2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
ben dun kndim temizledim son ayımı rahat geçiriyim diye ama sen yardımcı alacaksan araligin ortalarına dogru yaptrırsan daha iyi olur batma suresi uzun olur doguma yakın olur.

canım bızımde aılelırmz gelecek ama bı hafta anca kalırlar esım 20 gun ızne ayrılacak bızz bırlıkt hallderızz dedık sonucta senn annesın sezeryanda olsaa 1 haftaya toplarsın zaten hem ev kalabalık olursa lohusalık psıkoojısıne gırersınn aılelerınızle konusun...

bu Yazımı yeni gördüm canım yeni bilet yazdın mı bilmiyorum şimdi nasılsın gelişme var mı

Kızlar merhaba çok hastayım yazan yazmayAn herkese çok teşekkür ederim doktora gittim antibiyotik verdi ama bekle çok kötü olursan içersin dedi içmedim daha sizde haberler nasıl herkes iyidir inşallah 100 sayfaydı okuyamadım öldürmekten içim dışıma çıktı

bence baştan şunu hallet doğumun olunca hem annen hem kvden birden kalmasınlar bi zahmet. hem ev küçük hem de ikisine ne gerek var. sen gerilirsin benden demesi. doğumuna annen gelsin atıyorum 10 gün kalsın gitsin sonra kvden gelsin o da kalsın gitsin sırayla. eve gelince doğum yapan sensin gece kalkıp emzirecek olan sensin o bebek ayrı odada yatamaz. o yüzden yatak odandaki komadini tuvalet aynasını falan çıkar beşiğini sıkıştır. zaten bi misafir gelince bebeği oturma odasına götürürsün. bebek yatak odasında uyuyup sen içeride oturamazsın . misafir varken gündüz ana kucağına koyarsın içeride yanında durur böylece yatak odana giren çıkan olmaz. benim arkadaş yeni doğum yaptı hiç yatak odasına girmedik o bebeği yanımıza getirdi. yeni bebek öyle saatlerce yatakta uyumuyor. kolayına nasıl geliyorsa öyle yap bence eşinde sana uysun

Simdi kv me bunu soylemek imkansiza yakin kuser zaten gitsede eminim her gun gelecek.neyse tqtl dilli olsunda onemli degil gelsin.ya anneme dedimki biz diyemeyiz ama sen drrain hadi ... hanim bizim isimiz bitti artik cocuklar kendi baslarina kalsinlar ogresinler de dedim :) annem halledecek o isi yani :))

o kadar bekleme canim ya en geç 36 -37 iyi sonrasına birakma 38 de dogma sansıda yuksek . Çocu gebelikler 40 haftaya kalmiyor. Benim oglum ilk bebek oldgu halde 39 da dogdu . İkinci ilkten dahaerkn gelir diyorlar ya o bakımdn . Ben dun kndim temizledm son ayımdadinlnym diye. Zaten hemn oyle batmaz koklu temzlk yaptgn zaman..

Ben
d Bende oyle dusnuyorum esimede ede dedm annen besik yerine ana kucagi alsin dedim olur siyleriz dedi bilmiyorum

en iyisi aralığın 15 i halıları yollıyım 20 si temzlikçi alıyım ilk baştan beri böyle düşünüyordum zten batarsada eşim bi süpürür ben silerm yine temz olur batmaz çok dediğin gibi

ben bi arkadaş doğum yapınca korktum geçen hafta yıkadım herşeyini haftasonu da ütüledim çantanın da büyük kısmını hazırladım bi iki eksik var onları da halledicem bi kaç haftaya kadar hazırda beklesin artık ne olacağımız belli değil

Ay kızlar inanın ilk defa duydum bunları, bu işin ne normal dogumla ne sezeryanla ilgisi var, yaşayacak olan yaşıyor bizim elimizde olmayan aksilikleri düşünüp kendimizi üzmemeliyiz, o yavruya can verip içimizde geliştirende Rabbim, onu alacak olanda
Normal mi sezeryan mı konusuna gelince.. tabiiki normal doğum, insallah fizilsel olarak yada tıbbi acıdan bi sorun çıkmazda normal şekilde en doğal yöntemle yavrumu kucagıma alabilirim.. Dünya var oldu olalı kadınlar hep bu şekilde doguruyordu, hayvanlar bile normal dogum yapıyor demekki bu tuvalete gitmek, yemek yemek kadar doğal bişey.. evet canımız acıyacak ama düşünün tüm vücut hücrelerimiz yenilenip taptaze, sağlıklı olacagız :) Doğum vücudu yenileyen mucizevi bir olay.. sezeryan dışardan vücuda bir müdahale demek.. tamam steril olabilir ama sonucta yapay aletlerle yapılıyor, vücudumuzda bebeğimizde normal doğuma müsait bir şekilde yaratıldı,msezeryana değil
Tabiki bu yazdıklarım normal şartlar altında geçerli, elimizde olmadan sezeryan olursak yapabilcek bişey yok en önemlisi sağlıkla atlatabilmek :)

Benim almayı düşündüğüm model bu. Doğumdan itibaren kullanılaniliyor. Markası the baba sling.

Canım bende kangru almayı düşünüyorum, bu model dogumdan kaç aya kadar kullanılıyor? ilk başlarda değilde 4. aydan sonra kullanabilmek önemli benim için, sonuçta kış bebeği bahar gelene kadar pek kullanamam diye düşündüm, kabanın üstüne bunu bağlamak filan zor olur hem bebişi battaniyeye sarmak lazım..

aranızda kanguru alıcak olan var mı??? alıcaksanız hangş marka alıcaksınız? ben doğumdan itibaren kullanacağım bana bel ağrısı yapmayacak bir şey arıyorum,,,
ben kangru almayı düşünüyorum canım, araştırdıgım kadarıyla Boba ve Ergobaby en iyisi, chicco ve kraft hiç tavsiye edilmiyor. Bebeğin bacak durusu önemli kangrularda yoksa kalça çıkıgına sebep olabiliyormuş.İyice araştırıp guzel bir marka almak lazım, kıyafet şu bu marka çok önemli değil ama bu konuda önemsiyorum ben :) Ama benim için önemli olan 4. aydan sonra kullanım kolaylıgı, zaten kış bebeği olacagı için ilk başlayda kangruyu pek kullanabilcekmişim gibi gelmiyor.

kızlar size hayret ediyorum ya, ben normal haftalık temizliği yapmaya üşenir oldum , heryer gözüme batıyor, dipte köşede kir gördükçe sinirim bozuluyor ama temizlemeyede çok üşeniyorum . zaten çamaşırım ütüm hiç bitmez benim, banyo temizliği ve süpürgeyle şimdilik evin görünen yerleri temiz kalıyor, ama camlar filan cidden kirli.. Yurtdışında oldugum için kadında tutamıyorum, kalsın böyle napiyim, benim gelenim gidenimde olmayacak zaten, hiç kendimi strese sokamam bu saatten sonra :)

Çok çok geçmiş olsun canım ancak birşeyi anlayamadım bebeğim geldi derken doğum mu yaptın?

canım bende hep iyisini düşünüyordum soranlara kısmetse normal doğum yapıp çıkarım diyordum ama ne desem herkesin kötü hikayeleri kötü bilgileri var. yani karnım burnuma gelmiş . ben diyorumki normal doğum istiyorum diye onlar bana bebek kanalda sıkışıp oksijensiz kalıyor diyorlar e sezeryan mı olsam ozaman diyorum onunda tehlikelerini sıralıyorlar. e napim ben sanki dünyada tek doğum yapan benim. kafam allak bullak oluyor şaka gibi . o kadar pozitif düşünürken içimi karartıyorlar. hatta diyomki amannn napim doğurup çıkarım diyince --aaaa öyle deme işte öyle olmuyor falan-- diyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…