ben dun kndim temizledim son ayımı rahat geçiriyim diye ama sen yardımcı alacaksan araligin ortalarına dogru yaptrırsan daha iyi olur batma suresi uzun olur doguma yakın olur.kızlar sizin fikrinize ihtiyacım var.. Herşey yolunda giderse normal doğum yapmayı düşünüyorum. Doğum öncesi eve temizlik için yardımcı alıp , halılarımı da yıkamaya göndermeyi düşünüyorum .. bunu hangi haftalarda yaptırsam acaba??
canım bızımde aılelırmz gelecek ama bı hafta anca kalırlar esım 20 gun ızne ayrılacak bızz bırlıkt hallderızz dedık sonucta senn annesın sezeryanda olsaa 1 haftaya toplarsın zaten hem ev kalabalık olursa lohusalık psıkoojısıne gırersınn aılelerınızle konusun...Kizlar sunbesik yatak olaylarina bi türlü karar veremedm. Keisn annem ve kv bizde kalacaklar bi zaman.. benim evim 2+1 toki ve cok ama cok kucuk..annemler oark yatak aldilar bayada buyuk.. odalarimdam birisi salonum orsa oturuyorum diger odada hi kose takimim var kucuk..kucuk dedigimde sadece besigi koyabildik yanina baskada bise sigmiyor..biz esimle ayri uyumak istemiyoruz ama yataknodamda besik koyacak yer yok.. biyandan diyorum ki yatakodamdaki komidin tuvalet aymasini fgalan kosenn oldugu odaya koyup o odayo kapato besigi odama alim diyorum. .zaten cocugum ayri yatamazki en az alti ay..bu seferde dogumdan sonra gelenler heo yatakbodama girecek..esimde hunu istemiyor..kv dede kucuk besik alayim salonda yatin gunduz diyor ee ozamanda kisin icinde on kişinin nefesi kapali alanda gelen erkekte olacak ben her dk yatakbodama cocugu tasyip emzirecekmiyim..bide milletin icindede yatilmaz.ne yaoayim akil verin nolur ya cildiracam
bu Yazımı yeni gördüm canım yeni bilet yazdın mı bilmiyorum şimdi nasılsın gelişme var mıKizlar cok moralim bozuk doktordan geldim kizimin suyu azmis hem doktorum bakti hem de radyolojiye yönlendirdi radyoloji bakti aynı kanıya vardılar hemde 2 hafta geri gozukuyo 1310 grammi ne dedi haftasını okadar onemsemiyorum ama suyu sıkıntı gordum dedi universite hastanesine git dedi gittim bakmadilar sira aldim saliya boludada var Boluda ki de gel rabdevusuzda bakiyom dedi ama bi yere yönlendirdiler benide nereyr ablamadim profesor muydu konustugum cozemedim gerçi profesorlerin muayene aksam oluyo ama 1.30da gel dedi
bence baştan şunu hallet doğumun olunca hem annen hem kvden birden kalmasınlar bi zahmet. hem ev küçük hem de ikisine ne gerek var. sen gerilirsin benden demesi. doğumuna annen gelsin atıyorum 10 gün kalsın gitsin sonra kvden gelsin o da kalsın gitsin sırayla. eve gelince doğum yapan sensin gece kalkıp emzirecek olan sensin o bebek ayrı odada yatamaz. o yüzden yatak odandaki komadini tuvalet aynasını falan çıkar beşiğini sıkıştır. zaten bi misafir gelince bebeği oturma odasına götürürsün. bebek yatak odasında uyuyup sen içeride oturamazsın . misafir varken gündüz ana kucağına koyarsın içeride yanında durur böylece yatak odana giren çıkan olmaz. benim arkadaş yeni doğum yaptı hiç yatak odasına girmedik o bebeği yanımıza getirdi. yeni bebek öyle saatlerce yatakta uyumuyor. kolayına nasıl geliyorsa öyle yap bence eşinde sana uysunKizlar sunbesik yatak olaylarina bi türlü karar veremedm. Keisn annem ve kv bizde kalacaklar bi zaman.. benim evim 2+1 toki ve cok ama cok kucuk..annemler oark yatak aldilar bayada buyuk.. odalarimdam birisi salonum orsa oturuyorum diger odada hi kose takimim var kucuk..kucuk dedigimde sadece besigi koyabildik yanina baskada bise sigmiyor..biz esimle ayri uyumak istemiyoruz ama yataknodamda besik koyacak yer yok.. biyandan diyorum ki yatakodamdaki komidin tuvalet aymasini fgalan kosenn oldugu odaya koyup o odayo kapato besigi odama alim diyorum. .zaten cocugum ayri yatamazki en az alti ay..bu seferde dogumdan sonra gelenler heo yatakbodama girecek..esimde hunu istemiyor..kv dede kucuk besik alayim salonda yatin gunduz diyor ee ozamanda kisin icinde on kişinin nefesi kapali alanda gelen erkekte olacak ben her dk yatakbodama cocugu tasyip emzirecekmiyim..bide milletin icindede yatilmaz.ne yaoayim akil verin nolur ya cildiracam
Simdi kv me bunu soylemek imkansiza yakin kuser zaten gitsede eminim her gun gelecek.neyse tqtl dilli olsunda onemli degil gelsin.ya anneme dedimki biz diyemeyiz ama sen drrain hadi ... hanim bizim isimiz bitti artik cocuklar kendi baslarina kalsinlar ogresinler de dedim :) annem halledecek o isi yani :))canım bızımde aılelırmz gelegelı hafta anca kalırlar esım 20 gun ızne ayrılacak bızz bırlıkt hallderızz dedık sonucta senn annesın sezeryanda olsaa 1 haftaya toplarsın zaten hem ev kalabalık olursa lohusalık psıkoojısıne gırersınn aılelerınızle konusun...
birmax var canımKizlar boyle birşey yapmak istiyorum
İnternetten yapistirma tas ve serit almak gerek
Onereceginiz bir site var mi ? Eki Görüntüle 1311470
o kadar bekleme canim ya en geç 36 -37 iyi sonrasına birakma 38 de dogma sansıda yuksek . Çocu gebelikler 40 haftaya kalmiyor. Benim oglum ilk bebek oldgu halde 39 da dogdu . İkinci ilkten dahaerkn gelir diyorlar ya o bakımdn . Ben dun kndim temizledm son ayımdadinlnym diye. Zaten hemn oyle batmaz koklu temzlk yaptgn zaman..çok saol canım çook teşekkürler inş :)
vakit var daha merak etme hayırlısıyla odanızda gelir içine siner inş
çok güzelmiş bunlar canm
maşallah size canm
çok saol canım hazır olsun da yardımımıza yetişsinde gerisi önemsiz
çok teşekkür ederim canım :)
evet hastane için hazırladım canm bende kıyamıcam ama napalım giyicem işte yoksam içimde kalır
ev için de 2 adet ev ayakkabısı aldım onları giyerim
pembeler eskiden vardı beyazla kırmızıyı aldm
Eki Görüntüle 1312551
ben de 36. hafta gibi temizlikçi alırım halılarımıda gönderirim diyordum ama senin gibimi yapsam bilemedim
ya bebişler erken gelirlerse
d Bende oyle dusnuyorum esimede ede dedm annen besik yerine ana kucagi alsin dedim olur siyleriz dedi bilmiyorumbence baştan şunu hallet doğumun olunca hem annen hem kvden birden kalmasınlar bi zahmet. hem ev küçük hem de ikisine ne gerek var. sen gerilirsin benden demesi. doğumuna annen gelsin atıyorum 10 gün kalsın gitsin sonra kvden gelsin o da kalsın gitsin sırayla. eve gelince doğum yapan sensin gece kalkıp emzirecek olan sensin o bebek ayrı odada yatamaz. o yüzden yatak odandaki komadini tuvalet aynasını falan çıkar beşiğini sıkıştır. zaten bi misafir gelince bebeği oturma odasına götürürsün. bebek yatak odasında uyuyup sen içeride oturamazsın . misafir varken gündüz ana kucağına koyarsın içeride yanında durur böylece yatak odana giren çıkan olmaz. benim arkadaş yeni doğum yaptı hiç yatak odasına girmedik o bebeği yanımıza getirdi. yeni bebek öyle saatlerce yatakta uyumuyor. kolayına nasıl geliyorsa öyle yap bence eşinde sana uysun
o kadar bekleme canim ya en geç 36 -37 iyi sonrasına birakma 38 de dogma sansıda yuksek . Çocu gebelikler 40 haftaya kalmiyor. Benim oglum ilk bebek oldgu halde 39 da dogdu . İkinci ilkten dahaerkn gelir diyorlar ya o bakımdn . Ben dun kndim temizledm son ayımdadinlnym diye. Zaten hemn oyle batmaz koklu temzlk yaptgn zaman..
ben bi arkadaş doğum yapınca korktum geçen hafta yıkadım herşeyini haftasonu da ütüledim çantanın da büyük kısmını hazırladım bi iki eksik var onları da halledicem bi kaç haftaya kadar hazırda beklesin artık ne olacağımız belli değilMerhaba arkadaşlar:)) herkese hayırlı doğumlar dilerim :)35 . Haftadayım 14 kasımdaki kontrolünde bebeğim doğum pozisyonun 'daydı ancak bebeğim 2 gündür az hareket ediyor acaba suyu mu azaldıkorkorkuyorum
bide doğum çantalarınızı hazırladınız mı? Bebeğinizin eşyalarını yıkayıp ütüleyip hazırladınız mı? Hemen yapsam mı beklesen mi ka ra r veremedim??
canım havucun fazlası bebek için zararlı yüksek a vitamini değerinden dolayı bana doktorum haftada bi iki yesen bişi olmaz ama daha fazla yeme dediSuyu azalan arkadaşlar
Kati meyve sikacaginda havucu silip suyunu içmenizi tavsiye ederim.
Çoğu yerde okumustum bunu.
ben de bu aralar hep bunu düşünüyorum hatta olayı ilerlettim eşime diyorumki doğumda başıma bişey gelirse ilerde evlenirsen bebeğimi başkasına emanet etme falan diye iyi cozuttum. herşeye sinirlenip ağlar oldum.
birde doğum hikayeleri çok korkutuyor beni. dün akşam kv. normal doğumda bebek kanalda oksijensiz kalıp özürlü olabilme ihtimali varmış diyor. e sezeryan olan arkadaşlarım tümden narkoz yiyip bayılanlar ayılması zor diyor bide fazla narkozdan ölünüyormuş. belden aşağı uyuşturanlar bele kocaman iğne sokuyorlar felç ihtimalin var hem çok baş ağrısı olur diyorlar.
doğurmayacam içimde mi kalsın
aynen bende psikopatım bu ara.bende normal doğumda oksijensiz kalan yada pisliğini yiyip ölen yada Allah korusun özürlü kalan o kadar çok bebek duydum ki normal doğum olursa bebek oksijensiz kalacakmış gibi geliyo hep.kafayı yiyecem yasonra kendi kendime annem beni normal doğurmuş üstelik vakumla çekmişler noldu özürlü mü oldun diyorum aaaah ah şimdiden başladım ne yapacam bilmem ki
Benim almayı düşündüğüm model bu. Doğumdan itibaren kullanılaniliyor. Markası the baba sling.
ben kangru almayı düşünüyorum canım, araştırdıgım kadarıyla Boba ve Ergobaby en iyisi, chicco ve kraft hiç tavsiye edilmiyor. Bebeğin bacak durusu önemli kangrularda yoksa kalça çıkıgına sebep olabiliyormuş.İyice araştırıp guzel bir marka almak lazım, kıyafet şu bu marka çok önemli değil ama bu konuda önemsiyorum ben :) Ama benim için önemli olan 4. aydan sonra kullanım kolaylıgı, zaten kış bebeği olacagı için ilk başlayda kangruyu pek kullanabilcekmişim gibi gelmiyor.aranızda kanguru alıcak olan var mı??? alıcaksanız hangş marka alıcaksınız? ben doğumdan itibaren kullanacağım bana bel ağrısı yapmayacak bir şey arıyorum,,,
kızlar size hayret ediyorum ya, ben normal haftalık temizliği yapmaya üşenir oldumiyi geceler kızlar bugun oturma odasını temizledim mis gbi oldu . Artık yavas yavas temizlk işinide bitrym dyrm . Son ayı dinlenerek geçirmek istyrm . Birde bu işlerle ugrasmayım . Hamilelik ilerledkçe iş ypmk çok yorucu oluyr . Yerden bişey alip koymaya uşenr oldum artık . Egilip kalkamz olcm iyice. Daha fazla zorlaşmadan bitirym. Yatak odamla mutfak kaldı tek . Onlarıda bi şekilde halledrm artık. Kocamda sagolsun yardım ediyor :) perdeleri filan taktı . Son ayımdada bebegin kıyafetleri yıkanck utuleneck çanta hazırlnck banyo ihtşyaçkarı alincak. Yatak yorganini kndim diktim hazırladım zaten baya onlarla ugrastım iki beşige iki takım yatak yorgan yastık diktm yünden . İyikide onceden yapmişim şimdi olsa egilipte ugrasamzdm onlarla. Hamilelik çok zor ya az kaldı biraz daha sabır inşllh
Çok çok geçmiş olsun canım ancak birşeyi anlayamadım bebeğim geldi derken doğum mu yaptın?kızlar hastaneden şimdi geldim bebeğim geldi serum bağladılar saat 4 de kan sonuclarım cıkacak bebek iyi ya içim rahatladı bakalım kan sonucları ne çıkacak ben ağrı cekiyimde bebeğime bişey olmasın
canım bende hep iyisini düşünüyordum soranlara kısmetse normal doğum yapıp çıkarım diyordum ama ne desem herkesin kötü hikayeleri kötü bilgileri var. yani karnım burnuma gelmiş . ben diyorumki normal doğum istiyorum diye onlar bana bebek kanalda sıkışıp oksijensiz kalıyor diyorlar e sezeryan mı olsam ozaman diyorum onunda tehlikelerini sıralıyorlar. e napim ben sanki dünyada tek doğum yapan benim. kafam allak bullak oluyor şaka gibi . o kadar pozitif düşünürken içimi karartıyorlar. hatta diyomki amannn napim doğurup çıkarım diyince --aaaa öyle deme işte öyle olmuyor falan-- diyolar.Ay kızlar inanın ilk defa duydum bunları, bu işin ne normal dogumla ne sezeryanla ilgisi var, yaşayacak olan yaşıyor bizim elimizde olmayan aksilikleri düşünüp kendimizi üzmemeliyiz, o yavruya can verip içimizde geliştirende Rabbim, onu alacak olanda
Normal mi sezeryan mı konusuna gelince.. tabiiki normal doğum, insallah fizilsel olarak yada tıbbi acıdan bi sorun çıkmazda normal şekilde en doğal yöntemle yavrumu kucagıma alabilirim.. Dünya var oldu olalı kadınlar hep bu şekilde doguruyordu, hayvanlar bile normal dogum yapıyor demekki bu tuvalete gitmek, yemek yemek kadar doğal bişey.. evet canımız acıyacak ama düşünün tüm vücut hücrelerimiz yenilenip taptaze, sağlıklı olacagız :) Doğum vücudu yenileyen mucizevi bir olay.. sezeryan dışardan vücuda bir müdahale demek.. tamam steril olabilir ama sonucta yapay aletlerle yapılıyor, vücudumuzda bebeğimizde normal doğuma müsait bir şekilde yaratıldı,msezeryana değil
Tabiki bu yazdıklarım normal şartlar altında geçerli, elimizde olmadan sezeryan olursak yapabilcek bişey yok en önemlisi sağlıkla atlatabilmek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?