2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
kızlar doğumdan önce detaylı temizlik yaptırmayı düşünen var mı
şu açıdan soruyorum, bebek için ev daha temiz olsun diye duvar falan sildirmeyi düşünüyor musunuz

Canim annemde de olmus gebelikte dogum lekesi yuzunde. Eskiler dermis ki dogum esnasinda terliyosun ya, o terini kendi sacinla sildiginde o bolgedeki lekeler kaybolurmus. Amnem de oyle yapmis. Dogumdaki terini saviyla silmism lekeleri kaybolmus.
Bu saçla silmeyi biri daha söyledi bana

Diger fotolar cikmamis bidaha ekliyim
Çoooook aşırı beğendim ve cok özendim ama biz bebişe sade bi düzen kurduk boyle birşeye bütçemiz yetmezdi sanırım. Ne kadara mal oldu nereden temin ettin bunları. . Hayırla kullanın inşallah

fcbgvbmj

kızlar lohusa külodu, normal külotlara göre neden tercih edilmeli
diğerleri küçük olur rahat olmaz falan diye mi
5li kullan at lohusa külodu almak yeterli mi

kızlar bir de bez olarak molfix almayı düşünüyorum başka fikri olan var mı
prima almam herhalde, geçenlerde israil ürünü demişlerdi

merhaba cnm benimde ilk hamişliğimde 36. haftada kaşıntılar başladı ama öyle böyle değil ilk önce karın çevresinde sonra bacaklar kollar tüm vücudum uyuz olmuşum gibi kaşınıyordu. dediğin gibi karaciğerden şüphelendiler birşey çıkmadı. sonra dr her 100 hamileden birinde görülebilen bişey olduğunu doğumdan sonra kendiliğinden geçeceğini söyledi. tedavisi ilacı yok sadece rahatlatmak amaçlı krem losyon vs karışımı verdi. yani böyle 5-6 kremi eczacı karıştırdı bu seni rahatlatacak biraz ferahlatacak dedi.doğumdan sonra geçti.
birde annemler o dönemde birşey duymuş meşe ağacının külünü banyo suyuna katıp onunla yıkanırsam geçermiş. şimdi kulağa saçma geliyor ama o dönem öyle çaresizdimkki kaşıntılar o kadar kötüydüki denedim ve geçti ama bilemiyorum etkisi varmıydı yinede söyleyeyim dedim.

Emziği, biberonu, süt pompasının parçalarını 5 dk kaynattım, biberon cam olduğu için beyazlama falan olmaz diye düşünüyorum, sen plastik mi almıştın? Gerçi süt pompasının kendi biberonu da plastik hiçbir şey olmadı.

çok tesekkür ederim..ben de bol bol yiyeyim o zaman..hareketi filan iyi Allaha sükür ama belli olmaz tabi..

emzik ve biberon almadım, ilk aylarda gerek var mı
bir de süt sağmak için pompa almadım henüz, o ne zaman gerekiyor, hemen mi almam lazım yoksa çalışmaya başlayınca mı

dalin kullanabilirsin o zaman sıvı deterjanını

Diger fotolar cikmamis bidaha ekliyim​
Çok çok güzeller canım bebişin mışıl mışıl uyusun büyüsün bu odada :)

bir de süt sağmak için pompa almadım henüz, o ne zaman gerekiyor, hemen mi almam lazım yoksa çalışmaya başlayınca mı
unicavita bakayım o zaman e-bebek'e. araba da öyle denk geldi kısmet :) sizin de çok uyguna gelmiş, hemen hemen aynı almışız zaten.

raindrop26 ben bir tane biberon aldım zaten, o da medela calma'nınki. cam değildi diye hatılrıyorum, kutusunda duruyor içeride :) bir de pompadan çıkan küçük avent var, o da cam değil. ilk seferde bir şey olacağını ben de zannetmiyorum ama zamanla hem kireçten hem de kaynatmaktan eskiyor demeleri çok da mantıksız gelmedi bana.

askitotomsu ben bir tane 150'lik aldım biberon, 125'lik de pompadan çıktı. pompa almayı düşünmüyordum ilk aylar izinli olurum çalışmam diye ama sütün gelmezse lazım oluyormuş sanırım, ya da bol gelirse sağıp saklamak için de kullanılıyormuş. illa alınması gerekir mi bilmiyorum.

Eninde sonunda ihtiyacım olur diye şimdiden aldım canım, emziği hemen vermeyi düşünüyorum, sonra almazsa falan çalışırken zorlanırım.

kızlar doğumdan önce detaylı temizlik yaptırmayı düşünen var mı
şu açıdan soruyorum, bebek için ev daha temiz olsun diye duvar falan sildirmeyi düşünüyor musunuz

Temizlik konusunda forumda çok detaylıya girende var halim yok olduğu kadar diyende var...Kendi düşüncem ev tabı ki temiz olmalı ama duvar sildirmek bana mevsimden dolayı mantıklı gelmiyor. Halı koltuk cam perde gibi detaylı temizlik yapabiliyorsan ya da yaptırabiliyorsan doğuma yakın mantıklı olur eh doğumdan sonra bir süre yeni hayat uyum sağlayana kadar idare eder diye düşünüyorum..

cnm alıntı ypmadan yazmişin ama " pamuk oranı yuksek olsun " u bna yazdın heralde : ) sagol.​
Yok cnm hatlar karıştı heralde bu alıntılar falan kafa karıştırıyo ben yazmadım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…