Pekmezi sütle içmenin bir zararı olmaz ama demirinden çok faydalanamamış olursun. Kalsiyum demir emilimini engelliyor çünkü.
Gebelik öncesi demir eksikliğinden çok çekmiş biri olarak direkt dahil oldum konuya kusura bakma :)
canım stres yapma alaır o kilo merak etme sen her bebeğin yapısı farklı .. sen düzgün beslen sağlıklı yiyecekler ye .. ve kiloyu kafaya takma .. bol su iç sebze meyve ve bol et ye ...
canım evet patates bana hemen kilo aldırır ama meyvede suçlu çünkü yemek yoktu acıktıkça meyve yediğimi düşün:) dr yasaklamıştı bende ayy ne yiyicem ben aç kalırım o zaman demiştim:)Eflalim patatestir suçlu olan :)
kızlar ayıptır söylemesibu memişler ne zaman büyüyecek ya
canım güzelmiş lacivert kırmızı olsun
canım sallamak var sallamak var bazıları sarsıyor bebeği hafif sallamak bence bebek için gerekli, anne karnında da bebek su içinde sallanır halde sürekli
canım 43 cm oluyor gayet iyi yani
çok tatlısın canım:)
maşaallah sana annesi güle güle giysin kuzun
geçmiş olsun
sen doktormusun canım uzmanlığın ne? Ona göre yorum yapalım bari bilmişlik taslamayalım
canım zencefili dikkatli tüketmek lazım diye hatırlıyorum, kınadan bir şey olmaz
canım beş dk. kaynanatacaksın
eline sağlık güzel olmuş marifetli hatun
çok tatlı canım
aynıyım canım sen çalışıyorsun bende evde oğlumla uğraşıyorum pilim bitiyor
canım ben 2 aylık olsun öyle düşünüyorum toparlanmam lazım hemen yapmıycam, gelecek misafirlerede mevlüt okutucaz deyip kabul etmiycem zaten, sezaryan olucam maalesef o yüzden hemen yapamam
ben koymadım canım örtü falan sadece üstlerini örttüm doğuma kadar toz olmasın diye
çok güzel canım sağlıkla kullanın
bebeğin kaç kilo canım senin şimdi?
canım ben elbise giyerim ama bazı yörelerin adeti gecelik tarzı giyiyorlar adetle alakalı yani
güzle olur canım ama gecelik giyende adetlerinden giyiyor bende görmüştüm öyle
canım ağrılarım var sancım var geçmiyor dün bel ağrısı sancı vardı yine, bu gebeliğim böyle geçiyor demek ki
ha ha benim ki de abisinin sesini duyunca çoşuyor ne oluyor dışarda ben burda sıkıldım diyor heralde:)
ilki beğenmedim canım ama diğer ikisi güzel
canım zayıf mı hamile kaldın kaldığın kiloyla da alakalı birde bazı gebeler çok alır ama doğumdan sonar hemen verir
sağlıkla doğsun bebeği
geçmiş olsun canım maşaallah kuzuna
memelerim keçi memesi kadar küçük nasıl emecek çocukcanım evet patates bana hemen kilo aldırır ama meyvede suçlu çünkü yemek yoktu acıktıkça meyve yediğimi düşün:) dr yasaklamıştı bende ayy ne yiyicem ben aç kalırım o zaman demiştim:)
canım benimde büyümedi, ilkte füze gibiydi ayyy çok fenaydı şimdi tık yok:)
ay bırak milleti hep konuşuyorlar her konuda bir fikirleri var.. olumsuz insanlardan uzak dur..Ya ben kafaya takmiyorum ama önüne gelen çok zayıf bebek diyo kafayı yicem bende korkmaya başladım
olur canım tahin helvasıda olur, dr ne diyor peki kilonuza
Aynen bende takmam bebegim cok kilo alsin yok tombis bi bebek olsun sağlıklı olsun benim icin onemli olan o ama iste birisi laf edince insan sinir oluyor en son bebeğim 1100gr dı kv ogluna sormus kac kilo oldu bebek diye oda 1 kilo olmus diyince 1 kilo mu o ne öyle küçücük demis tabi ben duyunca sinirler fırladı, kendisinin en zayıf dogurdugu bebek 4.5 kilo olunca bendende ayni potansiyeli bekliyo heraldeYa ben kafaya takmiyorum ama önüne gelen çok zayıf bebek diyo kafayı yicem bende korkmaya başladım
,Benim kultur sonucu cikti sanirim temiz cikti ama ctesi kesin ogrencem bakteri uremedi falan yaziyo ama cok anlamadim dr soylesun de bakalim
kilolu bebek saglikli bbk degildir diyorlar ama zayıf bebekte saglikli demk degildir normal saglikli bebek kilosunda olmalari onemlş olan o. Ne zayıf ne çok kilolu normal standartlarda olmali. Zayıf bi bebegi bagişiklik sistemininde zayıf ve hastalıga daha egilimli oldugunu biliyormuydnz .Aynen bende takmam bebegim cok kilo alsin yok tombis bi bebek olsun sağlıklı olsun benim icin onemli olan o ama iste birisi laf edince insan sinir oluyor en son bebeğim 1100gr dı kv ogluna sormus kac kilo oldu bebek diye oda 1 kilo olmus diyince 1 kilo mu o ne öyle küçücük demis tabi ben duyunca sinirler fırladı, kendisinin en zayıf dogurdugu bebek 4.5 kilo olunca bendende ayni potansiyeli bekliyo heralde
Bence elbise giyilmeli.. Pijama takımıyla ben dolasamam ...tercih meselesi.. Ama. 40 ında yada 20 sinde hiç farketmez mevlit okuncak güsel rahat bi elbise ohhh miss gbi tazecik anne ..
Ben tesettürlüyüm belki ondan ..
Diger türlü pijamayla degilde bol bi pantalon üstüne güzel bi gömlek rahat ama şık basınada kuran okumurken bi şal dolarsın... Miss gibi ..
Biz bi arkadasın mevlite gittik.. Normal dogurdu kırkı cıktı yatırmısşar yataga.. Tesettürlü bi bayan normalde.. Saclaı acmıs.. Üstünde bu şifın sanahlık takımı oluyo onu giymiş..hiç hos degildi.. Herkesede komık geldi.. Millet bacı bu me hal dedi yakısmadı yada yakıstırıamadı bilmiyorum.. Ben derli toplu usluplu görünmeyi severim...bundada güzel bebe mavisi dümdüz bi elbise üstüne beyaz renk uclarına dogru bebe mavi olan bi şal
Şalın ucunda kızımın ve oglumun ismi ayagımdada beyaz terlik bu şekılde düşünüyorum.. Elbise cok satafatlık olmıcak.. Aksine sade bi elbise ... Cunku lojusa kadının cok masum olur.. Günahlardan arındıgı günahsız oldgu için.. O masumıyeti be makyajla ne abartı elbiseyle bozmal istemiyorum bacım... Uzu oldu aklıma ne geldiyse yazmısım
bestemeste seni alintilamişim ama sana karşi yazmadım genel olarak yazdımkilolu bebek saglikli bbk degildir diyorlar ama zayıf bebekte saglikli demk degildir normal saglikli bebek kilosunda olmalari onemlş olan o. Ne zayıf ne çok kilolu normal standartlarda olmali. Zayıf bi bebegi bagişiklik sistemininde zayıf ve hastalıga daha egilimli oldugunu biliyormuydnz .
Bencede normal saglikli bi bebek olsun yeter zaten haftasina gore zayif olsa doktorum hemen uyarir beslenme onerileri sunar o gayet iyi haftasina gore demisti banakilolu bebek saglikli bbk degildir diyorlar ama zayıf bebekte saglikli demk degildir normal saglikli bebek kilosunda olmalari onemlş olan o. Ne zayıf ne çok kilolu normal standartlarda olmali. Zayıf bi bebegi bagişiklik sistemininde zayıf ve hastalıga daha egilimli oldugunu biliyormuydnz .
Sorun degil sekerim bende cvp yazdim zaten haklisin da sana katiliyorumbestemeste seni alintilamişim ama sana karşi yazmadım genel olarak yazdım
1 kilo ...gram dogan bbk içinmi haftasına gore iyi demişti şimdiki hamileliginemi?Bencede normal saglikli bi bebek olsun yeter zaten haftasina gore zayif olsa doktorum hemen uyarir beslenme onerileri sunar o gayet iyi haftasina gore demisti bana
canım pekmezde demirden çok kalsiyum varmış bende öğrenince şaşırmıştım, bir dr var çocuk beslenme uzmanı oğlumdan dolayı takip ediyorum o demişti süre katın pekmezi diye bende yok olur mu diyordum ama öyleymiş, benal büyükgebiz dr un adı
Pekmez için besin değerleri: 100 gr
Karbonhidrat (g) : 58.05
Protein (g) : 2.93
Yağ (g) : 1.12
Kolesterol (mg) : 0.00
Sodyum (mg) : 9.00
Potasyum (mg) : 754.00
Kalsiyum : 85.00
Vitamin A : 19.00
Vitamin C :11.16
Demir : 2.21
Katılıyorum yıllarca içtim bende.. Hatta pekmezin sade içildiğinde bile faydası olduğuna inanmayanlardanım.. en azından bende işe yaramadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?