Hafi güzel haberler getir bize sevdacım.. Bebişefe selam söleGünaydın kizlar nasilsiniz biz buguun melegimizi elifimi gormeye gidicez saat ikide.cok heyecanliyim hic gecmedi su bi ay
Canım catı muayenesi bu kadar erken olmuyor ama ama ama.. Dr derseki sana vajınadan usgye bakıcam. Rahim duvarı kalınlıgına ki bakabilirde bakmayabılırde... Bence sen her ihtimale karsı hazırlıklı git..Çatı muayenesi ne zaman olacaz kızlar ?
Pazartesi 32 için çalışabilir raporu almaya gidecem yapmazlar demi şimdi? ona göre hazırlıklı gideyim
Hayır bu kadar erken çatı muayenesi olmuyor.Zaten olacağı zaman doktorun önceden söyler.
günaydın annişler yakında hepimiz allahın izniyle bebeklerimize kavuşcaz doğumumuzun kolay geçmesi için bu duaları sizinle paylaşmak istedim
"Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra Felâk ve Nâs sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:"
"İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin."(A'raf, 7/54)
(Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah'tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!)
Resul-i Ekrem Efendimiz (asm) kızı Fâtıma (r.anha) validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir. Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.
oğuma Girmeden Okunacaklar
1.Meryem Suresi
2.Fatiha-Yasin-Tebareke-Amme
3.Ashâb-ı Kehf
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr'dir.(üstünde de taşınabilir)
4.Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın" A'raf suresi/54.
http://rehnuma.blogcu.com/4341176/
Doğum Anında Tekrarlanacaklar:
( Doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından)
1.Lailahe illa ente kuntuminezzalimin
2.İnşirah suresi
http://www.iskenderpasa.com/kuran-i_kerim/sure.asp?sure=94&B1=Getir
3.Rabbiyesir duası
Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr.
4.İnşikak suresi ilk üç ayet:
http://www.iskenderpasa.com/kuran-i_kerim/sure.asp?sure=84&B1=Getir
5. Abese suresi 20. Ayet:
Sümmmessebile yesserah (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)
Anlamı:Sonra ona (doğmasında, hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı
http://www.iskenderpasa.com/kuran-i_kerim/sure.asp?sure=80&B1=Getir
Hafi güzel haberler getir bize sevdacım.. Bebişefe selam söle
Canım catı muayenesi bu kadar erken olmuyor ama ama ama.. Dr derseki sana vajınadan usgye bakıcam. Rahim duvarı kalınlıgına ki bakabilirde bakmayabılırde... Bence sen her ihtimale karsı hazırlıklı git..
(Dün bnm dr vajınal ysgyle baktı ama öle sandıgımız gibi afedersiniz rahmin içine sokmuyo tabiki sadece rahim girişine apararı tutup kalınlıgı ölcüyo yani...)
Allah razı olsun ... ;(Canım allah acıl sıfalar versınn.. Seni cook ıyı anlıyorum,, benmde ıkı yasında kızım var ve oda hasta suanda, atesımız yok cok sukur ama oksurukten gece cok uyanıyoruz,, bende agrılardan oluyorum zatenn.. Cok zor bı durum allah yardımcımız olsun gercekten..
Bende böyle bi anne olabilecek miyim ya. Hasta çocuğun başında geçen bi gece çok büyük bi kabus gibi geliyor banaHerkese hayırlı günler... Dün aksam kızım yine ateşlendi birden.. İki gündür burnu falan akıyodu ama bu sefer öksürük ve ateşde bindi.. Acile götürdük.. Bogazları enf kapmıs dedı.. Muhtemelen bulasmıs dedı.. Artık bilmiyorumda 4 igne öksürük ce agrı kesici ateş düşürücü surubla ewe geldik.. İğneden sonra rahatladı ateşi düştü şülür.. Kızlar dua edinde kızım şifa bulsun.. İnanaın artık kızıma üzülmekten kendime üzülmkten bi hal oldum.. Dün gece 3 e kadar ateş nöbetindeudim.. Kızım bi ara sayıkşadı.. Suan şükür ateşi yok.. İlçalarını vericem şimdi... Afff
Bnmde agrım oldu bun de söledim o yüsden dedı rahım duvarı inceldiginde cocukta baskı yapınca öle şiddetli agrılar olur o yüsden vajınaş baköm lazım desı..Hımmm tamam tatlım
dün ilk defa şiddetli bi ağrı hissettim artık yoklar diyor arkadaşlar da
Bnmde agrım oldu bun de söledim o yüsden dedı rahım duvarı inceldiginde cocukta baskı yapınca öle şiddetli agrılar olur o yüsden vajınaş baköm lazım desı..
Senin dr bakabılır desgın gib
kilolar aldi basini gidiyor ya.üstelik asil alinnacak haftalarda önumüzde duruo.alah sonumuzu hayretsinkızlar biraz önce tartıya çıktıum.tam 13 kilo almışım yaa ve 30.haftam daha ya AĞLİCAMMM
inşirah da çok etkiliymiş canım hepimiz doğum yapcaz rabbim bi avazda kurtarsın inşallah bebişlerimize kavuşalımÇok güzel bi paylaşım canım sağol
Hergün Meryem i okumaya çalışıyorum yada dinliyorum çok etkili inşallah rahat rahat yaparız
Olursun kadını dogasında var annelik.. Normalde kızarsın bazen neden uyumuyosun yawrum dıye hasta olup hemen uyuyuncada sabahlara kadar beklersin basını yawrunun ne gözüne uyku girer ne bedene rahtlık... Gözünü bile kırpmadan beklersin basında sürekli ellerin alnında ... Hertarında biraz pecete ilaç şişeleri elinde ateşölcerBende böyle bi anne olabilecek miyim ya. Hasta çocuğun başında geçen bi gece çok büyük bi kabus gibi geliyor bana
Bana pzt yapacak.. 32+5 olacağım..
Olursun kadını dogasında var annelik.. Normalde kızarsın bazen neden uyumuyosun yawrum dıye hasta olup hemen uyuyuncada sabahlara kadar beklersin basını yawrunun ne gözüne uyku girer ne bedene rahtlık... Gözünü bile kırpmadan beklersin basında sürekli ellerin alnında ... Hertarında biraz pecete ilaç şişeleri elinde ateşölcer
Cok uyudugmda nefesini kontrol edersin...
Kadın dogum yaptıgında anneligin bütün vasıfları yükşenıyor sankı .... Bunu kullanmayan annelerde var ama kullanmak kadarda su dünyada güzel bişi yok..
Son ayım nerdeyse benim.. Kızımı kucagımdan indiremedim dün.. Sadece bn istedi... Annem diye agladı.. İgne olurlen baba sarıldı... Sadece ANNE DİYO baska bişi demiyo...
Uzun lafın kısası arkadasım anne olunca öle seyler yapıcaksın ki sen bile inanamıcaksın kendine ...çünkü artık bir kadından cok bir anne olucaksın..
canım çatının dar olduğunu nerden anladın .doktormu inceledi erkende4ncatın acılıyo canım ondan.vucut normal doguma hazırlanıyor.benım 32 bıttı hıc agrmıyo mesela zaten catımda darmıs doguramam galıba normal.bakalım zaten kızımda ters
Kizlar ben 10 gun once nstye ilk kez baglandim haftaya tekrar nst var, benim doktorum ultrasonu cok sık yapmiyor mesela 30.haftada yapti, bi sonraki 35.haftamizda olcak insallah. Arada ki haftada nstye baglanmis oluyorum, 35den sonra doguma kadar daha ultrason yapmiyacakmis, rahim kontrolleri ve nst filan olcakmis
Günaydın kizlar nasilsiniz biz buguun melegimizi elifimi gormeye gidicez saat ikide.cok heyecanliyim hic gecmedi su bi ay
Günaydın annislerbugün yine rüyamda bebişimi gördüm hayırdır inşallah Çok tatlıydı az kaldı inşallah kavuşmamiza heyecan dorukta sol tarafım çok ağrıyo ve göbeğin oraya yumruk gibi kafası mı poposumu gelmiş avucluyorum resmen belli baya bi dıştan ne kadar sevindim ayın 10 unda doktora gitcem çok özledim miniğimi hepimize güzel günler olsun
Olursun kadını dogasında var annelik.. Normalde kızarsın bazen neden uyumuyosun yawrum dıye hasta olup hemen uyuyuncada sabahlara kadar beklersin basını yawrunun ne gözüne uyku girer ne bedene rahtlık... Gözünü bile kırpmadan beklersin basında sürekli ellerin alnında ... Hertarında biraz pecete ilaç şişeleri elinde ateşölcer
Cok uyudugmda nefesini kontrol edersin...
Kadın dogum yaptıgında anneligin bütün vasıfları yükşenıyor sankı .... Bunu kullanmayan annelerde var ama kullanmak kadarda su dünyada güzel bişi yok..
Son ayım nerdeyse benim.. Kızımı kucagımdan indiremedim dün.. Sadece bn istedi... Annem diye agladı.. İgne olurlen baba sarıldı... Sadece ANNE DİYO baska bişi demiyo...
Uzun lafın kısası arkadasım anne olunca öle seyler yapıcaksın ki sen bile inanamıcaksın kendine ...çünkü artık bir kadından cok bir anne olucaksın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?