- 3 Temmuz 2010
- 2.687
- 2.774
- 448
canım bizim de doğalgazlı biz şu anen kısıkta yakıyoruz ama baya ısınıyoruz ben hala pike ile yatıyorum mesela tabi havanın soğukluk durumuna göre neler nasıl değişecek onu bilemiyorumçok haklısın cnm bunlara dikkat edicm bilgilendrmen için tesekkur ederm .
Çok şeker olmuş odanız ya bayıldım maşallah subhanallah.oğlumunnnnn teyzeleri odamız bittiiiii perdecimiz astı artık oğluş için hiçbir hazırlık kalmadı rabbime cok şükür hallettim ve son olarakta çam ağacımıda kurdummm yorgunluktan öldüm bu yeni yıl çok heycanlıyım oğlum geleceği içinnn rabbim bi an önce evlatlarımızı kucagımıza almayı nasip etsin hepinizi çok seviyorum iyi geceler güzel anneler
Evet suanda bebegimi hiçkirik tutmuş bulunuyor tık tık tık ayy vi hoş oldum :)
Maşallah bebişine cnmÇok şükür kızlar tüm geçmişi okudum . Tam 382 sayfa Her gün girip azar azar okudum . Geçmişi okumadan yorum yazmak istemedim . Son sayfalara yaklaştıkça çok heyecanlandım şükür hepsini okudum .
Ilk bebisimiz doğmuş Rabbim sağlık versin annesine ve bebegine. Okuduguma göre durumları iyiymiş çok şükür . Rabbim bizlere zamanında sağlıklı bir şekilde doğum yapmak nasip etsin inş .
Soru sorup cikanlar icin acilan konu da ortam biraz gerilmis cani sikilan uzulen arkadaslarim olmus lutfen uzulmeyin Kızlar hamilelik döneminde hepimiz fazlası ile alınganiz lütfen birbirinizi uzmeyin bu konular yüzünden .
Biz salı günü doktora gittik canım kızımı gördüm doğum pozisyonun da inş dönmez. Çok hareketli maşallah . 34 +1 de gittik doktora bebeğim maşallah 2900 gr 46 cm olmuş biraz önde gidiyor gelişimi boyle giderse normal doğum yapamazsın falan dedi doktor canım sıkıldı biraz . Ben çok dikkat etmiyorum yediklerime aslında meyve falan hiç yemiyorum neredeyse . 2 öğün yemek yiyorum mesela ama maşallah bebek alıyor demekki kilo . Bu arada ben de 7.5 kg almışım doktorum doğuma kadar anca 1 kg alırsın toplamda 8.5 -9 kilo ile bitirirsin hamileliği dedi .
Beklenilen doğum tarihi için de 22 ARALIK 5 ocak arası dedi . Eğer sezaryen olursa 24 aralık eşimin doğum günü o gün doğum yapmak istiyorum . Keske normal olsa tarih hic önemli değil ama sezaryen olursa o gün olsun eşim de o gün olursa çok sevinir .
Bir de yeni yılda doğması mi iyi erken doğması mi bilemedim bu konu kafamı karıştırıyor
Amma uzun yazdım haa 380 sayfanın acısını çıkardım
Hepinizi öpüyorum herkese iyi geceler
Bende cihicco nunkini kullanmistim kizimin poposundaki pisige cok iyi gelmisti ama bu sefer uni bayb nin urunlerini aldim[/QUOTE]ubirol, post: 38038695, member: 236938"]Ya benim ablmda yigenimde kullanmis onun bi kac arkadasida kullaniyo cok iyiymis diyolar da birde sizlerin fikirlerini almak istedim.
Onlarda Ebru Şallidan duymuslr o kullaniyomus suan almakla almammak arasindayim nivea alcaktim ama kararsiz kaldim simdi
Yine beeen
Hehehe sezincim ben de hep ayrıntıyla geliyorum sana :)) vallahi ben de o kadar hevesliydim bebek alış-verişine ama artık pembe renginden taçlardan prenses şeylerinden öyle sıkıldım ki hepsi para tuzağı geliyor yoruldum.. Seni çok iyi Anlıyorum.. Fiyatı uygunsa anı olarak kalır, bir de bebek hastane fotolarına için gidiyorsa da öyle karar ver.. Ben aman evde nereye koyacağım diye düşünüyorum düğün Nişan vs bir Sürü Albüm var yeter diyorum.. Hamilelikten evvel her ay göbişimi çekme hayalim vardı ona bile Halim olmadı. Gönlün varsa yaptırırsın önemli olan Bebeğin ihtiyaçları ve sonra sizin mutluluğunuz:) gerisi boş..
Canım bebek giydirmeyi bilmediğim için iki doktoruma da sordum şöyle tarif ettiler.
Uzun kollu body altına ayaklı pantolon-0-3 ay arası AYAKLI olabilir sıkıntı yok, sonra hareketleri engellemesin diye ayaksız.
Çorap ve üstüne Penye tulumlar ya da alttlı üstü Takım'lar.
Uyku sonrası vs yelek
Kundak
Eldiven ve şapka, iki doktorum da şapkayı bebek saçlıysa takmamamı söyledi ve de bir diğer doktorum doğduğu gün de şapka yapma başını kokla annelik hormonun salgılanır dedi:)
Bunlar ısısı normal bir evde giysileri.. Yani tek kat Penye ile üşür..
Dışarı çıkarken de astronot vs Tarzı şeylerin içine koyup battaniye atabilirsin. Kadife tulumlar vs alabilirsin.
iyi yapmışım o zaman :) teşekkür ederiim.olmaz cnm bende oyle yapcm ıkı ınce penye kat sonucta
Hsyır canım liva çikolatasını kendi yapıyor îki sene livanın yönetiminde çalıştım o yüzden güvenip aldım
LARKİN EN son rahatsızım demişti.. Kasıklarındamı belindemi agrı varı sanki öle hatırlıyom..
Goncaa baktım şimdi stokta yok diyo ama bnm bütçeyide sarsar ya 199. Tl
Cok saol ugrasmısssın .. Bn yeni bakayım bakayım
benim anlatmak istediğimde bu canımCnm ben kimden bahsettiğini bilmiyorum ama benimde başıma şöyle birşey geldi derdini anlatmış bende alıntılıyarak cevap verdim kaç kere (ona bildirimde gidiyordur) cvp vermeyi bırak aktif kullanıcı olnasına rağmen beğenmemişti bile tabi bende alındım ama artık o kişiyi umursamıyorum
sağol canımseni anliyorum canim aynısını bi ara bnde yasadım bir yorum yaptım kndi adıma burda sadece bir kişi çikti olur olmaz seyler soyledi ama sadece o kişi tepki gosterdi nedense bir tek onu rahatsz etti soyledgm sey ondan baska tepki veren olmadı çunku soyledgmde anormal bişey yoktu . O gunden sonra bnde o kişi yuzunden sogur gbi oldum hergun keyifle açtıgm siteden hatta iki gun grmedim snra kndi kndime sn yanlş bşy yazmadın yazdgni tersnden anlyn o kişi grmesn sogusun sen niye sogucn siteden dedm ztn kotu bşy yazsaydım baskasıda tepki verirdi dedim grip forumu takip etmeye ve yazmaya dvm ettim . Sende uzulme cnm ne duşundgnu belirttin burda seni okumk gzl cnm soguma yazmaya devam et
sağol canımBu surecte herzamankinden alinganiz hepimiz canim o yuzden bence herkesi oldugu gbi kabul et ve burayi ihmal etme.basinda katlmadm guruba ama kesfettigimden beri hergun bakiyorum. Eksiklik oluo bakmazsam. Sen de bence uzulme dedigim gbi hepimiz gunumuz yaklastikca korku endise vs yasamaya basladik alinganlik had safhada. . Kimse kimseyi kirmasin bebislerin gelmesine az kaldi :) huuu kizlaaarrrrrr kim tsk etmis etmemis boswerin bunlari
sağol canım kendimi ifade edemedim üzüntüden sen benim yerime etmişsin teşekkür ederimKızlar hera veya eflalîm kötü bili demediki... Dertleri illa cvp yazsın yazmasında degil.. Facede burası hakkında konusup derdii burdakılere soran bir üye sinirini bozmus.. Gayette haklı.. Bunu paylasmasıda normal.. Ama kızların ne formdan sogutmadıgı nede insan olmadıkları kaldı.. Allah askına ya...
Eflalim hera kimin ne oldugunu biz biliyoruz bacım.. Sizde yorumları yyanlış anlamayın.. İşinize gelmeyeni cevaplaöayın.. Burayada girmemezlik etmeyin.. Sizleri seviyoruz.....
Ben alısıım herayı eflali görmeye ....
Böle konular yüÜnden agır laflar konusmayın.....
Biz burda herseyi acısıyla tatlısıyla paylasıyoruz..
Bnde burda cok sey paylastım.. Yeri geldi sordum yeri geldi cevapladım.. Soruma cvp gelince cevap yazmasamda begendim hani saol aldım cvbı anlamonda.. Yok begenmek zorunda degilmismişiz.. Arkadas soruyu soruyosan fikir istyosan karsıdakınıde bilgiledir hani havaya koystugunu sanmasın.. Cvp yazaöassan begen butonuna tıkla.. Bildirimde görünce diyosun ki he okumus en azından inş iyidir şöledir böledir diye... Düşünürüz...
sağol canım ilgin için, larkin işe dalmıştır muhtemelen yeni süslerle döner:)canlarım hepinizin yanağından tek tek öpüyor ve sizleri seviyorum. Sıkmayın canınınızı hiçbir şeye.. Dün burada thanksgiving idi, burada herkes şükredeceği şeylerim listesini yapıyor:))
Elh. Bizim de bebikler gelecek gerçek bi aile olacağız inş. Rabbim sağlıkla kolaylık ve huzurla kucağımıza almayı nasip etsin inş :)) sonra süsler püsler çikolatalar hep ayrıntı:))
Eflalim ve hera Hakkımızda konuşup da sonra buraya gelip gitmelerine sinir olmuşlar e HAKLI da sayılırlar baştan beri burada dostluk geliştirdik insan alınıyor
Öte yandan buğdaytanesi de elimizden geldiğinde herkese yrdım edelim Demiş o da HAKLI deyip konuyu tatlıya bağlayalım :)
Ben erken doğum Yüzünden hastanedeyken buraya cevap yazamadığım için çok üzüldüm o kadar hamileyi üzüyorum diye sizleri düşündüm:)
Brbekler geliyor heyecan dorukta :))
Larkin nerelerde acaba??
kız nereeye aksam aksam yolarım seni heee :) daha tosunların dogum hıkayesını anlatacagz surda sut muhabbetı yapıcaz ek gıdaya gecıcez off ben face katılmıyrm zatenn yok yuzyuzede gorusmuyrm kasım annelerı ıle gorustk cok hos olmustu kızımda ama esım le sorunlar yasadık bıde dengesz bı ark cıktı onla cok ıyıydk baskası yuzunden bızle muhabbetı bozdu bende kırıldım ondan burda muhabbet guzel gıtmee
kızlarrrrrrrrrrrrrr ne oluyor ya böyle.... hepimiz çok hassas bir dönemdeyiz,herşeye alınıp,üzülebiliyoruz,kalp kırabiliyoruz....olur böyle yanlış anlaşılmalar...bir çok şeyi paylaşıyoruz burda,hiç yüzünü görmediğimiz insanların dertleriyle kederlenip,mutluluğuyla seviniyoruz,ben kendi adıma foruma girip okumadığım ya da yazmadığım zaman bi eksiklik hissediyorum,kimsenin gitmesini istemiyorum hele böyle kalbi kırılarak gitmesini hiç istemem
hayır canım sen neden özür diliyorsun ki hiç üzülme sakın doğru olanı yazdın sen bende doğru bulduğum için destekledim ki bu konu bundan bir kaç ay öncede olmuştu aynı kişi yüzünden bir çok kişi tepki vermişti, sen sakın ama sakın üzülme canım sen yazmasanda ben yazacaktım artıkeflalim gerçekten çok üzgünüm. ben sadece çok uzun zamandır dikkatimi çeken ama her seferinde bir şey dememek için kendimi tuttuğum bir durumdan bahsetmek istemiştim. niye bu kadar uzadı anlamadım. bence abartılı tepkiler verdi bazı arkadaşlar.
bana tepki vermelerine çok üzülmem de sırf benim bahsini açtığım bir konu yüzünden senin bu duruma gelmene gerçekten çok üzüldüm. asıl sen hakkını helal et, herkese teker teker alıntı yapıp cevap veriyorsun haftalardır. ne desem bilemedim. özür dilerim seni bu şekilde olaya dahil ettiğim için.
teşekkür ederim merve. ben gelmeye devam edeceğim. fikrimi belirttim, herkes katılmak zorunda değildi zaten. tepkiler biraz fazla kaçtı ama ne yapalım, herkesin kendi bileceği iş.. ben eflalim adına çok üzgünüm. durduk yere onun kalbi kırılmış oldu.
teşekkür ederim, yazdıklarımı okuyup tepkimin sebebini anlamaya çalıştığın için.
sağol canım anlayışın için anlayanları görmek güzelNereye canım yaa? Burada senin kadar tek tek alıntı yapıp cevap verenini nadir gördüm.Hem begeni alıp puan toplasan neolacak KK sana maaş falanmı baglayacak.Lütfen bu konu kapansın artık,evet sorusuna cevap alanlarda bir begene dokunsalar bir şey olmaz sanırım.
sağol canım anladığın içimGünaydin kizlar dun gece gecmisi okudum şarjim bitti yazamadimbazi sorunlr olmus tkmyin kfaniza ben eflalimle hera nin konuyu abarttigini dusunmuyorum ozellikle eflalim her ne olursa olsun herkese mutlaka cevap verir kisi ayirmadan yeri gelir bbizde cvp vermeyiz ama begenerek okudum imaji yartiyoruz.eger tenezzul edip bana fikrini beyanetmisse yorumu yada begeni yapmamiz lazim bazen yeri geliyo aile meselelerimizi konusuyoru yeri geliyo bebeklerle ilgili fikir aliyoruz ama bir çok konuda yardimlasiyoruz.
Bugun kontrole gidecekler vrmis guzel guzel haberlerle gelin insallah.
Bende yarin evime donuyorum araba babasindaymis
Yoksa esim almaya gelicekti burdada esyalar var almamiz gereken annemin aldigi ama maalesef ben ufak tefek olanlari getircem bi hafta sonu aliriz dedi esimcanima minnet
Bugunde pazara gdiesim var pendik pazarina belki güzel güzel tokalar kiyafetler bulurum kizimaaldiklarimi ve annemin aldiklarini eve gelince paylasirim artik islak mendiline kadar dusunmis yaa annem yaa
ya canım sen bizim burda herşeyimizsin sen gidersen bu forumakimse girmez emin ol benim demek istediğim burda herkesin huyu suyu farklı o yüzden öyle kabul edelim ki üzülmeyelim sen çok özverili bir insan olduğun için böyle düşünüyorsun sen gidersen buralar terkedilmiş köy gibi olur gitme
4 gün mü gozum korktu valla:)çok zevkli ve çok yorucu bir işminik bir sürü şey ama insanın çok hoşuna gidiyor ben 2 makina çamaşır ütüsünü 4 günde anca bitirmiştim
Ayy İnşallah öyle olur esıme dedim bak ne güzel koklaya koklaya utuleriz yerlestiririz dedim ama oda anladi isi ona yıkıcamı sen koklaya koklaya utule ben aksam gelince koklarim dedi bana kaldi yani bütün işçok hoş oluyo ütülemek
ev bebek kokuyo kokuyu aldıkça ütü için enerji geliyo sana
bana öyle olmuştu
valla koklaya koklaya cicileri seve seve ütü yapmıştım
Keske benimde yapacak birseyim kalmasa da sıkılsam acaba bugun ne is yapsam diyeKesinlikle cok harika birsey katiliyorum hepinize bende utu sevmem ama kizimin cicilerini utulemek bi zevkben aslinda yapmak istememistim isim bitti bak simdi yapcak biseyim kalmadi ama eve donunce ortulerini yerlestiricem kiyafetleri posetli koymustum dolaba dizicem simdi asil dizme baslicak
Canim yasadigim ilçede bir mağazadan aldimHadi ya.. Nerden almıştın? Bu bana pahalıya maloldu desene..zira tek sabahlık 55 tl civarında demek olur..
kuzum ya bi yere filan gitmek yok tmm mı kimseyede kırılma üzülme biz seni çok seviyoruz herzaman beraber sıkıntılarımızı paylaştık darılıp filan kaçmak yok ona göre daha bebekleri beraber büyütücez eğer yazmamazlık yada küsüp gidersen işte o zaman cok üzülürüm ben seni seviyoruz sakın üzüntü stres yok tmm mı öpüldün güzel anneDün ki tatsızlık için kimse kusura bakmasın ortamı germek değil benim amacım anlayan anladı zaten, beni tanıyanda tanımış, sabaha kadar sancım kasılmam oldu çok üzüldüm benimsedim çünkü bu sayfayı sizleri, 4 senedir kullanıyorum ben bu siteyi girmediğim gün sayısı nadirdir, ilginiz için teşekkür ederim, yazdıklarınızı okurken ağladım...
Sabah kontrolüm vardı, yeni dr umuza gittik, sezaryan tarihim 5 ocak, normale yanaşmadı o da, oğlumun başı iri boyunu tekrar tekrar ölçtü dr, biraz şaşırdı boyu kısa başı karnı büyük dedi, bende hep iki hafta önde çıkıyor başı ve karın çevresi ama boyu haftasında çıkıyor dedim, hem ilk bebeğimizinde başı iriydi dedim, eşimin başı büyük bu oğlum da ona çekmiş, tamam o zaman dedi, desenize benim gibi koca kafalı dedi:) normalmiş yani, kilosu bir hafta önceyle aynı çıktı bende endişelendim cihaz farklı dr farklı bebeğin normal hatta iri dedi zaten istesende bu koca kafayı normal doğuramazsın dedi:) köfte gibi dudakları var oğlumun tıpkı abisine benziyor:) nst ye girdim 30-40-50-80 de sancım çıktı ama düzenli değildi dr önemsemedi, nst için erken başladım bebek iri olduğu için dedi halbu ki ben bir aydır giriyorum devlette:)
Hafta içi devlette ki dr uma gitmek istiyorum kilosuna birde o baksın acaba fazla mı ölçüyor, eşim de ne gerek var dr a güven normal dedi diyor ama güvenemem ilk oğlumda ki gibi hataya düşmek istemiyorum
3 tüp kan verdim trambositim yükselmiş şükür henüz dr la istişare etmedim
Merak edenler haberler böyle
Canim sakin canini sikmaDün ki tatsızlık için kimse kusura bakmasın ortamı germek değil benim amacım anlayan anladı zaten, beni tanıyanda tanımış, sabaha kadar sancım kasılmam oldu çok üzüldüm benimsedim çünkü bu sayfayı sizleri, 4 senedir kullanıyorum ben bu siteyi girmediğim gün sayısı nadirdir, ilginiz için teşekkür ederim, yazdıklarınızı okurken ağladım...
Sabah kontrolüm vardı, yeni dr umuza gittik, sezaryan tarihim 5 ocak, normale yanaşmadı o da, oğlumun başı iri boyunu tekrar tekrar ölçtü dr, biraz şaşırdı boyu kısa başı karnı büyük dedi, bende hep iki hafta önde çıkıyor başı ve karın çevresi ama boyu haftasında çıkıyor dedim, hem ilk bebeğimizinde başı iriydi dedim, eşimin başı büyük bu oğlum da ona çekmiş, tamam o zaman dedi, desenize benim gibi koca kafalı dedi:) normalmiş yani, kilosu bir hafta önceyle aynı çıktı bende endişelendim cihaz farklı dr farklı bebeğin normal hatta iri dedi zaten istesende bu koca kafayı normal doğuramazsın dedi:) köfte gibi dudakları var oğlumun tıpkı abisine benziyor:) nst ye girdim 30-40-50-80 de sancım çıktı ama düzenli değildi dr önemsemedi, nst için erken başladım bebek iri olduğu için dedi halbu ki ben bir aydır giriyorum devlette:)
Hafta içi devlette ki dr uma gitmek istiyorum kilosuna birde o baksın acaba fazla mı ölçüyor, eşim de ne gerek var dr a güven normal dedi diyor ama güvenemem ilk oğlumda ki gibi hataya düşmek istemiyorum
3 tüp kan verdim trambositim yükselmiş şükür henüz dr la istişare etmedim
Merak edenler haberler böyle
Amin canım çok zor bir durum, bende sürekli dua ediyorum hayırlısıyla atlatsınlar diye.Ay Allahim ya 4 aylik bebek miAllahim yardimcilari olsun insallah en kisa zamanda atlatsinlar insallah
Banagecen hafta suyun az dedilerde 30.hafta dogurcam diye odum koptu ya nasil toplanir nasil ederiz diye
Bebisine maasallah Cnim sahsen bende aralıkta olmasini isterim tabi ama esine sorabilirsin en yakin aralik son hafta dogumlu o var o ne der.zorluk yasadiysa sene kaybi olarak o yardimci olur
dondugune sevindim cnm tekrar hosgeldin senin herkesten çok emegin oldugunu duşunuyrm bu forumda çunku herkesi tek tek alintilayıp cevap veriyorsun . Kimse kimse için gtmesin bir yere .benim anlatmak istediğimde bu canım
sağol canım
sağol canım
sağol canım kendimi ifade edemedim üzüntüden sen benim yerime etmişsin teşekkür ederim
sağol canım ilgin için, larkin işe dalmıştır muhtemelen yeni süslerle döner:)
canım çok üzüldüm, ben çok benimsediğim için kırıldım doğruyu söylemek suç olmuş
sağol canım
hayır canım sen neden özür diliyorsun ki hiç üzülme sakın doğru olanı yazdın sen bende doğru bulduğum için destekledim ki bu konu bundan bir kaç ay öncede olmuştu aynı kişi yüzünden bir çok kişi tepki vermişti, sen sakın ama sakın üzülme canım sen yazmasanda ben yazacaktım artık
sağol canım anlayışın için anlayanları görmek güzel
sağol canım anladığın içim
canım açıkcası dün sana da çok kırıldım üzüldüm kişi sevdiğine küsermiş, o söylediğin kişi için sınavları var ondan gelmiyor yazmışsın ama face bunu yazabilecek zamanı var ha buraya yazmak zorunda değil banane ama kendini benim yerime koy defalarca cevap verdim belki birinde de sağol aldım cevabı der diye ama insan hiç demez mi, burayı samimi buluyorum ki tepki veriyorum sanal görsem banane ya derim kim ne demiş ne yazmış umursamam, iyi düşüncelerin için teşekkür ederim
sukur cnm 36 haftana grmişsin . Doktrun dedgi gbi buyuk ihtimalle bu haftalarda dogan bbkler grmiyrlrmş kuveze . İşin buyuk bolumunu atlattın artık endişelenme . İnşallah tam zamaninda gelirbebişler.Amin canım çok zor bir durum, bende sürekli dua ediyorum hayırlısıyla atlatsınlar diye.
Bu arada bende kontrolden geldim bebişim iyi çok şükür, hala doğum kanalında ve gebelik kolestazı geçiyorum, çok kaşınıyorum, kan alındı, değerlerim yüksek çıkarsa hemen doğuma alıcaklar beni, 1 hafta içerisinde belli olacak durum, tek tesellim büyük ihtimalle inşallah küveze girmeyecek bebeğim, drum geçen hafta benim gibi olan bir hastasını 36. Haftasında acil doğuma almış, bebekte küveze girmemiş gayet iyiydi seninkide doğarsa büyük ihtimalle küveze girmez inşallah dedi. Dualarınızı bekliyorum..:)
Aminn canim inşallahsukur cnm 36 haftana grmişsin . Doktrun dedgi gbi buyuk ihtimalle bu haftalarda dogan bbkler grmiyrlrmş kuveze . İşin buyuk bolumunu atlattın artık endişelenme . İnşallah tam zamaninda gelirbebişler.
kırmızı puanlı çok güzelben de internetten bakmıştım bunlara. çok kararsız kalmıştım senin gibi. en son pijama dünyası sitesinden 2 tane aldım. sana fikir olsun diye resimlerini yükledim. biri 55 diğeri 65 tl civarı birşeydi. dün geldiler. çok memnun kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?