yetmiyor senin benim şöyleydi benim böyleydi diye hiç durmaksızın boş boş konuşan insanlar...
Sizin durumunuz çok farklı, sen kenara geçip eltine desen sen beceremiyorsun bu işi, ben böyle yapmıştım şöyle yapmıştım desen hıh deyip kenara geçsen olur mu mesela
Ama sen elinden gelen her şeyi yapmışsın, sırf üzüntünden, vicdanından ,anneliğinden yardım etmeye çalışmışsın. Hemde çok güzel bir şekilde, hoş gene işe yaramamış ya vicdansız eltine...
Okuyunca yazdığını senin içinin sızlamasına bile içim sızladı. Birde hamile olunca ne çok etkilenmişsindir bu durumdan.
Yol göstermek başka bir şeeyyy, akıl vermek başka bir şey işte. Koca koca insanlar bir nasıl konuşacağını öğrense...

Bu arada bebişin eşyalarını ve kendi pijama vs. eşyalarımı yıkamıştım.
Annemle ablam gelip ütülediler. Çarşaf örttük altına üstüne koltukta duruyorlar odamız gelene kadar.

Ablam hazırladı hastane çantasını da. Bebişin ve benim eşyalarımı, ayrı ayrı çıtçıtlı poşetlere koyarak.
İçine yetecek kadar hasta bezi, bebek bezi vs koyduk, ama ayrı bir valize de bez paketlerinin tamamını koyduk.
O arabada duracak, eğer olur da hastane çantamızdakiler biterse diye yedeğin yedeği olarak
Hastaneye gidecek süslerimiz de artık bitmek üzere.
Annem dikişleri ele aldı, evine götürdü, çokta güzel ekstra bir sabahlık dikiyor şimdi bana, tam bilekte, dantelli mantelli
Oda bitince onu hastane çantasına, süsleri de bir araya topladık mı hastane için o iş bitmiş olacak Allah'ın izniyle.
Yinede kabus görmemek elde değil
Çantalar hazır olduğu halde, dün rüyamda hastaneye gidiyoruz doğum yapıyorum o çantada gerekli olan hiçbir şey yok, hallaç pamuğu gibi karmakarışık, hiçbir şey almamışız yanımıza

Hepimiz vaktinde hayırlı sağlıklı doğumlar yaparız inşallah.

Ohh canim ne güzel kafamda baya şeyler silinmiştir
Annenin diktiği sabahligi da çok merak ettim. Resmini bekliyorum

Umarim gönlünce bulursun.
İnşallah canım, buldum bişiler eve dönünce paylaşacağım inşallah
Teşekkür ederim canım. Hasırcılar Caddesi'ni tarif ediyorsun sanırım, dün o caddede 5 tur filan atmışımdır. Bebek süslerini oradan tamamladım zaten. Tuhafiye tarzı birşeyler arıyorum.Araştırdım biraz da bakalım inşallah bugün de oralara bakarım. Kolonya alabileceğim bi yer biliyo musun canım

Kızlar artık bel agrılarından yapamıyorum, oturamıyorum ne yapıcam bilmiyorum.Yatarken karnımın altına belime yastık doldurmaktan bir hal oluyorum.Allah yardımcımız olsun.Hepinize iyi geceler
ayni beni tariif ettin canim.sagim solum yastiklarla uyuma mucadelesi veriyorum.allah yardimcimiz olsun

Günaydın kızlar 1-2 saat uyuyabildim sadece midem yanıyor akşamdan beri boğazim a kadar benim gibi olan var mı böyle bir durumda ne yapıyorsunuz tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen

kızlar kuzularınıza hangi biberondan aldınız kaç tane aldınız? yazın bakem acemi anneye
Ben chicco nun gerçek gogus ucuna benzeyen yeni dogan biberon undan alıcam araştırdım hoşuma gitti diğer secenek olarak genelde avent i tavsiye ediyorlar
chicco nun ki bu

canım senin yazdıklarını anladım zaten eltiminki çok farklı senin durumundan sen yol gösterilsin istemişsin ama sana ahkam kesmişler!! Artık tecrübeliyiz canım ilkte ki acemiliklerimizi Allah'ın izniyle yapmayız, ben şimdi dr ların doğumda ne yapacağını ne diyeceğini biliyorum öyle canlarının istediğini yapmalarına izin vermiycem inşaallah
Tecrübeli annelere bir sorum olacaktı, bu göğüs pedlerinden kac tane almamız gerekir, ben 40 lı paketlerden 3 paket aldım 2 paketi jelli 1 paketi jelsiz, daha almalımıyım
canım aldıkların yeter duruma göre alırsın bazılarından süt akmıyor mesela, benden çok akardı ablamdan akmazdı o çok kullanmamıştı ben paket paket kullanmıştım
Kizlar bu lohusa pijama modeli nasil? Kirmizisini almayi düsünüyorumEki Görüntüle 1297742 Eki Görüntüle 1297742
çok güzel canım beğendiğim bir modeldi:)
amin canım

canım bende öyleyim ama ben doğum öncesi çok makale okumuştum bebek bakımıyla emzirmeyle ilgili hatmetmiştim o yüzden yanımda annem kv olmasına rağmen hiç bir konuda fikir sormamam gerek kalmadı, ben yıkadım ben altını değiştim ben giydirdim kendi annem sadece hastanede altını değişti mesela, kendime güveniyordum o yönden bir de bende yeğen çok onlara da çok bakmışlığım var onun da etkisi olmuştur, tek üzüntüm annemi dinleyip şekerli su vermemek oldu bazen bilimsel makalelere kulak tıkamak gerekebiliyor, o da benim tecrübesizliğim oldu, şimdi diyorum gerekirse biberonla mama da veririm şekerli su da yeter ki aç kalmasın kuzum:)

sende güvendiğin insanların iğnelemeden konuşanların tavsiyesini dinlersin tabi içine sinerse canım, mesela yakınlarım çok karışır ipin ucunu bir kere verirsem diyorsan netten sorarsın
yok canım bende bildiğimi okurum ama mesele bilmekte, eltim bilmiyor ne bir kitap okudu gebelikle doğumla ilgili ne araştırdı soruşturdu, siz netten burdan kitaplardan okuyorsunuz başınıza neler gelecek az çok biliyorsunuz, ayrıca dediğin gibi yavrun aç aç ağlarken sütüm yetiyor diye inat edeceğini onu orda bırakacağını hiç sanmıyorum canım burda tanıdığım hiç bir anne yapmaz bunu:)

yeni doğanı herkes alamaz kucağına doğru ama annesi kendi yavrunu kimseye vermezin Allah öyle bir güç veriyor ki anneye şaşıracaksın kendine
kızlar emzik ve biberon almak gerekli mi ki ilk aylar için
bir de emzirme sütyenini şimdiden alırsak doğumdan sonra bedeni küçük gelmez mi
ben emzik aldım canım biberonda alıcam, inşaallah emziği tutar ilk oğlum tuttu çok faydasını gördüm ben
amin canım
canım hem çok bencil canı çok tatlıdır, hem de kesinlikle kulak tıkıyor iki senede tanıdık artık, sırf başkasının dediğini yapmamak için inat eder doğru da olsa, kendi anneside kendi gibi canım ama o da söylediği halde kızım sütün az demek ki mama da ver emzirde diyor ama annesinide dinlemiyor

senin eltide tuhafmış ay nasıl gitmez ya çocuğunun yanında demek ki böyle insanlar varmış yakınımızda görünce anlıyoruz tv de haberlerde görürdüm, yanı başında olunca insan ne yapacağını bilmiyor

benim oğlum 4 aylıkken yatmıştı ateşeten hem babası hem ben kalmıştık yanında özel oda tutup eşim bile bırakıp gidememişti

canım olumsuz konuşanlar hayatın her alanında var evet annelik uykusuzluk demek, sinemaya gidememek, bazen wc ye gidememek demek ama çok çok güzel bir varlık için geçici bir dönem bunları yapamamak annelik, zaten şöyle 3-4 yaşına gelince hatta çok daha erken dönemde yapamadığın her şeyi tekrar yapmaya başlıyorsun hem de o güzel varlıkla beraber yapıyorsun:) bak benim kuzu 3,5 yaşında biz hala uykusuzuz hazır uyku yokken kardeşide olsun dedik şurda 3-4 sene daha uykusuz olurum sonra zaten büyüyorlar bir bakıyorsun evlenip yuvadan gidiyorlar o zamanda keşke olsalarda yanımızda uykusuz kalsak diyor insanlar
canım o da bir sene uğraştı ama çocuğu olmuyor demesinler diye hamileyken bile hep kendi canını düşündü...

beni anlamana sevindim canım bazen kendime kızdım çünkü eltilik mi yapıyorum acaba ben diye ama bir Allah'ın kulu hak vermedi ki onun haline, kp bile bana diyor ki kızım bu nasıl anne ben anlamadım çocuğu bir bağrına basmıyor candan ciğerden diyor, bunu bir erkek diyor düşünsene

o koca koca patavatsızlara kulak tıkayacaksın canım gerektiğinde cevap vereceksin yoksa lohusa lohusa şişirirler insanı kötü niyetle sütün yetmiyor diyene al sen emzir çok biliyorsan diyeceksin bazen ( ben derim lafımı hiç çekmem)
güle güle sağlıkla kullanın canım anne oğul, ablanın çantasını hazırlamakta nasip olur inşaallah

o rüyalar bitmez ki , bazen bebeği çıplak bile göreceksin ay giyecek şeyi yok diye:)

merak ettim hastane çantanı tabi bitince sabahlığınıda görmek isterim, ahh keşke güzelce bende dikebilsem heves var ama beceremiyorum acemice uğraşıyorum, kursa gidebilseydim
Günaydın kızlar 1-2 saat uyuyabildim sadece midem yanıyor akşamdan beri boğazim a kadar benim gibi olan var mı böyle bir durumda ne yapıyorsunuz tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen

canım ben soğuk süt içiyorum yudum yudum o kesiyor, tahinde kesiyor bir çay kaşığı ye

Gaviscon cigneme tableti vermisti benim doktorum
Rahatlatiyo ama kisa sureli
yedigine ictigine dikkat et
ben s9gani tamamen yemeklerimden cikadim
baharat sifir tuketiyorum
asitli yiyecek icecek yok
cikolatada cok yanma yapiyor
bide yorgunluk o yanmayi muthis tetikliyor
bizzat yasadim cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…