Tecrübesiz bir anne olaraktankızlar kuzularınıza hangi biberondan aldınız kaç tane aldınız? yazın bakem acemi anneye
Canım ben nuk un 0-6 aylık bebekler için olan bir büyük boyunu birde küçük boyunu aldım.kızlar kuzularınıza hangi biberondan aldınız kaç tane aldınız? yazın bakem acemi anneye
Canım en iyisi medela calmakızlar kuzularınıza hangi biberondan aldınız kaç tane aldınız? yazın bakem acemi anneye
Aynen canim bende bu şekilde çok sikmadan böyle kundaklayacagim insallahBir arkadas kundaklama ile ilgili bir gazetenin web adresini paylaşmış mutlaka okumanızı tavsiye ederim o yazıda birde bir video paylaşılmış onu izledim gerçekten çok bilgilendirici bende kundaklamayı düşünyorum hatta kundaağını aldım bile neyse o videonun adresiizlemekte yarar var
Bende yastiksiz yatamiyorumKızlar artık bel agrılarından yapamıyorum, oturamıyorum ne yapıcam bilmiyorum.Yatarken karnımın altına belime yastık doldurmaktan bir hal oluyorum.Allah yardımcımız olsun.Hepinize iyi geceler
Merve seni alıntıladım ama yazamadan çıkmam gerekti, canım yazdıklarının bir çok yerinde haklısın ama bazen yeni anneler inatla tavsiyelere kulak tıkayabiliyorlar tabi iyi niyetli olanları kastediyorum öyle senin başına geldiği gibi bilmiş bilmiş olanları değil,şimdi kimseyi karıştırmazsın zaten karışamazlar artık verecek cevabın var
Kızlar hepinize yazıyorum bu kısmı:)
eltim yeni doğum yaptı 10 günlük bebeğimiz, hamileliği boyunca bütün aileyi ifrit etmeyi başardı neyse ona girersem koca bir sayfa dolar...
kontrole gittiklerinde dr sancı görmüş yatırdı doğum için, kaç kere dedim bak sancın yarım saate düşmeden sakın hastaneye yatma iki gün üç gün orda perişan olursun ilk bebek hemen gelmez diye, neyse yattı tam iki gün perişan oldu gücü kuvveti kalmadı, hamileliği boyunca şunu ye bunu ye dedikçe bebeği değil alacağı fazla kiloyu düşünerek yemedi, doğumu yaptıran ebeler bile güzel beslenemediğin için enerjin yok demişler
hastanede ziyaretini gittim memesinin ucu kısa benimkide öyle, emzirme ucuyla dene dedim, devlet hastanesi ilgi malum kızlar, mama vermişler, annenin sütünün olmadığını gördükleri halde pek ilgilenmemişler
eve geldiler sütü hala gelmedi neden biliyormusunuz yemedi yemiyor bildiğiniz ne su içiyor ne yiyor, canı istemiyormuş ama ben huyunu biliyorum derdi kilo bir an önce zayıflamak, böyle annelerde var maalesef
kv beni çağırdı kızım biz değişemiyoruz üstünü değişsen diye, iyi tamam dedim benim karnım burnumda oğlum o arada evde hasta yinede indim yanlarına, değiştim altını üstünü, başı hala kanlı duruyorhastanede annesi sorunca sil tabi teyze kanıyla durmasın demiştim, kadın silmemiş kan kurumuş yapışmış saça ılık suyla pamukla kaç dk uğraştım sildim
yavru ağlıyor neyse emzirecek annesi baktım sütü yok hala, kızlar on kereden fazla gösterdim şöyle tutacaksın memeni diye hatta kendi mememi açıp gösterdim o kadar inat ki yok bildiğini okuyor bebekte tutamıyor çünkü ucu kısa, benim belim koptu sancım oldu o derece yoruldum, dedim bakın süt daha gelmemiş önce emzir sonra şırngayla mama ver çünkü benim oğlum açlıktan havale geçirip hastanelik oldu 3 gün yoğun bakımda yattı sakat kalabilirdiüstelik mama verdiğimiz halde aç kaldı çünkü anne karnında kilo verdiği için ve zayıf doğduğu için güçsüz düşmüştü, anlattım rezene incir götürdüm süt yapıcı çay aldırdım suyu bol için canım bak yemezsen süt olmaz dedim canım istemiyor diye delirtti
bunu niye yazdım bazen tavsiyeleri dinlemek lazım kızlar bana kızmayın, ben eğer annemi dinleyip oğluma şerbet verseydim şekeri 30 düşmeyecekti havale geçirmeyecekti....
karar sizin, akrabaların tavsiyesi hoşunuza gitmiyorsa dr a sorar doğrusunu öğrenirsiniz
Haklısın canım dogru söze ne denir..bizim toplum biraz yangını körüklemeyi severler.Banada oooo ooooo yok bu iyi günlerin hele dogsunda gör...işte böyle dogunca tuvalete dahi gidemezsi..kapıdan çıkarlarken Allah sana kolaylık versin bunla...aaaaa emzirmiyormusun? Nedenki? yazıkk daha(sanki aç bırakıyoruz) işte benim gögüslerim çok yaraydı ona ragmen emzirdim..şimdiki gençler bizden çürük....offfo zaman tecrübesizlik yaa kim ne derse kendinibir suçlama dibe batmışlık sonrası depresyona kadar gider.sakın ilk anne olcaklar bunlara gülün geçin kulak tıkayın.onlar konuşsun dursunlar çok bilmişler
Kızlar slm valla benimde jasık ağrım be vajinal ağrım birde bel canım yanıyo ne oluyoki böyle anlamadım
Tecrübeli annelere bir sorum olacaktı, bu göğüs pedlerinden kac tane almamız gerekir, ben 40 lı paketlerden 3 paket aldım 2 paketi jelli 1 paketi jelsiz, daha almalımıyım
Ben chicco ve dr brown aldım. Kolik önleyici özellikleri nedeniyle bunları tercih ettim.kızlar kuzularınıza hangi biberondan aldınız kaç tane aldınız? yazın bakem acemi anneye
Sağlıkla iyi günlerde kullan inş canım Mevlüt elbisesine de ayrıca bayıldım gelinlik gibi maşallah :)bunlar bugün aldıklarımız
Eki Görüntüle 1295181 Eki Görüntüle 1295182 Eki Görüntüle 1295183 Eki Görüntüle 1295184
kızlar ne güzel ciciler almışsınız maşallah güzel günlerde giydirelim inşallah hepimiz ben de dün babannemizle konuştum hastane çıkışı almadığımızı söyledim o alıp gönderecekmiş sağolsun bari bi hastane çıkışı alsınonun dışında ben kendi aldıklarımı yıkadım ütüledim dolaba yerleştirdim henüz hastane çantamız hazır değil onu da bikaç haftaya hazırlarım diye düşünüyorum
beşiğimiz yatağımız var ama nevresimimiz filan yok çok gerekli mi onu dabilmiyorum ama çarşaf şarttır tabii amcamız da uyku seti alacaktı unutmadıysa
ayrıca bi ara kızılaya inebilirsem medela calma biberon alacağım tek emziğk sisteminibulabilirsem eğer.. bitane de dr browns biberon almayı düşünüyorum medela calma emzik onunla uyumluymuş
henüz kendime terlik taç filan yapmadım offf daha onlar var süslü püslü şeyleri dehiç sevmem makyaj yapmayı da sevmem meselaaa erkek çocuğu gibiyimama bitane kırmızı ugg terliğim var onu götürürüm belki hastaneye lohusa tacı da kırmızılı bişiyler yapmayı düşünüyorum zaman daralıyor yaptığım süslerden 48 tane çıktı acaba bi 50 tane daha mı yapsam çok kararsızım
Canım nasıl oldun haberdar et bizi.. Inş serumlar işe yarar..Kızlar dün akşam idrar yolları enfeksiyonu sebebiyle hastaneye yattım dualarınızı bekliyorum...
Canım şu an tam olarak hatırlayamıyorum ama kuru kahvecinin hemen aşağısından sola git.. Sabuncular süsçüler nüans vs orada... Oralarda bulabilirsin.. Aşağıdan gelirken sağda yukarıdan kuru Kahveciyi arkana alınca solda.. Nüans ı sor olmadı o sokakalr işte..Merhaba kızlar, bugün eminönündeydim yaklaşık 5 saat filan. Canım çıktı resmen gerçi hala da geziyorum o ayrı . Alacaklarımı tam bulamadım. Tuhafiye gibi süs püs satan yerler ne tarafındadır İstanbulu bilem arkadaşlarım yardımcı olabilir mi? Şu dantel kurdele, güpürlü şeritler, çiçek böcek filan alıcam onun gibi şeyler için
Dr browns aldım bir de medela calma biberon aldım. Ablam da avent in emziğini verdi oldu da bitti maşallah :)kızlar kuzularınıza hangi biberondan aldınız kaç tane aldınız? yazın bakem acemi anneye
canım doğum sonrası epey şişiyormuş memeler. Benim karnım şişmedi ama malesef diğerleri füze gibi oldu o yüzden şimdiden aldım rahat rahat takıyorum..kızlar emzik ve biberon almak gerekli mi ki ilk aylar için
bir de emzirme sütyenini şimdiden alırsak doğumdan sonra bedeni küçük gelmez mi
Ohh canim ne güzel kafamda baya şeyler silinmiştirBu arada bebişin eşyalarını ve kendi pijama vs. eşyalarımı yıkamıştım.
Annemle ablam gelip ütülediler. Çarşaf örttük altına üstüne koltukta duruyorlar odamız gelene kadar.
Ablam hazırladı hastane çantasını da. Bebişin ve benim eşyalarımı, ayrı ayrı çıtçıtlı poşetlere koyarak.
İçine yetecek kadar hasta bezi, bebek bezi vs koyduk, ama ayrı bir valize de bez paketlerinin tamamını koyduk.
O arabada duracak, eğer olur da hastane çantamızdakiler biterse diye yedeğin yedeği olarak
Hastaneye gidecek süslerimiz de artık bitmek üzere.
Annem dikişleri ele aldı, evine götürdü, çokta güzel ekstra bir sabahlık dikiyor şimdi bana, tam bilekte, dantelli mantelli
Oda bitince onu hastane çantasına, süsleri de bir araya topladık mı hastane için o iş bitmiş olacak Allah'ın izniyle.
Yinede kabus görmemek elde değil
Çantalar hazır olduğu halde, dün rüyamda hastaneye gidiyoruz doğum yapıyorum o çantada gerekli olan hiçbir şey yok, hallaç pamuğu gibi karmakarışık, hiçbir şey almamışız yanımıza
Hepimiz vaktinde hayırlı sağlıklı doğumlar yaparız inşallah.
İnşallah canım, buldum bişiler eve dönünce paylaşacağım inşallahUmarim gönlünce bulursun.
Teşekkür ederim canım. Hasırcılar Caddesi'ni tarif ediyorsun sanırım, dün o caddede 5 tur filan atmışımdır. Bebek süslerini oradan tamamladım zaten. Tuhafiye tarzı birşeyler arıyorum.Araştırdım biraz da bakalım inşallah bugün de oralara bakarım. Kolonya alabileceğim bi yer biliyo musun canımCanım şu an tam olarak hatırlayamıyorum ama kuru kahvecinin hemen aşağısından sola git.. Sabuncular süsçüler nüans vs orada... Oralarda bulabilirsin.. Aşağıdan gelirken sağda yukarıdan kuru Kahveciyi arkana alınca solda.. Nüans ı sor olmadı o sokakalr işte..
ayni beni tariif ettin canim.sagim solum yastiklarla uyuma mucadelesi veriyorum.allah yardimcimiz olsunKızlar artık bel agrılarından yapamıyorum, oturamıyorum ne yapıcam bilmiyorum.Yatarken karnımın altına belime yastık doldurmaktan bir hal oluyorum.Allah yardımcımız olsun.Hepinize iyi geceler
Ben chicco nun gerçek gogus ucuna benzeyen yeni dogan biberon undan alıcam araştırdım hoşuma gitti diğer secenek olarak genelde avent i tavsiye ediyorlarkızlar kuzularınıza hangi biberondan aldınız kaç tane aldınız? yazın bakem acemi anneye
canım senin yazdıklarını anladım zaten eltiminki çok farklı senin durumundan sen yol gösterilsin istemişsin ama sana ahkam kesmişler!! Artık tecrübeliyiz canım ilkte ki acemiliklerimizi Allah'ın izniyle yapmayız, ben şimdi dr ların doğumda ne yapacağını ne diyeceğini biliyorum öyle canlarının istediğini yapmalarına izin vermiycem inşaallahAh bana böle diyen üstüne düşen olsa... Eltinede diceklerimi içimden diyorum... O nasıl anne...
Bn dıyodum kı nasıl emzirsem iyi olur...
Bana yol göstermek yerine eleştiriyolardı.. Herseyi kdim ögrendim...
Allah eltinin cocuuna yardım etsin... O nasıl bi vicdan...
canım aldıkların yeter duruma göre alırsın bazılarından süt akmıyor mesela, benden çok akardı ablamdan akmazdı o çok kullanmamıştı ben paket paket kullanmıştımTecrübeli annelere bir sorum olacaktı, bu göğüs pedlerinden kac tane almamız gerekir, ben 40 lı paketlerden 3 paket aldım 2 paketi jelli 1 paketi jelsiz, daha almalımıyım
çok güzel canım beğendiğim bir modeldi:)Kizlar bu lohusa pijama modeli nasil? Kirmizisini almayi düsünüyorumEki Görüntüle 1297742 Eki Görüntüle 1297742
amin canımoyy kıyamam kuzuya, çok üzüldüm. eltinin aklı başına gelir umarım bir an önce
ben de işime karışılmasından hiç hoşlanmam, çok da inatçıyım kendi bildiğimi okurum hep. ilk bebeğim olacak Allah izin verirse, böyle hatalara düşmem inşallah
yok canım bende bildiğimi okurum ama mesele bilmekte, eltim bilmiyor ne bir kitap okudu gebelikle doğumla ilgili ne araştırdı soruşturdu, siz netten burdan kitaplardan okuyorsunuz başınıza neler gelecek az çok biliyorsunuz, ayrıca dediğin gibi yavrun aç aç ağlarken sütüm yetiyor diye inat edeceğini onu orda bırakacağını hiç sanmıyorum canım burda tanıdığım hiç bir anne yapmaz bunu:)Okurken icim sizladi resmen ya Allahim bende bildigimi okurum bebek konusundadami oyle olcam acaba
Ama yok ya yavrum orda ac ac bagircak ben vermek icin onu yemicem bumu yemicem yavrumdan ote ne varya valla basta esim yer beni
Gercekten bazilarina ders olur bu boyle cunku bazi konularda kendi bildigimizi Okuyabiliriz ama bebek konusunda ozellikle bebek bakimi konusunda bilenlerden yardim almakta fayda var.bizimde bilmedigimiz seyler var benim zaten en buyuk korkum yeni dogan bebek yigenlerimi bile alamazdim kucagima minicik ayy yavrum ya ama kizimi kucagimdan indirmem sanirim
Neyse konu amacından sapmasin.
ben emzik aldım canım biberonda alıcam, inşaallah emziği tutar ilk oğlum tuttu çok faydasını gördüm benkızlar emzik ve biberon almak gerekli mi ki ilk aylar için
bir de emzirme sütyenini şimdiden alırsak doğumdan sonra bedeni küçük gelmez mi
amin canımKızlar artık bel agrılarından yapamıyorum, oturamıyorum ne yapıcam bilmiyorum.Yatarken karnımın altına belime yastık doldurmaktan bir hal oluyorum.Allah yardımcımız olsun.Hepinize iyi geceler
canım hem çok bencil canı çok tatlıdır, hem de kesinlikle kulak tıkıyor iki senede tanıdık artık, sırf başkasının dediğini yapmamak için inat eder doğru da olsa, kendi anneside kendi gibi canım ama o da söylediği halde kızım sütün az demek ki mama da ver emzirde diyor ama annesinide dinlemiyorEflalim eltininkini yaptığı tavsiyelere kulak tıkamak değil çok başka bir şey ya lphusa depresyonunda ya da anneliğinin önüne geçiyor bazı şeyler.. Kendi ailesi de mi uyarmıyor... Bebiş inş. Kısa sürede toparlanır. Çok üzüldüm durumuna... Azıcık dedikodu yapayım:))) benim eltim de bebeği hastaneye yatınca gitmez, dayanamıyorum, beni görünce huysuzlanıyor vs gibi bahanelerle... Çünkü bebeğini umursamıyor.. Kendi hayatı her şeyden önemli. Benim yeğenim hastane yatınca biz hediyeler balonlarla yanında bitiyoruz insan çocuğunu hiç bırakamaz ama önceliği farklı... Kimileri de böyle anne oluyor işte :)
Farklı insanlar ama aynı Demoralize sözler... Bizi zor günlerim beklediğini biz de biliyoruz ama buna felaket senaryosu ile değil " bu günler gelip geçecek.. Bebeğiyle üstesinden gelebiliriz.. Her şey güzel olacak " motivasyonu lazım.. Hem yardım etmezler hem de her şey için gerekli olan moral duygusunu alıp gider bu insanlar gıcık oluyorum ben de :)) Allah yardımcımız olsun...
Canım aynı haftadayız seninle, hep aynı şikayetler... vücut kendini doğuma hazırlıyor herhalde ayakta çok duymamaya çalış...
Canım yeteri kadar almışsın bence, evi doldurmanın da anlamı yok. Aldıkların seni ilk iki üç ay idare eder diye düşünüyorum...
canım o da bir sene uğraştı ama çocuğu olmuyor demesinler diyeİyi geceler annişler
Rapunzel canım sen nasıl insanlar olduklarını zaten biliyormuşsun, iyi yapmışsın boşveerr
Nego yaaaa ayyy gözlerim doldu çok fena oldum. Biz evlat sahibi olabilmek için bu kadar uğraşırken
Rabbim kimini evladıyla kimini de evlatsızlıkla sınıyor işte
Mervenin dediklerine katılıyorum senin söylediklerine de.
İkisi aynı değil zaten, bende dış kapının mandalı olacak insanların sırf eleştirmek için söylediği korkunç sözler. Hiç yapıcı olmayan, yol göstermek için değil, sadece neden öyle sütün yetmiyor senin benim şöyleydi benim böyleydi diye hiç durmaksızın boş boş konuşan insanlar...
Sizin durumunuz çok farklı, sen kenara geçip eltine desen sen beceremiyorsun bu işi, ben böyle yapmıştım şöyle yapmıştım desen hıh deyip kenara geçsen olur mu mesela
Ama sen elinden gelen her şeyi yapmışsın, sırf üzüntünden, vicdanından ,anneliğinden yardım etmeye çalışmışsın. Hemde çok güzel bir şekilde, hoş gene işe yaramamış ya vicdansız eltine...
Okuyunca yazdığını senin içinin sızlamasına bile içim sızladı. Birde hamile olunca ne çok etkilenmişsindir bu durumdan.
Yol göstermek başka bir şeeyyy, akıl vermek başka bir şey işte. Koca koca insanlar bir nasıl konuşacağını öğrense...
güle güle sağlıkla kullanın canım anne oğul, ablanın çantasını hazırlamakta nasip olur inşaallahBu arada bebişin eşyalarını ve kendi pijama vs. eşyalarımı yıkamıştım.
Annemle ablam gelip ütülediler. Çarşaf örttük altına üstüne koltukta duruyorlar odamız gelene kadar.
Ablam hazırladı hastane çantasını da. Bebişin ve benim eşyalarımı, ayrı ayrı çıtçıtlı poşetlere koyarak.
İçine yetecek kadar hasta bezi, bebek bezi vs koyduk, ama ayrı bir valize de bez paketlerinin tamamını koyduk.
O arabada duracak, eğer olur da hastane çantamızdakiler biterse diye yedeğin yedeği olarak
Hastaneye gidecek süslerimiz de artık bitmek üzere.
Annem dikişleri ele aldı, evine götürdü, çokta güzel ekstra bir sabahlık dikiyor şimdi bana, tam bilekte, dantelli mantelli
Oda bitince onu hastane çantasına, süsleri de bir araya topladık mı hastane için o iş bitmiş olacak Allah'ın izniyle.
Yinede kabus görmemek elde değil
Çantalar hazır olduğu halde, dün rüyamda hastaneye gidiyoruz doğum yapıyorum o çantada gerekli olan hiçbir şey yok, hallaç pamuğu gibi karmakarışık, hiçbir şey almamışız yanımıza
Hepimiz vaktinde hayırlı sağlıklı doğumlar yaparız inşallah.
Günaydın kızlar 1-2 saat uyuyabildim sadece midem yanıyor akşamdan beri boğazim a kadar benim gibi olan var mı böyle bir durumda ne yapıyorsunuz tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen
Gaviscon cigneme tableti vermisti benim doktorumGünaydın kızlar 1-2 saat uyuyabildim sadece midem yanıyor akşamdan beri boğazim a kadar benim gibi olan var mı böyle bir durumda ne yapıyorsunuz tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?