canım güzelmiş lacivert kırmızı olsun
canım sallamak var sallamak var bazıları sarsıyor bebeği hafif sallamak bence bebek için gerekli, anne karnında da bebek su içinde sallanır halde sürekli
canım 43 cm oluyor gayet iyi yani
çok tatlısın canım:)
maşaallah sana annesi güle güle giysin kuzun
geçmiş olsun
sen doktormusun canım uzmanlığın ne? Ona göre yorum yapalım bari bilmişlik taslamayalım
canım zencefili dikkatli tüketmek lazım diye hatırlıyorum, kınadan bir şey olmaz
canım beş dk. kaynanatacaksın
eline sağlık güzel olmuş marifetli hatun
çok tatlı canım
aynıyım canım sen çalışıyorsun bende evde oğlumla uğraşıyorum pilim bitiyor
canım ben 2 aylık olsun öyle düşünüyorum toparlanmam lazım hemen yapmıycam, gelecek misafirlerede mevlüt okutucaz deyip kabul etmiycem zaten, sezaryan olucam maalesef o yüzden hemen yapamam
ben koymadım canım örtü falan sadece üstlerini örttüm doğuma kadar toz olmasın diye
çok güzel canım sağlıkla kullanın
bebeğin kaç kilo canım senin şimdi?
canım ben elbise giyerim ama bazı yörelerin adeti gecelik tarzı giyiyorlar adetle alakalı yani
güzle olur canım ama gecelik giyende adetlerinden giyiyor bende görmüştüm öyle
canım ağrılarım var sancım var geçmiyor dün bel ağrısı sancı vardı yine, bu gebeliğim böyle geçiyor demek ki
ha ha benim ki de abisinin sesini duyunca çoşuyor ne oluyor dışarda ben burda sıkıldım diyor heralde:)
ilki beğenmedim canım ama diğer ikisi güzel
canım zayıf mı hamile kaldın kaldığın kiloyla da alakalı birde bazı gebeler çok alır ama doğumdan sonar hemen verir
sağlıkla doğsun bebeği
geçmiş olsun canım maşaallah kuzuna
Çok geçmiş olsunNasılsın canım? Senden sonra ben de hafif kanama yaşadım ama nedeni belli değil, ultrasonda her şey normal, rahim ağzı normal, sana ne dedi doktorun?
Kizlar benim o belim cok agriyir Uyuyamiyorum dedigim agrilar megerse kum döküyormusum hic anlamadim bile..dr antibiyotik basladi günde bir tane..magnezyum a başlamadi ihtiyacin yokda ne diye ilaca bogayim seni dedi beslenmene dikkat et sadece alirsin tum vitamini falan dedi..omega3 kalsiyum ve kan surubu içiyorum duzenli olarak..kanim hic yükselmiyor ama..bu arada kizlar kizim 1600gr olmus :) yuzu falan artik herswyi okadar net ki..gozlrri acikti.dr burnu ve yanaklari sana benziyor dedi:) saglikli dogsunda hic onemi yok diyorum amaa iste benziyor deyincede insan bi havaya girmiyor degil :):)
Günaydın herkese
Kızlar kiloyu takanlar, meyveyi sakın abartmayın meyvede çok kilo aldırıyor, ilk gebeliğimde sadece meyve patates yiyerek 16 kilo aldım ben:)
evet camaşırlarım dürülü bir şekilde 1 haftadır oturma odasının koltuğunun üzerinde duruyorÇok yorgunuummm
Şöyle 6-7 saat işe gitsem o kadar iyi gelecek ki. 10 saat gerçekten çok yoruyor, bugün toplantıda kafamı zor tuttum, bir uyku bastırdı. Bazen kendime acıyasım geliyor.
Sizde durum nasıl, bugünlerde ekstra halsizlik yorgunluk var mı?
Canım protein ağırlıklı beslen, her gün et olsun,yumurta,süt, yoğurt, özellikle sütü yoğurdu bolca tüket, tahin bebeğe kilo aldırır hem de mide yanmasına iyi gelir, meyve günde iki porsiyon olsun,kefirde kilo aldırıyormuş ama içinde alkol var diyorlar o yüzden emin olamıyorum kullanmakta, suyu bol tüket ki yediklerin bebeğe yarasın, balık yiyemiyorsan dr undan omega 3 iste, bir avuç kuruyemiş ye, badem, ceviz, fındık vs. karıştır ye, düzenli beslen ara öğünlerin mutlaka olsun, muz her gün ye bir taneBitanem ya banada kilo aldın acak şeyler söyle ben 5 kilo aldım sadece bebeğimde 1.100
sonucun temiz çıkmış bir şey yok..Benim kultur sonucu cikti sanirim temiz cikti ama ctesi kesin ogrencem bakteri uremedi falan yaziyo ama cok anlamadim dr soylesun de bakalim
emzirme kolaylığı olan bişeyler giy bence .. temiz olsun yeter ..kızlar bebek mevludunde anneler ne giyiyo bilginiz varmı şimdi internette geziyodum biri dio yok elbise yok pijama ??? şaşırdım
1. saat en fazla 130 olacak diyor endokrinciler .. benim kadın doğumcu 120 dedi ama mümkün olmuyor120 ve altıCnm yediğin gıda tabi önemli ama seninki biraz yüksek seyirli gibi geldi bana. Ölçümleri ihmal etme ve diyete dikkat et. Şeker hastalığı sdc anne için değil bebek içinde zararlı ne yazıkki. Normal açlık şekeri 70 110 arası tokluk ikinci saat 140 i gecmicek gibi hatırlıyorum ama 1. Saati hatırlayamadım
Canım protein ağırlıklı beslen, her gün et olsun,yumurta,süt, yoğurt, özellikle sütü yoğurdu bolca tüket, tahin bebeğe kilo aldırır hem de mide yanmasına iyi gelir, meyve günde iki porsiyon olsun,kefirde kilo aldırıyormuş ama içinde alkol var diyorlar o yüzden emin olamıyorum kullanmakta, suyu bol tüket ki yediklerin bebeğe yarasın, balık yiyemiyorsan dr undan omega 3 iste, bir avuç kuruyemiş ye, badem, ceviz, fındık vs. karıştır ye, düzenli beslen ara öğünlerin mutlaka olsun, muz her gün ye bir tane
canım stres yapma alaır o kilo merak etme sen her bebeğin yapısı farklı .. sen düzgün beslen sağlıklı yiyecekler ye .. ve kiloyu kafaya takma .. bol su iç sebze meyve ve bol et ye ...Aslına bakarsan dediklerini hepsini yiyor içiyorum ama tahin bilmiyordum pekmez le karıştırsam olur mu bide pekmezi süte karıştırıp içiyorum zararı okur mu
he he bende gece doğuruyordum yineGünaydın herkeseeeee
Süper ses sistemli, harika görüntü kaliteli rüyalarrrrr rüyalarrrrr :)
Suyum geliyordu rüyamda ve ben Allaha yalvarıyordum nolur rüya olsun daha çok erken diye :)
Bugün yeni haftamıza geçtik :)
Aslına bakarsan dediklerini hepsini yiyor içiyorum ama tahin bilmiyordum pekmez le karıştırsam olur mu bide pekmezi süte karıştırıp içiyorum zararı okur mu
Pekmezi sütle içmenin bir zararı olmaz ama demirinden çok faydalanamamış olursun. Kalsiyum demir emilimini engelliyor çünkü.Aslına bakarsan dediklerini hepsini yiyor içiyorum ama tahin bilmiyordum pekmez le karıştırsam olur mu bide pekmezi süte karıştırıp içiyorum zararı okur mu
gunaydın canim sagol anlatımın için birde bu sepeti kare şeklinde yogurt kabından yapmişlar daha ekonomik olur heralde yogurt kabıyla :) bnde denemk istiyorum zaten bir suru masraf ettim bebegin hazırlıkları için bari sepetine para vermeyim :) yogurt kabi kurdele ve dantelle hallederim diyrm. Bebeginede maşalkah çok hareketli babasıda gorebilmiş hareketini . Benimki hareketlenince bbasına gosteryrm o anda duruyor bilerek yapyr sanki. Geçen koltukta oturuyordum bizimki bi başladi taklalara dişardanda belli oluyordu babasıda karşimda oturuyordu bak ogluna diye gosterdim inanamadı ilk defa gordu ya karnını kndinmi oynatıyn yoksa diyo Allh yarabbmcanım kalın karton çantayı kestim önce pastane çantaları oluyor ya öyle
önce üstünü beyaz atlet ile kapladım rengi yazıları görünmesin diye
sonra da üstünü pembe saten kumaş ile kapladım
o kenardaki beyaz dantel i en uçlarından dikip büzdüm ve kenarlarına resimdeki gibi yapıştırdım
ipler görünmesin diye de o sıralı inciler hazır satılıyor satın almıştım onu yapıştırdım içine de köpük koydum
köpük görünmesin diyede evde elyaf gibi bişi vardı bebeğin gelinliğinin altında çıkmıştı onu koydum
20-25 e mal oldu,hazır satın alsaymışım da olurmuş çok uyguna gelmedi anlıcağın
ben elbise giyeceğim canım süslenip püsleneceğim
maşşalh bebişe canm rabbim sağlık verssin ikisine de
fatiha okudum
benim bebiş de dün gün boyu içimi deşti durdugülüyorum ama çok acıdı karnım gün boyu
akşamda eşime gösterdim ne olmuş böyle kızımız hiç durmuyor diyor
kafasını kolunu dirseğini ayağını neresiyse artık dikip dikip duruyor
ödü patladı inanamadı bidehiiii napıyor diyor
sorma canım bu işler bu günlerde çok görülüyor artık bakalım bugün elektrikli tutmaya çalışcam
geçmiş olsun canım
bebişe de maşallah sana benziyor demek
Pekmezi sütle içmenin bir zararı olmaz ama demirinden çok faydalanamamış olursun. Kalsiyum demir emilimini engelliyor çünkü.
Gebelik öncesi demir eksikliğinden çok çekmiş biri olarak direkt dahil oldum konuya kusura bakma :)
Bu kadar erkenden doğum şekli ne düşünüyorsun demesi ilginç?Doktor bir risk görmedikçe ve her şey yolunda gittikçe doğum şekli ne istiyorsun diye sormaz normal doğum olacağını var sayar.Ayrıca 32 haftalık bebek mi 3800 gram şu an aklım almadı?İmkansız bu?Ya da 32. haftadan bebeğin kilonu mu tahmin ediyor buda imkansız bana hepsi oldukça garip geldi. Ben en son 30+1 iken muayeneye gittim yaklaşık 2 hafta önce bebeğimin kilosu 1900 gramdı normalinden en az 2 hafta ilerde gelişimi ve iri bir bebek dedi doktorum.Fakat sen doğuramazsın normal doğum olmaz gibi bir konuşmaya girmedi hiç.Hayırlısı olur inşallah
Günaydın herkese
Kızlar kiloyu takanlar, meyveyi sakın abartmayın meyvede çok kilo aldırıyor, ilk gebeliğimde sadece meyve patates yiyerek 16 kilo aldım ben:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?