2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
hazırlayıp yatak odasına koydugum bebek valizimi ve kendi doğum çantamı gördükçe
onları alıp hastaneye doğum için gidecegimiz günü hayal edip seviniyor ve çok heyecanlanıyorum...

Halbuki o kadar alışmıştım ki kocamla yaşamaya, bebek düşüncesi bile çok korkutuyordu beni.
Bebek için ugraşmak, onun için birşeyler yapmak, altını değişmek karnını doyurmak, hastalanır diye endişelenmek, hastalandığında üzülmek gibi onun her türlü ihtiyacını gidermek benim yeteneklerimi ruhumu aşar gibi düşünüyor ve bu hissiyattan çok korkuyordum.
Yeni bir bebek fikrine hele her yönden bana bagımlı bana gereksinimi olan küçücük bir canlının var olacagını kabul etmek fikri bile tüylerimi ürpertiyordu.
Herkes bakabilirdi küçük bir bebege,
ama bu yaşına kadar hiçkimsenin sorumlulugunu yüklenmemiş ben nasıl başaracaktım bunu?
Bir yavruya bir ömür bakma fedakarlığını nasıl gösterecektim?
Ruhum nasıl kıvrandırıyordu bi bebek düşüncesi.

1,5 sene bebek için uğraşmamıza rağmen bebek sahibi olamıyorduk
ben yine dört ayak üstüne düştüm diye içten içe hep seviniyordum.

Ve birgün kocamın doktora randevu aldım tüp bebek merkezine gidiyoruz cümlesiyle sarsıldım.
itiraz da edemedim kaçarım yoktu sonucta, o bebek istiyordu ve eninde sonunda ona bir bebek vercektim.

Bir anda kendimi embriyo transferi günü, o soguk odada, o korkutucu doğum sandalyesinde buluverdim!
dışarda dölledikleri hücremizi rahmime yerleştiriyorlardı
buz gibiydim, tepkisizdim.
önce biraz agrı... doktorum tamamdır yerleştiriyorum dedigi annnnnnnn......

''sıkı tutun tamam annecim sakın düşme''

Ruhumdan hissiyatla akıp gelen ve beni şaşkınlığa düşüren içimden söylediğim bu sessiz kelimelerdir benim asıl anne oldugum gün...
ve yavrucuğum benimle olmayı kabul etti...

bugün hamileliğimin 35. haftası...
ee nerde kalmıştık evet bebegimin valizi ve benim doğum cantam diyordum
kocama ''doğuruyorum dediğimde bu iki valizi alıyosun tamam mı'' diye tembihliyorum sürekli
Hayrınla gel bebegim, kısmetinle bahtınla, bereketinle gel...
ÖMRÜM ÖMRÜNE...

Son düzenleme:
Canım öyleymiş ilkte çok rahattım zaten, çatı ağrısı çok fenaymış diyorum vücudum bile normal doğuma hazırlanıyor ama dr lar yanaşmıyor neyse..

Canım adet sancın nasıl oluyor belden mi kasıktan mı, benim kasıktan olur doğum sancımda öyle oldu, görümcemin belden olurdu doğum sancısıda öyle oldu

Plt şükür yükselmiş canım haftasonu özele gittim doğum olacal hastaneye orda yaptırdım 174 e çıkmış, eski tahliller baktım 6. haftamd ayapılan 260 küsür çıkmış, sonra geçen ay yapılmış onda 170 küsür, bu ay 135, şimdi yine 170 küsür çıktı işte, gitgide düşmüş geri çıkıyor sanırım

Özel de ki de çok düşük değil dedi ama son sonucu görüşmedik daha, doğum tarihim belli oldu 5 ocak inşaallah
Çok geçmiş olsun canım, plt trambositti sanırım degil mi? Onun tahlilini sık sık yaptır canım ihmal etme inşallah olur mu senin sağlığın için çok önemli. 5 ocak büyük gün, hayırla ,sağlıkla gelsin inşallah

Diger fotolar cikmamis bidaha ekliyim​
Cook güzeller canım, maşallah sağlıkla, huzurla kullansın bebişin

Kızlar şu nevresim takımları hakkında bşy sorcktım ya morhipoda buldum tam istedgm gbi takımlar ama kumaş ozelliklerine karar veremedim bir yuzde yuz pamuk 44 tel bi yuzde elli pamuk yuzde elli polyester 56 tel çeşit kumaş birde yuzde 72 pamuk yuzde 38 poolyester ama kumaş sıklıgı az sz olsanz hangi turunu tercih edersnz ve hangi renkler odaya daha çk yakışır​
Bence açık renk güzel olur. Ben alırsam ya beyaz ya açık pembe düşünüyorum. Bi de saten bakıyorum ama pamuk satenler pek kaygan değil. Şu linkteki yazıyı okuyunca sanki kaygan bi kumaş olmalı dedim ama. http://siradisiannelik.com/arsivler/7004

Anladim canim.
Kizlar erken mimi dogardi :)​
Annem kızların 9 aylık erkeklerin 9 ay 10 günlük doğduğunu söyledi. Yani bende takvim 25 Ocak diyor ama kız olduğuna göre 15 Ocak'ta doğabilir.

minione @Mrv5534 @rappunzel alıntılarım bir garip olmuş, sitenin azizliğine uğradım sanırım

anneler emzik ve biberonlarınızı nasıl sterilize etmeyi düşünüyorsunuz? ben kaynatıp hazır hale getireyim artık diyordum ama internette birçok yerde kaynatma yönteminin biberon ve emzikleri çok çabuk eskittiğini okudum. emzik hadi çok uzun kullanılmadan değiştirilecek bir şey de, biberonların hemen beyaz beyaz olmasını eski görünmesini istemem sterilizatör kullanan ya da kullanacak olan varsa çok pahalı olmayan bir şeyler önerebilir mi ki? çok açıldık bu aralar, fazla para vermek istemiyorum.

arkadaşlar merhabalarr sabahtan kontrolümüz vardı gittik geldik geçen akşam yazmıştım ben de kaşıntım var çopk fazla diye karaciğerden olmadığını anladık tahlillerle cildiyeciye yönlendirdi ordaki kremlerle rahatlarmışım öyle söyledi ama bir hastasının daha hertarafının kaşındığını erken doğum olabileceğini belirtti onun için neyseki öyle bir sorunumuz çıkmadı ben oğluşumu gördüm minnacık burnunu önde dudaklarını uyuyordu ben tahlil için aç gittiğim için ben açken hiç sesi çıkmıyor zaten bebeğimin

merhabalar herkese.
bebek arabasi odalar susler bir suru sey konusulmus. bebek arabalariyla ilgili ben nuna, mamas papas,joie, ve chicconun hafif ama travel olabilecek arabalarina baktim. en son ebebekteki gorevlinin 2 arabaya gerek yok eninde sonunda bi baston alacaksiniz en iyisi chicco liteway plus alin demesi uzerin nihai kararimi verdim. hem tam yatar 0+aydan itibaren kullaniliyor hem anakucagi takilip travel sistem oluyor hem 7 kilo. mantikli geldi. bir de ayni gorevli yakinda zam gelecek deyince iyice gaza geldim. ama ebebekte 800 tl idi. ben hizli al.comdan 700 tl+ 50 tl axess chippara ile aldim. birde chicco alisveris filesi hediyeymis. bu arabayi dusunenler varsa suan en uygun burda. arabayi sevecekmiyiz bilmiyorum tabi ama ingilizce turkce yuzlerce yorum okudum video izledim. baya mantikli gorundu gozume.
baya uzun yazdim ama umarim bu arabayi dusunenlere yardimci olur...

Eklentiler

• 4092_buyuk_zoom.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleme:
cnm alıntı ypmadan yazmişin ama " pamuk oranı yuksek olsun " u bna yazdın heralde : ) sagol.

Bnce ikiside gununu tammlayınca doguyor . Mesela bnm oglum tam 39 haftalık dogdu ama bi hafta ondeydi gelişimi , yani 40 haftaya denk geliyor.

kızlar bilmediğim bir şeyi size sormak istiyorum.. acaba bu çatı muaynesi nasıl bir şey ve nst ye gircem ayın 15inde bunlar nasıl oluyor?? deneyimli annişlerden bilgi bekliyorum
http://www.nesrinkalelioglu.com/wp-content/uploads/vajinalmuayene.jpg
çatı muayenesinin resmi bu adreste var. genellikle doğumdan bir önceki muayenede doktor aşağıdan muayene yaparak çatının ve bebeğin başının durumuna göre normal doğum yapıp yapamayacağınızı görmek için yapıyor. normal doğum sırasında ise, aralıklarla gelip aynı muayene sonucunda açıklığın kaç cm olduğuna bakıyorlar. bu muayene bi anne için ilk sınav belki çünkü ilk defa doğum ortamına yaklaşıyor. eğer gıkınız çıkmazsa bu normal doğurabilir diyomuş doktorlar :) ama bunda bile sızlanıosanız çok zorlamıolarmış.

emzik ve biberonları ilk bebeğimde kaynatarak sterilize ettim hiçbir sorun olmadı eskime falan gibi zaten emziği ve biberonu en fazla bir yıl- birbuçuk yıl kullanmak lazım. biz emziği birinci doğumgününde bırakmıştık. biberonu ise bir kaç ay sonra. o yüzden sterilizatör almadım. iyiki de almamışım dedim sonradan.

goncaaaaa ben de çok araştırıp dönüp dolaşıp bu arabayı aldım geçen hafta. inşallah pişmanlık duymadan rahat rahat kullanabiliriz. fiyat olarak ben de uyguna getirmiş oldum, gittigidiyorda bir satıcı kısa süreliğine indirime gitmişti bu üründe, üzerine hediye çeki vs. ile 630'a almış oldum. güzel güzel kullanmak nasip olsun hepimize

unicavita teşekkür ederim cevabın için. ne bileyim bana da gereksiz geliyordu almak ama öyle şeyler okuyunca kafam karıştı

minione @Mrv5534 @rappunzel alıntılarım bir garip olmuş, sitenin azizliğine uğradım sanırım

anneler emzik ve biberonlarınızı nasıl sterilize etmeyi düşünüyorsunuz? ben kaynatıp hazır hale getireyim artık diyordum ama internette birçok yerde kaynatma yönteminin biberon ve emzikleri çok çabuk eskittiğini okudum. emzik hadi çok uzun kullanılmadan değiştirilecek bir şey de, biberonların hemen beyaz beyaz olmasını eski görünmesini istemem sterilizatör kullanan ya da kullanacak olan varsa çok pahalı olmayan bir şeyler önerebilir mi ki? çok açıldık bu aralar, fazla para vermek istemiyorum.​
ay bende daha sterilize etmedim nasil yapsam die düsunuorum senin gibi

ebebekte 40lı paketlerden 12 tanesi 34 tü galiba
kendi üretimleriymiş

goncaaaaa ben de çok araştırıp dönüp dolaşıp bu arabayı aldım geçen hafta. inşallah pişmanlık duymadan rahat rahat kullanabiliriz. fiyat olarak ben de uyguna getirmiş oldum, gittigidiyorda bir satıcı kısa süreliğine indirime gitmişti bu üründe, üzerine hediye çeki vs. ile 630'a almış oldum. güzel güzel kullanmak nasip olsun hepimize

unicavita teşekkür ederim cevabın için. ne bileyim bana da gereksiz geliyordu almak ama öyle şeyler okuyunca kafam karıştı
hayirli olsun sizin araba da. baya bi uyguna getirmissiniz arabayi. gittigidyor n11 hepsiburada vs uzun zamandir bakiniyorum denk gelmedim sizinki kadar uygun. sans demek ki. ben de chipparâmi atesolcer alirken kullanirim onu uyguna getiririm diye seviniyordum. umarim severiz arabayi ve tabi bebekler de sever. gule gule kullanin.
bir de weewellin hem kurutuculu sterilizator hem biberon isitma hem buharli pisirme olarak kullanilani suan ebebekte 140 tl. normal sterilizator 100 tl. bi bakin belki isinize yarar.

peki kare pamuklar nerde satılıyor duydum ama hiç görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…