ben 37 haftama kadar calısmayı dusunuorum sonrasında bebgımle kalım dıee o yuzdenn yavas yavas yapmaya calıscam artıkk zamann ck hızlıı gecıoooda olur hepsi sırayla. Bnde hasta bezi gogus pedi alcm daha baska bbk bezi ıslk mendili filan kaldı bbegn giysileri yıkanacak çanta hazırlanacak bnlarıda son aya girince araligin basında filan halketcm inş
ayy çok tatlıymş cnm gule gule yatsın bebişin ..bunu aldıkk :) yatak odamda zaten yer yokk buyukk besık ıcınn
Kizlar bebegin cantasini hazirliyorum
2 tane alt üst takim
İç zibin, göbek mendili
3 tane mendil
1 çorap
2 battaniye (bir kalbin battaniye de puaetin içinde olacak)
2 şapka, 2 eldiven, 1 çorap
Bebek bezi ve İslak mendili, her ihtimale karsi mamayi alinca koyacagim
Baska eksigimiz neler ???
seninki 18 miş benimki 30Tahlil sonucunda bakterinin karsisinda referans deger >7 yaziyo benim sonucum 18
penye battaniye koydunmu cnm kundak yada ? Hastane çikişi seti almadınmı sen beşli zıbın setleri var onlardanmi alip koydun çantana ?Kizlar bebegin cantasini hazirliyorum
2 tane alt üst takim
İç zibin, göbek mendili
3 tane mendil
1 çorap
2 battaniye (bir kalbin battaniye de puaetin içinde olacak)
2 şapka, 2 eldiven, 1 çorap
Bebek bezi ve İslak mendili, her ihtimale karsi mamayi alinca koyacagim
Baska eksigimiz neler ???
canım bk bakalım benım eksıgım var mıpenye battaniye koydunmu cnm kundak yada ? Hastane çikişi seti almadınmı sen beşli zıbın setleri var onlardanmi alip koydun çantana ?
maşaallah canım kuzuna, dr çok üstünde durmadığına göre ağrın normal demek ki, çok yoruyorsun kendini ondan oluyordur ağrın azcık dinlen artık
kız bunları yersek bizim çocuklar tam bir gazman olur hahahha
geçmiş olsun canımcım ne güzel haberler hadi gözün aydın
Çok geçmiş olsun eflalim. Demek ki bebeğin suyu iyi nasılsa deyip az su içmek iyi bişey değilmiş, benim yaptığım gibi.Hepimize ders olsun.
Mervecim geçmiş olsun, güzel şeyler demiş doktorun, gözün aydın
Senin uykusuzluğunun sebebi bebiş geldikten sonraki uykusuz gecelere hazırlık olsun diyeymiş demek ki. Allah kolaylık versin canım :)
aynı şeyi ben de sormuştum, kasılma olduğunu söylediler burada. o günü nasıl keyifsiz geçirdim anlatamam. benim bebek sandığım şey kasılma mıymış diye üzüldüm durdumşimdi çok fazla kafama takmıyorum. bunlar kasılmaysa da stresle daha da çoğaltmak istemiyorum çünkü
Oh çok şükür.. Çok geçmiş olsun, taburcu olduktan sonra Allah tekrarını yaşatmasın, kuzucuklarımız vaktinde gelsin inşallah..
Çok geçmiş olsun, artık her şeye daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor galiba. Ne kadar su içiyorsun ki susuz kalmış böbreklerin? Ben de çok fazla içemiyorum da o yüzden merak ettim. Günde 2 litre içebiliyorum zorla
Benim de bir iki gün çok acıdı ama şimdi hafifledi. Ben normal olduğunu düşünüyorum.
Geçmiş olsun, maşaallah hareketli kuzuna
Bu arada eflalim'e katılıyorum, yorma kendini daha fazla. Artık dinlenme vakti
canım gözün aydın bebişini görmüşsn maşallah bebişe :) artık dinlenmemiz lazm bol bol gerçekten :)
hepımızde aynı galıba eskıden telle dırek baglanıyordukk o daha guzel dıı aslındaaıyı aksamlar anneler..alıskanlık oldu burası ya.bakmadan duramıyorum:)
Güzel anneler merhaba..
Merak edip dua eden herkesten Allah Razı olsun.
Hamilelliğim 32+4 devam ediyor hala daha hastanede yatıyorum. Doğum her an başlayabilir demişlerdi. Ama inşallah kandırmıyorlarsa yarın taburcu Olacağım. allah herkese sağlıklı zamanında kolay Doğumlar nasip etsin. Şu geçirdiğim zamanlar korku filmi gibi, tüm tırnaklarımı köküne kadar yedim.
Temizlik ağır iş vs hiçbir şey yapmadım. Yemek yesem yetiyordu. Kanamayı stres başlatmış olabilir dedi doktor o kadar.. Bir de karşı komşunun 1 yaş Bebeğini yıkamasına yardımcı oldum. Annesi yıkadı ben banyodan çıkarıp giydirip kurutup beşiğine koydum rica ettiği için. Aslında tanımıyorum ama iki üç bebekli biri diye yardımcı olmaya çalışmıştım, bu da olabilir..
Sizlere ve hatta kimseye yazamadım. Eşimle de iki kez telde konuşabildim. Teli elime alamadım tek ve yatakta olunca. Adamcağız da öldü meraktan.. Inşallah iki günlüğüne yarın uçağı inecek..
Ablam bebeğine pasaport çıkartırdı kocasıyla da o gelecek inşallah..
Benden haberler böyle. Doktor bebek için doğumun çok erken olacağını bekletebileceği kadar bekleyeceğini söylüyor.
Havva arkadaşımız da doğum yapmış. Sütü bol bebeği sağlıklı kendisi de sağlıklı güçlü olur inş. Bu zamanların üstesinden gelirler. Dualarım onlarla.
Larkin canim ciger gelistirici ignesini vurulmustu Havva daha onceden. O yuzden solunum cihazina bagli degil cok sukur bebisi. Ancak su an sutu gelmedigi icin cok sikinti yasiyormus arkadasimiz. Sagmaktan mahvolmus parcalanmis gogusleri. Kaniyormus surekli. Dua edelim hepimiz insaallah tez zamanda gelsin sutu.. bu kasilmayi sormussun. Soyle tarif etmeye calisayim. Sanki bebegin karninin icinde yuvarlanip toplanarak karnini ittirmeye calisiyor gibi. Icinde bisilerin merkeze dogru yanlardan cekildigini toparlandigini hissediyorsun sanki. Agri her zaman eslik etmeyebiliyo kasilmaya. Elini koydugundaysa tas gibi sepsert oluyor kasilan bolgenin. Eger 10dkdan az araliklarla yasiyorsan. Gunde 10 kere ya da 1 saat icinde 4 ten fazla oluyorsa bu kasilmalar hemen doktora gorunmek gerektigi soyleniyor. Ihmale gelmiyor malesef.
Benim de tüm rahimde taş gibi olma şeklinde oluyor ayaktaysam öne eğilme ihtiyacı oluyor bi 5-10 sn sürüyor sonra geçiyor.. günde 10-15 e kdr normalmiş. Sakinliğinizi koruyun kızlar o geldiğinde emin olun hepiniz anlarsınız :)
çok sağolun kızlar
güle güle kullanın canım
sağol canım
canım ben 8,5 aldım ilkte toplamda 16 kilo almıştım ama sen zayıf hamile kalmışsın ondan çok almışsın
maşaallah bebeğine canım
aynen canım katılıyorum bende ayıramam oğlum 21 aylıktı ayırdığımda hiç zorlanmadım hemen alıştı odasına, hala gece 4-5 kere bakarım ben oğluma içim rahat etmiyor
Gözü aydın olsun inşaallah çabucak büyür Kerem bebek annesininde bol bol sütü gelir
sağol canım
bu aralar düşünüyorum bende sırt ağrım çok benimde
Canım inşaallah bebeğin 40 haftasını doldurur erkenden gelmez
çok şükür dinlen tabi canım
canım çantanı ne kadara nerden aldın benim beğendiğim model ama ben vizon ya da siyah istiyorum
gerekli canım ne kadar göz o kadar iyi bebeklerin ıvırı zvırı çok oluyor
geçmiş olsun canım
canım benimde kv gil yardım eder annem etmez sağolsun herkesin derdi farklı:) ama dediğin gibi kendi işimizi kendimizin yapabilmesi en güzeli
canım normal
çok güzel canım
olur canım niye olmasın önemli olan ıslak pamuk olması
maşaallah kızına
canım göbek deliği etrafında oluyor çekilme gibi, günde 10 defa normal artık not et oldukça
canım çok şükür çok merak ettim, vaktinde gelsin kuzun 40 haftasını doldursun inşaallah
geçmiş olsun inşaallah çıkmaz canım
aynen canım böbrekten hep şüphelendim korktum zaten şükür iyi
amin canım
canım kimyon çayı hamilelikte tavsiye edilmiyor ama rezene içilebiliyor, masaj falan kar etmedi canım öyle kötüydüm ki yerlere attım kendimi ağladım oğlum bile anne neyin var diye karnıma masaj yaptı
sağol canım sana da geçmiş olsun, gerçekten çok fenaymış hamileyken yani, bugün iyiyim hamdolsun, doğum sancısından beterdi, birde öyle olunca erken doğurucam diye çok üzüldüm, o mide ağrısı sırt ağrısını tahmin ediyorum bıçaklar saplanıyor sanki
sağol canım
Canim kasilma da butun karnin sertlesiyor bolgesel olmuyor
@Mrssuperfine cok gecmis olsun canim korkuttun baya bundan sonra bol bol dinleneceksin dr ne derse o allahim saglikla kavustursun yavruna
Senin dediğin bende de oluyor kasılma değil bence o. Benimki poposuyla itiyor çünkü başı diğer taraftaydı ctesi kontrolde. Anladım ki ittiği yer poposu.
Selamlar arkadaşlar, ben gebeliğimin ilk aylarından beri sizleri takip ediyorum, ama daha önce pek yazmamıştım, şimdi doğum yaklaşıyor heyecanım arttıkca içim içime sığmıyor, sürekli bebişle ilgili konuşmak istiyorum, burada duygularımı paylaşıp biraz daha rahatlarm hemde zaman daha cabuk geçer böylelikle :) herkese hayırlı gebelik ve kolay dogum diliyorum :)
Kızlar sonunda girebildim sabah kv ve görümcem erkenden gelip evi temizleyince bende yemeğimi yapıyım dedim, yeni oturabildim yazıp yatıcam akşama kadar:)
5 kasımda kontrole gitmeden önce böbreğimde ağrı vardı dr kum döküyor olabilirsin demişti idrar istemişti ama hem oğlum yanımızdaydı hem de hastanede wc ye girmek istemediğim için evden gönderirim dedim ama aradan 10 gün geçti ben bir türlü veremedim, bu sürede ara ara ağrım oldu
bu cumadan itibaren sanırım daha öncede olabilir, gece böbrekten kasığa vuran ağrım devam etti uykularımı kaçırdı doğum sancısı gibiydi aynı, sancıdan değil doğum olmasından korkuyordum, cumartesi ve pazar günü mide bulantısı göbek deliği etrafında ağrım başladı gaz sancısıydı ama ne sancı, cumartesi gecesi sabaha kadar kıvrandım eşim acile gidelim dedi yok dedim, sabah artık ağladım ağrıdan ki doğum sancısında suni sancıda gıkım çıkmamıştı benim ama bu nefesimi kesiyordu mideme sırtıma vurdu, kesin gaz dedim, acile gittik, dr şükür çok iyi çıktı kendi eliyle nst ye bağladı, her şeyi ayrıntılı sordu ilk doğumumu tansiyonumu, ultrasonda güzelce baktı oğlum iyiydi şükür, nst de iki kere sancı çıktı ama 40 taydı dr kasılma yok dedi onu önemsemedi, idrar kan istedi, erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici yapalım dedi istemedim, tahlil sonucunu beklemedim eşim gösterdi, susuz kalmışım o yüzden ağrımış böbreğim neyse ki oğlumun suyu iyiydi,gaz içinde gaviscon demiş evde içmiştim zaten ama bağırsak gazına bir ilaç dememiş beni kıvrandıran oydu, bende rezene içtim iki fincan, hamdolsun bu gece uyuyabildim çünkü sancım olmadı
kızlar çok fenaydı doğum sancısını bilenler anlar göbek deliğim etrafına giriyordu ter döküyordum kendimi yerlere atıp ağlıyordum, hamdolsun geçti Rabbim vermesin bir daha
uzun oldu ama:)
Geçmişe bakayım şimdi özledim inşaallah herkes iyidir
Sa cancagızlarımmmm... Dr anca geldik..
Kasılam ve agrı için gitmiştim biliyosunuz..
Kasılmalarım normal cıktı ilk önce dr usgde bişi görmedi.. Vajınal usgylefe rahım duvarı kalınlıgına baktı .. Gayet normal şülür.. Bebegim 2.200 gr cıktı.. Cok hareketşi bi bebek olcak dedı dr... Yerinde durmuyodu yawrum.. Agrım oluyo dedigim için nst ye baglandım..hemşire tam yarım saat ugrastı benm oglan kıpır kıpr ... Dr desi böle bebek görmedim resmn bnim karın cevremi kalın lastıklı bantlarla bagladı bi kac yerden ki kacmasın diye.. 15 dk nst
sonucundan sonra iç sancımın oldugu cıktı.. Özlellikle kasılamlae olusunca sancım cıkmıs dr desigine göre..
Dr herhwngi bişi vermedi..
Kasılma olunca yürü suyun var rahım agzı kapalı kalınlık iyi zamanında var... Agrın başlamıs bol bol istirahat dedi ..yürüyüş önerdi... Ilık duş al dedi..
Böle bnden bacıların
aynı şeyi ben de sormuştum, kasılma olduğunu söylediler burada. o günü nasıl keyifsiz geçirdim anlatamam. benim bebek sandığım şey kasılma mıymış diye üzüldüm durdumşimdi çok fazla kafama takmıyorum. bunlar kasılmaysa da stresle daha da çoğaltmak istemiyorum çünkü
Oh çok şükür.. Çok geçmiş olsun, taburcu olduktan sonra Allah tekrarını yaşatmasın, kuzucuklarımız vaktinde gelsin inşallah..
Çok geçmiş olsun, artık her şeye daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor galiba. Ne kadar su içiyorsun ki susuz kalmış böbreklerin? Ben de çok fazla içemiyorum da o yüzden merak ettim. Günde 2 litre içebiliyorum zorla
Benim de bir iki gün çok acıdı ama şimdi hafifledi. Ben normal olduğunu düşünüyorum.
Geçmiş olsun, maşaallah hareketli kuzuna
Bu arada eflalim'e katılıyorum, yorma kendini daha fazla. Artık dinlenme vakti
benimde azaldı bazılarının artıyormuş ama. Kız bebeklerde artar erkek bebeklerde azalır dedi geçen biri inanasım gelmedi, senin kız mı erkek mi?
Kızlar merhaba, kontrolümüz vardı bugün 32+0 dayız. 2956 gr 42 cm olmuş oğluşum bende geçen aydan beri sadece 900 gr artmışım. Geçen kontrolde aşağıda olan kafası şimdi sol yanımda duruyor, doktorum stres yapma doğum anında bile dönebilir dedi.
Kizlar doktordan geleli cok oldu bebegim iyimis hamdolsun biraz tombismis ama ole dedi 2.520 gr dedi bebegin almis kiloyu yeme artik dedi
offff çıldırıcam sabahtan beri cinemaximum gordionu arıyorum ama açan yok tabi burayla alakası yok ama içim sıkıldı yani
cuma günü açlık oyunlarına yer ayırtmam lazım :S
o nasıldı kı anlayamadm.bende teldn grıyorum zor oluyohepımızde aynı galıba eskıden telle dırek baglanıyordukk o daha guzel dıı aslındaa
eskıden program vardı tele yuklu dırek programı ındırmıstım cokta kolay dı kullanmak ama sımdı onu kldırdılarro nasıldı kı anlayamadm.bende teldn grıyorum zor oluyo
aa ben tabı yenı oldugum icin bilemiyorum:)eskıden program vardı tele yuklu dırek programı ındırmıstım cokta kolay dı kullanmak ama sımdı onu kldırdılarr
aa ben tabı yenı oldugum icin bilemiyorum:)eskıden program vardı tele yuklu dırek programı ındırmıstım cokta kolay dı kullanmak ama sımdı onu kldırdılarr
ben bu hafta alacağım bu perşembe 32-0 olacağım.dr gelde vereyim dedi. Ben çalışmaya devam edeceğim zamana kadar yerimize bakacak birilerini bulular zaten sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Birde müdür iyiyse sorun olmaz.Öğretmen arkadaşlar calisabilir raporu aldiniz mi ben hala almadim idare den bir sey diyen de olmadi yarin bir sorsam mi acaba.bir de nisanda iznim bitecek sonrasinda raporla falan donemi kapatabilir miyiz ne düşünüyorsunuz
Hastane cikisinin penye battaniye sini, zibinini, alt üst takimini, sapkasini, eldivenini koydum canim.penye battaniye koydunmu cnm kundak yada ? Hastane çikişi seti almadınmı sen beşli zıbın setleri var onlardanmi alip koydun çantana ?
Kullanmalisim doktorun onaylamis canimArkadaşlar gecen gün yazmıştım boğazlarım çok kötü diye doktor cefaks diye antibiyotik verdi tahlil falan yaptıktan sonra verdi kendi doktorumu aradım kullanabilirsin dedi ama ben çok korkuyorum gerçekten kötü olduğunu düşünmesem kullanmam ama enfeksiyon artar ve bebeğime daha çok zarar verir diye de korkuyorum napacam bilmeiyorum bir fikir verin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?