Nasılsın canım? Senden sonra ben de hafif kanama yaşadım ama nedeni belli değil, ultrasonda her şey normal, rahim ağzı normal, sana ne dedi doktorun?Canım kırkı içinde Mevlüt yapanlar, misafir yanına fazla çıkmayanlar var onlar lohusa geceliği gibi şık gecelik giyiyorlar.. Ama genelde bebeğin cinsiyetine göre pembe mavi krem kırmızı elbise tercih ediyorlar.. Çerkez bir arkadaşım hem gösterişli gecelik hem kırmızı bi elbise hem de Fuşya bi elbise giymişti mevlüdünde, abartmıştı yani..
Sen de nasıl istiyorsan gönlümden nasıl geçiyorsa öyle yap.. Ağrım sancın olur yatacak durumda olursan lohusa yatağında gecelik takımı va giyersin..
cok sağol cnm bnm cvp verdiğin için bnde senin gibi düşünüyorum valla:)Bence elbise giyilmeli.. Pijama takımıyla ben dolasamam ...tercih meselesi.. Ama. 40 ında yada 20 sinde hiç farketmez mevlit okuncak güsel rahat bi elbise ohhh miss gbi tazecik anne ..
Ben tesettürlüyüm belki ondan ..
Diger türlü pijamayla degilde bol bi pantalon üstüne güzel bi gömlek rahat ama şık basınada kuran okumurken bi şal dolarsın... Miss gibi ..
Biz bi arkadasın mevlite gittik.. Normal dogurdu kırkı cıktı yatırmısşar yataga.. Tesettürlü bi bayan normalde.. Saclaı acmıs.. Üstünde bu şifın sanahlık takımı oluyo onu giymiş..hiç hos degildi.. Herkesede komık geldi.. Millet bacı bu me hal dedi yakısmadı yada yakıstırıamadı bilmiyorum.. Ben derli toplu usluplu görünmeyi severim...bundada güzel bebe mavisi dümdüz bi elbise üstüne beyaz renk uclarına dogru bebe mavi olan bi şal
Şalın ucunda kızımın ve oglumun ismi ayagımdada beyaz terlik bu şekılde düşünüyorum.. Elbise cok satafatlık olmıcak.. Aksine sade bi elbise ... Cunku lojusa kadının cok masum olur.. Günahlardan arındıgı günahsız oldgu için.. O masumıyeti be makyajla ne abartı elbiseyle bozmal istemiyorum bacım... Uzu oldu aklıma ne geldiyse yazmısım
ee maşallah o kadar iş yapmışsın daha napıcankızlar sabahtan beri evi topluyorum makina işlerim katlancak eşyalarım vardı hallettim sabah 8 den beri
gözle görülür bir ütü yaptım birde banyoyu temizledim klozet lavabo duş yeri falan o kadar
bütün evin silinmesi süpürülmesi lazımsanırım cumaya kalıcak yarın da stajım var en iyisi cumartesi eşimle halletmek
aynı durum bende de var canım aşırı uykum geliyo bu ara. hatta iş yerinde elimde olmadan içimin geçtiği bile oluyo işler de yoğun değil boş boş 8 saat oturmak zulum gibi oluyo o zamanÇok yorgunuummm
Şöyle 6-7 saat işe gitsem o kadar iyi gelecek ki. 10 saat gerçekten çok yoruyor, bugün toplantıda kafamı zor tuttum, bir uyku bastırdı. Bazen kendime acıyasım geliyor.
Sizde durum nasıl, bugünlerde ekstra halsizlik yorgunluk var mı?
bende 30 derecede yıkadımCanlar bebişlerin eşyalarını kaç derecede yıkadınız? Dikkat etmem gereken birşey var mı deterjanımı aldım.
aynı bende öyle yıkadım canımkızlar bunlar yeni şeyler ön yıkamalı 2,5 saat e gerek varmı,ben 30 dk lık kısa programda 30 derecede yıkamayı düşünüyordum ay ne yapıyım şimdi
zaten çamaşırlar temiz sadece tozu gidecek bencede 30 derece ve kısa proğram yeterli olacaktıraynı bende öyle yıkadım canım
yeterli bencede
Yanlış hatırlamışım o vakit :)1. saat ölçümü 140 ı geçmemeli canım ben de ölçüm yapıyorum oradan biliyorum.
her sabah uyandığımda kilolar hızla uçuyor 5.aya kadar 5 kilo aldım şimdi 11 kiloyu buldu bu kilolar böyle hızla gidecek mi doğuma kadar dahada 9 hafta var en önemlisi bebeğin sağlıklı olması biliyorum ama düzenli ve ekmeksiz beslenmeme rağmen neden bu kadar kilo artışı
5 dk kaynatıyosunkızlar sadece hastane cantama emzik ve biberon koymadım onları nasıl temzleyim nolur nolmaz die yanıma alcam bide süt sağma aldım onuda bi arkadaşım tavsiye etti lansinoh aldım bklm kullanıcam mı kullanmıcam mı her ihtimali düşünerek cantaya koycam
canım güzelmiş lacivert kırmızı olsunEki Görüntüle 1307166 Kızlar bu nasıl siZce alt acma , kirli poseti, iberon kabı var.. Civilde 50 lira ... Lacivert kırmızı yada lacivert turuncu ....
canım sallamak var sallamak var bazıları sarsıyor bebeği hafif sallamak bence bebek için gerekli, anne karnında da bebek su içinde sallanır halde süreklisallamak ilerisi için vertigoya neden oluyormuş canım.. yurt dışında sallamak diye birşey yok.. Türklere özgü bir tutum
canım 43 cm oluyor gayet iyi yaniKizlar kafama bisi takildi benim fl nin karsisinda 6,18 cm yaziyor boyu kac oluyor ki
çok tatlısın canım:)Yukluyorum
Kendimiz cekindik canim bunu.
3 kez profesyonel çekim yapmistik nisanda, kinada, düğünde
Bunlarda birkaç resmim
maşaallah sana annesi güle güle giysin kuzunAnnisler merhaba.
Dunden beri kizimin kiyafetleriyle ugtastim utuledim posetledim guzelce dolaba yerlestirdim.ama dolabin icine sermeye kapitone ortulerden almayi dusumuyorum eğer alabilirsem ondan sonra posetten cikarip yerlestiricem.esyalarida cantaya koydum posetli şekilde hersey posetlenince kizimin sanki hic biseyi yokmus gibi oldudolabin raflarinda posetler sifonyer bombos :) ustumden yuk kalkti sanki islerimde bittiyi ugrascak biseyimde kalmadi yalan degil evide temizledim
Haftaya istanbula ailemin yanina gitmeyi planliyorum sikintili bi durumumuz yoksa tabi cuma kontrolum var.istanbuldan geldikten sonra iyi bi temizlik beni bekliyo evde.ne olur ne olmaz.aslinda evde ufacik bi mevlut gibi bisey yapasimda var ama bilmiyorum niyetimde vardi hamile kalinca hem evim icin hem araba hemde bebegim icin ama en kisa zamanda yapmam lazim kendimi kötü hissediyorum yoksa :)
geçmiş olsunkızlarrrr cokk dişim agrıyorr galıba dolgu yaptırmam lazımm oysakı hamılelıkten once kacıp durmustumm dişimdenn ...
sen doktormusun canım uzmanlığın ne? Ona göre yorum yapalım bari bilmişlik taslamayalımKilo icin baş çevresi karın çevresi ve femur yani uyluk kemiği uzunluğu ölçülür. Boy dedigim gibi çok anlamlı gelmiyor benim için çünkü çocuklar standart boyda doğuyor. kilo da bence benim evladım içinde geçerli 2500 u geçsin yeter 2500-4000 arası normal. Kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil yada süper annesinin demek değil normal standartlarda dogsun yeter dogunca kendini hızla toparlar Allah in izniyle
canım zencefili dikkatli tüketmek lazım diye hatırlıyorum, kınadan bir şey olmazKızlar size ikitanesıru sıracagım... Bu zamana kadar sordugum sorulardan en sacması belki ama. Yasayan biri varsa direk agızdan duymak daha iyi yada bilgisi olan varsa paylasır sa cok sevmirim..
1-bn zencefili ve zerdecalı cok seviyorum.. Bayıllıyorum hatta.. Yazın böle yogurda katar birer kasıl karıstırp yerdim.. Şimiddide yesem olurmu acayıp canım istiyo.. Tozları var bende ... Bi zararı omaz heralde dimi..
Bide ben hamşle kalmadan önce kına yaprdım ellerime böle şekılli hint kınaları oluyoya ondan yalnız ... Şık duruyo hosuma gidiyo ... Hamilelik boyunca yapmadım..yapsam bi problem olurmu acaba...
Ne dersiniz
canım beş dk. kaynanatacaksınkızlar sadece hastane cantama emzik ve biberon koymadım onları nasıl temzleyim nolur nolmaz die yanıma alcam bide süt sağma aldım onuda bi arkadaşım tavsiye etti lansinoh aldım bklm kullanıcam mı kullanmıcam mı her ihtimali düşünerek cantaya koycam
eline sağlık güzel olmuş marifetli hatunÇok şükür dostlaaaar benim de artık lohusa terliğim var. Eki Görüntüle 1307479 Erken doğum muhabbetleri olunca en çok lohusa terliğim yok diye panik oldumDün akşam bunlar çıktı elimden, tam gaz süs püs hazırlamaya devaaaaaam
çok tatlı canım
aynıyım canım sen çalışıyorsun bende evde oğlumla uğraşıyorum pilim bitiyorÇok yorgunuummm
Şöyle 6-7 saat işe gitsem o kadar iyi gelecek ki. 10 saat gerçekten çok yoruyor, bugün toplantıda kafamı zor tuttum, bir uyku bastırdı. Bazen kendime acıyasım geliyor.
Sizde durum nasıl, bugünlerde ekstra halsizlik yorgunluk var mı?
canım ben 2 aylık olsun öyle düşünüyorum toparlanmam lazım hemen yapmıycam, gelecek misafirlerede mevlüt okutucaz deyip kabul etmiycem zaten, sezaryan olucam maalesef o yüzden hemen yapamamYa kızlar bebek mevlütünü ne zaman okutacaksınız.. Malum kısa denk geliyo... Misafirler gelebilecekmi... Bi aklım mart sonu nisan bası diyo bi aklımda ama. Merve bnce il ay yap o zamana kadar yine gelip giden olucak... Bosuna ugrasma diyo...
Bn iyi olursam yarı kırkında okutcan..bölece arkadaslarım komsularım bazı akrabalarım gelmiş olacak.. Uzaktakılerde sonradan sonradan gelir diyorum
ben koymadım canım örtü falan sadece üstlerini örttüm doğuma kadar toz olmasın diyebikaç kişiye sormuştum ne gerek var öyle koy gitsin dediler diye kafamdan çıkardım ,siz şimdi bahsedince yeniden soktunuz ya,nolur sanki onu almayıp direk koysak,sonra birde o iş çıkıyor ilerde,onları yıka ütüle koy üstüne kıyafet diz,pöfff çok üşeniyorum ya,koymazsam zatne kesin kayınvalide aaa neden yok der bide küçük kaynanam görümcem çok bilmiş :SS kararsız kaldım
çok güzel canım sağlıkla kullanınoğluşumun tyzeleriiii bittiiiiii bizim odamız hazırlıklarımız yatağımızı kurdukkkk
bebeğin kaç kilo canım senin şimdi?ben muz, ceviz, bol süt ve müsli yiyorum,, birde balık veyahut omega3
canım ben elbise giyerim ama bazı yörelerin adeti gecelik tarzı giyiyorlar adetle alakalı yanikızlar bebek mevludunde anneler ne giyiyo bilginiz varmı şimdi internette geziyodum biri dio yok elbise yok pijama ??? şaşırdım
güzle olur canım ama gecelik giyende adetlerinden giyiyor bende görmüştüm öyleBence elbise giyilmeli.. Pijama takımıyla ben dolasamam ...tercih meselesi.. Ama. 40 ında yada 20 sinde hiç farketmez mevlit okuncak güsel rahat bi elbise ohhh miss gbi tazecik anne ..
Ben tesettürlüyüm belki ondan ..
Diger türlü pijamayla degilde bol bi pantalon üstüne güzel bi gömlek rahat ama şık basınada kuran okumurken bi şal dolarsın... Miss gibi ..
Biz bi arkadasın mevlite gittik.. Normal dogurdu kırkı cıktı yatırmısşar yataga.. Tesettürlü bi bayan normalde.. Saclaı acmıs.. Üstünde bu şifın sanahlık takımı oluyo onu giymiş..hiç hos degildi.. Herkesede komık geldi.. Millet bacı bu me hal dedi yakısmadı yada yakıstırıamadı bilmiyorum.. Ben derli toplu usluplu görünmeyi severim...bundada güzel bebe mavisi dümdüz bi elbise üstüne beyaz renk uclarına dogru bebe mavi olan bi şal
Şalın ucunda kızımın ve oglumun ismi ayagımdada beyaz terlik bu şekılde düşünüyorum.. Elbise cok satafatlık olmıcak.. Aksine sade bi elbise ... Cunku lojusa kadının cok masum olur.. Günahlardan arındıgı günahsız oldgu için.. O masumıyeti be makyajla ne abartı elbiseyle bozmal istemiyorum bacım... Uzu oldu aklıma ne geldiyse yazmısım
canım ağrılarım var sancım var geçmiyor dün bel ağrısı sancı vardı yine, bu gebeliğim böyle geçiyor demek kiBebegim saglıklı olsunda kılosu veya boyu hiç önmli degil.. Dogduktan sonra inş emzirebilirim.. Kızımdaki sıkıntıları yasamak zorlar beni diye düşünüyorum..
Egimli beşige gelince bence hiç gerek yok..illa egim yapmak isterseniz siz kendiniz hafif bi battanıye ile yada ince bir yastık ile gerekn egimi verebilirsiniz diye düşnuorum..
Bu arada cat muayensi ile vajınal usg farklı kızlar.. Cat muayenesi bildigim kadarıyla gerekkı görülmedikce yani agrı sancı gibi i drum olmadıkca bakılmıyo.. Yani bu haftalarda en azından...
Dr belki alttan muayene edicem dedıyse cat anlasılmı olabılır bilmiyorum..
Eflalim pek giremiyon mu benmi denk gelmiyom nasıl oldun hala agrın varmı..
Raindrop kanaman falan yok dimi canım.. Dikkat et dinlenmeye dewam.. Mrdsuperfinle birlikte dikkat edin nolur...
Kızlar bnm belim bugun cok tutuldu... Böle ayaga kalktıımda 15 dk falan kımıldayamadım.. Artık bel kemıklerıme iyice baskı yapıyo bebek sanırsam...
Bugun yakın bi arkadasım dogum yaptı.. 4 kılo bir kızımız oldu.. Arkadasın günü geçti suni sancı verdiler ama bebek kakasını yaptıu için acil sezeryanla alındı.. Annemiz biraz halsiz hem sancı cekıp hemde ameliyeat olumca.. Sifa niyetind bir fatiha istiyorum sizden.. Simdiden cok saılun.. Bebegmiz iyi.. Bebek görünce cok duygusallastım agladım.. Miss gigi.. Bide tombul .... Allahım bizlerede nasip etsin.. Zamanımda hayırlısıyla saglıklı bi şekılde dunyaya gelsin AŞKLARIMIZ..
Haka uykum yok .. Kızımn basındayım.. Ateşi yok..rahat uyuyo ama ya öksürür midesi bulanırsa diye basındayım.. Kızım tamamen iyileşene kadar böle olucak ... Sabaha karsı uyurum artık surda ezana me kaldı..
Eşime güzel bi kahvaltı hazırlamayı düşünüyorum.. Hamş topiği olmasa paylasırdım ama olmaz...
Kesel sizler yakın olsanızda böle kahvaltıya cagırsam sizi sucak cay birsürü hamiş güzel muhabbet ohhh ne güzel...
ha ha benim ki de abisinin sesini duyunca çoşuyor ne oluyor dışarda ben burda sıkıldım diyor heralde:)Oglum öle hareketliki madallah eli ayagı belli oluyo artık dısardan yardı beni mahvetti bu sıpa...
Aksam babasıyla hırsız polis oynadılar.. Eşim elini nereye koyduysa kactı :)
Ablasıylads oynadı.. Zaten inanmassınız belki ama ablasının sesine cok tepki veriyo.. Kızm konusuyo böle dayıyo agzını olum naçılçın( nasılsın)demeler.. Oyna ouyna diyo... Eçim ( kardeşim) diyo bnm karnımdan bi canavar cıkacak sanki...
Nefes almkta zorluk cekıyorum gıttıkce... Az kaldı inş sz kaldı
ilki beğenmedim canım ama diğer ikisi güzelEki Görüntüle 1307848 Eki Görüntüle 1307849 Eki Görüntüle 1307850 Kızlar bunlar mevlit elbisesi için model renklerıde bebe mavisi buz mavisi olabilir... Elbiselerin önleri ya dugmeli yada fermuralı olck ama raht emzirmk için... Aynı sekılde bi şal bide patık gibi büzgülü ayakkabılar oluyo ya öle birsey ohhh miss gibi
canım zayıf mı hamile kaldın kaldığın kiloyla da alakalı birde bazı gebeler çok alır ama doğumdan sonar hemen verirher sabah uyandığımda kilolar hızla uçuyor 5.aya kadar 5 kilo aldım şimdi 11 kiloyu buldu bu kilolar böyle hızla gidecek mi doğuma kadar dahada 9 hafta var en önemlisi bebeğin sağlıklı olması biliyorum ama düzenli ve ekmeksiz beslenmeme rağmen neden bu kadar kilo artışı
sağlıkla doğsun bebeğiGunaydin kizlar arkdasim bugun dogum yapiyor dua edin ay bole bi heycan ve korku basti beniesimde beklemedi kendini topla vale göndericem dedi gitti uyuz
Kizlar benim o belim cok agriyir Uyuyamiyorum dedigim agrilar megerse kum döküyormusum hic anlamadim bile..dr antibiyotik basladi günde bir tane..magnezyum a başlamadi ihtiyacin yokda ne diye ilaca bogayim seni dedi beslenmene dikkat et sadece alirsin tum vitamini falan dedi..omega3 kalsiyum ve kan surubu içiyorum duzenli olarak..kanim hic yükselmiyor ama..bu arada kizlar kizim 1600gr olmus :) yuzu falan artik herswyi okadar net ki..gozlrri acikti.dr burnu ve yanaklari sana benziyor dedi:) saglikli dogsunda hic onemi yok diyorum amaa iste benziyor deyincede insan bi havaya girmiyor degil :):)
Canlar bebişlerin eşyalarını kaç derecede yıkadınız? Dikkat etmem gereken birşey var mı deterjanımı aldım.
Çok güzel olmuş duvar kagidi ve halı çok uyumlu olmuş sağlıkla kullansın bebeğinoğluşumun tyzeleriiii bittiiiiii bizim odamız hazırlıklarımız yatağımızı kurdukkkk
canim sepeti nasıl yaptın kolaymi kaça mal oldu kısaca anlatrmisin
kızlar bebek mevludunde anneler ne giyiyo bilginiz varmı şimdi internette geziyodum biri dio yok elbise yok pijama ??? şaşırdım
Bebegim saglıklı olsunda kılosu veya boyu hiç önmli degil.. Dogduktan sonra inş emzirebilirim.. Kızımdaki sıkıntıları yasamak zorlar beni diye düşünüyorum..
Egimli beşige gelince bence hiç gerek yok..illa egim yapmak isterseniz siz kendiniz hafif bi battanıye ile yada ince bir yastık ile gerekn egimi verebilirsiniz diye düşnuorum..
Bu arada cat muayensi ile vajınal usg farklı kızlar.. Cat muayenesi bildigim kadarıyla gerekkı görülmedikce yani agrı sancı gibi i drum olmadıkca bakılmıyo.. Yani bu haftalarda en azından...
Dr belki alttan muayene edicem dedıyse cat anlasılmı olabılır bilmiyorum..
Eflalim pek giremiyon mu benmi denk gelmiyom nasıl oldun hala agrın varmı..
Raindrop kanaman falan yok dimi canım.. Dikkat et dinlenmeye dewam.. Mrdsuperfinle birlikte dikkat edin nolur...
Kızlar bnm belim bugun cok tutuldu... Böle ayaga kalktıımda 15 dk falan kımıldayamadım.. Artık bel kemıklerıme iyice baskı yapıyo bebek sanırsam...
Bugun yakın bi arkadasım dogum yaptı.. 4 kılo bir kızımız oldu.. Arkadasın günü geçti suni sancı verdiler ama bebek kakasını yaptıu için acil sezeryanla alındı.. Annemiz biraz halsiz hem sancı cekıp hemde ameliyeat olumca.. Sifa niyetind bir fatiha istiyorum sizden.. Simdiden cok saılun.. Bebegmiz iyi.. Bebek görünce cok duygusallastım agladım.. Miss gigi.. Bide tombul .... Allahım bizlerede nasip etsin.. Zamanımda hayırlısıyla saglıklı bi şekılde dunyaya gelsin AŞKLARIMIZ..
Haka uykum yok .. Kızımn basındayım.. Ateşi yok..rahat uyuyo ama ya öksürür midesi bulanırsa diye basındayım.. Kızım tamamen iyileşene kadar böle olucak ... Sabaha karsı uyurum artık surda ezana me kaldı..
Eşime güzel bi kahvaltı hazırlamayı düşünüyorum.. Hamş topiği olmasa paylasırdım ama olmaz...
Kesel sizler yakın olsanızda böle kahvaltıya cagırsam sizi sucak cay birsürü hamiş güzel muhabbet ohhh ne güzel...
Oglum öle hareketliki madallah eli ayagı belli oluyo artık dısardan yardı beni mahvetti bu sıpa...
Aksam babasıyla hırsız polis oynadılar.. Eşim elini nereye koyduysa kactı :)
Ablasıylads oynadı.. Zaten inanmassınız belki ama ablasının sesine cok tepki veriyo.. Kızm konusuyo böle dayıyo agzını olum naçılçın( nasılsın)demeler.. Oyna ouyna diyo... Eçim ( kardeşim) diyo bnm karnımdan bi canavar cıkacak sanki...
Nefes almkta zorluk cekıyorum gıttıkce... Az kaldı inş sz kaldı
ee maşallah o kadar iş yapmışsın daha napıcan
ben bi çamaşır askısındaki çamaşırları toplayıp katlayıp dolaba yerleştiriym derken nefes nefese kalıyorum, pilim bitiyo ayol
Kizlar benim o belim cok agriyir Uyuyamiyorum dedigim agrilar megerse kum döküyormusum hic anlamadim bile..dr antibiyotik basladi günde bir tane..magnezyum a başlamadi ihtiyacin yokda ne diye ilaca bogayim seni dedi beslenmene dikkat et sadece alirsin tum vitamini falan dedi..omega3 kalsiyum ve kan surubu içiyorum duzenli olarak..kanim hic yükselmiyor ama..bu arada kizlar kizim 1600gr olmus :) yuzu falan artik herswyi okadar net ki..gozlrri acikti.dr burnu ve yanaklari sana benziyor dedi:) saglikli dogsunda hic onemi yok diyorum amaa iste benziyor deyincede insan bi havaya girmiyor degil :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?