Bende ondan korkuyorum, kız yada erkek diye fark etmez sağlıklı olsun ama hemen herşeyimiz kıza göre hazırlandı, şok olurum yani
Birde geçen annem özel bir hastaneye gitmişti, birden bir kargasa olmuş sonra insanlar şok içinde nasıl olur diyo konusuyolarmış, meger 9 ay kız denen bebek erkek olarak doğmuş, annem bile duyunca şaşırıp kalmış, bebişin ebeveynlerini düşünemiyorum :)
ayy çok fena olmuş, ablamda süslerimi gördü ya kız olursa diyor yok daha neler dedim benim oğlum olacak:)
Ayyy uyumamak için direniyorum şu an, ağırlaşmak ne zor bişeymiş. Resmen ağırlaşmaya başladım diye duygusal oldum yaaa, rahat rahat hareket edemeyince ağlayasım geliyo. Sabun işine giriştim bitirmek için onla uğraşıyorum, 65 tane paketlenmiş sabunum oldu. Ortalıkta kalıplar boyalar durdukça sıkıntı basıyo halbuki eğlence olsun diye evde yapiyim demiştim maymun iştahlı olduğumu unutarak
canım şimdi yorucu ama bitince çok güzel olacak sabunların keşke bende yapabilsem
Kızlar uzun zamandır yazamıyorum ama kesintisiz okuyorum. Özledim sohbetinizi ama benim kuzulsr artık zorlaştırdı hamileliği. Küçük tekmecikleri artık ağrıtır oldu dışardan görünür hale geldi ama myhteşem bi duygu. Artık bol bol yatıyorum biliyorsunuz ikizler erken geliyor. İnşallah herkes iyidir. Ben son sayfaları bi okuyup geleyim
oyy sen iki katı yoruluyorsun canım
hayırlısı olsun cnm. Bildgm kadarıyla evin kuçk oldugu için sadece odanda mobilya brşigin vardı resmini filan paylaşmiştin. Baskada yoktu sanirim. Biliyosun mobilya beşikler oyle odadan odaya tasınmıyrlar. Gece yatması için iyi bir beşik ama gunduz nası yapcksın? Uyku vakti geldgi zmn odanami taşicksn yada hep odadami duracaksın ? Mesela bnm hm yatak odamda hm oturma ıdasında beşik olack gece orda gunduz oturma odasında yatrcm . Çogu arkadata oyle yptı . Kızında nası ypmştn ? Okmassa bi kuçuk beşikte sen bul kolaylık olur sana.
bende öyle yapıcam canım inşaallah
Aldim.canim
En çok harfleri nazil cikartacam diye korkuyirdum cikattim çok şükur
Ufff resim yukleyemiyorum
Harfleri neyle yapistiracam ?
canım slikonla yapıştırdım ben
iyi akşamlar kızlar, ilk defa dün akşam uyuyamadım. buradan duyuyordum sizlerden ama insan başına gelince anlıyormuş. artık vücudum fazla geliyor ayaklarıma. taşıyamıyor bedenimi resmen dizlerim kasıklarım çok fena yatakta dönemiyorum. aklıma takıldı size sorayım dedim. bir günde birden bu ağrılar başlar mı kızlar ? acaba üşüttüüm mü ? yoksa erken doğum belirtisi mi ???
yok canım çatı kemiklerimiz ağrıyor normal
@eftalim
Sukurler olsun resim yukleyebildim
Bebeği inci kalp içine alacagim
Ve gupurlerin birleşim yerine kurdela yapacagim
Kaba taslak yerlestirdim simdi
Harfleri neyle yapistiracam canim ?
Eki Görüntüle 1320255
ayyyy çok tatlı olmuş canım slikonla yapıştır canım bekliyorum sonucu:)
kızlar uyku tulumu da almış eltim çok şeker
Eki Görüntüle 1320258
allahım eşimde herşey hazır gel artık diyo kafayı mi yedin dedim niye diyo ya daha erken dedim zamanında doğsun erken tehlikeli falan dedim de oh ya safmi anlamadım
maşaallah diyorum eltine canım
Dun kontroldeydik her sey yolundaymis.ucaga binebilirraporu aldim.ailemin yanina doguma gidecegim kocaeli gebze ye.van da calisiyorum.esim de ben de boyle istedik ama yine de esimden ayrilcam diye cok duygusalim bu aralar o da doguma gelip donecek geri. Icim bir turlu rahat etmiyor ama burda da bakacak kimse ve iyi hastahan yok ilcedeyiz
(
Bebegimin dunku ultrason fotosu bu da :)
maşaallah bebeğine canım, eşinden ayrı olman zor tabi ama doğum sonrası bakımın için en iyisi bu canım
iyi akşamlar arkadaşlar çok sancım var iyi değilim alt tarafta rahimden makata doğru olan kısmında çok ağrım oluyor oturup kalkarken daha çok dr magnezyum verdi yine aynı sizlerdede varmı bu sorun iyi değilimm
aynıyım canım aynı
Oğluşuma yaptım bunları stickerlarımız da bı hafta gelir inşş
çok güzeller canım neyle renk verdin bende şişeme mavi kolanya istiyorum
faceden deil canım benim vatssapp ten biliyorum seni kırdıusam gerçekten çok özür dilerim ben de burayı sanal görenlerden değilim konuştuğum yazıştığım herkese ayrı değer veriyorum buradaki herkesi çok çok seviyorum bu arada gitmemene de çok sevindimmm
tamam canım sağol
kızlarr iyı gecelerr.ya kasıklarım cok agrıyo aynı hastalancakmısım gıbi.arada sıddelenıp sora aynı agrı devam edıyo.nıyekı:)adet zamanım dıyemı acaba
canım ağrın olunca süre tut düzenli ağrı mı sürekli ağrı mı kaç dk da giriyor bunlar önemli
kızlar ya bi konu açılmış bebek çamaşırlarını hangi deterjanla yıkıyosunuz diye.genelde dalan roxy denmiş ama benim makinada ilk evlendiğimde toz deterjan kalıntı bıraktı o yüzden sıvı deterjan kullandım hep.dalan roxy nin sıvısı yokmu? ne yapmalı?
canım çift durulama yaparsan kalıntı kalmaz
Kizlar sabah faceteki gruptan birinin suyu gelmis falan demistim henüz dogum olmamis ama
ciger geliştirici igne falan yapilmis bekliyorlar mis agri yada acilma olsa durdurulur ama suyu durduramiyolarmis suyu bitince yasayamayacgi icin bugun yarin alacak yazmış :-( direk kendisinin yazdiklari bunlar.
Face olmayanlar icin paylasmak istedim :)
ayyy inşaallah sağlıkla doğar
Bende suan haci sakir kullaniyorum ama dalan daha cok kullanan var o yuzden onu alicam bi markette 2 kilosu 12 di hatta henuz deterjanim bitmedi ama fiyati iyi gibi geldi alicam onu.
hem fiyatı uygun hem de canım çok uzun süre gidiyor az kullanıldığı için
İyi akşamlar güzel anneler.. nasılsınız inşallah herkesin keyfi yerindedir. Çok şükür bizde iiyiz. Gerçi kızım iki günfür bi yerlerini kaburgama dayayıp duruyor çok canım acıyor. Bi yandanda korkuyorum bu sertlik kafası mı fiye. Geçen hafta dr foğum pozisyonu almış ddi. Çok şükür suyumuzda biraz artmış erken foğum riskimiz şimdilik ortadan kalktı :) bu da şekerşmiz saolssun teyzemiz elleriyle yaptı. Etiketini hala yapamadık çünkü kızımın adı yok. İnşallah içimize sinen bbiisim bulur bulmaz etiket hazırlarım. Hepinixi öpüyoruz :)
canım kafası değil poposudur benimkininde poposu sağ üstte sivriltiyor popoyu:) şekerinizde güzelmiş
slm annişler kızım tepinmekten kasıklarım delinicek ne oldu bu akşam anlamadım
canım bu dönemde hareketler artıyormuş benimkide aynı canımı yakıyor
Ayy banyoyu yıukadım cok yorucuydu makınaya dızmeye erındım bulasık yıkadım cok yorucu artık bu ısler son ızlem ıcın saglıkocagına gıdıcem ..babası kızımı banyo yaptırdı saclarını kestı :)kızım bı nınnı soyledı bebegıne trt cocukta cıkan bızım nınnılerle sumbullu dallar dıye bebegıne ayy cok guzeldı yerım onu..
benim oğlum o ninnilerle uyurdu birde ilahilerle:)
Yarin kaynanam geliyor
Normalde doğumdan önce gelecekti ama onunda öncesinde bir gelip gitmek istemiş
Kaç gün kalir bilmiyorum ama stres oldum.bugün
Esimle evleri süpürüp.sildik. tuvalet banyo temizledim yoruldum
canım inşaallah güzel geçer kv le günleriniz
kızlar iyi geceler herkese
bende heran doğum korkusu başladı heryerim ağrıyor vüücudum kilomu taşımıyor 12 kilo aldım belim in üstünde tonlarca yük var gibi birde sağ bacağımın arkası kalça tarafım da kasılıyor yürürken
oturduğum yerden kalkamaz oldum bana ne oldu böyle
o yüzden bu araevimi temiz tutmaya çalışıyorum doğum olurda hastaneye gideriz ev pis olsun istemiyorum
bundan sonra hep tetikteyim
eşimle süpürdük sildik bizde bugün yine çok pis değildi temizlemiştim ama yine de içime sindi
bebişim de tekmeliyor :) uykusu yok o uyumadan ben uyuyamıyorm yatınca dürtüklüyor alttan üstten huzursuz oluyorum canını acıtıyorum diye sabah da 6 da kalkacağız
canım pozitif düşün hep birde sık temizlik yapıp yorma kendini
bende artık taşıyamıyorum,fil gibi oldum zaten,eşim 1 84 boylarda 85 kg ydu geçen sene,bir diet yaptı ekmeği şekeri kesti 4 ayda 7 kg verdi,bende geçen sene 65 kg ydum,ne güzel eşimle aramda 20 kg var dıordum,şimdi artık o zayıflayınca ben onun kılosunu geçtim 85 olmuşum
o kdr utanıyorumki vucudumdan,nasıl bu hale geldim diye kendime kızıyorum,koltuklardan kalkamıyorum,eşimden yardım istiyorum o elimden tutuyo obile kaldıramıyor beni süşün o kdr şişkoyum,bu tarz benmde nasıl nurella hiç ayakta değil hep oturuyo şişmanlıktan aynı nurella gibi oldum,herkes doğumdan sonra verirsin diolarda,hemen ha deyınce verilmezki en fazla 5 i doğumda gitse ben bu fil gibi halimle nasıl o çocuğa bakıcam ilgilencem çok merak ediyorum
canım ben ilk 3 ayda her şeyi yediğim halde 10 kilo vermiştim emzirirken sütün bol olursa yağlı olursa kilolar patır patır gidiyor
Kızlar şu nevresim takımları hakkında bşy sorcktım ya morhipoda buldum tam istedgm gbi takımlar ama kumaş ozelliklerine karar veremedim bir yuzde yuz pamuk 44 tel bi yuzde elli pamuk yuzde elli polyester 56 tel çeşit kumaş birde yuzde 72 pamuk yuzde 38 poolyester ama kumaş sıklıgı az sz olsanz hangi turunu tercih edersnz ve hangi renkler odaya daha çk yakışır
canım pamuk oranı yüksek olsun
İyi geceker kızlar.. Ya bu siteye noldu .. O kadar geçmiş okusum.. Alıntı yaptım yine gitti cok sinir oldum.. Sunu yazmak içinde iki satt ugrasıyoö.. Snirden bişseyde kaşması aklımda afff
zırt bırt niye degiltiriler bu siteyi sevdecım g
pınarcım pamuk oranı yüksek olan bi takım sec.. Bu arada sana dimi bevresim bebişe degil..
sevdacım geçmiş olsun .. Canım üşüttün yada enf kaptın.. Adet dönminde olmanda sebeb olur.. Dıkkat et ynede şiddeti artarsa dr ara gerekırse git ...
minione Cim bastonu 2 yas sonrası için düşün.. Saglıklı degiller pek.. Kızlara katılıyorum
Safransari evet biraz rahata alıstık galiba.. Komsuda gelse bi panık oluyorum artık niyeyse.. Bu aralarda cok agresıfım.. Geçen kardeşim geldi .. Bira dagınıktır.. Bi gece bnde kaldı .. 17 yasında dana.. Allahım ona belli etmedim ama dagınıklıı bni bnden aldı.. Normalde hiç takmam.. Artık zorlanıyprum bişeyler yaparken ondan olsa gerek.. Ben evimde tek olayım kızımla.. Ohh aksam eşim gelsin.. Oda yemegini yesin cayını içsin yataın ohh degme keyfime.. Kvdends inş sana yardımcı olmak için gelicektir.. Bu arada diktidign takımn fotosunu isteriz..
Eflalim nerdesin kız göÜkmüyosun..
heraaa sende öle..
larkin arayı acma fazla sonra zaman geçmişi okumakla geçiyo bacım
bdsayar canım inş güzel haberlerle gelirsin.. Bize haber ver..
Babyforwe canım senide alıntı yaptım ama
neden yaptıımı hayırlamıyprum ..
he kız kilodan mı şikayet etmiştin .. Yawruceylanım sorun yok hepberabee zayıflıcazzz..şimdi aorun etme bebişim..
Immm baska.. He şu nurellayı diyen kimdi.. Ya nurelle bi programda ayaga kalktı o kadının sadece yüzü para ediyomus dedim( ekranda yani.) mesleki bilgi acısından demedim.. Ama cok tatlı bi kadın..
kızlar inanın bu telden girme olayı bazen sıkıyo beni.. Belki 45 dk olmustur.. Diger kızar sizleride öpüyorum..
canım haftasonu çok giremiyorum ben hem bundan sonra çok giremem sancılarım çoğaldı
Hihii
Yok yok almışsın işte ne güzel, ben çok hafif kürklü gibi kumaştan istemiştim. Hani abiyelerin üzerine hazır pelerin gibi kürkler satılıyor ya ama bulamadım onlardan.
Zaten çokta gezemiyorum artık araştırıp bulmak için.
Çok şükür her ayrıntıyı gezmişimde almışım önceden. Şimdi çok zor artık.
Kumaşı bende 20 liraya almıştım. 20 lira dikim içinde çok iyiymiş. 5 lira dantel o da çok iyi olmuş. Bence 45 lira çok uygun bir fiyat.
Hem kendi istediğin gibi olacak inşallah, hemde farklı.
Yandan bağlamalı bende düşünmüştüm, öylede çok güzel ve kullanışlı olur. Hadi bakalım sabırsızlıkla bekliyorum
Oy oy oy maşallah sübhanallah... Ne güzel pozlar öyle. Rabbi hayırla sağlıkla mutlulukla tamamına erdirsin kendisinide görelim inşallah
Maalesef
Ama hem hamileliği zorlaşmıştı, hemde küçük 2 küçük çocuğu var, hemde eşinden başka yardımcısı yoktu. Ondan fırsat bulamıyor herhalde.
Çok geçmiş olsun, şimdi de riski ve sıkıntısı olan bir rahatsızlık mı acaba?
Bana çok rahatsızlık vermediği sürece çok fark etmiyor pek. Senin durumun daha önemli, inşallah ikimizde memnun kalırız
Hah ha haaaa sen uzun yazdıysan benim yazılarım ne
Bayılıyorum o beşiklere. Ama küçük görümce alacakmış anne yanı için o yüzden bakmıyorum bende.
Ve sorulan park yatak değil, Kraftın dondy modeli, elektrikli sanırım. Sonradanda mama sandalyesine dönen. Bizede ondan alacaklar galiba tam bilmiyorum ama.
Yeni süs püs varda telefonda fotoları, birde yapılanlar var hala
Ben hep bilgisayardan yazıyorum, telefondan cevap veremiyorum, sevmiyorum daha doğrusu.
O yüzden telefondan fotoları bilgisayara yüklemem ve boyutlarını tek tek küçültmem gerekiyor.
Şu sıralar çok yorgun bi insan olduğum için üşeniyorum
Mustafamın biberonlarına biberon kılıfı bile ördüm, hastanede giyeceğim çorapları bile süsledim
Hayırlısı olsun hakkınızda inşallah. Banada inşallah babasını vede teyzesini bekleyecek gibi geliyor.
Seren Serengil he Birde Umut Akyürek var aşırı kokoş. Hastanede doğumdan sonra bir fotosu vardı onun , yenidoğan kızına pembe melek kanatları bile yakmıştı, bence normal
Yoook sallanmıyor canım maalesef. İyi mi kötü mi bakıp göreceiz inşallah. Sallanan modelleri vardı ama Blue Birdy modeli sallanmıyor.
Zaten hemen savunöaya geçiyorlar ya bebeğin sallanması hiç sağlıklı bir şey değil, sana soracağım çünkü
Ben pamuk kullanacğım ıslatıp. Unibaby ıslak pamuk yenidoğan mendili de aldım, o da misafirlik vs yerlerde.
e-bebek te gördüğün ıslak pamuğun fiyatı ne kadar acaba?
Normal pamuktan pahalıysa değmez bence, kendimizde ıslatabiliriz evde
Yaa işte ne bileyim, süslesekte olur süslemesekte, aslında bir işe yaradığıda yok ama seviyoruz bu işlerle uğraşmayı sülalecek
Ne nişan bohçaları süsledik, bana kuzenlerime
Konu dışı olmasa eklerdim onları fotosunu da. Ama ben zaten uzun yazıyorum, foto ekliyorum birde o fotolar eksik kalsın
Sabunları mutlaka bekliyorum fotolarını, çok meraktayım.
Kolay mıydı yapımı? Birde en çok merak ettiğim, kaç tane kalıp aldın onları yapmak için, tek tek mi yapıp donduruluyor? Nasıl oluyor yahu
Bende seniiiiiiiii
Ha haaa hiç sorma yaaa bir başlayınca tutamıyorum kendimi, bir bakmışım dünya kadar satır olmuş.
Ama ben okumayı da severim. Ne bileyim bir şeyi anlatıyorsam tam olsun ama di mi
Ya olur mu öyle şey hepsi harika olmuş.
Çikolata kutusu diye yaptığın kutuya ayrıca bayıldım.
Ben onu küçük zannettim önce, peçetelik gibi düşündüm. Aha dedim bende yapabilirim peçete için.
Ama sen çikolata için yapmışsın, çokta güzel olmuş. Anacığım dikiyor dikiyor, ablamda dikmeye başlamış.
Bi minik şalvar tipli kottan pantolon dikmişki ömürlük Allah'ım
Annem şimdi mevlütte giyeceğim sabahlığın içine yakası kolları dantelli fırfırlı elbise dikiyor.
Salı günüde Mustafamın mevlütte giyeceği yani inşallah giyeceği şehzade kostümünü dikmek için kumaş alacağız. Onu da dikince bitecek galiba dikiş işleri.
Kare kesilmiş pamuk mu? Ben bilmedim onu hiç? Nasıl oluyor, nerede satılıyor?
Hoşgeldiiin
Hayırlısı olsun hakkınızda, hayırla sağlıkla zamanında dünyaya gelirler inşallah.
Ne zaman diyor doktor? Risk var mı şu an için?
Maşallah sübhanallahhh.. Olsun yanında ailen olacak inşallah. Bak eşinde doğuma gelip dönecekmiş. en azından doğumda yanında olacak.
Çok güzel olmuşlaaaarrrr
Hakkında en hayırlısı neyse o olsun inşallah. Hayırlı doğumlar olsun. Allah kolaylık, güç, kuvvet versin inşallah.
tabi canım bende severim okumayı yaz sen uzun uzun:)
canım kutu küçük evet şey diye düşündüm çikolata biterse ekleriz içine
maşaallah annene ablana canım inşaallah ablan için diktiğiniz günlerde gelir
kare keism canım hemen ekliyorum foto e bebekte var netten almak istersen yoksa eczanede markette her yerde var artık
Eveeettt arkadaşlar gelelim 100 puanlık soruya.
Gerçi çok konuşuldu bu konu ama benim başıma yeni geldi sanırım
Kasıklarım 3 gündür feci sancıyor.
Öyleki ayağa kalkamıyorum , yataktan kalkamıyorum, makatımdan kasığıma sancı vuruyor.
Yürüyemiyorum bile sancıdan.
Neyse cuma günü sabahtan idrar tahlili yaptırdım devalet hastanesinde, salı günü doktorum nasıl olsa isteyecek diye.
0-25 arası referans değeri olan "Bakteri" 122 çıkmış benim.
Şimdi benim idrar yolu enfeksiyonum mu var?
Doktora gidene kadar, bol su içeyim diyorumki içiyorum.
15 dakikaya bulmadan sürekli tuvaletteyim.
Antibiyotik mi verir bana şimdi ne olur acaba?
@Bdsayar canım yaa odanıza bayıldım bayıldım. Yazmayı unuttum dün akşam.
Sarıyı tercih etmek cesaret işi ben edemezdim mesela, ama sonuç harika olmuş.
İyi günlerde kullanın inşallah.
Perde içinde yandan sarkan sarı kanatlar, tül mü perde mi? Çok beğendim, banada örnek oldu biraz. Nasıl yaptıracağımı hiç bilmiyordum çünkü.
Birde Philips avizeniz ben o modele bayılıyoruuuuuuum.
Ama çok pahalı geldi fiyatı bize. Zaten çok masraf yaptık. Birde cicili bicili şeyler olacak odasında bari avizesi sade olsun diyoruz.
Siz ne kadara aldınız?
canım kontrolü bekleme hemen git dr a ya da ara söyle antibiyoitik kullanman lazım hemen, enfeksiyon çok çok önemli hemen git tatlım
Canım bizi m burdada erkekler erken dogar derler ama .. Kızlar geç olurmus.. Bence onla alakası yok.. 42. Haftalıkken bn dogum yaptım kozıma. Ama sata göre bebegim 2 hafta geriden geliyodu ... Yan gününü tamamlayınva gelıyo aslen..
bizde de kızlar erken doğar derler:)
kızlar hepinize günaydın.. benim haftasonu girme ihtimalim neredeyse 0a yakın oluyor o nedenle pek bakamıyorum.. şimdi elimden geldiğince baktım :))
bu aralar benim iştahım fazla afazla açıldı sürekli bir yemek yeme modundayım ve canım sürekli çay çekiyor.. içmemeye çalışıyorum ama napim çok canım çekiyorrr
hepinize kocamn öpücüklerr
ben içiyorum çay amaaaan ilktede içtim:)
Hayırlı sabahlarr hanımlar..
Canım sonuclarin ikisi bugün diğeri de cumaya doğru cikicakmis, ankaraya gönderiyorlarmis üçüncüyü, drum zaten özellikle kaşıntının akşamları iyice arttığını söylemißti ki zaten bende en çok akşamları kaşınıyorum. Test sonuçlarımı alınca yazarım inşallah, sende bugün dra gidiceksin sanırım, muhakkak durumunu yaz olur mu? Inşallah geçici bir durumdur seninki.
inşaallah iyi çıkar sonuçların
kızlar dün aklıma ne geldi. ben doğuma giderken yanıma mp3alacağım.. doğumhanede çok bağırıp ağlayan oluyor motivasyonumu düşürtemem ... Müziği son ses açarıım kendi sancımı yaşarım diye düşündüm.. insanın moralini çok bozuyorlar...
çok iyi düşünmüşsün canım
günaydın arkadaşlar sanirim bir 10 'gündür falan yoktum. umarım herkes iyidir. Yeni doğum yapan arkadaşımız oldumu? Daha geçmişi Okuma fırsatım olmadı. birazdan bakacağım.
şimdi ben size yokken neler yaptım önemlilerini anlatayım:
kapı süsüm hariç bütün eksiklerimi tamamladım. okuldaki son iki haftam.
Cumartesi günü doktora gittik. doktor her şeyin yolunda olduğunu söyle di . kilomuzda baya iyiymiş 2700 olmuş.. cumartesi 34+4 idim. Merak ettim ı benim haftalarımda olan warmI. haralde böyle giderse normal doğum yapamayacam.. Sonhaftalardan daha Çok alır Mış '
canım iri bebek ama 4 kilo doğuran çok normal doğum olarak
Kızlar bir haftadır midem bulanıyor eşim grip acaba ondan mı nasiplendim yoksa gebelikten mi
yok canım son haftalarda mid eçok hassaslaşıyor