ilk dogumun uzerinden kaç yıl geçti canim. Ben ilk sezeryan olsaydım ikinciyi normal istemezdim tabi bu kişisel duşuncem benim arkadas uç tane sezeryan yaptı dorduncu dort aylıkkarnında olmuş onu nırmal dogumla dogurttular ama tabi dort aylıkla dokuz aylık bebek bir olmaz . Ben nette filan çok okudum sezeryan sonrası normal dogum yapani. Hakkında hayırlısı olsun..canım bizde sadece bir kere oldu daha da olmadı aramız bundan bozulmaz bizim zaten kişisel olarak anlaşamadığımız için bozuk aramız:) riskim vs olunca cesaret edemedik zaten beni sürekli ağlattığı için soğudum hiç umrumda değil kendisinin ihtiyaçları zaten bu sebepten beni aldatacaksa yanımda hiç olmasın karı kocalık bundan ibaret değil bence:)
canım adının belli olmaması enden kv faktörüdür kesin, sende kapı süsünü ismine göre yapma canım hoş geldin oğlum ya da kızım yazabilirsin, erkekler altı üstü bir hamilelikte pohpohlayacaklar bizi ama onu da beceremiyor çoğu maalesef ruhsuzlar bu bir gerçek istisnalar hariç o da bizi bulmamış işte:) kadın alma fikrin en iyisi canım bencede yap
canım hiç bir şeye hevesim kalmadı o kadar sinirliyim ki bu adama tarifi mümkün değil, yaptır canım sen ne güzel olur
ayy annemde beni tek doğuruyormuş başım çıkmış sancı yatağında doğmuşum ben:)
dr a sor mutlaka
maşaallah canım
amin canım sağol
maşaallah kuzuna
ayy ne gıcık bir durum olmuş öyle çok sinir bozucu gerçekten
şükür iyi bebeğin canım sevindim
hadi gözün aydın canım
mecburen sezaryan olmuş biri olarak yazına katılıyorum, normali denemeden kimse sezaryan istemesin diyorum hep
Amin canım, normal doğumu sormuştun yazmamışım, ben hala istiyorum ama eşim kesinlikle hayır diyor, üniversite hastanesi yapıyormuş ama eşimde orayı sevmiyor, seni bekletecekler sancıyı çektirip son anda sezaryan diyecekler yine aynı şeyleri yaşayacaksın diyor birde bebeği riske atmak istemiyor sanırım beni düşündüğünü hiç sanmıyorumyani hayal normal doğum kimse anlmıyor beni bu konuda kime söylesem ayy olmaz sezaryanlısın diyor hadi ya iyi ki söylediniz ben bilmiyordum sezaryanlı olduğumu! Sanki cahil bir insanım ben araştırmadan körü körüne konuşmam hiç bir konuda ki bu çok önemli, kendi annem kv ve herkes olmazzzzz dikişlerin patlar diyorlar kaç kere şahit oldularsa!!!!
Doğum şekli hele ki normal doğum isteği en doğal hakkım ama gel gör ki anlayan yok imkan yok
Görümecelerine Allah hidayet versin illa bir maraz çıkıyor ama eşinle iyi olman hepsinden önemli Allah bozmasın canım muhabbetinizi
canım en güzeli kendi ailen ama işte benimde ailem soğuk ne varsa kv de var Allah razı olsun, birde ablalarım canla başla uğraşıyorlar sağolsunlar
geçmiş olsun
yok canım gelmez öyle doğumdan sonra gelir
benimde geçen gün oldu çok fena
ben ikinci resimdekini daha çok begendim alya yazani . Sen kendinmi yapacksın cnm kapı susunuEki Görüntüle 1311922 Eki Görüntüle 1311923 Eki Görüntüle 1311924 Selam kızlar, bugün kapı süsü içim mavi saten aldım birde taş düşündüğüm kapı süsü bu tarz nasıl sizce, tabi aldığım kenar danteli içime sinmedi onun yerine başka alıcam, bu aldığımıda takı yastığı için kullanırım diyorum, basit bir şey yapıcam, keçe bulamadığım için düşündüğüm süsten vazgeçtim
Canım 3,5 sene oldu, nette evet çok okudum yapan var, büyükşehirlerde bunu yaptıran dr var ama burda yok yani kesin yaptırırım diyen yok, amin artık sezaryanı kabullendim mecburen bir daha ameliyatı göze aldım yaniilk dogumun uzerinden kaç yıl geçti canim. Ben ilk sezeryan olsaydım ikinciyi normal istemezdim tabi bu kişisel duşuncem benim arkadas uç tane sezeryan yaptı dorduncu dort aylıkkarnında olmuş onu nırmal dogumla dogurttular ama tabi dort aylıkla dokuz aylık bebek bir olmaz . Ben nette filan çok okudum sezeryan sonrası normal dogum yapani. Hakkında hayırlısı olsun..
Evet boyunu banada söylemiyo ama ben hesaplama yolunu öğrendim hemen söyleyim ultrason kağıdında yazan fl sanırım (uyluk kemiği ölçümü) onu 7 ile çarpıyorum milimide santime dönüştürüyorum çıkıyo şöyle fl 63×7=441 yani 44 cm doğruluğunu bilemem. Bir siteden öğrendim ama bebeğin suyunu ve eşini hangi doktora gidersem gideyim soruyorum sende sor
evet canım inşaallah kendim yapıcam, bende öyle taş aldım zaten bakalım becerebilecekmiyim:)ben ikinci resimdekini daha çok begendim alya yazani . Sen kendinmi yapacksın cnm kapı susunu
Evet canim benimde aklima yatti bi bakayim bu isede ben cekingen olmk bu galiba herkesten utanirim benAllah bagısladın canım..bnde 4 sene olcam nasipse ocak 30 da..
İstanbuldayım ...
Rabbim hepimize kolay dogumlar nasip etsin...oglun kac yaaında.. 2 falanmı ..
EBRUBİROL
CANIM önlük almak istersen al muhakkak işe yarar.. Ben genelde ev gezmelerinde bebegimi baska odada emzirirdim.. Hem sakin gürültüsüz ortamda dha güzel emiyordu.. Dikkati sadece karnını doyurmaktı..
Önlük almadım ama üzerime ince battaniye örttügüm cok oldu.. İşte arabada emzirmek zorunda kalıyosun.. Sügün nişan bişi olıyo arkamı dönüp emzirmeye calıstım.. Bence gerekli birsey.. Hatta şimdi düşününce lazım oldugnu farkettim.. Onların boyna baglama yeri var daha ahat oluyo
İnce battanıyede olur ama zırt bırt düşüyo.. En iyisi almak bitane
İyi dedi ama suyu aklina soktular ya bi kere aklimdacanım bizde sadece bir kere oldu daha da olmadı aramız bundan bozulmaz bizim zaten kişisel olarak anlaşamadığımız için bozuk aramız:) riskim vs olunca cesaret edemedik zaten beni sürekli ağlattığı için soğudum hiç umrumda değil kendisinin ihtiyaçları zaten bu sebepten beni aldatacaksa yanımda hiç olmasın karı kocalık bundan ibaret değil bence:)
canım adının belli olmaması enden kv faktörüdür kesin, sende kapı süsünü ismine göre yapma canım hoş geldin oğlum ya da kızım yazabilirsin, erkekler altı üstü bir hamilelikte pohpohlayacaklar bizi ama onu da beceremiyor çoğu maalesef ruhsuzlar bu bir gerçek istisnalar hariç o da bizi bulmamış işte:) kadın alma fikrin en iyisi canım bencede yap
canım hiç bir şeye hevesim kalmadı o kadar sinirliyim ki bu adama tarifi mümkün değil, yaptır canım sen ne güzel olur
ayy annemde beni tek doğuruyormuş başım çıkmış sancı yatağında doğmuşum ben:)
dr a sor mutlaka
maşaallah canım
amin canım sağol
maşaallah kuzuna
ayy ne gıcık bir durum olmuş öyle çok sinir bozucu gerçekten
şükür iyi bebeğin canım sevindim
hadi gözün aydın canım
mecburen sezaryan olmuş biri olarak yazına katılıyorum, normali denemeden kimse sezaryan istemesin diyorum hep
Amin canım, normal doğumu sormuştun yazmamışım, ben hala istiyorum ama eşim kesinlikle hayır diyor, üniversite hastanesi yapıyormuş ama eşimde orayı sevmiyor, seni bekletecekler sancıyı çektirip son anda sezaryan diyecekler yine aynı şeyleri yaşayacaksın diyor birde bebeği riske atmak istemiyor sanırım beni düşündüğünü hiç sanmıyorumyani hayal normal doğum kimse anlmıyor beni bu konuda kime söylesem ayy olmaz sezaryanlısın diyor hadi ya iyi ki söylediniz ben bilmiyordum sezaryanlı olduğumu! Sanki cahil bir insanım ben araştırmadan körü körüne konuşmam hiç bir konuda ki bu çok önemli, kendi annem kv ve herkes olmazzzzz dikişlerin patlar diyorlar kaç kere şahit oldularsa!!!!
Doğum şekli hele ki normal doğum isteği en doğal hakkım ama gel gör ki anlayan yok imkan yok
Görümecelerine Allah hidayet versin illa bir maraz çıkıyor ama eşinle iyi olman hepsinden önemli Allah bozmasın canım muhabbetinizi
canım en güzeli kendi ailen ama işte benimde ailem soğuk ne varsa kv de var Allah razı olsun, birde ablalarım canla başla uğraşıyorlar sağolsunlar
geçmiş olsun
yok canım gelmez öyle doğumdan sonra gelir
benimde geçen gün oldu çok fena
Evet canim ben dusunuyodum annemde srdu ist.da 8 metresi ama ben olctum cok gidiyo bana gore 3 kapili dolap ve sifonyere yaptircam ama daha sormadim annemde bosver baska ortuler cikmis ondan aliriz dedi cift katmi nenoluyo kapitone dedi bi gidim sormam lazim belki ben yanlis hesap yaptimBebek odalarina kapitone yaptirmak isteyenler vardi metresini soranlar,dun gittim olcu kagidimi verdim ,3mt gidrcek dediler,9 liraydi mt si,27 lira,parca basi 1 liraya overlok cekiyormus,17 de o tutunca 44 lira tuttu,yapiyim mi yapmiyim mi derken,kv neden yok dicek cene duymamak icin yaptirdim valla
sanıırım benımkı dönmedi,aslında 28.haftafa doğum pozisyonundaydı,30.haftada dönmüş yine ters dedi dr um,merak etme 36 kadar vakit var dönmesi için dedi,bu çarş yine randevum var,33.haftaya gireceğiz,ama ben halen dönmediğini az evvel anladım,herkes bebeğim hıçkırıyor derdi ben nasıl birşey olduğunu hiç yaşamamıştım ta az evvel annemle dışarda cafe otururken şoka girdim bebeğim ilk defa hıçkırık tuttu,5 dk kdr sürdü ve anladımki hıçkırık göğüs altımdaydı yani kafa halen yukarda anlaşılan
hıckırıkmı.bende nıye olmuyoonu anlayabıldgmzı bile bilmıyodum
Benim odada buyuk uc kapili bebek odasi,sagli sollu 8 rafi ortada iki buyuk raf,4 cekmeceli sifonyer,3 cekmeceli buyuyen yatak,metresi 2 mt oldugu icin 3 mt yetiyor bu durumdaEvet canim benimde aklima yatti bi bakayim bu isede ben cekingen olmk bu galiba herkesten utanirim ben
İyi dedi ama suyu aklina soktular ya bi kere aklimda
Onumuzdeki hafta bidaha gitcem ist.da bakalim orda ne dicekler
Evet canim ben dusunuyodum annemde srdu ist.da 8 metresi ama ben olctum cok gidiyo bana gore 3 kapili dolap ve sifonyere yaptircam ama daha sormadim annemde bosver baska ortuler cikmis ondan aliriz dedi cift katmi nenoluyo kapitone dedi bi gidim sormam lazim belki ben yanlis hesap yaptim
bende ilk oglumda yapamadıgım şeyleri ikinci oglumda yapmaya çalişiyorum . Ama biz tasınacagımız için henuz oda yapmadık çocuklara Allah nasip ederse seneye genç odası gbi bişey yapacagım kuzucuklara . Bebek odasını taşınmiş olsam gene yapmıcaktım. Çunku biraz buyudukleri zaman norml buyuk oda yapıcksın bn ikisine gerek gormuyorum uç yaslarına gelince norml genç odası alicam ikisine ohh mis..evet canım inşaallah kendim yapıcam, bende öyle taş aldım zaten bakalım becerebilecekmiyim:)
ilk oğlumda hiç bir şey yapamadım şimdi yapmak istiyorum eşim ne gerek var diye çıldırtsada:) büyük oğlumada aynısını yapıcam tabi ki kıskanmasın kuzum, odalarının kapısına asarım abi kardeşin adını inşaallah:)
35 evet:)en buyugumuz sensin galiba:)sen ben ilk dogum yapanlardan olcz galiba allahın izniyle.
bende ilk oglumda yapamadıgım şeyleri ikinci oglumda yapmaya çalişiyorum . Ama biz tasınacagımız için henuz oda yapmadık çocuklara Allah nasip ederse seneye genç odası gbi bişey yapacagım kuzucuklara . Bebek odasını taşınmiş olsam gene yapmıcaktım. Çunku biraz buyudukleri zaman norml buyuk oda yapıcksın bn ikisine gerek gormuyorum uç yaslarına gelince norml genç odası alicam ikisine ohh mis..
canım suyuda bol bol iç birde dinlenmen lazım içini ferah tutEvet canim benimde aklima yatti bi bakayim bu isede ben cekingen olmk bu galiba herkesten utanirim ben
İyi dedi ama suyu aklina soktular ya bi kere aklimda
Onumuzdeki hafta bidaha gitcem ist.da bakalim orda ne dicekler
Evet canim ben dusunuyodum annemde srdu ist.da 8 metresi ama ben olctum cok gidiyo bana gore 3 kapili dolap ve sifonyere yaptircam ama daha sormadim annemde bosver baska ortuler cikmis ondan aliriz dedi cift katmi nenoluyo kapitone dedi bi gidim sormam lazim belki ben yanlis hesap yaptim
Elyaflı kısmın dış örtüsü çıkan tarz değil. Yıkarsam bozulur ya da koku yapar diye korkuyorum. Hem dalin sıvı aldım hem hacışakir toz. Makinam 12 yıllık yeni makina alıp yıkayacağım onu bekliyorum temiz yeni makinada yıkayayım diye.ben bugun yıkadım canim nevresim takımlarımı yarında utuleyip takcam . 30 derecelik ayarda sıkma ayarını azaltıp yıka makinede yoksa elyafı çıkar kumaşin dişina hangi deterjani kullanacaksın yıkamk için . Eger almadıysan henuz haci şakirin toz sabununu tavsiye ederim çok memnun kaldım bn..
Yavaş yavaş açıl o zaman canım. Önce başörtünden saçın gözükür vs yavaş yavaş milletin gözü alışır. Sonuçta zorla olmaz bu işler.kızlarr şımdı sacma olacak belkı ama aklımda olan bırseyı paylasmak ıstıyorumm ben kapalıyımm ama öyle pardesulu falan degıll mutlu degılımm acılmakk ıstıyorumm ama cevremden tepkı alırım dıye korkuyorumm napmalıyımm sızcee.....
Ben doktorlara çok fazla güvenmiyorum çünkü sonuçta onlar da insan ve insan hata yapabilir. Tabi dediğin gibi sadece epiduralde değil doğumda da çok risk var. Allah tüm hamileleri ve bebeklerini korusun.Ben epidural normal düşünüyorum.Okadar epidural normal doğum yapan var hiç felç kalanı duymadım.Tabiki risk var ama her doğum şeklinde de aynı oranda risk var.Bu işi yapanlar yıllarca bunun eğitimini alıyor önce Allaha tevekkül etmek lazım sonra da doktora güvenmek lazım bence.
Benim yan korumalığın iç kısmı çıkmıyor sorun da orada başlıyor...Ahhh o yan korumaliklar ahh,bide bnm hem buyuyen yatagim hemde odaya koycagimiz ahsap bedik var ikisininde yan korumaliklari uyku setleri vardi,bnmkiler fermuarli diye,cikarip oyle yikadim tabi pamuklu koton diye bayagi kirisikti cok zorlandim utulerken 4 saat surdu yeri geldi oturarark yapmama ragmen yinede cok zorlandim ben
Mecbur oyle aticaksin o zmn biraz gec kurur ama sungeriyle birlikte yikancak,alt acmam vardi tipki oda oyleydi yiksninca bozulmadi cok sukurBenim yan korumalığın iç kısmı çıkmıyor sorun da orada başlıyor...
Bebekler doğduktan sonra da bu topik devam etmeyecek mi ki niye doğuran topik değiştirsin ?kızlar bu topikta olup dogum yapanlar yada yapacak olanlar heme doğum yapanların topiğine gecmesin
burayada yazsınlarki bilelim kimin doğurduğunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?