iyidirler annesi:)doktor kontrolüne geldim kizlar.bebislerimi cok merak ediyorumm.nasillar ne kadar buyuduler
canım senin yazdıklarını anladım zaten eltiminki çok farklı senin durumundan sen yol gösterilsin istemişsin ama sana ahkam kesmişler!! Artık tecrübeliyiz canım ilkte ki acemiliklerimizi Allah'ın izniyle yapmayız, ben şimdi dr ların doğumda ne yapacağını ne diyeceğini biliyorum öyle canlarının istediğini yapmalarına izin vermiycem inşaallah
canım aldıkların yeter duruma göre alırsın bazılarından süt akmıyor mesela, benden çok akardı ablamdan akmazdı o çok kullanmamıştı ben paket paket kullanmıştım
çok güzel canım beğendiğim bir modeldi:)
amin canım
canım bende öyleyim ama ben doğum öncesi çok makale okumuştum bebek bakımıyla emzirmeyle ilgili hatmetmiştim o yüzden yanımda annem kv olmasına rağmen hiç bir konuda fikir sormamam gerek kalmadı, ben yıkadım ben altını değiştim ben giydirdim kendi annem sadece hastanede altını değişti mesela, kendime güveniyordum o yönden bir de bende yeğen çok onlara da çok bakmışlığım var onun da etkisi olmuştur, tek üzüntüm annemi dinleyip şekerli su vermemek oldu bazen bilimsel makalelere kulak tıkamak gerekebiliyor, o da benim tecrübesizliğim oldu, şimdi diyorum gerekirse biberonla mama da veririm şekerli su da yeter ki aç kalmasın kuzum:)
sende güvendiğin insanların iğnelemeden konuşanların tavsiyesini dinlersin tabi içine sinerse canım, mesela yakınlarım çok karışır ipin ucunu bir kere verirsem diyorsan netten sorarsın
yok canım bende bildiğimi okurum ama mesele bilmekte, eltim bilmiyor ne bir kitap okudu gebelikle doğumla ilgili ne araştırdı soruşturdu, siz netten burdan kitaplardan okuyorsunuz başınıza neler gelecek az çok biliyorsunuz, ayrıca dediğin gibi yavrun aç aç ağlarken sütüm yetiyor diye inat edeceğini onu orda bırakacağını hiç sanmıyorum canım burda tanıdığım hiç bir anne yapmaz bunu:)
yeni doğanı herkes alamaz kucağına doğru ama annesi kendi yavrunu kimseye vermezin Allah öyle bir güç veriyor ki anneye şaşıracaksın kendine
ben emzik aldım canım biberonda alıcam, inşaallah emziği tutar ilk oğlum tuttu çok faydasını gördüm ben
amin canım
canım hem çok bencil canı çok tatlıdır, hem de kesinlikle kulak tıkıyor iki senede tanıdık artık, sırf başkasının dediğini yapmamak için inat eder doğru da olsa, kendi anneside kendi gibi canım ama o da söylediği halde kızım sütün az demek ki mama da ver emzirde diyor ama annesinide dinlemiyor
senin eltide tuhafmış ay nasıl gitmez ya çocuğunun yanında demek ki böyle insanlar varmış yakınımızda görünce anlıyoruz tv de haberlerde görürdüm, yanı başında olunca insan ne yapacağını bilmiyor
benim oğlum 4 aylıkken yatmıştı ateşeten hem babası hem ben kalmıştık yanında özel oda tutup eşim bile bırakıp gidememişti
canım olumsuz konuşanlar hayatın her alanında var evet annelik uykusuzluk demek, sinemaya gidememek, bazen wc ye gidememek demek ama çok çok güzel bir varlık için geçici bir dönem bunları yapamamak annelik, zaten şöyle 3-4 yaşına gelince hatta çok daha erken dönemde yapamadığın her şeyi tekrar yapmaya başlıyorsun hem de o güzel varlıkla beraber yapıyorsun:) bak benim kuzu 3,5 yaşında biz hala uykusuzuz hazır uyku yokken kardeşide olsun dedikşurda 3-4 sene daha uykusuz olurum sonra zaten büyüyorlar bir bakıyorsun evlenip yuvadan gidiyorlar o zamanda keşke olsalarda yanımızda uykusuz kalsak diyor insanlar
canım o da bir sene uğraştı ama çocuğu olmuyor demesinler diyehamileyken bile hep kendi canını düşündü...
beni anlamana sevindim canım bazen kendime kızdım çünkü eltilik mi yapıyorum acaba ben diye ama bir Allah'ın kulu hak vermedi ki onun haline, kp bile bana diyor ki kızım bu nasıl anne ben anlamadım çocuğu bir bağrına basmıyor candan ciğerden diyor, bunu bir erkek diyor düşünsene
o koca koca patavatsızlara kulak tıkayacaksın canım gerektiğinde cevap vereceksin yoksa lohusa lohusa şişirirler insanıkötü niyetle sütün yetmiyor diyene al sen emzir çok biliyorsan diyeceksin bazen ( ben derim lafımı hiç çekmem )
güle güle sağlıkla kullanın canım anne oğul, ablanın çantasını hazırlamakta nasip olur inşaallah
o rüyalar bitmez ki , bazen bebeği çıplak bile göreceksin ay giyecek şeyi yok diye:)
merak ettim hastane çantanı tabi bitince sabahlığınıda görmek isterim, ahh keşke güzelce bende dikebilsem heves var ama beceremiyorum acemice uğraşıyorum, kursa gidebilseydim
canım ben soğuk süt içiyorum yudum yudum o kesiyor, tahinde kesiyor bir çay kaşığı ye
Gaviscon cigneme tableti vermisti benim doktorum
Rahatlatiyo ama kisa sureli
yedigine ictigine dikkat et
ben s9gani tamamen yemeklerimden cikadim
baharat sifir tuketiyorum
asitli yiyecek icecek yok
cikolatada cok yanma yapiyor
bide yorgunluk o yanmayi muthis tetikliyor
bizzat yasadim cunku
Eksi degilde tatli mandalina yiyorum benTeşekkür ederim çok faydalı oldu mandalina bol yiyordum bir de çikolataya dayanamıyorum dikkat edicem
Canım inan her sancı çeken bağırmıyor ben bağırmadım mesela üstelik hem kendi sancımı çektim hem suni sancıyı sonunda sezaryanı yaşadım, bazılarının canı çok az olabiliyor, bence doğum gerçekten o kadar zor değil en azından sancısını biliyorum
canım çok haklısın
güle güle kullanın
geçmiş olsun
canım sen haklısın
hoş geldin
canım kasılmalar olur artık günde 5-6 kere
ben vericem oğluma vermiştim bebedor damaklı emzik kullandım
canım mavisini yapabilirsin kendine
döner canım, benim dr şey diyor hani gırgır var ya bolca yer gırgırlayın diyor bebeği ters olanlara dönüyormuş sende yap
maşaallah kuzuna canım sana da geçmiş olsun
canım düşüncesiz sorumsuz insanlar sende tavrında çok haklıymışsın, hamile kalsın o kızıda görürüz
canım ben önce poşete sonra kendi diktiğim tül keseye koydum
maşaallah
kızlar benim albüme bakın ekledim ben çantamı keseleride tülden kendim diktim
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/albums/hastane-cantamiz.36271/
canım hamile külolu aldım ben beli yüksek iyi oluyor
ben hep jilet kullanıyorum cildimde sorun var çünkü ağda epilasyon yapamıyorum
geçmiş olsun canım
canım sezaryen olursa zor olur kullanması
Bende kontrol deyimdoktor kontrolüne geldim kizlar.bebislerimi cok merak ediyorumm.nasillar ne kadar buyuduler
Merve seni alıntıladım ama yazamadan çıkmam gerekti, canım yazdıklarının bir çok yerinde haklısın ama bazen yeni anneler inatla tavsiyelere kulak tıkayabiliyorlar tabi iyi niyetli olanları kastediyorum öyle senin başına geldiği gibi bilmiş bilmiş olanları değil,şimdi kimseyi karıştırmazsın zaten karışamazlar artık verecek cevabın var
Kızlar hepinize yazıyorum bu kısmı:)
eltim yeni doğum yaptı 10 günlük bebeğimiz, hamileliği boyunca bütün aileyi ifrit etmeyi başardı neyse ona girersem koca bir sayfa dolar...
kontrole gittiklerinde dr sancı görmüş yatırdı doğum için, kaç kere dedim bak sancın yarım saate düşmeden sakın hastaneye yatma iki gün üç gün orda perişan olursun ilk bebek hemen gelmez diye, neyse yattı tam iki gün perişan oldu gücü kuvveti kalmadı, hamileliği boyunca şunu ye bunu ye dedikçe bebeği değil alacağı fazla kiloyu düşünerek yemedi, doğumu yaptıran ebeler bile güzel beslenemediğin için enerjin yok demişler
hastanede ziyaretini gittim memesinin ucu kısa benimkide öyle, emzirme ucuyla dene dedim, devlet hastanesi ilgi malum kızlar, mama vermişler, annenin sütünün olmadığını gördükleri halde pek ilgilenmemişler
eve geldiler sütü hala gelmedi neden biliyormusunuz yemedi yemiyor bildiğiniz ne su içiyor ne yiyor, canı istemiyormuş ama ben huyunu biliyorum derdi kilo bir an önce zayıflamak, böyle annelerde var maalesef
kv beni çağırdı kızım biz değişemiyoruz üstünü değişsen diye, iyi tamam dedim benim karnım burnumda oğlum o arada evde hasta yinede indim yanlarına, değiştim altını üstünü, başı hala kanlı duruyorhastanede annesi sorunca sil tabi teyze kanıyla durmasın demiştim, kadın silmemiş kan kurumuş yapışmış saça ılık suyla pamukla kaç dk uğraştım sildim
yavru ağlıyor neyse emzirecek annesi baktım sütü yok hala, kızlar on kereden fazla gösterdim şöyle tutacaksın memeni diye hatta kendi mememi açıp gösterdim o kadar inat ki yok bildiğini okuyor bebekte tutamıyor çünkü ucu kısa, benim belim koptu sancım oldu o derece yoruldum, dedim bakın süt daha gelmemiş önce emzir sonra şırngayla mama ver çünkü benim oğlum açlıktan havale geçirip hastanelik oldu 3 gün yoğun bakımda yattı sakat kalabilirdiüstelik mama verdiğimiz halde aç kaldı çünkü anne karnında kilo verdiği için ve zayıf doğduğu için güçsüz düşmüştü, anlattım rezene incir götürdüm süt yapıcı çay aldırdım suyu bol için canım bak yemezsen süt olmaz dedim canım istemiyor diye delirtti
kv me sonra dedim beni bir daha yardıma çağırma anne, sinirim bozuldu orda bebek ağlıyor benim göğsüm sızladı onun yüreği sızlamadıinsan bebeği ağlayınca memesinin acısını dikişinin acısını düşünmez kızlar, orda bebeği ağlıyor o alın şunu diye kendi derdine düşüyor ben sezaryanlı halimle 3 gün boyunca günde 12 kere hastaneye gittim yavrum bir damla sütümü alsın diye yatağımda yatıpta dinlenemedim bir gün
2 gün sonra oğlum görmek istedi bebeği, dedim kv me beraber inelim de anne hemen çıkalım durmayalım, bir gittik bebek sapsarı olmuş, hızlı hızlı nefes alıyor ağzı kurumuş ve bezi kupkuru, tecrübeli anneler bilir yeni doğan saat başı iki saatde bir yani her emmede kaka yapar çiş yapar bu doyduğunu gösterir, bu yavru doğdu doğalı 6 kere kaka yapmış o da mama verildiği zaman, çiş zaten hiç yok nokta halinde kırmızıya çalan sarı bir çişben sarılık sandım, hemen acile götürün dedim aç bu bebek resmen aç, götürdüler, böbrekleri aşırı susuz kalmış nerdeyse böbrek yetmezliğine çeviriyormuş acilen yoğun bakıma yatırdılar, 3 gün kaldı tekrar toparlandı, inanın bu süre zarfında annesi inadından vazgeçmedi hala yemiyor, sütü gelmiş ama çok az belli çünkü yine bezi kupkuru ve sararmış, mama vermiycem emziricem diyor, ya hu verme emzir ama yetmiyor kaldı ki kızlar yemin ediyorum inada yapıyor sırf mama ver dedik diye, biz niye mama vermesini isteyelim bizde annesini emsin istiyoruz ama yok anne yemiyor ki süt olsun, bir insan doğum yapınca ohh su içmekten kurtuldum dokuz aydır bıkmıştım der mi, asıl emzirirken su lazım süt olsun diye, bir anne yeni doğan bebeğini düşünmeyip bugün uyuycam ben der mi daha 10 günlük ya bu bebek
en son eşim bile dahil olu kardeşine dedi oğlum bak bizim halimizi biliyorsun yeğenin neler atlattı senin bebeğin bak az kalsın böbrekleri iflas ediyordu, önce anne emzirsin sonra da mama verin arkasına demiş, sonunda eşimi dinlemişler, açlıktan sürekli ağlıyordu karnı doyunca uyumuş rengi yerine gelmiş, yoğun bakımda bakan dr a götürmüşler o da mama takviyesi şart demiş, eee biz ne dedik!!! Ya ben niye kötülüğünü istiyim anneyim ben üstelik karnımda da bir can var, onun bebeği ağlarken ben ağladım yavrunun haline ve o ebbek ağlarken o annesi olacak akdın yeminle kılını kıpırdatmadı dönüp bakmadı, ben aldım kucağıma uyuttum kuzuyu, dönmüş benim mememe aranıyordu açlıktanondan öce doğurmuş olsaydım emzirirdim o derece içim yandı
annesinden daha çok mu düşüneceksiniz diyen olabilir, kızlar bu 10 günün özeti söylediklerini yaptıklarını tam anlatsam sinir olursunuz
birde ilk acile götürün dediğim de gazı var demişlerdi, gaz sancıları bebek 20 günlükken başlar dedim, karnına dokundum karnı bomboş, ben evde ne dediysem acildeki dr aynısını demiş, aç demiş bağırsakları boş demiş, susuzluktan ağzı kurumuş midesi bulanıyor o yüzden böyle yutkunuyor demiş, annesi niye emzirmiyorsun ne kadar sağlıklı doğmuş ayzık değil mi bebeğe demiş....
bunu niye yazdım bazen tavsiyeleri dinlemek lazım kızlar bana kızmayın, ben eğer annemi dinleyip oğluma şerbet verseydim şekeri 30 düşmeyecekti havale geçirmeyecekti....
karar sizin, akrabaların tavsiyesi hoşunuza gitmiyorsa dr a sorar doğrusunu öğrenirsiniz
çok güzel bir paylaşım .. sağolasın ..Bir arkadas kundaklama ile ilgili bir gazetenin web adresini paylaşmış mutlaka okumanızı tavsiye ederim o yazıda birde bir video paylaşılmış onu izledim gerçekten çok bilgilendirici bende kundaklamayı düşünyorum hatta kundaağını aldım bile neyse o videonun adresiizlemekte yarar var
Canım inan her sancı çeken bağırmıyor ben bağırmadım mesela üstelik hem kendi sancımı çektim hem suni sancıyı sonunda sezaryanı yaşadım, bazılarının canı çok az olabiliyor, bence doğum gerçekten o kadar zor değil en azından sancısını biliyorum
canım çok haklısın
güle güle kullanın
geçmiş olsun
canım sen haklısın
hoş geldin
canım kasılmalar olur artık günde 5-6 kere
ben vericem oğluma vermiştim bebedor damaklı emzik kullandım
canım mavisini yapabilirsin kendine
döner canım, benim dr şey diyor hani gırgır var ya bolca yer gırgırlayın diyor bebeği ters olanlara dönüyormuş sende yap
maşaallah kuzuna canım sana da geçmiş olsun
canım düşüncesiz sorumsuz insanlar sende tavrında çok haklıymışsın, hamile kalsın o kızıda görürüz
canım ben önce poşete sonra kendi diktiğim tül keseye koydum
maşaallah
kızlar benim albüme bakın ekledim ben çantamı keseleride tülden kendim diktim
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?gallery/albums/hastane-cantamiz.36271/
canım hamile külolu aldım ben beli yüksek iyi oluyor
ben hep jilet kullanıyorum cildimde sorun var çünkü ağda epilasyon yapamıyorum
geçmiş olsun canım
canım sezaryen olursa zor olur kullanması
biz sabah doktorumuza gittik her şey yolundaymış çok şükür :))Günaydın annisler doktordaki annisler güzel haberler alın inşallah :) allah yardımcınız olsun bebişlerimizi korusun :)
bol bol su iç sakın ihmal etme sıvı kaybetmesin vücudunKızlar cok fena afedersiniz ishslim 2 gundur buyuk wc hep cok sıvı hani cok cok sık çıkmıyorum ama her çıkışında oyle scaba doktor idrar enfeksiyonu var fıye ilac vermişti onu yapıyoki
sağol eflalim ya .. bu baya bi yırttırıyordu.. o gün gün boyu kendime gelemedim inan ...
canım antibiyotik ishal yapar, oğlumu yapıyorKızlar cok fena afedersiniz ishslim 2 gundur buyuk wc hep cok sıvı hani cok cok sık çıkmıyorum ama her çıkışında oyle scaba doktor idrar enfeksiyonu var fıye ilac vermişti onu yapıyoki
canım uzak duruyorum sabah aramış gece hep ağladı niye diye soruyor, karnını iyi doyurdun mu dedim evet dedi, gazını çıkarmış, dün yıkamışlardı kulağına su mu kaçırdılar yoksa diyor, yeni doğanın kulağına istesende su kaçmaz yapısı farklı oluyor zamanla normal yapıya dönüyor dedim, beşiğine koyunca ağlıyor dedi ee kucak istiyordur o yüzden ağlıyordur dedim, hem o da bu dünyaya alışmaya çalışıyor her ağladığında acaba hasta mı diye düşünmeyin ilgi istediği içinde ağlar dedim, anladıysa!! Gitmiyorum zaten kaynım küsüyor ama ona dedim karın dinlemiyor nefesimi tüketemem ben onun için diyeherkesin anneliği farklı oluyor.. kusura bakma eflalim ama eltinden bir cacık olmaz .. uzak dur o cadıdan ....Akıl falan da verme ona ...
iyi haberlerinizi bekliyoruzGünaydın kızlar kontrole gidicem az sonra. Dualarınızı esirgemeyin.
hamdolsun sen?Günaydın kızlar Nasılsıniz
yesinler kızını, canım bende ayva görmüştüm hem da ağacını sonra işte yedim ama benim oğluş olacak yoksa kız mıGunaydin annisler dun gece ruyamda kizimi gordumayy yerim ben onu yaa dun aksamki emzirme konusu takildi sanırım kafama emzimiyodum masallahida var hic aglamiyodu kizim cokta guzeldi :) bakiniyodum ben ne zaman emzircem diye ufakta degildi az buyumustu sanirim pekte uslu bişeydi giki cikmiyodu yavrumun
ruyamda gordugum meyvemide yedim aksam rahatladım.anlamina baktim hamile kadin ya ayva yer yada satin alirsa cok guzel kizi olacagina isaretmis
sizede günaydınKizim Beril ve benden de herkese gunaydinlar...
biz sabah doktorumuza gittik her şey yolundaymış çok şükür :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?