Kizlar simdi ciktim doktorun yanindan kuzucum yuzunu yine gostermedi doktorunuzda birdaha gostermez artik yuzunu dedi pasam nazli cikti bi yuzunu gostermedi dogumda gosterecek anlasilan masallah 1593 kg 39 cm olmus kuzucum benim bende 3 hafta icinde 1 kilo almisim kuzum 500 gr almis cok sukur hersey yolunda suyu iyi allahim herkesin yavrusunu benim yavrumla birlikte korusun
bir çay kaşığı tahin, tamami ile geçiriyor, birde mandalin portakal az ye,,, onlarda ki asit çok rahatsız ediyor,,,Herkese günaydın. Reflü nedeniyle saat 4'te bir ıyandım daha da uyuyamadım. Boğazım çok kötü yanıyor. Midemde de gaz nedeniyle şişkinlik var. Süt içince biraz rahatlıyorum ama sonra tekrar başlıyor. Daha kalıcı bir yöntem bilen var mı?
Canım bendede var o dediklerin ama benimki böyle alışveriş merkezinde,magazada markette falan oluyor sanki biri bogazıma basıyorda nefes alamıyorum gibi o an kendimi sadece acık havaya atmak istiyorum.Genelde hamilelerde oluyor böyle şeyler yalnız artık pek bir yere gitmiyorum ben aklıma kötü şeyler geliyor bir yerde bayılıp kalıcakmışım gibi.Birde duygusallık tavan yaptı her şeye aglıyorum, alınganlık falanda olabiliyor.Birde millet "daha ne zaman dogum, dogsunda sevelim biran önce "falan dedikleri zaman ban geliyorlar.Sanki millete eglence, oyuncak dünyaya getiriyorum yaa.Günaydın Hayırlı cumalar arkadaşlar.. ben herzaman gelemiyorum iş yoğunluğundan ... nefesa bahsedildimi bilmiyorum ama ;
geçen haftadan bu yana gündüz hiç birşey yokken akşam olunca geliyorlar bana geceleri bir iç sıkıntısı alıyor beni, nefes alamıyorum daralıyorum çok fazla...oturduğum yerde oturamıyorum... 3 yastıkla yatıyorum ayakta uyuyorum resmen başımı yastığa koysam uyuyamıyorum sanki boğazımı sıkıyorlar , fenalıklar geçiriyorum... sıkıntıdan uyuyamıyorum gezip duruyorum evin içinde... okuyorum sürekli bütün sureleri dua ediyorum bol bol balkona çıkıp temiz hava alıyorum kendimi rahatlatmaya çalışıyorum .... sık sık lavaboya kalkıyor olmak sorun değildi bi şekilde gidip yatıp uyuyordum ama bu başka birşey anlam veremiyorum :/ bu şekilde olan varmı arkadaşlar... konuşmanın iyi geleceğini düşündüm ve size yazdım şimdiden teşekkür ederim.
32+0da aliniyor cnn bende aldim 37+0da bitiyorkızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bu konuda bana yrdımcı oabilecek var mı ben öğretmenim ve 32 haftada alacağımız çalışabilir raporunu 32+1 de mi yoksa 31+1 demi alıyoruz malum 31+1 de 32. haftaya girmiş oluyoruz ya kafam karıştı. var mı başka öğretmen arkadaş yardımcı olabilecek
valla ben de cok duygusallaştım. biri accık şevkat gösterse hemen gözler doluyo. muhteşem ilk yıl kitabını görüyorum sular seller gibi akıyo çeşmeler. annem oğluşuma bişi almış gösteriyo hemen dudaklar büzüşüyo sora da gülüyom tabi halime. ama cok ağlayasım geliyo hep var hiç gitmiyo hoşuma da gidiyo cok gariiipppCanım bendede var o dediklerin ama benimki böyle alışveriş merkezinde,magazada markette falan oluyor sanki biri bogazıma basıyorda nefes alamıyorum gibi o an kendimi sadece acık havaya atmak istiyorum.Genelde hamilelerde oluyor böyle şeyler yalnız artık pek bir yere gitmiyorum ben aklıma kötü şeyler geliyor bir yerde bayılıp kalıcakmışım gibi.Birde duygusallık tavan yaptı her şeye aglıyorum, alınganlık falanda olabiliyor.Birde millet "daha ne zaman dogum, dogsunda sevelim biran önce "falan dedikleri zaman ban geliyorlar.Sanki millete eglence, oyuncak dünyaya getiriyorum yaa.
hadi hayırlı haberlerle gel :) bi de foto görelim yahu özledikk :)Birazdan kontrolümüz var doktorda bakalım durumlar nasıl bizde inşallah iyi şeyler duyarız.
kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bu konuda bana yrdımcı oabilecek var mı ben öğretmenim ve 32 haftada alacağımız çalışabilir raporunu 32+1 de mi yoksa 31+1 demi alıyoruz malum 31+1 de 32. haftaya girmiş oluyoruz ya kafam karıştı. var mı başka öğretmen arkadaş yardımcı olabilecek
Slm kizlar simdi dr kontrolunden geliyorum,normalde 30+3 gunlukken ultrasonda 31+6 gunluk ciktik,kilomuz 1620 gr 40 cm,boyumuz cikti ve dr um yine tombik dedi kilolu dogcak dedi,oki hafta once kafa rahimdeydi simdi yine donmus kafa gobekteydi,36. Haftadan sonra zaten artik donmez dedi,yani 36. Haftaya kdr normal halimi alirsa normal dogum gerceklesiyor onu tam anlayamadim.
maşaallah canım kuzunaselam güzel anne adayları.dün ağrılarım beni korkutmuştu. bugün doktorumuza gittik . çok şükür herhangi bir sıkıntı çıkmadı. enfeksiyon için fitil yazdı.bide ağrılarım için magnezyum verdi. minik meleğimde geçen ay 890 gramdı. bu ay 1500 gr olmuş. şimdilik herşeyimiz normal.
canım geçmiş olsun, benimde 3 gündür ağrılarım var korktum şimdiArkadaslar Merhaba ben uzun zamandır yazmadım buraya 31 haftalik hamileyim son iki haftadır da erken Doğum riskiyle evde yatıyorum iki gece üst üste agrilarim oldu önce acilen gittik birsey yok.dediler sonra kendi doktoruma gidince serviks kisalmis riskin var dedi haftada bir iğne oluyorum progesteron ve adalat diye bir ilac kullanıyorum son dönemlerde stres yaşamıştım yüksek lisans tezimi verme dönemim di onun üstüne de biraz kendimi fazla yordum galiba neden oldu tam olarak bilmiyorum ama doktor bu tür durumlarda 36 haftayı beklemiyor bebekler dedi ama her bebek farklıdır diye ekledi ben çocuk gelişim uzmanı aynı zamanda pedegog ve aile danismaniyim kendi ofisim olduğu için ara verdim çalışmiyorum ama evde yatmakta hiç kolay değil dualarinizi bekliyorum kızım en az bir ay daha kalsın icimde
Kizlar herkese merhaba bende 3 gun once kontrole gittim kuzum 2 kg olmus artik foto alamiyoruz dedi doktor cok buyudu..oglum ters donmus normal dogum seklini almis..birde kizlar konusu gecmis calisanlar icin gercekten zor geciyor isyerinde merdivenleri bile zor cikiyorum artik.masa basinda sirt agrisida cabasiben 32 hafta calisabilir raporunu aldim ama 35 te 2 hafta normal rapor alarak izne ayrilcam ama 37 de yasal dogum iznimi baslatmis olcam belki diger calisanlara fikir olur bu..
oyy maşaallah canımGunaydin kizlar muayene den xiktim nst sirasi bekliyorum oglum 2170gram 45cm olmus genede onde gidiyordu doktor normale dondu 3600civari dogar dedi hayirlisi suyunazalmaya baslamis su ic dedi epidural normal olsa dogum dedim gerek yk epidurale sen rahat ol gezersin dus alirsin aktif dogum yaparsin dedi rahatlatti oglusumun burnu agzida minnnak minnak pwek tatli:)
canım kullan at alma hiç sağlıklı gelmiyor bana onun yerine hamile külotu tavsiye ederim yüksek bel oluyor çok rahat, özellikle sezaryan olursa yüksek bel olmalıkızlar sorularım var size...
1-)bu kullan at lohusa kilotu tanesi 10 tl çok pahalı degilmi?sonucta 1 kere kullanıp atacaksın. sizler kaç tl ye aldınız?
2-)gögüs koruyucu emzirirken mi takılıyor, yoksa emzirdikten sonra gögüs ucunu koruma amaçlı mı takılıyor?
3-)hastanede giymek için kullanacagımız terliği kullan at terlikler oluyorya ondan alsam olurmu? çünkü hastane ortamında giydiğim terliği evde falan kullanmam ben bidaha
Hanımlar uzun süreden sonra merhaba. En son bayramdan önce yazmıştım diye hatırlıyorum. Bayramda Ankara'ya gittik babaannemizle dedemiz sağolsunlar ihtiyaçlarımızın büyük kısmını aldılar. Benim annemle babam da kalanları aldı. Ufak tefek eksikler ve alınanların yıkanıp ütülenmesi dışında hazır gibiyiz.
Bu arada malum biz ikiz bekliyoruz. Son kontrolde biri 880, diğeri 1080 gramdı. Doktorum 28. haftadan itibaren istirahat önerdi ve rapor verdi. 30. haftada doğum iznim başlayacak. İznimi doğum sonrasına aktarma hayalim suya düştü. Bebeklerim sağlıklı doğsun da ücretsiz izin almak zorunda kalacağım herhalde.
Sırtım ve kalçamda ağrılarım oluyor, yemek borum yanıyor, geceleri rahat uyuyamıyorum, özellikle sabahları ödemden ellerim şişiyor, bir şey tutamıyorum ama hepsi normalmiş. Toplamda 4 kilo aldığım halde böyleyim.
Canım öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim gerçektenCanım bendede var o dediklerin ama benimki böyle alışveriş merkezinde,magazada markette falan oluyor sanki biri bogazıma basıyorda nefes alamıyorum gibi o an kendimi sadece acık havaya atmak istiyorum.Genelde hamilelerde oluyor böyle şeyler yalnız artık pek bir yere gitmiyorum ben aklıma kötü şeyler geliyor bir yerde bayılıp kalıcakmışım gibi.Birde duygusallık tavan yaptı her şeye aglıyorum, alınganlık falanda olabiliyor.Birde millet "daha ne zaman dogum, dogsunda sevelim biran önce "falan dedikleri zaman ban geliyorlar.Sanki millete eglence, oyuncak dünyaya getiriyorum yaa.
canım ben yonca bambam almayı düşünüyorumKızlarrr merhaba herkes iyidir umarım. Biz kızımızın yatak odası takımını aldık fakat yanımda yatırabileceğim beşik henüz almadım. En fazla 5-6 ay kulkanacağı için pahalı bir şey olsun istemiyorum. Beşik alan varsa nerden aldınız ve ne kadar paylaşırsanız çok sevinirim. İstanbulda oturuyoruz. Neresi olursa gidip bakabiliriz.
canım hastanede ebeler nasıl emzireceğini göstereceği için evde kimsenin göstermesine gerek kalmayacak, ebnde öyle herkeisn yanında emzirmedim şimdiden düşünüp stres yapma yeri geliyor emziriyosun o an ki duygu bambaşka:)kızlar benim de bi maruzatım var o da şu meme konusu. ben çok takıntılıyım o konuda mememi kimse görsün istemiyorum. annem bile doğru düzgün görmemiştir bu güne kadarama şimdi doğum olunca hele de ilk gün yok şurdan tut yok böyle emzir diye elleyen elleyene olacak diye ödüm kopuyor. emzirme önlüğü alsam bu sefer de ya beceremezsem emzirmeyi tek başıma diye korkuyorum. yani o zaman bi mantığı kalmayacak. kocişe diyorum ilk etapta odama annemden başka kimse girmesin diye ben anneme sen girme nasıl diyeyim diyor adam haklı. vallahi bu konu beni doğumdan bile daha çok korkutuyo. o derece takıntılıyım.. napıcım ben
canım sana taktik geceliğini beline kadar sıyır üstüne örtüyü ört ben öyle yaptım leke falan olmadı zaten altında bez oluyor hastane sıcak oluyor güzel bir şey alKızlaaar ilk gün giyeceğim gecelik konusunda kararsız kaldım. Profesyonel fotoğraf çektirmeyi düşünüyorum, onun için üzerimde süslü bi gecelik olsun istiyorum ama ilk gün kan filan olur mu çok pahalı bişi almasam mı bilemedim,siz ne yapacaksınız?
yooo gayet iyiKızlar bebeğim 1.100 olmus az değil mi sizce
canım ayva çekirdeğini suya koyup jel yapsın ablan onu sürsün, soğanı çiğ olarak süreceksin ilk emzirmeden önce bir kere sürsen yetiyor ve evet işe yarıyor kanıtlandıKozlar ablam 20 günlük anne göğsünden çok sorun yasiyor emzirirken
Çatlak olmuş
Cevremde çoğu kişi bunu yasamis aglaya aglaya emzirmuisler.
İlk emzirmeden önce soğan sürun gogsunuze diyorlar ama nazil yapilacagini net anlamadim. Soğan pişmiş mi olacak ÇIĞ mi ?
canım ablamın sezaryan olduğu halde sütü hemen geldi senin gelmemiş olabilir ki benimde gelmedi ama ablam kullandı, kullan at bencede gereksiz ama yedek pijama şart terliyorsun çünkü ben çok terledim en azından:) ben abartanlardanım ilkte aldıklarımı hep kullandımiyi geceler kızlar forumda konuşulmuş ya lu hastaneye konacaklar hakkında gogus pedi filanda koyan çok olmuşta ilk uç gun sut gelmiyor zaten nasıl kullanilacakki hastanede bu gogus pedleri? Birde kullan at lohusa kulodu alanlar almk isteyenler olmuşta çok abartmaya gerek yok ya paranıza yazık guzelce buyuk beden kulotlardan alin çokça yıkayın yıkayın giyin birde normal pedin yaninda hasta pedi alin çok lazım oluyor ilk gunler çok kanama oluyor ped hç idare etmez birde iki uç çift pjama veya gecelige gerek yok bir takım alınsa yeterli bazı anneleri okuyorum mubarek tatile otelde kalmaya gidecek gbi hazırlık yapıyolar çok abartmaya gerek yok bnce sevgiler
aynen canımGunaydın anneler nasılsınız bakalım...
PINARCIM PİJAMA takımı hariç digerlerine katılıyorum.. At kullan kılot gereksız masraf bnce.. Gögüs pedideöle süt gelmiyo fazla ama kımısı camasora degmesin diye kullanıyo ucu acıyo diye.. Gögüs pedi de pamuktan yumusak olursa aslında ilk günlerdede kullanan var.. Amacı dısında tabi.. Bn 3. Haftamdan sonra kullandım..o zaman resmen süt fıskırıto zaten
Pijama takımı bnde ikitane aldım.. Hast bitane götürcem tabiki.. Ewe gelince banyo yapıp hemen digerini giycem temiz temiz ki bnce ewde olması gereken bili.. Hmn bide bnm pijamalrım bana olmuyo o yüzden... Hastanneye bence gerek yok ama işte neolur ne olmaz .. Kan gecer cocuk kusar altına kacıran bile var ilk gecede afedersin büyük abdesti diyorum yani şahit oldum o yüsden temkınlı olmakta fayda var..dısardan acilen alıp öle hijyensiz giymektense alıp tertemiz cıkarırım vaşızden giyeri o baska mesele..
Bide ben hasta pedini kendim yaptım bebek bezinden daha kullanıslı oldu.. Daha öncede sölemiştim..3 gün öle benek bezinin kenar lastıklerını kesip dümdüz hale getirdim öle kullandım.. Sonra hasta pedi daha sonra normal ped kullandım.. Ki kotexi öneriyorum pamuk ve yumusak oldugu için hem rahatsız etmıyo hemde bnm gibi epiyoztomi ( vajınal kesik)
Olanlar için cok rahat..
Bnmde fıkırlerım bunlar kardeşlerim
( hasta bezi kullanamadım böle yandan cırtlı bebek bezler gibi falan h rahat edememdim hiii)
canım tahin yeHerkese günaydın. Reflü nedeniyle saat 4'te bir ıyandım daha da uyuyamadım. Boğazım çok kötü yanıyor. Midemde de gaz nedeniyle şişkinlik var. Süt içince biraz rahatlıyorum ama sonra tekrar başlıyor. Daha kalıcı bir yöntem bilen var mı?
3 gündür bende öyleyimgünaydın annişkolar. dün gece enteresan bişi oldu. adet sancısıyla uyandım :S tabii ki adet olmadım ama resmen adet sancısı cektim. üstelik tek taraflı. sol yumurtalığımdan kasığıma ve belime vuran adet sancısı tadında ama ondan bi 5 kat daha şiddetli..üstelik sonra da bacağıma vurdu. oğluşum sağ tarafımda ve kıpır kıpır onu hissedebiliyorum. ama bu ağrı sancı neydi çözemedim bir buçuk iki saat beni inlettikten sora pat diye kesildi. ama uyandığıma bacağım hala ağrıodu. doğrusu doğuruyo muyum acaba diye korkmadım değil. bin kere wc ye gittim baktım kanama vs var mı diye allahtan yoktu. bi de doğum sancısı dediğin aralıklı oluyomuş bu kesintisizdi. o yüzden acile gitmedimama zor ve korkutucu bi gece geçirdim :)
Kizlar simdi ciktim doktorun yanindan kuzucum yuzunu yine gostermedi doktorunuzda birdaha gostermez artik yuzunu dedi pasam nazli cikti bi yuzunu gostermedi dogumda gosterecek anlasilan masallah 1593 kg 39 cm olmus kuzucum benim bende 3 hafta icinde 1 kilo almisim kuzum 500 gr almis cok sukur hersey yolunda suyu iyi allahim herkesin yavrusunu benim yavrumla birlikte korusun
Hastane cantama sogani hazirlayayim :)canım ben yonca bambam almayı düşünüyorum
canım hastanede ebeler nasıl emzireceğini göstereceği için evde kimsenin göstermesine gerek kalmayacak, ebnde öyle herkeisn yanında emzirmedim şimdiden düşünüp stres yapma yeri geliyor emziriyosun o an ki duygu bambaşka:)
canım sana taktik geceliğini beline kadar sıyır üstüne örtüyü ört ben öyle yaptım leke falan olmadı zaten altında bez oluyor hastane sıcak oluyor güzel bir şey al
yooo gayet iyi
canım ayva çekirdeğini suya koyup jel yapsın ablan onu sürsün, soğanı çiğ olarak süreceksin ilk emzirmeden önce bir kere sürsen yetiyor ve evet işe yarıyor kanıtlandı
canım ablamın sezaryan olduğu halde sütü hemen geldi senin gelmemiş olabilir ki benimde gelmedi ama ablam kullandı, kullan at bencede gereksiz ama yedek pijama şart terliyorsun çünkü ben çok terledim en azından:) ben abartanlardanım ilkte aldıklarımı hep kullandım
aynen canım
canım tahin ye
3 gündür bende öyleyim
maşaallah
Kızlar bebeğim 1.100 olmus az değil mi sizce
çatlak mı keşke sadece catlak olsa bildiğin marul oldum benKizlar çatlağı olan var mı. ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?